Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Sondaje Auto (https://forum.4tuning.ro/408-sondaje-auto.html)
-   -   Consum Solenza vs Matiz (https://forum.4tuning.ro/408-sondaje-auto/203401-consum-solenza-vs-matiz.html)

coco243 12-08-10 10:08

Consum Solenza vs Matiz

Oare care masina consuma mai mult, dacia solenza sau matizul?

Crisskro 12-08-10 12:46

Re: Consum Solenza vs Matiz

Solenta consuma mai mult, comparatia e degeaba. Vorbim de motor de 1.4 sau 1.9 diesel versus 798 cmc la matiz.

coco243 12-08-10 22:31

Quote:

Originally Posted by Crisskro (Post 3580804)
Solenta consuma mai mult, comparatia e degeaba. Vorbim de motor de 1.4 sau 1.9 diesel versus 798 cmc la matiz.

Da si matizul are doar 3 pistoane si un injector

_anaconda_ 12-08-10 23:37

La mers normal, fara prea multa greutate - matizul consuma putin. Daca ai de gand sa o calci (si oricum nu o sa mergi prea repede), sa o incarci cu multe kg, mergi pe solenza. Consumul ea afectat mai putin in astfel de situati + ca inca o sa se miste.

julaikos 13-08-10 10:11

per total acoperind o gramada de scenarii(bagaje,talpa etc) solenta este mai avantajoasa...

Dennis_TL 13-08-10 10:36

Matizul consuma mai putin in orice situatie, o spune unu care a avut pe mana 1an aproape de la firma. incarcat descarcat , cu persoane ,fara , in oras , in afara, matizul scoate consum mai mic decat solenza. am avut si solenza tot cam 1an apoi .

Gixer 24-08-10 23:34

Nush cat ia un matiz ca numai povesti cu 4.5 si 5% la blana pe care nu le cred in veci am auzit, dar solenza pe care am facut acum 5 ani scoala de soferi care era si pe gaz lua cam 12% in oras gaz. Chiar daca se exagereaza cu povestile despre matiz, eu tot cred ca consuma mai putin decat o solenza de 1.4 pt ca diferenta de capacitate cilindrica si greutate a masinii e cat de cat mare, si chiar si la aerodinamica matizul sta ceva mai bine.....

golf3diesel 25-08-10 12:14

sta pe naiba mai bine,Matizul are 0.39 coef aerodinamic..sursa carfolio.Poate Tico sa stea mai bine cu consumul ca e mai usor decat Matizul.Matizul si Tico consuma mai mult decat Solenza doar daca sunt incarcate serios si le dai forja ;),deoarece au puterea si cuplul mai mici.

Gixer 25-08-10 18:14

Quote:

Originally Posted by golf3diesel (Post 3608999)
sta pe naiba mai bine,Matizul are 0.39 coef aerodinamic..sursa carfolio.Poate Tico sa stea mai bine cu consumul ca e mai usor decat Matizul.Matizul si Tico consuma mai mult decat Solenza doar daca sunt incarcate serios si le dai forja ;),deoarece au puterea si cuplul mai mici.

Nu e vb numai de coeficient franarea aerodinamica, ci si de suprafata de incidenta care e net mai mare la solnitza.....de acord cu tine ca, la 120kmph consuma mai mult matizul decat solenta sau chiar decat un 318 E46, pt ca la viteza aia motorul se afla in niste ture unde pierderile sunt mai mari decat la motoarele mai mari care sunt in ture de croaziera la viteza aia.....

All times are GMT +2. The time now is 22:21.

- Copyright 2026 4Tuning