Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Cum facem rost de mai multi cai putere ? (https://forum.4tuning.ro/19-facem-rost-cai-putere.html)
-   -   schimbarea fiselor si bujiilor (https://forum.4tuning.ro/19-facem-rost-cai-putere/11174-schimbarea-fiselor-bujiilor.html)

shadowro 25-12-05 22:19

schimbarea fiselor si bujiilor

salut
am de gand sa imi schimb fisele si bujiile standard cu fise si bujii de competitie.
vreau sa va intreb ... se va simti o diferenta ???

UniculSGM 25-12-05 22:28

nu

shadowro 25-12-05 22:55

dc nu ? toata lumea zice ca da. explica-te

nicku 26-12-05 02:20

se simte dar cum.... daca o dai co o mashina cu care eshti la egalitate pe 1000 m dupa schimbarea asta o sa ai un usor avantaj 2-2,5 m in fata....la plecare de pe loc nu ai sa simt nimik

shadowro 26-12-05 06:39

poate am formulat eu gresit intrebarea.
va fi o diferenta dom'le sgm ?

ps: ms nickule

Ford_V6 26-12-05 10:15

Bujiile si fisele de competitie sunt facute pentru a fii folosite impreuna cu aprinderi de competitie pentru ca fisele si bujiile stock nu mai fac fata . . daca tu ai aprindere stock nu ai ce face cu fise si bujii de competitie.

Evil Yuri 26-12-05 10:17

@Ford V6: aprinderea constand in ce?
Mersi mult.

PS: shadowro: zi si mie de unde planuiesti sa iti iei bujii si fise, ce marca, preturi. 10x...merry xmas!

shadow 26-12-05 10:21

Eu mi-am pus in locul bujiilor originale, bujii cu iridium si se SIMTE diferenta, creste in turatii mult mai repede!!!

shadowro 26-12-05 10:41

nu stiu inca ce \"marca\" de fise sau bujii am sa imi iau.
cert e ca am cam 2 milioane pentru ambele si parerea mea e ca o sa se simta o diferenta. evident nu o sa castig nici 1 nici 2 nici 10 nici 20 cai dar tot o sa fie ceva in +.
deci fise cam 1.5 mil si bujii 500 mii

Evil Yuri 26-12-05 11:50

Zi si mie shadow de unde le-ai luat si cam cat te-au costat. Vad ca ai acelasi motor ca si mine (doar ca eu am Nubira).

UniculSGM 26-12-05 12:05

Eu mi-am pus bujii cu plutoniu, si electrod de adamantium. Urca foarte repede in ture, parca e alta masina. :lol: :lol: :lol: PLACEBO MA BAIETI !!!

Singurul avantaj al unei bujii de competitie ar fi fiabilitatea, si rezisteanta electrodului la detonatii !!! Ceea ce nu e cazul la motoarele voastre de serie, care va merge la fel cu o bujie de serie.

Dar atentie, daca bujia nu este compatibila cu motorul (trebuie luata din catalog, cu acelasi coef termic),va merge prost dupa un timp. Si aici sunt doua varinate : 1 se topeste electrodul si 2 se ancreseaza bujia, pentru ca nu se mai poate auto-curatii.

Nu va jucati cu chestii pe care nu le cunoasteti, ca pe urma va ve-ti intreba de ce nu mai merge bine motorul.

Ca marca de bujii recomand NGK (cele mai fiabile mi s-au parut) apoi Champion, Denso, Equiem. Eu personal nu recomand Bosch... Le luati din catalog , pentru motorul vostru, nu \"dupa ureche\", ca vedeti voi ca se potrivesc la filet.

De aia am zis NU, acum am si explicat, in mare. Ar mai fii multe, dar sigur vorbesc prostii pe care nu le inteleg multi.

SpeedFreak 26-12-05 13:41

Beru am inteles ca sunt la acelasi nivel cu Champion. Bujiile in 4 electrozi ajuta la ceva?

UniculSGM 26-12-05 23:56

Nu exista bujii cu 4 electrozi ! Electrodul este ala din centru, si este unul singur :wink: . Bujiile de care zici tu teoretic ajuta, scazand numarul de scantei ratate. Dar practic, nu stiu.

shadowro 27-12-05 10:12

vreau sa clarific o treaba.
topicul acesta l-am facut pentru ca masina mea se comporta ciudat, in sensul urmator. Daca apas acceleratia rapid pana la fund si la fel de repede iau piciorul de pe ea ( adica dau sprituri ) indicatorul de la turometru abia se misca .... adica masina aproape nu reactioneaza :(
un amic mi-a zis ca e posibil sa fie din cauza fiselor si / sau a bujiilor de accea am ( avut ) de gand sa mi se schimb.
acum am fost la service la seat si cei de acolo au zis ca treaba asta sigur nu se intampla din cauza fiselor sau a bujiilor.
acum nu mai stiu ce sa cred.
poate ma ajuti tu SGM ca vad ca le mai nimeresti din cand in cand :lol:
merry xmas all

UniculSGM 27-12-05 10:50

Din ce zici tu, clar nu e din fise si bujii. Reactia la acceleratie e legata de alimentarea cu benzina si aer. Cand ii dai gaz maxim, din relanti, nici o masina nu o sa reactioneze instant, pt ca vine o cantitate mare de aer, si benzina vine mai tarziu. Intarzierea e destul de mica. Daca la tine e mai mare decat la o masina normala, ai o problema legata de alimentare.

All times are GMT +2. The time now is 22:03.

- Copyright 2026 4Tuning