Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Zona tehnica Oltcit (https://forum.4tuning.ro/320-zona-tehnica-oltcit.html)
-   -   zgomot ciudat (https://forum.4tuning.ro/320-zona-tehnica-oltcit/145956-zgomot-ciudat.html)

adicalarasi 01-10-09 21:34

zgomot ciudat

salutare am si eu o problema la relanti se aude o bataie(se aude numai din masina)cam sub casetofon in zona aia,daca apasa ambreaju nu se mai aude daca iau picioru dupa ambreaj iar se aude.si cand accelerez mai tare intro treapta de viteza de exemplu merg cu a 4 la 2000 ture si bag picioru in ea pana creste in ture se aude un zgomot puternic din cutia de viteze un uruit,daca merg constant nu se aude,numai cand accelerez mai tare,care sa fie cauza?

talibanu2008 01-10-09 21:47

Re: zgomot ciudat

nu poate fi din cutia de viteza....in cel mai rau caz e distrusa cutia.....am avut si eu bataie si se auzea tot din casetofon dar era problema de la arborele motor eu mi-am schimbat motoru 1.1 cu 1.3 si se merita in felu asta nu te mai chinui desfacand motoru

adicalarasi 01-10-09 21:49

Quote:

Originally Posted by talibanu2008 (Post 2684988)
nu poate fi din cutia de viteza....in cel mai rau caz e distrusa cutia.....am avut si eu bataie si se auzea tot din casetofon dar era problema de la arborele motor eu mi-am schimbat motoru 1.1 cu 1.3 si se merita in felu asta nu te mai chinui desfacand motoru

poi atunci cand calc ambreaju de ce nu se mai aude:?: si motoru merge foarte bine nu pierde ulei,papa cam 1 l la schimb nu bate nimica la el trage foarte bn nu am nici o problema cu motoru...

talibanu2008 01-10-09 21:54

sincer nustiu iti voi da raspunsul maine il am pe tata ca mecanic sef si a lucrat 30 de ani pe dacii si oltcituri

Danutz Bratosin 01-10-09 23:28

Uite-te si tu pe sub ea sa nu-ti atinga cumva esapamentu in caroserie....sau chiar cutia de viteze!

George Hermenean 02-10-09 13:02

Eu zic ca e rulmentul de presiune din cate stiu.

adicalarasi 02-10-09 16:12

si faza cu uruitu din cuita de viteze cand accelerez mai tare?dak merg constant nu se mai aude numai cand bag picioru in ea pana urca in ture:?:

valib 03-10-09 01:56

Quote:

Originally Posted by Danutz Bratosin (Post 2685261)
Uite-te si tu pe sub ea sa nu-ti atinga cumva esapamentu in caroserie....sau chiar cutia de viteze!

si ce se schimba cand apesi ambreiajul, de nu se mai aude zgomotul? Ti se ridica motorul mai sus si nu mai atinge esapamentul?

1. cuvantul URUIT...NU EXISTA. Exista doar huruit... (vezi dexonline.ro)

2. pentru zgomote ciudate cand apesi/lasi pedala de ambreiaj = rulment de presiune obosit

3. descrie mai bine ce zgomote se aud cand bagi piciorul in ea. E acelasi zgomot ca si cand apesi/lasi de ambreiaj? Sau un fluierat mai pronuntat?
Probabil e doar zgomotul obisnuit al unei cutii de viteze romanesti....adica un amarat de fluierat mai discret sau mai pronuntat

adicalarasi 03-10-09 11:59

Quote:

Originally Posted by valib (Post 2687965)
si ce se schimba cand apesi ambreiajul, de nu se mai aude zgomotul? Ti se ridica motorul mai sus si nu mai atinge esapamentul?

1. cuvantul URUIT...NU EXISTA. Exista doar huruit... (vezi dexonline.ro)

2. pentru zgomote ciudate cand apesi/lasi pedala de ambreiaj = rulment de presiune obosit

3. descrie mai bine ce zgomote se aud cand bagi piciorul in ea. E acelasi zgomot ca si cand apesi/lasi de ambreiaj? Sau un fluierat mai pronuntat?
Probabil e doar zgomotul obisnuit al unei cutii de viteze romanesti....adica un amarat de fluierat mai discret sau mai pronuntat

3.nu este acelas zgomot ca si cand apas/las pedaua de ambreaj(aici se aude o bataie doar la relanti) si nu se aude nici un fluierat..nuj cum sa explic un sunet mai puternic mai gros...e posibil sa nu mai fie destul ulei in cutie?

ays-ul 03-10-09 12:32

exact aceeasi problema o am si eu la dacia mea si cand calc ambreajul nu se mai aude cineva mi-a spus ca e rulmentu de presiune da inca nu am umblat la el
deocamdata mai merge:D
cate o data intra mai greu putin in 1-ia dar merge

All times are GMT +2. The time now is 05:23.

- Copyright 2026 4Tuning