![]() |
Discutii generale despre dyno
Am facut acest topic pentru a nu se mai face (a nu face) offtopic pe topicurile cu diverse masini.
Eu as avea o intrebare, s-au facut teste de putere (sa se observe puterea la motor si la roti) la o masina in toate sau mai multe trepte de viteza? (am vazut un dyno la o masina unde a taiat alimentarea in a 5a si a fost facut dyno intr-a patra) intreb asta pentru ca in cazul in care pregatesti o masina exclusiv pentru liniute, eu cel putin schimb treptele 1 2 3 si putin din 4, practic nu te interseaza ce se intampla pe treapta 5 6 (si dynourile prezentate aicea banuiesc ca sunt facute in ultima treapta de viteza) nu stiu sigur daia am si pus intrebarea de mai sus, dar banuiesc ca este o diferentza intre treptele de viteza, de la pierderile din transmisie pana la \"sarcina\" in care se afla motorul. |
Treapta de viteza mai mare= viteza mai mare= timp de masurare mai mare. Daca e turbo si o masuram intr-a doua nu are timp turbina sa dezvolte presiune. Imagineaza-ti ca atunci cand accelerezi motorul in gol pui toata puterea(nu la a ta ca e turbo si nu ai presiune :D ) doar ca sa accelerezi motorul in gol, deci puterea la volanta = 0. Deci pentru o citire corect trebuie ca testul sa aiba peste 10 s. Asta inseamna nu inseamna sa pui neaparat LOGANUL intr-a cincea ca vom sta 30 de secunde...La MUSTANG intr-a cincea intra limitatorul de viteza. Testul ala e totusi ff interesant pt ca desi masina avea peste 250 de cp nu era nici o diferenta e putere intre a 4-a si a 5-a. Semn ca rolele noastre de 230 kg una sant destul de grele. :)
|
Cat costa o testare dyno ?
Nu exista reducere pentru mai multe testari ? Poate unii vor sa isi testeze masina inainte de modificari si dupa ... |
Pretul este de 50 de euro in care intra 4 testari fara sa mai desfacem masina de pe dyno. Daca trebuie sa pleci ca sa modifici atunci e de discutat.
|
Puterea care apare pe grafice e puterea estimata la volant. Puteti posta si puterea efectiva la roata?
|
Re:
Quote:
|
daca eu am in talon 95 de kilowatzi. pe dino va scoate mai mic la roata?
|
Sigur, pentru ca exista pierderi in cutie de 1-3 % si in anvelope de14-45%, in functie de talonul anvelopei si de treapta de viteza. Pierderile in anvelopa depind de patratul vitezei, evident intr-a cincea ai cele mai mari pierderi. Dar puterea l volanta masurata pe dyno la noi nu depinde de trapta de viteza sau anvelope pt ca e o scula de calitate care evalueaza exact aceste pierderi. A se vedea masuratorile de la Mustang unde sant 2 cu a patra si una cu a cincea.
|
Vazusem o reclama la un dinamometru de sasiu care nu avea probleme cu pierderile de la anvelope. Masina se punea pe capre, iar la rotile motoare se cuplau niste pompe hidraulice. Era o scula interesanta.
|
Foarte interesanta si la fel de scumpa, 80 000 euro pentru 4WD... :shock:
|
Re: Discutii generale despre dyno
In legatura cu NX-ul
se pot oferii niste informatii aproximative despre cat tine o butelie adica o butelie de 5l in cazul in care exista shoturi de 100 montate pe masina, cam cate curse tine ? sau ceva de genul exemplului dat de mine |
0.3 kg/100 cp/ 10 s.
|
Dar cate kg de gaz intra in butelia de 5 l? Presupunem un Fire&Ice controler instalat.
|
Buteliile de nitro sunt in lb, adica 10 sau 15 lb cele mai comune. Asta inseamna 4,5 kg(nu litrii) sau aprox 6.,5 kg aia mare.
|
Pai 200SX a zis 5l, nu 5lb mai sus. Merci de informatie.
|
| All times are GMT +2. The time now is 21:40. |
- Copyright 2026 4Tuning