Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Zona tehnica Daewoo (https://forum.4tuning.ro/312-zona-tehnica-daewoo.html)
-   -   Alta problema (https://forum.4tuning.ro/312-zona-tehnica-daewoo/107440-problema.html)

Rechinel 03-02-09 09:50

Alta problema

Mai am o problema mai ciudata . La cielo Euro 3 din 2007 , de 2 ori in acelasi an , s-a rupt teava de esapament , la precatalizator , sau cum s-o numi , la iesirea din galeriile de la motor . Odata la intrarea in precatalizator si alta data la iesirea din precatalizator , fara sa fie lovita . Imi puteti spune de ce apare acest fenomen si daca pot sa fac ceva ?

Geo_ZGA 03-02-09 10:01

Re: Alta problema

Ori le sudezi, ori cumperi alta de la dezmembrari, daca gasesti un Cielo cu o evacuare la fel.
De ce apare? Made in Romania... dar nu e normal sa se rupa teava aia. Ai vre-un tampon rupt si iti vibreaza rau motorul? Dar oricum evacuarea are un racord flexibil care o mai ajuta la trepidatii.

Rechinel 03-02-09 10:10

Nu am nici un tampon rupt , e prima problema intalnita la masina . Teava prima oara am inlocuit-o , k era in garantie , a 2 a oara am fost nevoit sa o sudez . Dar nu inteleg fenomenul . La un vecin de bloc s-a rupt de 4 ori , si ma sperie gandul ca s-ar putea intampla din nou si cine stie pe unde . Nu am lovit tzeava nicioadata , e completa , singurul lucru asta este k s-a rupt de park ar fi fost retezata cu ceva .

Geo_ZGA 03-02-09 13:15

Nu am idee... eu am tot euro3, din 2006... cat am tinut evacuarea, pana vara trecuta, nu am avut asemenea probleme.

stickman 11-07-10 14:26

si eu am patit-o. am un cielo dec. 2006 si am mers cateva luni in padurea din baneasa in santier.....namol, apa, gropi, dezastru. Mie mi s-a rupt undeva imediat sub motor ( cred ca precatalizator), oricum are doua flanse acolo, mie mi s-a rupt in partea de jos. Urla ca draq. Am fost si am sudat-o la un service din Colentina, pe sos Colentina spre bazar Europa, la o distanta de 500 m maxim de intersectia cu avion.
Cand am ajuns acolo, sudorul s-a uitat si mi-a zis ca ma costa 100 lei.. am zis cat? Atunci el mi-a spus: daca vrei sa iti dau sudura la 30 lei ( electrica) nici o problema, se rezolva. Daca vrei sa te tina o alegi la 100. Pana la urma am deciz ca dau un ban dar stau in fata. Au trecut 2 ani de atunci si nu am mai avut problema cu ea.
La momentul actual e sparta iar, nu se aude urat decat cand apas pedala de acc la fund. O sa o sudez sa nu ma apuce iarna, ca se va sparge sigur.
Mentionez Cielo, din cate stiu eu, au avut intotdeauna problema la evacuare.

diesel_IQ 11-07-10 17:22

daca nu este sudata bine nu tine !
Am facut si eu la fel...
1.primul catalizotor (precatalizator) este editie noua oarecum si este pus pe aceiasi teava. => greutate mai mare+teava subtire + sudura fara preincalzire = teava rupata.
2.teava de evacure este din alt aliaj decat teava de la catalizator => diferente de contractie si destindere la cald si rece......
Sfat : pune inox cu aceleasi catalizatoare si nu mai cade nici la remat.(macar partea aia de teava)

All times are GMT +2. The time now is 12:40.

- Copyright 2026 4Tuning