Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Generalitati tuning (https://forum.4tuning.ro/23-generalitati-tuning.html)
-   -   admisie/evacuare (https://forum.4tuning.ro/23-generalitati-tuning/19507-admisie-evacuare.html)

MaTzA 26-06-06 14:21

admisie/evacuare

Toata lumea stie k dk ai o evacuare de diametru mai mare ies gazele mai rpd...dar admisia...dk are un diametru mai mare decat cel stock???are vreo influenta???

aXelstorm 15-07-06 01:03

Re: admisie/evacuare

E discutabil...In primul rand, evacuarea trebuie aleasa cu mare grija, si mai ales detentorul(toba intermediara). Apoi trebuie sa mergi la un om care stie si are sculele necesare pt a face galeria de evacuare tip "serpisori". De ce e asa de importanta treaba asta: la evacuare, am observat ca primul segment al traseului are lungime diferita, functie de pozitionarea fiecarui cilindru, acest lucru ducand la evacuarea mai rapida sau mai lenta a gazelor din anumiti cilindrii, totul ducand la o pierdere de putere pe acei cilindrii care evacueaza mai greu gazaele arse. Problema e rezolvata de "serpisori". Detentorul - de ce asa de important - fara el poate aparea fenomenul de autoaprindere, si in acest caz pierzi tot ce ai dorit sa ai alegand folosirea unui sis. de evacuare sport. In general, tobele se aleg functie de nivelul de zgomot(cu cat mai lungi tobele cu atat mai liniste), iar atentie trebuie acordata tubulaturii(tevii) care trebuie sa fie cu 18-22mm mai larga decat originalul. Admisia e un pic mai dificil de modificat. In cazul folosirii unei prize de aer mai mari, poate aparea fenomenul de pompaj(e inversul cavitatiei creeate de o elice) ideea in sine, din cauza fluxului enorm de aer, aer care mai vine si cu viteza, se creeaza un curent de aer asemanator cu un zid de fluid in miscare, manifestarea masini fiind innecarea in plina repriza de accelerare. Recomand folosirea filtrelor de aer in con Mach (acel trunchi de con din plastic sau fibra de carbon in care se afla filtrul de aer con) acest dispozitiv fiind facut sa elimine pompajul si sa creeze un flux constant si totusi rapid de aer, care va fi benefic masinii. Admisia sport se va folosi numai alaturi de un traseu de evacuare sport, altfel singurul lucru pe care il va face va fi zgomotul placut.
Conul Mach pate fi studiat pe avionul MIG-21 iar efectele lipsei acestuia pe cazurile de prabusire ale avioanelor MIG 17/15/19 in manevre de picaj la viteze mari (800-1000km/h).

MaTzA 15-07-06 12:25

ms pt raspuns dar m-ai bagat putin in ceata cu o chestie... "Admisia sport se va folosi numai alaturi de un traseu de evacuare sport, altfel singurul lucru pe care il va face va fi zgomotul placut." adik dk nu avem admisie sport evacuarea nu produce nici un fel de crestere a puterii??? si i-ti multumesc inca o data pt raspuns

preda_arycy 24-03-07 13:49

sal daca ar fi sa pun pe un logan diesel o toba mai mare doar ca sa faca 'galagie ' se intampla ceva ?

sebaaa 24-03-07 20:45

Quote:

Originally Posted by preda_arycy (Post 815512)
sal daca ar fi sa pun pe un logan diesel o toba mai mare doar ca sa faca 'galagie ' se intampla ceva ?

pui o toba sport daca vrei doar un sunet mai misto
daca schimbi si tubulatura si pui tevi prea mari( cu diam mult mai mare decat originalul ) ar putea sa fie o probl..nrest nu-i nimic

@matza : a mai fost discutat pe forum efectul acestor modificari, efectul se simte doar cand au fost facute alte modificari motorului ; o toba sport si un filtru sport nu iti aduc nici un cal in plus; daca schimbi tot traseul ar putea ajuta, dar repet..trebuie sa ai si alte modificari la motor , schimbarea filtrului de aer si a evacuarii ajutand sa scoti ceva mai mult din motor in urma altor modificari
sigur..sunetul obtinut dupa montajul acestor 2 elemente este cu siguranta misto indiferent de celelalte modificari aduse motorului:)

Doctorul 24-03-07 22:43

un traseu de admisie cat mai bun este unul care este cat mai drept...si tot odata si mai scurt si rece...de preferinta curbele traseului de admisie sa nu fi bruste ca sa nu impiedice drumul aerului....pt. performante cat mai mari un traseu din inox sau alte materiale ....

sebaaa 28-03-07 22:13

defineste un sunet sport..ce dracu inseamna asta la tine?
o sa fie un sunet relativ misto..k doar nu o sa sune a aspirator supraturat sau a rasnita

preda_arycy 28-03-07 22:16

dar voi obtine un sunet sport ?

sa orachaie ca un B M W peace:

sau ca un ...sl 55 amg (e una din masinile pe care lucrez)

Edit : nu mai folosii culori
WOB

Doctorul 02-04-07 19:50

un bmw sau un mercedes are un motor mai mare ca loganul(cred ca de asta vorbesti)dar in acelasi timp si mai puternic,conteaza si cum sufla motorul

darkblack99 03-04-07 12:14

"In primul rand, evacuarea trebuie aleasa cu mare grija, si mai ales detentorul(toba intermediara)."
aXelstorm - poti sa mai spui cateva cuvinte? Eu mi-am scos toba intermediara si am pus, efectiv, o teava in locul acesteia. Stiam ca asta e cel mai indicat. Astept parerei. Multumesc

nutzuXXL 10-08-07 12:42

sal . de exemplu . vreau sa pun filtru sport +un mic reglaj la carburator + evacuare completa inox la un fiat ritmo 1.5 82 cai . vreau sa ma duc la cineva sa-mi faca o copie exacta a traseului/curbelor si sa-mi faca evacuarea mai mare de exemplu 50 -55 mm +toba sport . nu vreau prea multa galagie , vreau sa sune putin mai tare . si cu ce ar influenta motorul asa ceva ? ceva cai in plus ? ms

Cypy... 20-08-07 00:15

maine am sa pun poze cu niste tobe REMUS care sunt modificate din galerie de un mecani la el acasa si masina nu are modificari lamotor dar va spun ca scoate un sunet super placut am sa pun si un vidioclip 3gp ca sa auziti si voi cum suna

All times are GMT +2. The time now is 05:04.

- Copyright 2026 4Tuning