Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Hardware (https://forum.4tuning.ro/509-hardware.html)
-   -   Urgent.Problema procesor. (https://forum.4tuning.ro/509-hardware/198864-urgent-problema-procesor.html)

ciuca2 13-07-10 12:54

Urgent.Problema procesor.

Am o placa de baza Asus A7V600-x.Pe ea era montat un procesor Amd AthlonXp 2000+.Acel procesor mi s-a stricat,si prin urmare am cumparat altul exact la fel.Acum problema este cum il montez,pentru ca trebuie sa ii bag in bios frecventa la care sa mearga procesorul ( stiti voi cum arata acolo,trebuie ceva legat de FSB.). Cine are procesor de asta montat pe calculator sau cei care se pricep,ii rog sa ma ajute.

date mai exacte procesor: amd athlon xp 2000+ AXDC2000DUT3C

arctix 13-07-10 13:49

Re: Urgent.Problema procesor.

Quote:

Originally Posted by ciuca2 (Post 3514972)
Am o placa de baza Asus A7V600-x.Pe ea era montat un procesor Amd AthlonXp 2000+.Acel procesor mi s-a stricat,si prin urmare am cumparat altul exact la fel.Acum problema este cum il montez,pentru ca trebuie sa ii bag in bios frecventa la care sa mearga procesorul ( stiti voi cum arata acolo,trebuie ceva legat de FSB.). Cine are procesor de asta montat pe calculator sau cei care se pricep,ii rog sa ma ajute.

date mai exacte procesor: amd athlon xp 2000+ AXDC2000DUT3C

Daca procesorul este exact la fel, de ce trebuie sa mai faci setari de BIOS?

Tzzantaru 13-07-10 14:22

tu trebuie doar sa fii atent cand il pui in socket sa-l pui corect si sa nu-i indoi pinii.sa-i pui pasta pe pastila si cand pui cooleru sa nu-i spargi pastila.restu isi face singur treaba.placa de baza il detecteaza si schimba automat valorile in bios in functie de capacitatile procesorului.singura chestie e ca va trebui un reinstall de windows pt noua configuratie.

ciuca2 13-07-10 17:46

Quote:

Originally Posted by Tzzantaru (Post 3515189)
tu trebuie doar sa fii atent cand il pui in socket sa-l pui corect si sa nu-i indoi pinii.sa-i pui pasta pe pastila si cand pui cooleru sa nu-i spargi pastila.restu isi face singur treaba.placa de baza il detecteaza si schimba automat valorile in bios in functie de capacitatile procesorului.singura chestie e ca va trebui un reinstall de windows pt noua configuratie.

La asta m-am gandit si eu dar se blocheaza inainte de ecranu de boot.Apoi intra in bios si zice ca procesorul ruleaza in Safe Mode datorita unor frecvente necorespunzatoare.

Tzzantaru 13-07-10 19:21

ce placa de baza e , ce procesor?ce socket la amandoua?ai pus procesoru corect?ai conectat toate cablurile?

ciuca2 13-07-10 21:22

Placa de baza: Asus A7V600-X
Procesor: Amd Athlon Xp 2000+ Socket A (462)

Cablurile nu sunt multe.Deci decat alimentarea de la cooler.POZITIONAREA PROCESORULUI IN SOCKET NU SE POATE FAC DECAT IN SENSUL CORECT,ALTFEL NU INTRA.

Tzzantaru 13-07-10 23:06

hmmm..nustiu pe socket A , da pe 754 intra si alfel :))...in fine

ciudata treaba.presupun ca nu ai si cablu separat de alimentare pt proc.un reset la bios ai dat?

incearca sa pui procu pe alta placa de baza si vezi daca face la fel.

clawmvp 13-07-10 23:21

Quote:

Originally Posted by ciuca2 (Post 3516066)
Placa de baza: Asus A7V600-X
Procesor: Amd Athlon Xp 2000+ Socket A (462)

Cablurile nu sunt multe.Deci decat alimentarea de la cooler.POZITIONAREA PROCESORULUI IN SOCKET NU SE POATE FAC DECAT IN SENSUL CORECT,ALTFEL NU INTRA.

da-i un fail-safe in bios (reseteza tot la valorile default) asa trebuie sa-ti plece neaparat , dupa asta urci fsb`ul treptata pana la o valoarea aproapiata de 266 (o frecventa de 1667 undeva pe acolo). Bafta.

ciuca2 14-07-10 10:46

Quote:

Originally Posted by clawmvp (Post 3516462)
da-i un fail-safe in bios (reseteza tot la valorile default) asa trebuie sa-ti plece neaparat , dupa asta urci fsb`ul treptata pana la o valoarea aproapiata de 266 (o frecventa de 1667 undeva pe acolo). Bafta.

Si cum ii dau fail-safe?

clawmvp 14-07-10 23:26

Quote:

Originally Posted by ciuca2 (Post 3517180)
Si cum ii dau fail-safe?

trebuie sa ai optiunea asta pe acolo pe unde ai si save settings , in functie de manufacturerul biosului se cheama diferit " load bios defaults" " load fail-safe settings" ceva de genu, sau poti pune fsb`u direct la 226. Bafta

All times are GMT +2. The time now is 12:45.

- Copyright 2026 4Tuning