![]() |
Berlina 1310
9 Attachment(s)
salut
asta e primul meu post deci sa nu ma injurati daca nu intra toate pozele masina: dacia 1310, printre ultimele modele pe carburator (99) in prezent motorul nu are nimic special doar toba borla, filtru aer scos, bujii ngk si radiator de ulei garda la sol e putin micsorata din arcuri mai am un motor tot de dacie 1.4l in preparare(axa, carb dublu si diverse usurari) sper sa va placa |
Re: berlina 1310
pistonul ala atarnat sub oglinda are rol estetic?
|
interesanta ideea de a o lasa fara bara pe spate.
si mai interesant ar fi sa astupi acele 2 gauri din spate si din partile laterale, si sa modifici partea de jos, sa nu se vada acele gauri mici Vad ca ai dat jos bandourile. Ca sa dai jos acele bucati negre ramase, inmoaie o carpa in diluant, si inmoaie bine acele bucati negre. Se vor lua incet cu acea carpa cu tot. ideear ar fi sa scapi de punctele de zgarietura, rugina... aceeasi intrebare...ce e cu pistonul ala pe post de oglinda? |
pistonul de la oglinda este in loc de maimutoi sau margelute
da, rol estetic iar ca sa astup toate gaurele vorbim vopsirea partii spate si nu am nici chef nici bani de asa ceva la urmele bandourilor am incercat cu benzina, diluant, acetona si alte produse de bucatarie si intr o ora am curatat cam 15 cm. dar nu le las asa |
se curata ft bine cu alcool tehnic !
|
unde gasesc asa ceva?
|
la orice magazin cu piese auto (este folosit la curatarea instalatiei de franare)
|
Felicitari ca te bagi in motor. Sa vedem ce iese. Ca deocamdata in afara de o modina pt radiatorul de ulei, motorul e clasic. :)
|
la motor am umblat acum vreo 2 luni
am pus o axa folosita de un fost pilot am muncit vreo doua zile pt ca imi indoia tijele de la culbutori tragea foarte bine intre 4-8000rtm din pacate am dat axa jos pe linga ca scotea un zgomot de motocicleta turata la blana au inceput sa cedeze tampoanele de motor iar uleiul cred ca fierbea pt ca atunci cand o opream il auzeam scurgandu-se in baie precum apa atunci am pus radiatorul de ulei in putin timp am luat un motor de la un prieten pe care il tinea de rezerva si o sa-l fac pe acela usor usor ce imi lipseste momentan este volanta+ambreiaj ..... si timpul necesar pt asa ceva |
axa nu avea cum sa mearga bine cu carburatorul ala, si cu raport de comprimare mic. Dadea benzina inapoi in admisie mai mult ca sigur. Trebuiesc orizontale. De ce volanta ai nevoie? posibil sa am ceva piese ramase pe acasa.
|
misto maimutoiu de la oglinda! e frumoasa, mie imi place
|
mercy bigu
robert, sa sti ca nu dadea benzina pe admisie insa ce imi lipsea era aerul. pe la 7000rpm se simtea nevoia "batranul" de la care am luat axa mergea cu un weber dublu l-am luat si pe acela dar imi trebuie si galerie pt el mi-a mai dat si un carb de camion in caz ca am prea multa benzina volanta necesara este de 1.4, problema o sa fie la ambreiaj, deoarece am si o cutie de vit. de 1300, in 4 trepte, de prin '80. culmea ca e buna. acolo nu stiu daca o sa incapa o placa de pres. mare stiu ca tu ai avut acum cativa ani motorul aspirat cu axa si carburatoare intrebare: face fata un ambreiaj stock? pt ca din cate stiu eu ajungi pe la 90-100 cp. |
Marfa butoanele din bord
de unde le-ai luat ? |
Eu aveam ambreiaj de 180, pt ca e mult mai fiabil decat cel de 200. Nu conteaza ce cutie ai, incape orice ambreiaj de Dacia.
Pe la 90 cp ajungi relaxat. Eu avea doua dellorto, nult mai eficiente decat dublu corpul. |
butoanele de la bord se gasesc la magazine de electronice. prob e ca sunt de amperaj mic si necesita relee. cele cu amperaj mare costa cat un bord
am reusit ieri sa scot dungile bandourilor, cu benzina + al. tehnic toata smecheria era ca imi trebuia o racleta carb delorto nu am, deci o sa merg cu weber la ambreiaj o sa tin cont de cel de 180 o sa revin cu alte poze |
| All times are GMT +2. The time now is 21:53. |
- Copyright 2026 4Tuning