Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   mondeo tdci 116 cp versus passat 1,9tdi 101 cp (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/9405-mondeo-tdci-116-cp-versus-passat-1-9tdi-101-cp.html)

lmf 03-11-05 00:15

mondeo tdci 116 cp versus passat 1,9tdi 101 cp

:?:mondeo tdci 116 cp versus passat 1,9tdi 101 cp

Alexutzzz 03-11-05 01:11

hmmm... alegera mea este passat ,detin un passat de aprox 2 ani (1.9 tdi 100 cp ) masina trage super bine ,arata extrem de bine si costurile de intretinere nu sunt mari
de mondeo nu pot spune nimik pentru ca nu sunt in cunostinta de cauza , sa spuna cineva care detine asemenea masina ca sa iti faci parere corecta

TigraPower 03-11-05 08:04

hhmmm..am condus si mondeo si passat.....la motor....un pik e mai bun mondeo...dar nu-i cine stie ce...dak le ai pune cap la cap la 400 m....crd ca ar iesi mondeo cu 1-2 m in fata... :roll: ....passatu arata mai bine la exterior....si in interior..zik yo... :roll:

CT-82-PWR 03-11-05 14:41

Eu as merge pe Mondeo ca are mai multi CP,totusi 15CP se simt.

shadowro 03-11-05 15:50

la asemenea masini nu se pune pret prea mare pe performante asa ca nu o sa aleg mondeo pentru ca are 15 cai in plus.
Va asigur eu ca cine ishi ia passat sau mondeo nu si-l cumparat pentru performantele lui uimitoare ci pentru confort , fiabilitate , renume chiar.
Intre cele 2 o sa aleg Passat-ul.

teddy 03-11-05 16:02

ford, vibreaza mai putin si e mai silentios (common rail)

TigraPower 03-11-05 18:59

Re:

Quote:

Originally Posted by \"shadowro\"
la asemenea masini nu se pune pret prea mare pe performante asa ca nu o sa aleg mondeo pentru ca are 15 cai in plus.
Va asigur eu ca cine ishi ia passat sau mondeo nu si-l cumparat pentru performantele lui uimitoare ci pentru confort , fiabilitate , renume chiar.
Intre cele 2 o sa aleg Passat-ul.

exact ! :roll:

giorgio_tlro 04-11-05 02:24

Re:

Quote:

Originally Posted by \"teddy\"
ford, vibreaza mai putin si e mai silentios (common rail)

Poate e mai silentios cand e motoru oprit...sau in cadere libera.Cat despre vibratii e discutabil insa silentiozitatea transmisiei pe lant se stie ca e clar mai galagioasa decat o transmisie pe curea cum e la passat.

Clar aleg passat....detin unul, am avut si mondeo si pot spune ca passatul e cu un pic in fata mondeoului

teddy 04-11-05 02:33

fa comparatia te rog. eu am facut-o de nenumarate ori. vw fac cele mai galagioase dieseluri dintre masinile de aceeasi clasa.
in schimb, alte pro/contra:
toti mecanicii mi-au spus ca passat diesel este unul dintre putinele care chiar nu are probleme pe termen lung de la motorina proasta din romania.
consumurile sunt probabil foarte apropriate.
performante destul de apropriate... atat timp cat nu faci parte din categoria copiilor care vor un supersport dintr-o masina pe motorina :)
calitate de materiale in interior cam la fel
design interior si exterior... aleg fara discutie mondeo
pret piese... destul de apropriat SI TOTUSI MARE. e jenant ce preturi au aceste doua masini care totusi sunt medii, masini ale poporului. la passat unele piese sunt la fel de scumpe ca la 520d.

mike20 04-11-05 15:39

cu siguranta mondeo...am un prieten cu un tdci care merge super bine si intamplator..a dat`o la passat , skoda , cordoba ( toate diesel ) 8)

RA_2fast4u 04-11-05 19:06

mondeo klar :D asta e exact masina pe care o ...greu de spus aicea sa zikem o are tata D ( desi e a familiei si probabil o sa o confisc eu peste un an :twisted: daca nu o sa imi au altceva, ma rog trecand peste off) shi sunt(em) foarte mutumit(i) de masina....adika merge foarte bine sta foarte bine, comfort foarte bun, si dupa mine aspectul e mult mai atractiv decat la passat.....masina am cumparat-o acum aproape un an si atuncea a trebuit sa facem aceeasi alegere....passat sau mondeo( asta fiind pe piata sh)....am ales mondeo din urmatoarele motive: 1) aspectul 2) pretul mult mai bun( masina noastra este full, are tot ce ar putea avea un mondeo din 2001(inclusiv piele tempomat))un passat cu dotari asemanatoare costa cam cu 2000 eu in + 3) din cate stiu eu motoarele facute de ford sunt mai bune decat cele vw, si de asemenea putin mai sportive 4) deoarece nu le gasesti chiar la toate colturile ca pasaturile(sper sa intelegeti ceea ce vreau sa spun :P 5) mi s-a puuuuuuuuuuus pata pe el :twisted:

adi01 09-11-05 10:13

VW Passat are tot taranu si bosorogu .... si in plus de asta.. la demaraj e f puturos.. fie ce o fi :wink:

Ford Mondeo... arata mult mai bine.. este mai ieftina este mai puternica si la demaraj :wink:

giorgio_tlro 10-11-05 09:57

Re:

Quote:

Originally Posted by \"adi01\"
VW Passat are tot taranu si bosorogu .... si in plus de asta.. la demaraj e f puturos.. fie ce o fi :wink:

Ford Mondeo... arata mult mai bine.. este mai ieftina este mai puternica si la demaraj :wink:

Alooo....pustiu, de cand ai tu o parere atat de tare ca passatu e lenes atata timp cat nu ai nici macar minim nr de km cu masina.Asteapta intai sa obtii ceea ce se numeste permis de conducere si apoi vino cu replici auzite prin popor \"dom-ne passatu e asa si sa vezi ca nu face si nu drege....\".Mai usor mai copii ca nu e chiar cum ziceti voi.Stati cuminte ca masina germana e tot masina germana.

Apropo, de ce mondeo are o depreciere asa de mare iar passatul chiar si dupa cativa ani se mentine in pret ?La o scurta evaluare se observa ca intre cele 2 masini in cauza, passatul, chir daca este un model considerat vechi, se mentine super bine in bani.Parerea mea este ca acest pret este datorat calitatii superioare de fabricatie a masinii si a mai bunei pastrari in timp.

Cat despre faptul ca grupul VAG produce cele mai zgomotoase masini e cam fortata afirmatia...nu uitati ca distributia pe lant cum are mondeo si opel vectra, in cazul motoarelor diesel, este mult mai galagioasa decat cea pe curea ca la Volkswagen.Reversul este ca distributia pe lant este mult mai rezistenta si nu necesita schimbarea distributiei la 80.000km.

Per total consider ca Passat este o masina care a reusit sa se impuna pe piata nu datorita faptului ca toti cei care poseda una sunt ciobani, tarani sau bosorogi ci datorita calitatilor reale pe care masina le are.

teddy 10-11-05 18:28

passat se mentine in pret si uneori chiar creste ca e o masina-cheie pentru samsari, visul clasei de mijloc cu slujbe si salarii mediocre.

Torque_Cosmin 12-11-05 22:38

eu merg pe mondeo... e mai puternic... e C R fatza de P D lu passat...e mult mai avantajos..

flopy 13-11-05 00:32

he he he

Quote:

Torque_Cosmin eu merg pe mondeo... e mai puternic... e C R fatza de P D lu passat...e mult mai avantajos..

O fi el C R dar... tot P D -ul face legea :P

giorgio_tlro 14-11-05 09:24

Pai daca se ia in calcul puterea atunci trebuia facuta comparatie intre Passat 1,9 TDI PD de 101 CP si Mondeo 2,0 TDDI de 90 CP.Si atunci datele problemei ar fi fost altele, nu ar mai fi existat diferenta asa de mare intre cele 2 motoare.Cat despre avantajul CR-ului fata de PD din pacate pt conditiile din Romania aceste avantaje sunt de fapt dezavantaje.PD-ul Passatului functioneaza mult mai bine in conditiile noastre de carburanti decat CR-ul de la Mondeo.Acest fapt il poate certifica orice mecanic care a avut de-a face cu cele 2 motoare in cauza.

VS-99-BYE 16-01-07 10:23

Re: mondeo tdci 116 cp versus passat 1,9tdi 101 cp

Motorul commonrail de la ford este unul dintre cele mai fiabile motoare existente, in detrimentul celor de la vw care mai au putin de munca. Care este mai galagios? Clar motorul de la ford. Distributia pe lant al fordului emite un zgomot mai agresiv al motorului dar care este controlat de un sistem super destept care il mentine in limite normale si nu este sesizat decat din exterior. Din interior aproape ca nu exista. Care este mai puternic? Fordul are o acceleratie mai fulgeratoare si mai agresiva decat passatul.(parerea mea) Care este mai accesibil? Fordul. Design interior si exterior? Fordul e un pic mai sportiv la exterior, iar la interior detaliile sunt foarte apropiate. In concluzie balanta raport PRET-CALITATE se inclina in favoarea FORDULUI. Bafta.

Asigurator 16-01-07 10:53

A mai spus cineva aici in topic ........la puterea aceasta nici nu se pune problema de demaraj sau putere.
Intradevar daca ar fi sa o luam asa cred ca ford ar avea un mic avantaj(nu stiu de ce tot am impresia ca e si cu cateva Kg mai usor)
Pe un Passat de 101 CP il alearga o "masinuta" de 800-950Kg cu 75CP benzina de nu se vede.Plus ca trebuie sa tragi rau de tot de ea sa fuga si o distrugi aiurea.
Din cate stiu motoarele de la passat cu TDI simplu au ce-a mai mare durata de viata ,iar diferentele sunt de softuri intere ele si cele cu TDI(rosii).Cu un CIP poate ajungi si cu passatul in 115.
Eu totusi as merge pe fiabilitatea celor de VW fara nici un dubiu si mi-as pune un CIP pe ea ca sa creasca in CP

Eagleee 16-01-07 11:10

Deci...Dupa ce doi din prieteni mei au Mondeo, aleg Passat.
La unul dupa 100.000km totul a inceput sa dezintegreze, probleme mai ales cu motorul! Celalalt baiat are una mai puternica 2.2 TDCI, deja scoate fum motorul (albastu, nu din cauza motorunei...) Mentin ca fiecare este raparat de servizul Ford periodic.
Despre pasat atat ca motorul aia ce este in el e din '92, adica cam greu va fi probleme cu el, diferente sunt, dar in mare este aceasi motor, poate nu are performante asemenetoare cu Mondeo, dar merge peste 300.000Km...

Si inca ceva, cine vrea liniute facute cu masinile astea ii bolnav la cap!
Is facute pentru autostrada! intre 1500-3000ture!

VS-99-BYE 16-01-07 15:33

Quote:

Originally Posted by Eagleee (Post 700407)
Deci...Dupa ce doi din prieteni mei au Mondeo, aleg Passat.
La unul dupa 100.000km totul a inceput sa dezintegreze, probleme mai ales cu motorul! Celalalt baiat are una mai puternica 2.2 TDCI, deja scoate fum motorul (albastu, nu din cauza motorunei...) Mentin ca fiecare este raparat de servizul Ford periodic.
Despre pasat atat ca motorul aia ce este in el e din '92, adica cam greu va fi probleme cu el, diferente sunt, dar in mare este aceasi motor, poate nu are performante asemenetoare cu Mondeo, dar merge peste 300.000Km...

Si inca ceva, cine vrea liniute facute cu masinile astea ii bolnav la cap!
Is facute pentru autostrada! intre 1500-3000ture!

In legatura cu dezintegratul. Eu pun pariu ca dezintegrez un passat si un mondeo in 60 de minute. Daca imi pun capul le rup pe amandoua pana explodeaza motoarele. Daca a inceput sa se dezintegreze dupa 100.000 km inseamna ca s-a mers intr-un stil barbar cu masina aia si sunt convins ca daca prietenul tau avea passat, era in aceeasi conditie. In legatura cu liniutele iti dau dreptate partial. Depinde cu ce masina face Fordul liniute. Daca e cu passat e stransa tare cursa. Parerea mea. Bye

Eagleee 16-01-07 18:00

E cert ca nici unul nu a lasat masina in pace, dar totusi, erau facute servisuri la ele. Acuma are un accord diesel, merge tot asa, are deja 130.000 si nimica, ca nou...Cu dezintecratul ma refeream la masina! nu neaparat motor.

Ceeace am scris, si repet, am si eu un Seat Toledo 1.9TDI orig 90cai (acuma undeva peste 100, dar modificarea este facuta sa consume mai putin, si evident cand tre, aia 1% din mers, sa folosesc) Dar nu am facut liniute cu ea, nu are sens, este facut sa mearga de la punctul "A" pana la punctul "B" si nici intrun caz pentru ce vreti voi...

Este o aberatie sa compari 2 masini care nu sunt pentru ce vreti voi, liniute.
Se poate compara calitatea, motorul in regim de oras, sau autostrada, sispensia, ct tine masina...pot continua, dar nu cat face la 100.
De asta sunt modele de sport!

Apropo, fara discutii, pe pista Mondeo este mult mai bun!!!

PiStI 16-01-07 18:48

la aceasta categorie, si mai ales cu aceste motorizari prioritatea nr. 1 NU este acceleratia 0-100, acest aspect conteaza mai mult,ce conteaza este confortul, tinuta de drum, spatiul, dotarile de confort
pt cei care doresc cifre iatale: mondeo 0-100 10.8s, passat 12.4 s. deci toti care cred, sau au auzit prin popor ca passat-ul este mai rapid, no comment
aceste modele sunt de familie, deci trebuie luate ca atare, mai ales variantele varint respectiv tourer. in unele cazuri sunt folosite si ca masini de serviciu pt oamenii de afaceri. apropos cati oameni ati vazut la costum si cravata cu dieseluri sa faca liniute la stop, inafara de samsari si de baietasi care au luat masina lu' tati???
la aspect, dupa parerea mea castiga Mondeo, arata mai bine cel putin de cat passat-ul cu face-lift care ara botul acela lung, cel dinainte arata mai bine, zic eu.
mondeo are o prezenta mai impozanta, mai ales varianta Tourer.
fordul are o suspensie mai buna, este mai avansata dpdv, are punte independenta de tip multilink, (pe cand passat-ul are punte semirigida), este mai confortabila si totusi in curbe simti mai bine masina.
la fel la placerea de a conduce fordul sta mult mai bine. nu vorbesc in cunostinta de cauza, pt ca nu am condus noul model, (am mers doar cu unul), ci doar modelul mai vechi ('93-'00 de care am avut si eu) , si acela se comporta mai bine in curbe de cat passat-ul de care vorbim (de care am condus de altfel). directia este mai precisa, mai incisiva.
la interior, mondeo castiga datorita unui spatiu mai mare, chiar daca unele materiale sunt mult mai bune la passat.
la motor, castiga passat-ul, motorul acela este mai bun.
referitor la zgomot, cine sta cu urechea pe capota sa asculte zgomotul la motor????. pe mine sincer nu ma intereseaza daca se aude de afara ceva sau nu. la interior oricum nu se aude aproape nimic.
oricum mondeo are un dezavantaj, are distributie pe lant, care este mult mai zgomotoasa, dar in acelasi timp este mult mai fiabila in comparatie cu cureaua de la vag.
passat ul are un sunet specific de PD, in timp ce ford-ul hroncane.
la fiabilitate ambele stau bine, diferentele de pret la sh apar deoarece vw este mai bine vazut, are un prestigiu mai mare, dar acest lucru nu m-ar opri sa-mi iau un mondeo, sedan dar cu motor clasic de 116 cai, cu pompa normala de injectie, nu acesta cu CR.

HOT 16-01-07 19:57

:D La demaraj clar mondeo,am patit-o pe pielea,in suceava asta toamna,eu la semafor rosu,pe cealalta banda un passat,se uita tipu la mine rade(stiti voi ranjetul ala de superioritate)eu cu unchiu si 2 nepoate mari in masina ala cu o gagik,verde plecam amandoi,eu mai bine il fac pe ala aproape cu o masijna in fata dupa semaforul de la bazar,oprim la semaforul de la statia maxi,iarasi unu linga altu(de data asta tipu incordat blonda nici nu s a uitat la mine eu rad,la fel cum a ras si el la celalalt semafor)verde plecam amandoi eu cu scartz,il fac din nou,se inroseste tipu mie imi place lui unchiu la fel si la nepoate le place,semaforul de langa mac donalds,il fac din nou si de data asta tipu nu mai vine linga mine k deja era distanta de 2 majini intre noi,A fost prima data pana acum cand am facut asa ceva,dar sincer mi-a placut.Deci la demaraj avantaj mondeo care este net superior.Am vrut passat dar nu l-am luat din cauza a nu stiu cate milioane de bucse si articulatii are la suspensia fata(mondeo este mult mai simplu ca passatul si deci mai fiabil se strica mai putine piese):rolleyes2

BASU 17-01-07 09:49

verificati aici Ford Mondeo versus Vw Passat

All times are GMT +2. The time now is 00:46.

- Copyright 2026 4Tuning