Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Zona tehnica BMW (https://forum.4tuning.ro/290-zona-tehnica-bmw.html)
-   -   Problema ABS (https://forum.4tuning.ro/290-zona-tehnica-bmw/265696-problema-abs.html)

djlupu11 24-06-11 20:23

Problema ABS

Salutare
Ma poate ajuta cineva in lagatura cu ABS-ul la o pisicuta am ledul aprins in bord si nu mai funtioneaza abs-ul!
De vreo 2 ori s-a stins beculetul si a funtionat aprox 10 min dar s-a reaprins si momentan asa este de 3 saptamani
Astep ajutorul vostru
Va multumesc!

zepolikahhh_ 24-06-11 21:38

Re: Problema ABS

vreun senzor.verifica-i pe rand

djlupu11 24-06-11 21:52

Quote:

Originally Posted by zepolikahhh_ (Post 4420098)
vreun senzor.verifica-i pe rand

sal pai eu l-am scos pe fiecare la rand leam curatat si tot nimic!
se poate verifica si altfel?

zepolikahhh_ 24-06-11 21:55

citez un user de pe forum
Nu exista ABS care sa nu lucreze in parametrii normali. ABSul ori lucreaza in parametrii, ori nu lucreaza de loc. In momentul cand ai becul aprins, ABS-ul e automat dezactivat.
Best guess: Unul dintre senzori. masoara-i cu un multimetru dat pe Ohm. Ridici masina pe cric, dai roata jos, scoti mufa senzorului, masori rezistenta dintre cei 2 pini.(ai senzorului) Daca e undeva pe la 0.8...1, 1.2, e ok. daca se duce spre infinit, e senzorul intrerupt/ars/bulit. Faci asta la toate cele 4 roti (dar va trebui sa adaptezi cumva bornele multimetrului - vei vedea) si afli buba. Roaga-te sa fie pe fata pt ca daca ai pre-facelift vei avea senzorii din metal si ai dracu se sudeaza acolo si te muncesti 3 ore sa dai unu jos de pe spate) [pe fata ies mai usor chiar si aia]. Dupa facelift i-au facut din plastic si ies imediat.
In fine, dupa asta pui contactul si te uiti ce frumos se stinge veculetul de la ABS la 3 secunde dupa

djlupu11 24-06-11 22:22

Quote:

Originally Posted by zepolikahhh_ (Post 4420135)
citez un user de pe forum
Nu exista ABS care sa nu lucreze in parametrii normali. ABSul ori lucreaza in parametrii, ori nu lucreaza de loc. In momentul cand ai becul aprins, ABS-ul e automat dezactivat.
Best guess: Unul dintre senzori. masoara-i cu un multimetru dat pe Ohm. Ridici masina pe cric, dai roata jos, scoti mufa senzorului, masori rezistenta dintre cei 2 pini.(ai senzorului) Daca e undeva pe la 0.8...1, 1.2, e ok. daca se duce spre infinit, e senzorul intrerupt/ars/bulit. Faci asta la toate cele 4 roti (dar va trebui sa adaptezi cumva bornele multimetrului - vei vedea) si afli buba. Roaga-te sa fie pe fata pt ca daca ai pre-facelift vei avea senzorii din metal si ai dracu se sudeaza acolo si te muncesti 3 ore sa dai unu jos de pe spate) [pe fata ies mai usor chiar si aia]. Dupa facelift i-au facut din plastic si ies imediat.
In fine, dupa asta pui contactul si te uiti ce frumos se stinge veculetul de la ABS la 3 secunde dupa

Aha multumesc frumos maine incerc sa vad ce rezultat o sa am!

All times are GMT +2. The time now is 03:33.

- Copyright 2026 4Tuning