Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Colt Legislativ (https://forum.4tuning.ro/221-colt-legislativ.html)
-   -   Taxa auto va fi suspendată pe o perioadă de 3-6 luni pentru maşinile noi (https://forum.4tuning.ro/221-colt-legislativ/97930-taxa-auto-suspendata-perioada-3-6-luni-masinile.html)

boy_wonder 18-11-08 10:47

Taxa auto va fi suspendată pe o perioadă de 3-6 luni pentru maşinile noi

Guvernul va suspenda pe o perioadă de 3-6 luni taxa de poluare auto percepută la achiziţia de vehicule noi, pentru a limita importurile de maşini vechi, a anunţat premierul Călin Popescu Tăriceanu. El a precizat, într-o conferinţă de presă susţinută la Guvern, că a avut consultări, săptămâna trecută, cu directorul general al grupului Renault România şi al Automobile Dacia privind perspectivele întreprinderii şi că va avea astfel de discuţii şi cu celelalte companii din domeniu, astfel încât să poată fi introduse măsurile adecvate de protejare a industriei interne de profil.

"Eu am spus că importurile de vehicule second-hand vor omorî piaţa internă şi astăzi lucrurile se văd şi au o amploare deosebită. Există o mare îngrijorare la Dacia şi mă bucură că preşedintele a abordat acest subiect. Voi avea o consultare cu preşedintele pe acest subiect şi foarte rapid voi decide la nivelul Guvernului câteva măsuri care să ducă la limitarea acestor importuri. Cea mai eficientă măsură este suspendarea importurilor prin anularea taxei pentru maşinile noi. Practic, păstrăm taxa pentru maşinile second-hand", a spus Tăriceanu.

El a confirmat informaţia MEDIAFAX, conform căreia a discutat, luni, cu preşedintele Traian Băsescu pe acest subiect şi a arătat din nou că nu doreşte ca România să fie transformată într-un cimitir de maşini vechi aduse din alte ţări europene.

"Dacă cumva o să îmi spuneţi că a spus Comisia Europeană nu ştiu ce, am să vă spun să-i întrebaţi la rândul vostru pe cei de la Comisie dacă ei sunt responsabili de păstrarea locurilor de muncă în România, că ştiţi atunci când a fost problema cu taxa de poluare ce discuţii am avut. Toată lumea mă întreba: «Dacă Comisia Europeană spune nu ştiu ce ?» Dar ce spune Comisia când încep să îşi restrângă activităţile şi locurile de muncă sunt puse în pericol ?", a întrebat Tăriceanu în conferinţa de presă.

El a precizat că decizia de suspendare a taxei auto în cazul maşinilor noi va fi aprobată în şedinţa de miercuri a Guvernului sau în următoarea reuniune a Cabinetului.

"Va trebui să avem grijă să continuăm programul de stimulare a vânzărilor noi nepoluante prin Programul «Prima de casare» şi va trebui acum, pe final de an, să vedem dacă este cazul să facem nişte redistribuiri ale cotelor rămase neutilizate pentru a ajuta industria autohtonă", a adăugat Tăriceanu.

Premierul a mai anunţat că va solicita ministrului Transporturilor să verifice, prin "supracontroale", dacă la Registrul Auto sunt respectate condiţiile de verificare tehnică a maşinilor second-hand, arătând că există numeroase informaţii conform cărora maşini care nu corespund din punct de vedere tehnic primesc aprobarea tehnică şi sunt înmatriculate.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni seară, la Craiova, că se va întâlni, înaintea şedinţei de Guvern, care va avea loc miercuri, cu premierul Călin Popescu Tăriceanu pentru a găsi soluţii pentru înlăturarea taxei de primă înmatriculare la maşinile noi.

Traian Băsescu a declarat, după întâlnirea pe care a avut-o cu conducerea Fabricii Ford de la Craiova şi cu sindicatele, că scutirea de la plata taxei de primă înmatriculare pentru maşinile noi este o necesitate atât pentru producătorul american de automobile, cât şi pentru uzinele Dacia.

"La Dacia, e o chestiune care va atinge şi Fordul când va începe să producă. Ceea ce se prefigurează ca o necesitate este scutirea de la plata taxei de primă înmatriculare pentru ca lumea să fie stimulată să cumpere maşini noi. Lucru care cred că se va întâmpla după şedinţa de guvern de miercuri, aşa cum a spus şi premierul public", a declarat Băsescu.

Şeful statului susţine că a purtat mai multe discuţii cu premierul Călin Popesctu Tăriceanu pe tema scutirii de la plata taxei de primă înmatriculare maşinile noi, urmând a avea o nouă rundă de discuţii miercuri, înainte de şedinţa de Guvern.

"Am avut o discuţie cu premierul, vom mai avea o discuţie şi miercuri dimineaţă, înaintea şedinţei de Guvern, şi probabil că vom găsi soluţii. De asemenea, soluţia continuării programului de înnoire a parcului, care să stimuleze producţia internă, fie că vorbim de Dacia astăzi, fie că vorbim de Ford mâine", a precizat Băsescu.

Surse ministeriale au declarat, săptămâna trecută, agenţiei MEDIAFAX, că premierul Tăriceanu a spus miniştrilor, în şedinţa Guvernului, că formula de calcul a taxei de poluare auto ar trebui schimbată, deoarece s-a dovedit că aceasta nu a stopat importul de maşini second-hand, principala variantă luată în calcul fiind eliminarea taxei de poluare auto în cazul achiziţionării de maşini noi.

Sursa:
Mediafax

Lexa 18-11-08 11:12

Re: Taxa auto va fi suspendată pe o perioadă de 3-6 luni pentru maşinile noi

Se poate recupera taxa pentru o masina cumparata in August sau e valabil pentru cele achizitionate de acum incolo?

PH86MIN 18-11-08 11:47

Cele de acum,e si normal :D

Lexa 18-11-08 11:49

Quote:

Originally Posted by PH86MIN (Post 1871578)
Cele de acum,e si normal :D

tipic :rolleyes2 :x

EvLSant0S 18-11-08 12:23

Incredibil cum lumea accepta asa ceva...
libertate frate.. :)
cumparam fix ce vor ei :)
si o fac incet incet. .

Lexa 18-11-08 12:32

Quote:

Originally Posted by EvLSant0S (Post 1871640)
si o fac incet incet. .

Neah... romanu' tot roman. :lol: crezi ca daca nu plateste aia 2-300 de euro isi cumpara masina noua in loc de sh? no way...

dexter_20 18-11-08 12:40

Era si timpul....

mariusD 18-11-08 13:08

decat sa imi i`au logan....... ca doar asta se si urmareste.... mai degraba imi i`au un cazan de afara de 10-15 ani care arata macar a masina

negoitacata 18-11-08 13:43

Piata masinilor noi e in impas.......dar defapt pe ei de LOGAN ii doare burta ...si din motivu asta a scos taxa pt masinile noi;))))

bitza_zmz 18-11-08 13:56

o masina din 95-96-97 nu se va compara in veci cu vreo saracie de dacie nou,nici la comfort nici la fiabilitate nici la siguranta absolut la nimik,defapt dupa 40 romani ce au reusit:in colaborare cu francezi au facut o caroserie nou deci nu singuri aceasi tabla infecta de acum 40 de ani si cred ca acelasi proces(dupa 4 ani rugina),ne-au dat si noua francezi un mot doua,si in rest aceasi caliate de cacat a cauciucului(pe unde o fi el bucsi,pivoti),te intrebi de ce troncane,calitatea plasticului la interiori,te zgarii in el;si cum mama draq sa iti iei un gunoi din ala de logan(sandero) doar ca ne este la indemana si bank este peste drum:D Daca romani vor masini sh sau alte modele e clar ca sau mai desteptat macar asta e bine:)

marygut 18-11-08 14:06

nush ce parere aveti voi ..dar yo unu decat sa dau 10.000 de euro pe un logan (full) ... mai bn imi cumpar o nemtoaica chiar daca este mai veche ...oricum e cu mult peste autoturismele dacia .

Clau_88 18-11-08 14:20

Quote:

Originally Posted by EvLSant0S (Post 1871640)
si o fac incet incet. .

ai dreptate...nu inteleg cum vine asta...Tromboceanu asta crede k toata lumea are bani sa isi ia o masina noua?si dak as avea bani oricum nu mi-as lua Logan sau un Citroen(firma la care este actionar)...o freaca aiurea cu noi.Daca tot ne "dicteaza" ce masini sa ne cumparam barem sa ne spuna si ce avem voie sa mancam...ar trebu calcati cu buldozeru'...PERMANENT!!!

Vely 18-11-08 14:21

Ok! Sunt de acord ca sa se elimine taxa de poluare pe masinile noi, in mod cert cele mai vechi au si norme de poluare inferioare sau nu au fie sunt foarte uzate si de aceea polueaza mai mult!
Dar, si aici e un mare DAR, sa nu uitam ca sunt masini NOI, sunt masini VECHI si sunt RABLE in adevaratul sens al cuvantului! Trebuie altfel facuta evidentierea si aplicarea taxelor!
Trebuie multumiti toti oamenii!
- unii nu-si permit si cumpara cu ce bani au,
- altii sunt pur si simplu marcati de un anumit model de ex acum 30 de ani,
- iar altii vor masini noi!
SI in cazul masinilor hibride sau pur electrice, romanii ar trebui incurajati, daca statul vrea sa ne protejeze de poluare; de ex sa dea bani ca prima din cei stransi din taxele de poluare!

El3ctr0n 18-11-08 14:30

eu din cate inteleg...numai cer taxa ptr masinile noastre....noi...si cer ptr cele de afara....
asa si...
oricum asta se intampla deja...la masinile noi de afara...
iar de masinile vechi eu zic ca nu intra in discutie...

KTA87 18-11-08 15:33

Gata! Am si plecat sa-mi iau Loganu`!:lol:
Cam asta urmaresc ei...Este totusi bine pentru firmele care, la 10 masini cumparata economisesc 3000Euro considerand ca taxa ar fi 300E/masina. ;)

AdrianC4 18-11-08 16:25

Voi gresiti cand ziceti asa ceva.. Va doresc din tot sufletul sa va luati o nemtoaica din 95-2000 si in cazul in care se strica va rog sa cititi mereu ce ati scris acum...
Va cade o pompa de apa, de motorina, se duce un injector, o planetara...Ce faceti? Veti da la bani pe piese de o sa va blestemati zilele!

Am un amic, si-a luat Vectra din DE, l-a dus 11000e .. In tara i-a cazut volanta.. A facut-o, i s-a dus pompa de motorina si calculatorul.. Ce a facut ? A bagat inca vreo 3000e in ea si a dat-o cu 10000e! Asta in 3 luni! Mi-a spus ca a facut greseala vieteii lui, caci cu banii aia isi lua ceva, dar NOU!

Eu cred ca voi cei care scrieti pe aici suferiti de o problema de imagine, practic va uitati prea mult la cum va vede lumea, cum dati pe strada!
O masina noua, chiar daca te lasa in drum, beneficiaza de garantie, care mai nou, in cazul Logan este de 4 ani, gratis..

Ideea este ca romanii isi iau masina sa se dea mari, nu ca le trebuie. Si Loganul e prea comun, cu toate ca in Germania am vazut ZECI de MCV-uri, cu numere nemtesti.. Or fi nemtii mai prosti ca noi? NU cred!

Eu, daca nu as avea masina si mi-ar trebui, as lua un Logan fara sa stau pe ganduri, prin prisma costurilor ulterioare, a fiabilitatii dovedite pe atatea cazuri si a necesitatilor mele - concedii, plimbari etc.. Nicidecum de a folosi masina zilnic, in trafic!

darck_angel64 18-11-08 16:53

taxa va fi suspendata ca, probabil, vrea un smecher sa-si deschida vreo afacere si e blocat de ea.....

adrian78bmw 18-11-08 16:57

mdaaa nu prea e o masura prea stralucita in contextu actual ar trebui gasite alte solutii nu ma ajuta cu nimik ca nu mai platesc 400-700 euro taxa auto cand cea mai ieftina masina e 8000-9000 si aia clasa mica opel corsa vw polo motoare de 1.2 si nivel de echipare slabut...asta e degeaba protejeaza dacia criza financiara ii afecteaza pe toti pana nu se vor acorda credite si nu vor scadea dobanziile si la leasing nu se va misca nimic

AdrianC4 18-11-08 17:11

Luati Golf 6, e gratis taxa! Euro 5 ;)

adrian78bmw 18-11-08 17:22

Quote:

Originally Posted by AdrianC4 (Post 1872224)
Luati Golf 6, e gratis taxa! Euro 5 ;)

da si pretul?13000 cel mai ieftin plus tva

nsl_iuli 18-11-08 17:24

Voi nu cred ca intelegeti faza asta cu masinile second hand mai vechi de 6-7 ani...

Cunosc o gramada de oameni care s-au bucurat ca si-au luat masini ieftine din Germanica si au ajuns sa-si blesteme zilele, spre exemplu: Passat 2002 1,9 tdi 101 cp 240.000km l-a luat acolo cu 6500, masina la tabla arata impecabil, dar daca mergeai cu ea ziceai ca mergi cu raba, i-au trebuit schimbate injectoare, suflanta, ambreiaj, discuri de frana... Cu tot cu inscriere l-a dus cca 10.000, si inca nu merge ceas...

kir0087 18-11-08 17:54

Grupuri de interese...afaceri pe spatele nostru si ne mai si prostesc cum vor fetele lor de mosnegi perversi.
Oare nu se satura romanu niciodata de atata fraiereala pe fata?
Urmatorul pas tare ma tem ca o sa fie o taxa foarte mare pe an pentru non euro si euro 1,asa ca cei care se orienteaza spre asa ceva sau au deja tre sa stea ca pe jar fiindca se pot trezi cu o masina pentru care e prea mare acea taxa sau nu o pot vinde fiindca nimeni nu vrea sa o cumpere.
Si ce face romanu in acel caz???Se vede nevoit sa scape de o masina in care poate a investit multa pasiune si bani.
Astia ne fac cum vor ei si la buzunar si la orice.Maine ar putea da o lege in care sa interzica circularea cu non euro si euro 1 fiindca asa isi urmaresc ei mai bine interesele.Si noi ce am face ???Nimic!!!
S-ar intampla la fel ca si cu taxa de poluare...O invart de 2 ori cum vor ei...O dau iar in vrajeli ca ii intereseaza mediul inconjurator si ca asa e mai bine pentru noi si noi inghitim pastila fara apa fara nimic.
Eu am de gand sa imi aduc un e36 in vara,dar tocmai din aceasta "presimtire" stau putin pe ganduri.
Oricum o sa imi iau una cu euro 2 ca sa evit oarecum chestia asta daca o sa se intample intr-adevar.

SAX1987 18-11-08 18:55

Sut niste gunoaie cu tot cu taxa lor. Eu am masina din 1998 cu motor de 2000 euro 2 si taxa e de 2,5 ori mai mare decat pt o masina cu 5 ani mai veche. Sunt niste gunoaie.

kir0087 18-11-08 19:29

Quote:

Originally Posted by SAX1987 (Post 1872483)
Sut niste gunoaie cu tot cu taxa lor. Eu am masina din 1998 cu motor de 2000 euro 2 si taxa e de 2,5 ori mai mare decat pt o masina cu 5 ani mai veche. Sunt niste gunoaie.

Exact...In loc sa iti iei ce masina vrei tu dupa necesitatile tale,trebuie sa faci probleme de matematica...sa vezi cat e taxa,daca nu renteaza mai mult sa iti iei una mai veche si cu motor mai mic si tot asa...
TAXA ASTA NUMAI CU POLUAREA NU ARE LEGATURA

bitza_zmz 18-11-08 19:40

Intretzinerea unu logan este la fel de scumpa ca a unui passat din 2002 plus sunt doar cateva cazurile in care sa fi avut ghinion sa cada masina dupa ce ai aduso tre sa casti ochii mai bine; mai rau cand te duci cu loganu tau nou si este scos din garatie pe te miri ce motiv sau dupa ce iese din garantie ia si baga mii de euro in el si cel mai IMPORTANT este ca tot un cazan de dacie va ramane,bagi bani intr-un passat ca de sa stricat dar macar ramane tot passat--comfort siguranta dotari etc etc.Scz este valabila doar acelora care isi achizitzioneaza o masina in rate ca de nu au toti 10k in mana cash.

ADY28 18-11-08 19:59

tariceanu asta e un *** ieri era la tv si zicea ceva de dacia si ford ca numai vand !
dar de Citroen nu zice nimic! oricum taxa o scoate pentru a-si vinde el masinile!
ca il doar in cot pe el de ford,dacia si alte marci...

off: numai dati exemple cu masini diesel de peste 200mii km! voi ce va asteptati de la o masina cu peste 200mii sa fie noua? daca te duci in germania si nu sti nimic despre masini nu te mai duce sau i-a si u pe cineva care stie!
Voi chiar nu vedeti ca astia dau legi doar in favoarea lor!

mariusARD 18-11-08 20:21

nu mai pot cu taxele lor, ma mut in ungaria :( :rolleyes2

DiavoLLo 18-11-08 22:20

manevre peste manevre....sa dea ei bani sa cumpere omul o masina noua...in loc sa scoata taxa....cu care nu vor rezolva nimic ar trebui sa ii puna pe bosii de la fabrici sa scada profitul pt ei si asadar sa scada pretul masinilor....dar nu....tariceanu vrea aia sa ceara 7000-8000 pe logan si prostul de roman sa accepte.....daca e asa bun de ce domnia sa merge cu bmw mercedes etc.....de ce nu doteaza guvernul cu sandero si loganuri.....sa nu mai f***a banii publici pe masini de zeci si sute de milioane de euro...

Sindrom 18-11-08 22:50

Eu nu inteleg un lucru, ori vine campania si alegerile, ori noi romanii suntem destul de idioti. Problema e ca eu cred ca se intampla ambele chestii.
Pentru cei care isi iau masina noua, bv tot respectul, dar ce te faci, cand uite unu ca mine, nu-si permite 10 mii pe o masina noua, de credite ce sa mai zic, iau 10 mii si platesc 20 , nu se pune. Ce masina imi iau din tara cu 3000 euro?????? Poate vreau si eu sa ma duc la mare si sa nu fac 9 ore cu trenu, sau sa stau legat de altii.....voi nu va ganditi ca sunt multi ca mine, care nu isi permit, care au copii unii, vor sa se duca la spital de urgenta ce fac????? asteapta salvarea....hmmm, nu cred ca ati mai gandi asa
TAXA ASTA ESTE UN ABUZ, O HOTIE, DAR CUM IN ROMANIA ESTE IN FLOARE HOTIA....numai zic nimic

O zi buna, si nu va doresc sa vreti ceva cu adevarat si sa nu va permiteti.

bytzu11 19-11-08 09:18

Manevre de C***T pe spatele nostru...pe banii nostri isi fac ei vilute si vile...taxa auto....incurajeaza renault-dacia!!!asa cum spun unii pe aici pe forum...ca multi si-au luat teapa cu masini de germania...apoi sa ma scuzati dar nu toti stiu cum sa aleaga o masina!!!nu toata lumea cand se duce in germania sau oriunde afara sa isi ia o masina nu stie unde sa caute "bube" ale masinilor respective...cand pleci sa cauti o anume masina,aflii inainte cum si unde sa te uiti sa cauti defecte...ce defecte apar mai des...si asa mai departe...iar eu..conduc o dacia nova si sincer...nu as da nova pe logan sau pe sandero in nici un caz!!!citroen nici atat...masinile de afara nu se compara cu dacia sau renault...iar pentru cei care spun ca e scump sa intretii o masina nemteasca ,atunci cand trebuie sa schimbi piese la ea...sa se duca la renault sa afle preturil la piesele de logan=))) care sunt astronomice!!! si piesele sunt cu siguranta proaste!!!iar daca Germania s-a umplut de loganuri...ma intreb oare Mercedes sau Volkswagen...isi inchid portile??? nu cred...:D

BRAVO 19-11-08 10:32

o decizie cel putin hilara,sa nu uitam ca dl.Tariceanu este/a fost unul din membrii fondatori ai APIA (asociatia producatorilor si importatorilor auto),asadar se ridica o singura intrebare:este o decizie protectionista,avand in vedere ca marca pe care d-sul o reprezinta din umbra in Romania,este CITROEN????

Sincer parerea mea este una singura:o decizie cu reale inclinatii politice,avand in vedere faptul ca suntem in plina campanie electorala si totodata intr-o criza financiara pe spatele careia fiecare politician incearca sa o speculeze.

Claw166 19-11-08 12:17

vor sa limiteze importurile de SH`uri ,dar nu se gandesc ca nu toti romanii au bani de masini noi :???: manevre peste manevre :( ...

boy_wonder 19-11-08 17:06

Taxa de poluare auto, suspendată pentru o perioadă de un an

Taxa de poluare auto percepută la achiziţia maşinilor noi va fi suspendată începând cu 1 decembrie 2008, până la sfârşitul lunii decembrie 2009, pentru vehiculele Euro 4 cu motorizări de până la 2.000 centimetri cubi înmatriculate pentru prima dată în România şi în Uniunea Europeană.

"Taxa va fi suspendată începând cu 1 decembrie 2008, pentru toate maşinile noi Euro 4 cu motor de până la 2.000 centimetri cubi. Termenul până la care se aplică suspendarea este 31 decembrie 2009", a declarat agenţiei MEDIAFAX şeful Departamentului pentru Afaceri Europene, Aurel Ciobanu Dordea.

Guvernul a aprobat suspendarea taxei de poluare auto pentru maşinile noi Euro 4 pentru o perioadă de un an, până la 31 decembrie 2009.

Premierul Călin Popescu Tăriceanu a anunţat anterior că Guvernul analizează varianta ca taxa de poluare auto percepută la achiziţionarea de maşini noi Euro 4 să fie suspendată pentru un an, până la 31 decembrie 2009, şi că Executivul va trimite Comisiei Europene o notificare în care această măsură va fi explicată în primul rând prin necesitatea păstrării locurilor de muncă.

Toate automobilele noi comercializate în prezent în România corespund normelor de emisii Euro 4, iar unele modele ale Volkswagen şi Audi sunt echipate cu propulsoare Euro 5, care sunt scutite de taxa de poluare auto.

Producătorii de autoturisme care vor să vândă maşini în Uniunea Europeană vor fi obligaţi, din septembrie 2009, să echipeze toate automobilele noi cu motoare Euro 5. Aceeaşi condiţie va trebui respectată şi în cazul camioanelor şi vehiculelor comerciale uşoare noi, majoritatea dintre acestea fiind dotate în prezent cu motoare Euro 4.

Înaintea şedinţei de guvern, preşedintele Băsescu şi premierul Tăriceanu au discutat, la Palatul Cotroceni, despre soluţiile pentru scutirea de la plata taxei de poluare auto în cazul maşinilor noi, în condiţiile crizei economice mondiale.

Sursa: Mediafax

snake' 19-11-08 17:28

Oare e vreo manevra a vreunuia de sus',sau nu se mai vand masinile noi?...E ceva de moment...in orice clipa poate sa fie schimbata...depinde ceea ce viseaza alesii nostri' sau ce combinatie vor sa faca in particular...Sunt actionari pe la nu stiu ce 'Marca' si au vazut ca nu mai fac....bani'...si din asta....mai bine s-ar gandi cum sa iesim din criza asta actuala...

snake' 19-11-08 17:30

P.S. E doar suspendata...:):)

kamikaze69 19-11-08 18:14

da pana la urma se va scoate taxa sau nu??

adrian78bmw 19-11-08 18:21

este bagata pentru protejarea producatorului intern DACIA si ptr importatori mai e si o chestiune sociala pentru protejarea locurilor de munca din industria auto (dealeri)

marius470 19-11-08 20:21

iar cu motoarele peste 2000 cmc ce se intampla?...are cineva idee? ramane taxa de pana akum?

Gabone22 19-11-08 20:33

Quote:

Originally Posted by marius470 (Post 1874939)
iar cu motoarele peste 2000 cmc ce se intampla?...are cineva idee? ramane taxa de pana akum?

O sa se scoata si taxa pentru motoarele de peste 2000CMC cand o sa scoata dacie cu asemenea motorizare:lol: adik mai avem de asteptat...

SAX1987 19-11-08 21:12

Repet sunt si vor fi niste gunoaie mizerabile.

All times are GMT +2. The time now is 08:33.

- Copyright 2026 4Tuning