![]() |
Consum Solenza vs Matiz
Oare care masina consuma mai mult, dacia solenza sau matizul?
|
Re: Consum Solenza vs Matiz
Solenta consuma mai mult, comparatia e degeaba. Vorbim de motor de 1.4 sau 1.9 diesel versus 798 cmc la matiz.
|
Quote:
|
La mers normal, fara prea multa greutate - matizul consuma putin. Daca ai de gand sa o calci (si oricum nu o sa mergi prea repede), sa o incarci cu multe kg, mergi pe solenza. Consumul ea afectat mai putin in astfel de situati + ca inca o sa se miste.
|
per total acoperind o gramada de scenarii(bagaje,talpa etc) solenta este mai avantajoasa...
|
Matizul consuma mai putin in orice situatie, o spune unu care a avut pe mana 1an aproape de la firma. incarcat descarcat , cu persoane ,fara , in oras , in afara, matizul scoate consum mai mic decat solenza. am avut si solenza tot cam 1an apoi .
|
Nush cat ia un matiz ca numai povesti cu 4.5 si 5% la blana pe care nu le cred in veci am auzit, dar solenza pe care am facut acum 5 ani scoala de soferi care era si pe gaz lua cam 12% in oras gaz. Chiar daca se exagereaza cu povestile despre matiz, eu tot cred ca consuma mai putin decat o solenza de 1.4 pt ca diferenta de capacitate cilindrica si greutate a masinii e cat de cat mare, si chiar si la aerodinamica matizul sta ceva mai bine.....
|
sta pe naiba mai bine,Matizul are 0.39 coef aerodinamic..sursa carfolio.Poate Tico sa stea mai bine cu consumul ca e mai usor decat Matizul.Matizul si Tico consuma mai mult decat Solenza doar daca sunt incarcate serios si le dai forja ;),deoarece au puterea si cuplul mai mici.
|
Quote:
|
| All times are GMT +2. The time now is 22:21. |
- Copyright 2026 4Tuning