Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Exelixis Motorsport (https://forum.4tuning.ro/612-exelixis-motorsport.html)
-   -   Honda S2000 Turbo by Exelixis (https://forum.4tuning.ro/612-exelixis-motorsport/190861-honda-s2000-turbo-by-exelixis.html)

Exelixis 27-05-10 17:56

Honda S2000 Turbo by Exelixis

14 Attachment(s)
In caz ca nu stiati, si masinile pot fi personaje de poveste, capabile sa “creasca” intr-o saptamana cat altele intr-un an… daca sunt hranite cu ‘jarul’ corespunzator.

Acesta este si cazul masinii de fata, o Honda S2000 turbo care a ajuns in garajul Exelixis Motorsport cu 389CP si a iesit triumfatoare dupa 2 saptamani nechezandu-si toti cei 624 de cai prin ambele tobe spre disperarea vecinilor.

Dar sa incepem, targetul final al proiectului era 500CP +. Pentru inceput, masina a fost testata pe dyno ca sa vedem cum stau lucrurile de fapt. Cu ocazia asta, am aflat ca era capabila de 389CP, dar pe o plaja redusa de ture si cu ceva chin. Continuand cercetarile, am descoperit o multitudine de piese si modificari care fie nu ajutau, fie erau de calitate indoielnica.

Astfel a inceput sa se contureze lista cu ce trebuia modificat si inlocuit, adaugat.

Primul a picat sistemul de evacuare care, desi avea in componenta o frumusete de catback din titan, era pentru aspirat. Au avut aceeasi soarta si turbina, o lamentabila creatie a industriei chinezesti de specialitate, galeria de evacuare ce incepuse sa cedeze ‘psihic’ , cele doua BOV atmosferice no name (nu ma intrebati de ce erau doua ) si sistemul piggyback AEM care, in ciuda celor mai bune intentii, mai mult incurca decat ajuta.
Odata scapati de toate aceste minusuri mecanice si electronice, a inceput reconstructia.
Prima la apel a fost o turbina GT35 si o galerie de evacuare noua pt wastegate-ul extern Tial 44mm.
In acest moment a intrat in scena maestrul Mihail, pentru executia sistemului de evacuare cu diametrul de 80mm, care sa permita o evacuare corespunzatoare a gazelor, plus o adaptare a tubulaturii wastegate-ului .

Exelixis 27-05-10 18:02

re: Honda S2000 Turbo by Exelixis

9 Attachment(s)
S-a continuat cu modificarea traseului de admisie in vederea acomodarii unui filtru ITG si a unui BOV Greddy Type-RZ.

Desi injectoarele de 750cc beneficiau deja de aportul unei pompe Walbro 255, acest lucru nu a fost suficient, fiind necesara o a doua pompa Walbro.
Ca si completare, a fost inlocuit map senzorul cu unul capabil sa citeasca pana la 4 bari.

Pentru o mai buna monitorizare a parametrilor au fost instalate inca doua ceasuri aditionale Shadow de temperatura a uleiului si respective EGT, asortate cu un boost controller Greddy Profec B si un turbo timer Greddy. Cu aceasta ocazie bateria a fost relocata si inlocuita cu o baterie pe gel Varley Redtop 15.

Exelixis 27-05-10 18:26

re: Honda S2000 Turbo by Exelixis

18 Attachment(s)
Odata toate ‘ingredientele’ montate si la locul lor pentru setup-ul electronic, a fost instalat Hondata Flash Pro, iar de setarea si implicit buna functionare a masinii a fost insarcinat Okan Zamanoglu .

Si uite asa, in decurs de aproximativ doua saptamani, micul japonez a ajuns aproape sa isi dubleze performantele spre satisfactia noastra si uimirea celor catorva curiosi prezenti acum cateva seri ( nu spunem unde si in ce scop, desi toata lumea stie).

Si pentru ca orice poveste de succes lasa loc unei continuari, aflati ca exista posibilitatea unor modficari chiar mai spectaculoase, dar cand si cum o sa va spun cu alta ocazie.

ZooM-ZooM 27-05-10 23:16

Re: Honda S2000 Turbo by Exelixis

ce nu au reusit nemtii o gramada de timp ,si cu fonduri multe, ati reusit voi ,chiar in timp "Record" :) felicitari si voua si propietarului pentru alegerea facuta,sa o vedem pe strazi mai des acum,ca si merge :)

Nemilosu 28-05-10 01:52

felicitari.
intrebare : de ce puterea este mai mare decat cuplul ?

morpheusmaster 28-05-10 02:00

Impressive. Felicitari Exelixis pentru o noua Bomba! (asta'i bomba alba >:) )...

Intrebare: Putem vedea GTR sau S2000 Exelixis la cursa de pe 6 iunie (Alexeni) ?

Exelixis 28-05-10 09:49

In primul rand multumim tuturor pt aprecieri si speram ca va placut noul nostru proiect.

@Nemilosu - motivul se numeste VTEC :lol:

@Morpheusmaster - legat de curse nu putem vorbi in numele proprietarului S2000-ului cat despre GTR din pacate nu avem timp sa ne ocupam si de el deoarece avem alte proiecte in lucru iar din punctul nostru de vedere este lipsit de respect sa te prezinti la o cursa fara sa fi la 100% din potential.

RoSonic 28-05-10 10:12

Quote:

Originally Posted by Nemilosu (Post 3395810)
felicitari.
intrebare : de ce puterea este mai mare decat cuplul ?

HP = Nm * RPM / 7121
deci peste 7121 rpm - e normal sa fie HP>Nm

morpheusmaster 28-05-10 11:19

Quote:

Originally Posted by Exelixis (Post 3396141)
In primul rand multumim tuturor pt aprecieri si speram ca va placut noul nostru proiect.

@Nemilosu - motivul se numeste VTEC :lol:

@Morpheusmaster - legat de curse nu putem vorbi in numele proprietarului S2000-ului cat despre GTR din pacate nu avem timp sa ne ocupam si de el deoarece avem alte proiecte in lucru iar din punctul nostru de vedere este lipsit de respect sa te prezinti la o cursa fara sa fi la 100% din potential.

Aaaaaaam inteles, foarte corect. Astept GTR. Eu personal speram sa il vad la Tulcea si chiar mam uitat dupa el dar negasindul am zis "wha the hell"...succes in proiectele actuale si de viitor si poate'i aruncati o vorba proprietarului S2000 de Alexeni :) (din cate am inteles o sa fie cronometraj 402 fotocelula...)...poate e interesat :)

Quote:

Originally Posted by RoSonic (Post 3396182)
HP = Nm * RPM / 7121

Foarte buna explicatia!

daniwmk 28-05-10 12:27

foarte bun rezultatul ... felicitari
puteti spune la ce presiune merge si ce interne are masina ?
si daca are vreo modificare la rear end

devourerc86@yahoo.it 28-05-10 13:04

Quote:

Originally Posted by daniwmk (Post 3396504)
foarte bun rezultatul ... felicitari
puteti spune la ce presiune merge si ce interne are masina ?
si daca are vreo modificare la rear end

crezi ca are interne de serie:p? eu nu cred..si daca nu, vrem si noi sa stim cum ai facut..ai alezat? cine a alezat...etc etc

Nemilosu 28-05-10 16:46

Quote:

Originally Posted by RoSonic (Post 3396182)
HP = Nm * RPM / 7121

am inteles.

civic_ex 29-05-10 01:53

Eu mai mult as fi curios de transmisie cum se descurca la cuplul ala.
Garnitura de chiuloasa minim 3mm, banuiesc?
Internele eu zic ca sant stock.

devourerc86@yahoo.it 29-05-10 11:34

Quote:

Originally Posted by civic_ex (Post 3398389)
Eu mai mult as fi curios de transmisie cum se descurca la cuplul ala.
Garnitura de chiuloasa minim 3mm, banuiesc?
Internele eu zic ca sant stock.

daca sunt stock masina va fii tinuta doar ca bibelou! ceea ce ma indoiesc!!!
mai mult de 500 cai nu tin! asa ca sigur baietii au facut ce trebuie facut, dar pt mine e interesant pt ca in Romania e ff greu cu S2000!

Paul RR 29-05-10 18:23

Dn cate stiu eu masina a fost facut initial in Germania la Nnomo Racing, deci nu este facuta in totalitate de Exelixis, dar asta nu stirbeste din meritele lor, pentru ceea ce a ajuns masina in prezent. Nu cred ca masina este inca pe interne stock, desi cele stock sunt forjate si sunt cazuri prin State de interne stock cu 600 whp cu garnitura de chiulasa de 3 mm.

All times are GMT +2. The time now is 07:56.

- Copyright 2025 4Tuning