![]() |
Capitol Audio
Detin un golf 3 ( Specific masina ca sa stie baietii ca nu am portbagajul foarte mare )
Si a venit vremea sa pun ceva audio pe el . Acum am doar un casetofon alpine si 2 boxe pioneer in spate , dintre care merge doar una ) As vrea niste sfaturi in legatura cu o statie si un subwoofer . Nu prea ma pricep la capitolul asta.Am vazut ca multi baieti au pe aici statii , cu condensatoare , amplificatoare , dar nu stiu exact ce mi-ar trebui. Doresc SPL , si am vazut ca vand baietii pe la bazar cate ceva. Dar nu stiu care e bun si care nu. Ma poate ajuta cineva cu niste sfaturi ? Un casetofon mai bunicel , o statie , si un subwoofer ( cred ca astea 3 ar face muzica mai puternica ) |
Re: Capitol Audio
Quote:
P.S modelul ,,casului" sa-l spui te rog ca poate-l poti pastra |
Pai ce sa zic
Casetofon am vazut un alpine la vreo 4 milioane ( care cred ca e bun , are iesire de statie ) Si subwoofer + statie am vazut ca vand baietii , pe la 5-6 milioane , si mai ieftine dar si mai scumpe Nu stiu insa ce e bun si ce nu . Am primit sfaturi gen "asculta-le ", pai doar nu ma duc dintr-o parte in alta a bucurestiului ca sa ascult fiecare sistem sa vad care e mai bun .. |
Cele "trei" nu fac altceva decit sa-ti rezolve problema de "bum-bum". Vrei sa ai muzica in masina, sau o faci de SPL ?
|
Vreau sa am muzica dar putere
Sa se auda tare :) ASta am inteles ca e SPL-ul |
Daca vrei muzica, va trebui sa-ti pui intii niste difuzoare care sa "cinte". Subul face doar bum-bum !
Masini de SPL poti vedea si pe forum in rubrica dedicata. |
Pentru "SPL", bugetul tau este cam ... microscopic. Nu 5-6 milioane, cu alea nu rezolvi nimic. Si pe langa statie si submufar, iti mai trebuie si difuzoare, head-unit, insonorizare, cablaraie, curent destul. Deci, concluzia trebuie s-o tragi singurel.
|
Atunci sa va intreb altceva, ca sincer nu am acum 20-30 de milioane sa bag doar in audio
Daca imi cumpar o statie , un subwoofer , difuzoare am 2 si un casetofon fac treaba ? Adica rezolv ceva , am muzica mai tare pe masina ? Mai exact ce face statia, la ce ma ajuta ? Da putere ? Amplifica ? Ce face |
Lucrurile nu sunt forte complicate :
- semnalul audio (muzica) iese din player (casetofon , head-unit) amplificat pe la 10-15 w (chiar daca pe playere scrie 4*45 ) - intra in statie si este amplificat (crescuta puterea) - dupa care se duce in difuzoare , rezultind un sunet mai tare dar si mai curat (in sensul ca atunci cind dai volumul mai tare vei avea mai putine distorsiuni folosind o statie de amplificare ,daca instalarea este corect facuta) Asta e o prezentare simpla fara pretentii (pentru necunoscatori) a modului cum functioneaza un sistem audio in masina (si nu numai). Sigur ca sunt mai multe detalii despre care nu e cazul acum sa vorbim. Din intrebarea ta inteleg ca vrei sa stii daca punand o statie si un subwofer se va auzi muzica mai tare . Subwoferul nu reproduce decit fregventele joase (basul) in consecinta daca pui o statie si un subwofer , cum ti-a spus si saxo vei rezolva dor problema "bum-bum-ului" Pentru inceput ai putea lua o statie in mono ,un subwofer mic o statie in 2 canale si niste difuzoare pentru usi , acum de care statie , subwofer si difuzoare e alta discutie . |
AM inteles , deci mi-ar trebui o statie si niste difuzoare
Daca as stii care sunt mai bune....am vazut pe la bazar dar nu stiu care sunt mai bune . am inteles ca jvc si pionner sunt bune . Casetofon imi voi lua un Alpine la vreo 4 milioane , si niste difuzoare pentru usi Statia....nu ma pricep la ce sa ma uit...deci mai asteapta |
Pai din cite vad eu nu prea ai inteles , mergi si tu pe la citeva ateliere si mai discuta cu cei de acolo , poate o sa-ti faci o ideee despre ce anume vrei + ca eu nu te sfatuiesc sa montezi singur sistemul avind in vedere ca esti incepator !
Ai fost la 4tunigdays ? Daca da ai fi putut sa-ti faci o idee . |
Si revin aici , sa numai deschid alt topic
Vreau si eu mai multe pareri in legatura cu niste difuzoare pentru masina mea , statie si amplificator Atat vreau , am discutat cu ceva lume , dar vreau pareri bune , de la oameni care se pricep foarte bine Dati-mi si mie PM cu id-urile voastre , sa discutam mai multe acolo |
Quote:
|
Un golf 3 frumusel foc parerea mea :))))
|
Si cam ce buget ai alocat pentru el si ce urmaresti de la sistem?
SPL sau calitate ? |
| All times are GMT +2. The time now is 21:57. |
- Copyright 2026 4Tuning