Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Discutii generale (https://forum.4tuning.ro/392-discutii-generale.html)
-   -   ..::Recomandare sub./aplificator::.. (https://forum.4tuning.ro/392-discutii-generale/24987-recomandare-aplificator.html)

MKE 09-10-06 23:05

..::Recomandare sub./aplificator::..

Dupa cum spune si titlul as dori sa-mi recomandatzi ceva pt. masina(dacia nova)....
nu doresc niste scule de competzitie... vreau doar ceva decent si care sa nu ocupe mult spatiu din porbagaj...

MKE 09-10-06 23:12

Re: ..::Recomandare sub./aplificator::..

am uitat sa specific baza este un ALPINE CDE-9843R + 2x JBL 13cm pe fata 40 rms + 2x JBL 16 x 23 cm pe spate 70 rms...

vpower16v 09-10-06 23:29

dupa cum sa mai tot spus de forum.......spune si bugetul....pt ca lumea iti poate recomanda componente de 10 mil.....dar si lucruri care iti dubleaza valoarea masinii .....

bulu 10-10-06 16:48

Am pus eu dif de 20 si suna destul de bine daca vrei spatiu mic ... daca iti permiti ceva mai mult spatiu ia-ti de 10-12 inch... ca bani putini wooferul JBL 1202D sau cel de 10 .... nu mai stiu modelul suna bine si costa pana in 3 mil si daca vrei ceva putere pe el ia un monobloc JBL 301.1 -5mil sistemul e destul de echilibrat 300 RMS si difu si statia.-8mil impreuna
Statie ti-as recomanda si un DLS mono CA12 220/400/500W (4/2/1Ohm) iar ca sub poti sa-ti iei UR10 (2x4ohm=2ohm paralel) de 400RMS care dai vre-o 12-13 mil impreuna.(6 statia 6-7mil difu)

Sau ca dif iei un pioneer 306DVC 400 RMS 2ohm -3,5mil care suna super bine- parerea mea si depinde si de gusturi .

Orecomandare generala e sa faci cutie (nu tub) , eu am solenza si suna ciudat tubu pe basii scurti ... se aude un fel de pocnit al tubului -fiind f subtire ... acum am cutie super bine prinsa si suna cu mult mai bine.

O recomandare daca ai ceva bani ia-ti o statie pe 5 canale gen DLS ca51 sau JBL 755.6 -9mil pentru ca in cateva luni o sa te plictisesti de bass si o sa constati ca vocea nu se aude in masina (datorita excesului de bass) si o sa vrei sa-ti iei statie pe voce separata care te va duce la investitii mai mari.

MKE 11-10-06 19:17

Quote:

Originally Posted by bulu (Post 581611)
Am pus eu dif de 20 si suna destul de bine daca vrei spatiu mic ... daca iti permiti ceva mai mult spatiu ia-ti de 10-12 inch... ca bani putini wooferul JBL 1202D sau cel de 10 .... nu mai stiu modelul suna bine si costa pana in 3 mil si daca vrei ceva putere pe el ia un monobloc JBL 301.1 -5mil sistemul e destul de echilibrat 300 RMS si difu si statia.-8mil impreuna
Statie ti-as recomanda si un DLS mono CA12 220/400/500W (4/2/1Ohm) iar ca sub poti sa-ti iei UR10 (2x4ohm=2ohm paralel) de 400RMS care dai vre-o 12-13 mil impreuna.(6 statia 6-7mil difu)

Sau ca dif iei un pioneer 306DVC 400 RMS 2ohm -3,5mil care suna super bine- parerea mea si depinde si de gusturi .

Orecomandare generala e sa faci cutie (nu tub) , eu am solenza si suna ciudat tubu pe basii scurti ... se aude un fel de pocnit al tubului -fiind f subtire ... acum am cutie super bine prinsa si suna cu mult mai bine.

O recomandare daca ai ceva bani ia-ti o statie pe 5 canale gen DLS ca51 sau JBL 755.6 -9mil pentru ca in cateva luni o sa te plictisesti de bass si o sa constati ca vocea nu se aude in masina (datorita excesului de bass) si o sa vrei sa-ti iei statie pe voce separata care te va duce la investitii mai mari.

ms pt sugestii....... asta era si idea sa pun subu intr-o cutie ca ocupa mai putin loc decat un tub .... desi tubul ca valum e mai mic adik oricum iti ocupa partea din porbagaj si nu potzi pune nimik peste el desi e loc ...asa cutie e mai compacta , o pui intr-un coltz si aia e...

mai am o intrebare.... subu si amplificatoru tre sa fie aceasi firma sau sunt compatibile si de la diferite firme ? cum e mai bine?

apropo bugetu cam 10 mil...

daca stitzi si niste site-uri de unde pot cumpara si pretzurile sa fie bune ar fi super....ms.

bulu 11-10-06 21:35

Quote:

Originally Posted by b_22_mke (Post 582837)
ms pt sugestii....... asta era si idea sa pun subu intr-o cutie ca ocupa mai putin loc decat un tub .... desi tubul ca valum e mai mic adik oricum iti ocupa partea din porbagaj si nu potzi pune nimik peste el desi e loc ...asa cutie e mai compacta , o pui intr-un coltz si aia e...

mai am o intrebare.... subu si amplificatoru tre sa fie aceasi firma sau sunt compatibile si de la diferite firme ? cum e mai bine?

apropo bugetu cam 10 mil...

daca stitzi si niste site-uri de unde pot cumpara si pretzurile sa fie bune ar fi super....ms.

Merg si firme diferite ... se intampla cateodata sa sune mult mai bine un sub de la o firma cu statia de la alta... bine acum problema e ca firmele au Watti diferiti 300RMS la o firma poate insemna 200-250la alta ... unii pun RMS cu THD 1% altii cu 0.1 ceea ce inseamna ca ar mai avea ceva putere in plus pana la 1%.
Firme cu site-uri *********** , carsound , tottal.ro - de acolo mi-am luat eu sub pioneer

Vezi sa te gandesti si la cabluri ca mai costa 1 mil si sa nu iei kit la intamplare doar ca scrie kit pe el ... sa-ti faci calculul consumului statiei ca sa nu ai pierderi din fata pana in spate ... cablu de + sa fie cat mai gros...bine in fuctie de consumul statiei acum nu o sa-ti zic sa-ti iei 0AVG pentru 30-40A

La bugetul ala cred ca poti sa mergi pe JBL recomandate anterior si daca ai ceva spatiu si vrei un bass profund ia-ti difu de 15 (parca 1502D)dar o sa-ti trebuiasca cam 80-100L incinta pt el ... daca nu ia de 12.

In 10 mil iei cabluri statie sub si instalare ca nu e scumpa

MKE 12-10-06 18:28

ms pt sfaturi....
pt un GTO 1202D cam catzi litri tre sa aiba incinta ?.

C8V5S 12-10-06 20:52

Uite un pdf cu specificatiile difuzorului. Eu vreau sa-mi fac o incinta sealed si tot la difuzorul asta ma oprisem sau pioneer 306c, dar cel din urma are 400rms ceea ce mi se pare cam mult(1202d il gasesti pe la 2.4mil iar 306c 2.9ml) Pioneer-ul l-am auzit si suna f bine, mi-a placut,totul e sa-ti placa cum suna un sealed, era pe o statie dls ca23 care ulterior a ajuns la mine.

MKE 12-10-06 23:32

ms...asta cautam...
mai am o intrebare : cu ce izolez cupia pe interior? ce materiale si unde le gasesc ?

bulu 13-10-06 01:35

Quote:

Originally Posted by b_22_mke (Post 584217)
ms...asta cautam...
mai am o intrebare : cu ce izolez cupia pe interior? ce materiale si unde le gasesc ?

Banuiesc ca vrei sa o faci bass reflex.Pt bass reflex recomandarea mea e sa nu izolezi cutia pe interior pentru ca daca o izolezi faci un fel de atenuare si pierzi putere.Dar trebuie sa o prinzi f bine si sa o incleezi pe margini cu clei sau prenandez si mai dai si un strat cand pui mocheta pe tot subu.
Aerul trebuie sa iasa DOAR prin port ... daca iese prin alte parti pierzi si putere si calitate.

MKE 13-10-06 11:01

cutia vreau sa o fac SEALED ...asa este recomandata si in .pdf atasat mai sus de CBVSS...
bass reflex care e ? e aia care mai are un tub langa dif...( nu ma prea pricep la sisteme )

bulu 13-10-06 15:21

Quote:

Originally Posted by b_22_mke (Post 584554)
cutia vreau sa o fac SEALED ...asa este recomandata si in .pdf atasat mai sus de CBVSS...
bass reflex care e ? e aia care mai are un tub langa dif...( nu ma prea pricep la sisteme )

dupa cum zic multi sealed e o optiune proasta in masina daca vrei bass ... daca esti un audiofil si vrei basul curat poate sealed dar daca esti unu care asculti muzica rap/hiphop sau genuri care vrei sa dai tare si sa bubuie fa bass reflex... la sealed iti trebuie o gramada de putere pe amp ... + ca diful se suprancalzeste datorita necomunicarii aerului cu cel de afara... iti trebuie amp bun si distorsiuni 0 ... + atenuarile pe care le vei avea in partea joasa 50-60hz

MKE 13-10-06 18:28

ms pt sfat... si chiar asta vreau rap/hip-hop...
imi potzi arata o schema cu o incinta bass reflex ca sa imi dau si eu seama cu e ?

MKE 13-10-06 18:31

1 Attachment(s)
seamana cu ceva din poza de mai jos...?

bulu 13-10-06 21:27

Quote:

Originally Posted by b_22_mke (Post 584922)
seamana cu ceva din poza de mai jos...?

cea vented e bass-reflex (cutie + un tub antirezonator).Multe firme iti dau si cutii cu specificatiile lor pt dif exact cum ai aratat in poza la jbl, eu am un dif pioneer si imi zice ce cutie sa-mi fac.In mod normal daca o faci cum scriu ei pe specificatii ar trebui sa sune bine.

sealed se mai numeste si compresie nu are tub si nu ti-o recomand pt masina.

Band pasul suna numai in anumita frecventa iar celelate au atenuari.

Bass reflex (vented) cred ca e cel mai bun compromis si majoritatea incintelor sunt facute asa.

All times are GMT +2. The time now is 17:10.

- Copyright 2026 4Tuning