Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   Honda Civic vs. Audi A3 (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/105737-honda-civic-vs-audi-a3.html)

born2burn 23-01-09 12:38

Honda Civic vs. Audi A3

Honda Civic 1.8l (140cp) versus Audi A3 Sportback 2.0 (sau mai nou e 1.9 parca) tot la 140cp

_anaconda_ 23-01-09 13:11

Re: Honda Civic vs Audi A3

motorul 2TDI dezvolta 140 CP, cel de 1.9 105 sau 115 nu mai stiu exact, asta daca e vorba de diesel, mai e 2.0 FSI 150 CP benzina

Corneliu26 23-01-09 13:18

Quote:

Originally Posted by born2burn (Post 2003825)
Honda Civic 1.8l (140cp) versus Audi A3 Sportback 2.0 (sau mai nou e 1.9 parca) tot la 140cp

Am un prieten ff bun care e mecanic doar de wv/audi si am ajuns la concluzia ca tdi=VARZA rau,nu pe auzite sau ghicite,dar chiar sunt super mega proaste tdi`urile, poi totdeauna are pe elevator ceva tdi cu chiulasa jos,cu puntea desfacuta si baia jos,a zis ca asa ceva e obicei,sa nu vorbim de turbo`uri :(. Asa ca aleg fara sa stau pe gand Honda Civic.

Lecca 23-01-09 15:32

pai frate, la service merg doar masinile cu probleme nu? :lol: normal ca au ceva motoarele alea ca altfel nu le aduceau :P am totusi senzatia ca n-ar fii chiar aiurea in vant treaba asta si ca 1.9 tdi ar crea ceva situatii, dar eu cu al meu n-am nici cea mai mica problema si l-am cocarjat vreo 20.000 de km ( e drept, cu dsg si poate a fost mai protejat motorul), dar restul de 30.000 i-a facut tata in dulcele stil clasic ... :P (are 60 de ani :lol: )
on topic acum, as prefera a3, arata mai serios si placut, chiar si in ziua de azi consider civicul cam prea nava spatiala pt gustul meu :P

Corneliu26 23-01-09 16:39

Quote:

Originally Posted by Lecca (Post 2004234)
pai frate, la service merg doar masinile cu probleme nu? :lol: normal ca au ceva motoarele alea ca altfel nu le aduceau :P am totusi senzatia ca n-ar fii chiar aiurea in vant treaba asta si ca 1.9 tdi ar crea ceva situatii, dar eu cu al meu n-am nici cea mai mica problema si l-am cocarjat vreo 20.000 de km ( e drept, cu dsg si poate a fost mai protejat motorul), dar restul de 30.000 i-a facut tata in dulcele stil clasic ... :P (are 60 de ani :lol: )
on topic acum, as prefera a3, arata mai serios si placut, chiar si in ziua de azi consider civicul cam prea nava spatiala pt gustul meu :P

N`ai inteles ce am vrut sa zic...probleme,dar nu masini cu 100 de mii de km cu chiar asa "mici" probleme :))

blowwind 23-01-09 17:29

dar de ce nu comparam Civic 2.2I - CTDi ( 140 CP ) cu 2.0TDI ( 140 CP ) ?? :)

born2burn 23-01-09 17:33

ah..da ..correct! sa fie ambele diesel... (dar varianta cu 140cp)
edit: desi si de varianta pe benzina sunt interesat.:!::!:

blowwind 23-01-09 18:00

Quote:

Originally Posted by born2burn (Post 2004611)
ah..da ..correct! sa fie ambele diesel... (dar varianta cu 140cp)
edit: desi si de varianta pe benzina sunt interesat.:!::!:

daca esti interesat de 1.8 .. iti recomand Civic Type S ... la 19.000 euro cu toate taxele incluse nu cred ca are rival :)

The_Mask 23-01-09 21:47

Quote:

Originally Posted by Corneliu26 (Post 2003930)
Am un prieten ff bun care e mecanic doar de wv/audi si am ajuns la concluzia ca tdi=VARZA rau,nu pe auzite sau ghicite,dar chiar sunt super mega proaste tdi`urile, poi totdeauna are pe elevator ceva tdi cu chiulasa jos,cu puntea desfacuta si baia jos,a zis ca asa ceva e obicei,sa nu vorbim de turbo`uri :(. Asa ca aleg fara sa stau pe gand Honda Civic.

Iar vorbim din auzite. Cine stie cum am mers proprietarii masinilor respective cu ele, orice service e plin de masina stricate doar n`o sa mergi cu masina la service sa le zici ca merge bine, sau tu asta faci cu coaja aia de urs de la avatar?

Nu tin vag in brate, insa cand vad cum aruncati cu noroi intr-un brand care a adus destule inovatii in industria auto mi se pune pata, in special pe "domni" cu bmw rulzzz care si-au cumparat un e30/e36/e46 forjat de prin Germania si pentru care e regina soselelor!

Sasha 23-01-09 22:11

Quote:

:)))
am condus 2 ani la rand TDI.. 1.9 si respectiv 2.0 ... si crede-ma ca n-am avut nici-un fel de probleme ;) si asta cu generalizarile...deja ma seaca, nu ai cum sa spui ca TOATE sunt la fel ca vai doamne a reparat el 10 tdi-uri care erau varza....acum deh nici-o masina nu seamana una cu alta ;)

revenind la topic :
sa luam prima data design-ul :lol: A3 are niste linii exterioare extraordinar de elegante si sportive in acelasi timp, la civic parca ii lipseste ceva, parca e o masina neterminata, da un pic spre masina de jucarie....
motorul de 1.9/2.0 tdi pt A3 e ok (daca iti place diesel-ul) e foarte fiabil, intretinerea nu e foarte scumpa, piese/service-uri - depind de alegerea ta.
Am mers si cu un civic 1.8...na e benzina, se simte diferenta, dar nimic deosebit:)

Depinde care sunt principiile tale in alegerea unei masini:)
Eu personal mi-as lua A3 fara sa ma gandesc la masinuta "lui Chucky" - no offence :)
Bafta.

vacaroz 24-01-09 02:25

Quote:

era culmea sa repare si motoare de bmw, sau honda acolo.... fiind un service specializat pe vag din cate vad...
asta ca sa evzi si u ca si altele se mai strica

aleks 25-01-09 22:09

civic vs a3 va rog...

xxdadixx 26-01-09 15:40

Civic vs A3
Cat e diferenta de pret intre ele?

DarkJEDI 26-01-09 15:48

as da credit A3-ului. nu ca civic nu ar fi extraordinara, dar audi e mai bine gandit in interior , mai spatios si are si dieseluri bune pt plimbare si plimbare si plimbare si plimbare :D. civic mias lua mai mult de showoff , sa o modific poate. nush are un design prea excentric pentru o masina de mers linistit cu ea. si are servodirectie electrica, ceea ce nu imi place.

blowwind 26-01-09 22:46

Quote:

Originally Posted by xxdadixx (Post 2012029)
Civic vs A3
Cat e diferenta de pret intre ele?

Honda Civic 5D 2.2i-CTDi Sport - 20.206e DDP
Audi A3 2.0TDI Attraction - 25.287e DDP
A3u in comparatie cu Civic`u lnu are plafon de sticla , nu are alcantara , nu are pilot automat , nu are jante pe 17" , nu are computer bord , nu are airbaguri laterale fata si cap , nu are ESP , nu are oglinzi exterioare rabatabile electric + inca cateva mici detalii ... un A3 cu dotarile unui Civic ajunge undeva la 31.252e DDP ...

All times are GMT +2. The time now is 13:06.

- Copyright 2026 4Tuning