Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Craiova (https://forum.4tuning.ro/38-craiova.html)
-   -   Interzis SUB 18 ani... (https://forum.4tuning.ro/38-craiova/2114-interzis-18-ani.html)

Al3xius 09-10-04 15:35

Interzis SUB 18 ani...

Inainte sa incep vreau sa imi cer scuze daca nu am incadrat bine acest topic, vreau sa imi cer scuze ca sunt minor si ma ridic cu pretentii in fata celor mai inaintati in varsta dar e o tara libera si oricine are voie sa isi spuna parerea(sau nu? :roll: ) ...si as avea o rugaminte ..sa nu stergeti topicul...eventual sa-l mutati ! Va multumesc !

Sa incep cu inceputul...

Titlul subiectului l-am ales pentru a va intreba : oare e acest sport interzis sub 18 ani ? :roll:

Mi s-a reprosat de multe ori ca eu comentez si am 17 ani si nici nu am masina(tin sa va informez ca masina o am dar nu am varsta necesara pentru a o conduce :cry: ) dar am si eu o intrebare pentru acei \"batrani\" care ne reproseaza asta(sunt multi in situatia mea :sa fie minori si sa doreasca binele curselor, sau pur si simplu sa-si doreasca sa conduca) : VOI NU ATI AVUT 17 ANI NICIODATA? sunt curios oare aia de ne reproseaza noua ca nu avem permis si masini ei ce faceau la varsta noastra ? probabil stateau si se jucau counter prin internet(sau nu aparuse counterul atunci....era heroes 3 pe vremea aia... :roll: ) ...sau stateau si jucau fotbal in fata blocului ....poate nici nu visau ca vor participa vreodata la curse , sau poate ca da(nu am de unde sa stiu pentru ca nu sunt ghicitor!) , sunt curios cati dintre ei faceau ce am facut eu si Santos(dupa cum stiti el e membru fondator la 4ss si are 15 ani :twisted: ) adica sa stranga un anumit numar de prieteni cu masini, sa incerce sa infinteze un club , sa umble de nebuni pe la firmele din oras sa faca stickere , sa se apuce sa faca \"sparle\" cu carduri ca sa cumpere domenii(eu am incercat...si nu prea a iesit din pacate... :cry: asta e...mai incercam!)...asta vreau si eu sa stiu : VOI LA 17 ANI FACEATI CE FACEM NOI ?

Astept sa mi se raspunda si mie ...oare acest SPORT este interzis SUB 18 ANI ? :roll:

Va multumesc ! si ganditi-va si voi inainte sa ne reprosati ca suntem mici ca si voi ati avut varsta noastra....iar diferenta de 2-3 ani de este intre noi nu va face cu nimic mai buni sau mai rai ....imi place sa cred ca in acest SPORT toti suntem egali pana la linia de start(indiferent de varsta , masina , contul bancar sau alte criterii de catalogare care le doriti voi) .

Imi cer scuze pentru timpul pe care vi l-am rapit ! :?

Add|cT 09-10-04 16:00

Oare de ce lumea zice ca daca ai sub 18 ani sau nu ai carnet nu trebuie sa vorbesti. Eu cred ca daca ai implinit 18 ani ai luat si carnetul tot acelasi om ramai nu te schimbi cu nimica si toata lumea a fost minora odata si sasi aduca si ei aminte si sa nu sara la oameni care nu au 18 ani in cap

TranceGirl 09-10-04 17:49

Re: Interzis SUB 18 Ani ...

Quote:

Originally Posted by \"Al3xius\"
vreau sa imi cer scuze ca sunt minor si ma ridic cu pretentii in fata celor mai inaintati in varsta…
Titlul subiectului l-am ales pentru a va intreba : oare e acest sport interzis sub 18 ani ? :roll:

Al3xius daca tot ai deschis acest topic imi exprim si eu parerea fata de cei \"mai mici\" &fara permis - nu strambati din nas pt. ca nu am nimic cu voi iar ce va urma aici poate va arata ce posibile \"greseli\" faceti in fata celor care va acuza ca nu aveti etc etc.. Sa speram ca veti avea destula maturitate sa intelegeti si sa si corectati treptat aceaste greseli fara sa va sustrageti usor cu fraza „nu e cazul meu.. :roll: „
E drept, unii acuza prea dur sau pe nedrept, am vazut mesaje si topicuri la Arena uneori putin nemotivate.dar si voi sunteti cateodata \"tineri si nelinistiti\" si iritati spiritele poate fara sa va dati seama.

In primul rand cred ca principalul motiv pt. care multi va acuza de \"minoritate\" in discutiile legate de curse este ca de multe ori exagerati in experienta pe care vreti sa o afisati, ceea ce irita pe multi dintre „batranii” care chiar au ceva de spus! De multe ori am citit mesaje in care „se umflau tot muschii” pe un pustan [OARECARE.. nu cineva anume pt. ca nu mai tin minte toate nickurile] de 16-17 ani cu ce shtie, ce-a facut, ce-a vazut el de nu mai shtie cand.. sau cu critici si ironii la adresa unora care intr-adevar s-au intersectat mai mult sau mai putin cu lumea auto :x
Aveti o opinie? Ok, spuneti-o diplomant si inteligent formulata, sa creeze interesul celor care o citesc, nu o critica aruncata din pom de la cineva care nu a fost pus niciodata in situatia celui pe care-l critica!

Quote:

Mi s-a reprosat de multe ori ca eu comentez si am 17 ani si nici nu am masina.. sunt curios cati dintre ei faceau ce am facut eu si Santos(dupa cum stiti el e membru fondator la 4ss si are 15 ani :twisted: ) adica sa stranga un anumit numar de prieteni cu masini, sa incerce sa infinteze un club , sa umble de nebuni pe la firmele din oras sa faca stickere , sa se apuce sa faca \"sparle\" cu carduri ca sa cumpere domenii

Te-ai gandit vreodata ca poate cumva ai comentat prea mult?! Nu vreau sa-mi raspunzi cu da sau nu dar imagineaza-ti ca ai fii in locul cuiva >20 care STIE ca are MULTA experianta in codus &curse, deci care are pe ce sa se bazeze, care a pus cot la cot cu s sa faca ceva cu multi ani inainte cand poate tu NU erai inca pasionat [sau nu te laudai asa ca acum..] si la atata experienta vii tu sa ii spui cum se face sau cate shtii tu si el nu shtie… De multe ori din euforia varstei ii tratati de sus pe cei care cunosc, dar nu se lauda, care organizeaza sau participa dar nu sunt aici sa se apere asa ca puteti da impresia ca voi shtiti toate amanuntele!
Nu vreau sa ma intelegi gresit, TOTI se bucura cand ORICINE pune mana sa faca ceva! Kiar si un pustan de 7ani daca ar spune ce „titiu bengos” se va intrece maine legal va face reclama si va ajuta cumva. Cu atat mai mult voi kiar daca aveti <18 ani dar stiti cum sta treaba aici si incercati sa faceti ceva benefic toata lumea va aprecia! Dar uneori e nevoie sa mai lasi si fapta sa vorbeasca,papagal poate alea oricine!
Si parerile sunt bune, poate voi pt. ca nu aveti atatea pe cap va vin idei mai bune de pus in practica, restul pot incerca sau discuta propunerile, sau puteti colinda mai mult dupa kestiile cu care altii nu`si bat capul dar cateodata in avantul vosrtru subestimati adevarata experienta de la volan si de la linia de start a altora.. urmarea?: „PPFFFFF… uite cine pe cine critica!!! \" .........
Mai ganditi-va, incercati ca ceea ce spuneti sa fie bine gandit, bine spus, &acceptati ca unele comentarii exagerate sustinute mare si tare de voi pot fii usor combatute de cei „batrani” care isi sustin comentariile cu experienta nu cu vorba ;)

TranceGirl 09-10-04 18:21

Quote:

asta vreau si eu sa stiu : VOI LA 17 ANI FACEATI CE FACEM NOI ?

Am uitat sa spun cumva ca in general voi dati impresia ca numai voi faceti.. altii nu.. numai voi va kinuiti.. altii stau &freaca menta ? Daca voi faceti tot posibilul nu inseamna ca restul nu fac[au facut] nimic.... MULTI au facut ca voi.. sau daca nu de la 17 ani de la 20… dar de atunci au mai trecut 5-6-7 ani .. deci experienta vorbeste de la sine, nu varsta „initierii”! Repet.. nu cred ca e cazul sa va laudati, creste orgoliul si se ajunge iar la „batalii” de orgolii cu cei care se simt lezati.
Puteti oricand sa va luati apararea, asa cum bine faceti aici ca sa putem discuta subiectul.. dar cred ca in general mai bine stati in poarta voastra si atacati teritoriul advers cand veti avea ceva „la dosar” de care ALTII sa vorbeasca.. nu voi ;)

Quote:

Originally Posted by \"Al3xius
]Astept sa mi se raspunda si mie ...oare acest SPORT este interzis SUB 18 ANI ? :roll:

Este interzis sa`l practici, in rest normal ca nu iti este interzis sa fii pasionat sau sa ajuti, doar atunci cand „batranii” se vor aseza la casa lor [BTW casa de piatra Gusti si speram ca te mai revedem la curse… chiar cu nevasta cu tot! :lol: ], atunci cand ei vor rari cursele pt. ca vor interveni alte prioritati si responabilitati, atunci voi veti fii tot sufletul actiunii si veti avea experienta necesara ADUNATA, din cea auzita, vazuta si CASTIGATA pe cont propriu!
Deci.. intr-un fel sau altul pe voi ne bazam la batranete, dar hai sa nu galopam pana atunci ca sa-i dam la o parte pe cei care acum sau pana acum s-au afirmat ignorandu-le vechimea!

Quote:

si ganditi-va si voi inainte sa ne reprosati ca suntem mici ca si voi ati avut varsta noastra....iar diferenta de 2-3 ani de este intre noi nu va face cu nimic mai buni sau mai rai ....imi place sa cred ca in acest SPORT toti suntem egali pana la linia de start(indiferent de varsta , masina , contul bancar sau alte criterii de catalogare care le doriti voi)

.

„Buni” pentru curse sunt toti care pun mana sa faca ceva, care fac un efort sa se colaboreze cu toata lumea pentru acel ceva [sa testeze compatibilitatile oprime..ca echipa] care isi afiseaza utilitatea efortului prin rezultatele obtinute!
„Rai” pentru curse sau pt. organizare sunt cei care pun bete`n roate celorlalti, care actioneaza numai pe cont propriu pt. ei, care nu reushesc sa inlature partile negative –din ei, din organizare sau din curse- pentru un bine comun… sa-i punem si pe cei care NU renunta la orgolii?!
Well.. voi sunteti generatia in formare care ar trebui sa invatati de la cei „buni” sa le luati exemplu, de la cei „rai” sa evitati sa faceti ca ei.. sa observati greselile si dezavantajele lor.
Deci nu chiar toti sunt egali.. nu conteaza varsta, nici masina sau contul cum zici tu.. dar conteaza PERSONALITATEA, mai ales in organizari, echipe, cluburi! Si aici egalitatea se transforma intr-o scara larga de diferente.. asa ca voi ar trebui sa invatati din greselile celorlalti dar SI din ale voastre [daca le acceptati, daca nu asta e.. poate cand veti avea oki pt. ele mai tarziu.. cand experienta de viata castigata va va face sa le remarcati..]

Am folosit pers a IIa pl. dar nu ma refer la cineva anume.. am citit multe mesaje nu le mai shtiu pe toate ale cui si unde erau dar unele aratau cu o sageata MARE invizibila varsta.. asa ca treceam mai departe fara sa comentez.. cu acel oftat pe care multi l-am avut gandindu-ne \"e.. se maturizeaza ei..\"
No offence.. sper ca nu v-ati suparat, nu am vrut sa \"ma iau de voi\" ci doar sa va clarific \"dilema\"... prin care nu intelegeti de ce multi se leaga de varsta :wink:

--- Sfarsitul romanului :lol: --- n-am happy end dar sper la unui comun tuturor :wink:

Piry 09-10-04 18:22

Vorba aia ma ... daca nu iti comvine atunci nu mai intra pe forum..

sa iti mai zic .. datorita faptului ca tu nu ai masina si carnet te face mic ... chiar daca ai avea 20 de ani sa zicem.
plus ca unii is invidiosi de aia ca tu faci si ei nu fac nimica chiar daca au masina si carnet , deci posibilitati.

treaba e ca unu mai mare ca tine se crede si mai destept si atunci te subestimeaza.

Cand ai o masina si carnet iti asumi o anumita raspundere cand conduci. (unii)

acest sport nu este interzis sub 18 ani dar cei sub 18 ani au dreptu sa taca . dece ? de aia ca ei nu pot fii numa niste spectatori ... si spectatori se gasesc oriunde ... nu poti sa mergi sa iti areti tuningu de pe masina sau muzica sau sa faci drifturi si burnuri si toate alea.

asta ii un subiect in care poti povestii pina dimineata.

nu are rost sa vii suparat / nervos ca nu rezolvi nimic.

Alex NOS 09-10-04 18:26

Toata lumea a trecut prin perioada asta,dar fiecare s-a manifestat in felul lui.Ce crezi ca esti singurul caruia iti palc masinile sau te duci la curse,etc?
afla ca mai sunt multi ca tine ,multi..Io cind aveam 17 ani imi faceam planuri ce o sa fac la masina...ma duceam la curse cu cine apucam si eu...
Si vb de masini toata ziua de zicea lumea ca nu sunt pe treaba mea.
Si acum ca faci 18 ani crezi ca o sa faci lumea praf.Cum faci 18 ani gata!
stii sa conduci,faci curse,etc..Uite nu e asa!O sa ai masina parintilor,sau o sa iti ia o masina.O sa vezi tu ca la inceput nici cu 60 km/h nu o sa ai curaj sa mergi...Dupa ce o sa dai de greutati o sa iti dai seama de multe..
mai ales ca visurile de la 17-18 ani sunt chiar VISURI..Realitatea e alta!
dar se poate face orice cu putin cap si multa ,multa rabdare!!!
So nu am nimic cu tine ,dar am fost si io ca tine si cam banuiesc cum sta treaba...Totul e sa stii unde este locul tau,sa realizezi ca daca vb mult despre un lucru nu inseamna ca stii sa faci acel lucru...Cum am zis multa,mult multa rabdare,si totul va merge de la sine..So keep up the good work!

Lemeleul 09-10-04 20:06

Re: Interzis SUB 18 Ani ...

Quote:

...asta vreau si eu sa stiu : VOI LA 17 ANI FACEATI CE FACEM NOI ?

Stai linistit ca nu are nimeni nimic cu tine, e normal sa gandesti asa la varsta ta, toti am trecut prin asta, toti aveam impresia ca noi am descoperit lumea si ca suntem unici iar ceilalti au ceva cu noi.....o sa treaca si o sa-ti dai seama ca revolta ta este perfect normala!!

Alex NOS ai perfecta dreptate doar o singura obiectie as avea - ziceai ca mergeai cu 60kmh si ti se parea tare - asta inseamna ca ai fost un tip cu capul pe umeri - cum ar trebui sa fie toti care-si iau permis - insa majoritatea care iau carnetul si se cred cunoscatori o iau razna din start si risca sa sfarseasca tragic!!!!
Eu am invatat sa conduc masina de la mai putin de 18 ani(vina lui taicameo) si de atunci cum prindeam ocazia luam masina de acasa si dadeam ture - cu viteza mare - si faceam numai tampenii (asta fara a avea pic de experienta)- norocul meu a fost ca a fost D-zeu acolo sus si a avut grija de mine ca puteam sa o patesc rau!!!
Apoi dupa ce mi-am luat carnet parca inebunisem - mergeam cu viteza f mare in oras printre masini, nu respectam nici o regula etc - aveam impresia ca sunt cel mai tare - si acum cand privesc in urma imi dau seama ca eram penibil si ca faceam numai prostii - si zic merci ca nu am facut rau cuiva sau mie - lucru care-mi putea afecta toata viata - si toate astea pt ce?!?!?!?!

Asa ca Alexius eu zic sa incerci sa te temperezi (e greu sa accepti sfatul meu - stiu si eu ca pana nu ma lovesc eu mi-e greu sa invat din ce spun altii) pt ca in curand vei lua carnetul si cu rabdare vei putea deveni un sofer(pilot) f bun - vei merge si la liniute, raliuri si vei vedea altfel lucrurile - mai linistit (mai matur).

So take care!! Numai bine!!

Al3xius 10-10-04 01:05

Va multumesc pentru raspunsuri ! :? o sa le iau ca pe niste sfaturi(pentru care va multumesc ! )

Iar in legatura cu cei 60 km/h ...se pare ca eu nu voi fi unul dintre acei soferi cu capul pe umeri...pentru ca deja am mers cu atat cand eram la karting ...si a fost destul de periculoasa \"aventura\" ...oricum ca sofer nu ma voi crede(cum fac multi in ziua de azi) \"regele soselelor\" , si nu voi incerca sa merg mai tare sau mai stiu eu cum doar sa ma dau in spectacol !

Alex NOS 10-10-04 01:12

Mare grija cu condusul ala...Dupa ce mi-am dat drumul la 18 ani ce era sa fac...Numai timpenii am facut..Am mers cu 160 prin oras si era sa omor o baba nebuna care mi-a sarit in cale(am ratat-o la un metru)...Asta m-a schimbat...

CT-03-ART 10-10-04 11:22

bai al3xius e tare comentariul facut (respekt) dar ai shi tu grija cate odata sa nu mai spui lucruri de genu lui santos shi cu faza cu cardurile pt ca akum nu shtie nieni cine e santos dar daka ar fii avut un nume cevaa ar fi pus-o poate.respekt inca o data shi ai grija.

Al3xius 10-10-04 11:27

Re:

Quote:

Originally Posted by \"CT-03-ART\"
bai al3xius e tare comentariul facut (respekt) dar ai shi tu grija cate odata sa nu mai spui lucruri de genu lui santos shi cu faza cu cardurile pt ca akum nu shtie nieni cine e santos dar daka ar fii avut un nume cevaa ar fi pus-o poate.respekt inca o data shi ai grija.

pe Santos l-am dat exemplu pentru ca e unul dintre membri fondatori ai clubului 4ss si e minor...dar se zbate sa faca ceva...nici o legatura intre Santos si carduri ! :wink: chill ca nu ma apucam eu sa bag pe nimeni in *** ! :wink:

sonnya 14-10-04 17:18

nu vad ce ar fi interzis sub 18 ani .. si acuma ma refer si la mine.. daca am 17 asta nu inseamna ca nu am dreptu sa postez pe aces forum sau sa merg la curse...
doar ca toti trebuie sa tinem cont de un lucru : sa nu ne bagam in lucruri care ne depasesc .. adika.. atunci cand nu stim sigur o kestie ar fi cazul sa ne abtinem si sa nu facem interpretari aiurea doar pt a ne da cu parerea... si daca tinem cont de asta nimeni nu are dreptu sa se bage si sa zika ceva cu privire la varsta noastra.. si a altor minori ..

Al3xius 14-10-04 23:20

corect sonnya !

P.S. : mai sunt 7 zile si 30 min pana fac 18 ani ! :lol: :lol: :lol: :wink:

DJ-23-SLK 15-10-04 01:33

dj05dpx 15-10-04 06:19

All times are GMT +2. The time now is 05:35.

- Copyright 2026 4Tuning