Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Daewoo tuning (https://forum.4tuning.ro/140-daewoo-tuning.html)
-   -   DIY - Tutorial - Inlocuire material fata de usa Cielo (https://forum.4tuning.ro/140-daewoo-tuning/238668-diy-tutorial-inlocuire-material-usa-cielo.html)

Snapy_xxl 07-02-11 22:52

DIY - Tutorial - Inlocuire material fata de usa Cielo
 
3 Attachment(s)
Instrument necesare:
- cutter
- superglue
- prenandez
- feon
- rabdare + rabdare

Se dau fetele de usi jos, se demonteaza partea de mijloc, se indeparteaza materialul original. Este posibil sa iti mai ramana niste burete. Eu l-am curatat cu diluant.
(am incercat sa pun "pielea" peste vechea fata dar absoarbe prenandezul si nu se mai lipeste).
Se estimeaza provizoriu si brut suprafata de material pe care urmeaza sa o folosesti (nu te zgarcii, lasa destul material pe margini. o sa ai nevoie de el mai tarziu).
Se incepe din partea cea mai plata si se continua spre gaura de la clanta. Nu aplica prenandez pe tot plasticul. Rezuma-te doar in zona in care urmeaza sa aplici pielea.
Dupa ce aplici prenandezul, lasa-l 30 sec dupa care pui materialul. Nu-ti bate capul cu marginile acum, ne vom ocupa de ele mai tarziu - la final mai precis.
Acum am ajuns la zonele mai "curbate". Incepe cu partea inferioara a "buzei". Acum intra in scene feonul. Foloseste-l din plin pentru a "dilata" materialul. Dupa ce l-ai incalzit destul, aplica prenandezul dupa care forteaza materialul sa urmeze curbura plasticului. Vezi ca nu merge, mai incalzeste-l. Sunt sanse mari ca sa nu o sa iti iasa din prima dar cu fiecare incercare o sa fie din ce in ce mai bine pentru ca materialul o sa isi retina cat de cat forma pe plastic.
Abia acum, dupa ce ai aplicat tot materialul pe plastic o sa ne apucam de decupat/taiat gaurile pentru clanta, consola geamurilor electrice etc.
Urmatorul pas il poti vedea in poza nr. 2. In partea de sus unde este unghiul mai ascutit poti folosii superglue-ul pentru a avea siguranta ca materialul nu se va dezlipi de pe plastic.


Sfat personal: Nu te grabii! Mergi pe zicala "masoara de 3 ori, taie o data". Nu de descuraja cand nu o sa iti iasa perfect din prima. Gandeste-te la rezultatul final :D

Spor la munca ;)

Daca aveti nelamuriri, stiti unde sa intrebati ;) Si imi cer scuze daca in unele cazuri formularea unei fraze este cam "greoaie".

aikman 08-02-11 01:40

Re: DIY - Tutorial - Inlocuire material fata de usa Cielo
 
ai folosit piele sau inlocuitor ? merg amandoua ? ai folosit feon sau pistol de aer cald ? :) eu am incercat ceva de genu la usile de tico ... dar acolo e simplu ,sunt drepte

Snapy_xxl 08-02-11 01:45

Re: DIY - Tutorial - Inlocuire material fata de usa Cielo
 
Inlocuitor. Feon de casa, iti faci treaba cu el :D

diesel_IQ 26-07-11 10:26

Re: DIY - Tutorial - Inlocuire material fata de usa Cielo
 
Salut. Poftim : https://forum.4tuning.ro/392-discutii...si-capace.html
Asa Au iesit ale mele si se aud ok, dar daca ai neste bani de boxe mai bine mergi pe cele din bord. Recmandare : Herz sau nokia(cele originale suedeze nu taiwan)


All times are GMT +2. The time now is 10:48.

- Copyright 2020 4Tuning