Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Cum facem rost de mai multi cai putere ? (https://forum.4tuning.ro/19-facem-rost-cai-putere.html)
-   -   Lotus Esprit (https://forum.4tuning.ro/19-facem-rost-cai-putere/120756-lotus-esprit.html)

Mv:) 27-04-09 18:58

Lotus Esprit

Buna ziua,
Sunt nou pe forum, ma cheama Adrian,dar puteti sa imi spuneti Adi(asa imi spun prietenii)!
De 2 saptamani sunt posesorul unui Lotus Esprit! Nu l-am luat ca sa imi fie masina zi de zi, ci pentru a atinge 200mph! Stiu, mult! Stock nu va reusi! Asa ca motorul va fi refacut si tunat la un service specializat! Refacutul motorului ar fi o varianta. Cealalta ar fi un motor s-h! Dar nu stiu de unde sa il iau si ce motor s-ar potrivi! Aici daca puteti sa ma ajutati voi! O alta problena ar fi cutia de viteze, care nu cred ca ma va duce pana la viteza aia, asa ca singura optiune ar fi s-o schimb! Conform calculelor mele, pentru a depasi viteza de 200mph voi avea nevoie de ~500Cp! Am un buget cat de cat restrans! Pentru ca nu stiu masina de la A la Z am sa va rog pe voi, cei mai experimentati sa imi dati niste sfaturi, cam ce ar mai trebui sa schimb!
Prima intrebare:Ce amsamblu cutie-motor, ar intra in Lotus , ar dezvolta cam 400Cp, ar rezita la 200mph fara ca motorul sa piarda compresia si fara ca ''cutia sa'' se dezintegreze.
Da, am rollcage,scaun recaro si centura in 6 puncte.
Multumesc!
P.S. Daca am postat la aria gresita, rog un moderator sa il mute la locul lui!

jasson 27-04-09 19:32

Re: Lotus Esprit

Au incercat baietii la fith gear, nu mai stiu exact, cu acelasi model de masina, incercand sa atinga aceiasi bariera de 300mph/h, NU au reusit.
Tu cu un buget limitat, sigur nu reusesti, dar daca asta e scopul tau cine stie.
https://www.youtube.com/watch?v=YsPLlI6guXs

MasterTuner 27-04-09 22:01

Noi la MasterTuner putem oferi intreaga solutie la problema asta, de la modificarea motorului actual pana la instalarea oricarui altuia. Solutii de cutie de viteze de asemenea se asesc, singura chestiune de lamurit fiind ce model e masina si ce motor are, ca s-au pus cateva zeci de combinatii de la 160 la 360 cp de-a lungul timpului.

Chiar in perioada asta lucram la un Lotus Elise Turbo, deci avem ceva informatii :-)

Mv:) 28-04-09 15:15

A fost fabricata in anul 2002, si are un motor V8 de 3.5L. Ma gandeam sa nu l-as acest 3.5L pentru ca se poate vedea in filmul de la @jasson ca acel motor nu poate suporta o asemenea viteza. As vrea sa inlocuiesc motorul actual cu unul V8 sau V10 sau daca nu si V12!:D .Cutia cu 5 rapoarte manuala cu una cu 6 rapoarte manuala! (acum tu sa imi spui ce cobinatie ar merge) Si centrul mastrtuner unde se afla si ce servicii poate oferi?

BULLDOG 28-04-09 16:08

Ce buget ai ?

negoitacata 28-04-09 23:50

Quote:

Originally Posted by Mv:) (Post 2273200)
A fost fabricata in anul 2002, si are un motor V8 de 3.5L. Ma gandeam sa nu l-as acest 3.5L pentru ca se poate vedea in filmul de la @jasson ca acel motor nu poate suporta o asemenea viteza. As vrea sa inlocuiesc motorul actual cu unul V8 sau V10 sau daca nu si V12!:D .Cutia cu 5 rapoarte manuala cu una cu 6 rapoarte manuala! (acum tu sa imi spui ce cobinatie ar merge) Si centrul mastrtuner unde se afla si ce servicii poate oferi?

In acea emisiunea nu a putut scoate acea viteza pentru ca si el a avut un buget limitat.....dar se pot face multe in ziua de azi unui motor;).....(acuma totu depinde de bugetu pe care il ai).

andrey_20052002 29-04-09 15:42

daca tu la 19 ani ai un asemenea buget si vrei sa faci un astfel de lucru ai tot respectul meu ,dar eu is un fel de Toma Necredinciosul si pana nu vad nu cred ,sper ca nu esti vre-un pusti care incearca sa se simta si el important

Nautilus 30-04-09 11:51

1. In compartimentul motor de Esprit nu intra un V10 sau V12. E de ajuns sa arunci o privire ca sa-ti dai seama de asta.

2. Motorul Lotus 918 e gandit special pentru aceasta masina, e compact si are greutatea unui 4 in linie ceva mai mare (mai putin de 220kg). Inlocuirea lui nu este justificata deoarece mai multe modele au fost modificate pentru 500-550 CP

3. Factorul limitator este cutia de viteze utilizata intre 1988-2004, derivat al unui model Renault si care nu exceleaza prin rezistenta, motiv pentru care a fost conceput "kitul de performanta Derek Bell"

4. Ca sa te credem ca esti proprietarul acestui superb model, cvasi-inexistent la noi, ai putea sa ne spui ce fel de intercooler folosesti si unde se afla el in masina... membrii sunt rugati sa nu-i sufle nici aici nici in PM :)

~Nautilus

LEGAL RACING 30-04-09 22:36

Chiar interesant topicul si cred ca e gata cu joaca.

All times are GMT +2. The time now is 20:54.

- Copyright 2026 4Tuning