![]() |
Rollbar pe strazi
De ce nu imi permite legea sa circul pe sosele avand montat in auto personal o cusca de protectie supranumita rollbar ? Pot oricand motiva urmatoarele :
1. am tico, am NEVOIE de protectie, iar gradul de deformare al masinii in caz de accident NU pune in pericol ceilalti participanti la trafic 2. interiorul masinii mele, e ca interiorul apartamentului meu, pot amenaja ce vreau, cum vreau,fiind proprietate personala, dar totusi nu imi este permis. Stie cineva ceva legat de subiectul asta ? Multumesc |
Re: Rollbar pe strazi
omule...gandeste-te ca te loveste alt tico din lateral...ala se deformeaza mai rau nemaiexistand deformare mare la tine...asa se explica ei ...
in realitate daca te toarna garda cu modificari...se uita...zambesc si-ti dau amenda cea mai mica daca ai facut ceva. |
Quote:
bun,ideea cu rollbaru e alta, da nha :)) |
legea spune ca nu ai voie sa ai asa ceva montat pe masina...in realitate putin conteaza...e ca si cand ai avea o alta bara sau altceva pe masina :))
|
Quote:
Atata timp cat rar-ul omologheaza rollbarul nu vad d c nu ar fi legal... Acum daca stau sa ma gandesc masina mea are in fiecare usa 2 bari transversale pentru a se deforma mai putin,si stiu f multe masini care recurg la asemenea lucruri pentru a proteja pasagerii... |
Este deja alt thread despre rollCAGE ;)...dar am sa iti raspund aici...Rollcage daca il ai omologat fia...nu te intreaba nimeni nimic...Rollcage daca il ai omologat RAR...nu te intreaba nimeni nimic...dar Rollcage daca il ai tu facut in curte...si neomologat...iei amenda pentru ca nu e omologat ;)...ca un volan sport neomologat...ca orice alt *** neomologat...iei aceiasi amenda ca si pentru volan de exemplu...
|
chiar nu-ti cunosti tara? astia ar face orice numa sa nu-ti fie tie bine...si sa-si mai faca norma la amenzi ....ca deh...e criza si la ei...:lol:
|
EU stiu ca orice "piesa " daca este omologata RAR , cum zice morpheus daca iti pui rollbar facut de tine si neomologat o sa primesti amenda , daca este omologat legea iti permite .Am citit in carte ca orice parte / piesa , etc. , trebuie sa fie omologata RAR , dar de rollbar in special nu am citit nimic... sau poate nu am ajuns la pagina cu pricina.
|
nu prea vad eu cine imi omologheaza rollbar custom, pentru masina mea nu exista NIMIC pe raft. asta e ideea principala, iar in codul rutier NU am gasit asa ceva niciunde, legat de acest subiect. stiu doar din "experienta" cazul unui prieten in care avea deja omologare artizanala pentru : punti latite, alt motor, evacuare inox iar la RAR i s-a spus : fie pui scoici si hamuri +rollbar si o omologam ca masina de raliu, fie dai toate astea jos (DESI ERAU DEJA OMOLOGATE) si o inmatriculam ca masina normala ..... rezultatu e ca nu s-a atins de masina, e exact la fel, si circula linistit cu ea. .........
|
pentru a putea omologa rollbar pe masina de strada, trebuie sa o inmatriculezi ca autovehicul de rally. Asta presupune proiect rollbar conform FIA (e o anexa in care e descrisa o cusca de protectie cu standard minim(tevi, marimi, coturi, puncte de sprijin, etc), care ar trebui respectata), lucrare facuta la un service autorizat pentru asa ceva(nu merge sa faci acasa pe genunchi, cu electricu sau cu autogenu), si pe langa rollbar...trebuie sa ai diverse alte chestii specifice rally.
Nu poti sa mergi la RAR si sa ceri sa iti omologheze doar rollbar-ul. In legislatie nu scrie nicaieri ca nu ai voie cu rollbar. Doar in cartea de identitate/certificat de inmatriculare e mentionat 'omologat artizanal' 'omologat autovehicul de raliu', ceea ce presupune automat prezenta elementelor specifice rally. (nu stiu daca scrie si elementele in parte, ca nu am vazut o asemenea carte de identitate inca). Deci si prin urmare...daca nu ai in cartea de identitate a masinii, nu ai voie...la fel cum nu ai voie sa pui alt motor, alte jante, alte stopuri, servo-directie, servo-frana, sau mai stiu eu ce inventie...pentru pur si simplul fapt ca autovehiculul tau nu a fost omologat din fabrica (omologare de serie mare) cu asa ceva. |
| All times are GMT +2. The time now is 13:33. |
- Copyright 2026 4Tuning