Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Masini tunate (https://forum.4tuning.ro/18-masini-tunate.html)
-   -   Seat Ibiza Cupra TDi (https://forum.4tuning.ro/18-masini-tunate/935-seat-ibiza-cupra-tdi.html)

EvLSant0S 15-04-04 12:59

Seat Ibiza Cupra TDi

1 Attachment(s)
Seat Ibiza Cupra TDi
Seat impinge puterea motorizarilor din generatia actuala cat se poate, un exemplu fiind noul 1,9l TDI de 160 CP ce echipeaza modelul Cupra. Daca la exterior acesta nu se deosebeste prin nimic de Cupra R 2003, modelul dispune totusi de unele diferentieri legate de confortul interior si echiparea de siguranta. Volan in trei spite, pedaliere perforate, instrumente de control, cutie manuala in sase trepte. Pentru a face fata noilor solicitari, discurile de frana au fost redimensionate, 312 mm pe fata, 232 mm pe spate, ambele ventilate, la fel suspensia a devenit mai rigida. Motorizarea amintita este mai puternica decat cea pe Leon de 150 CP, jocul fiind raportul putere/cuplu. Performantele anuntate sunt deosebite, in afara unui start mai slab, 8 secunde intervalul 0-100 km/h, viteza maxima fiind de 220 km/h, iar consumul mediu de 5,4l/100 km. Seat conserva imaginea sportiva a marcii prin realizarea unor modele interesante pentru fiecare clasa.
Daca altadata doar Leon avea justificate pretentii de competitie, acum si alte modele incearca sa ofere un comportament similar, in afara suspensiilor aceste fiind echipate cu puternice motorizari fie pe benzina, fie pe motorina, unele intre cele mai interesante.
Ramane de vazut totusi strategia VW care doar aparent lasa lucrurile asa.

IS 18 BOG 15-04-04 13:15

o masina superba e o masina pe care nimeni nu o poate refuza
p.s mai omule da tu copii tot ce prinzi d ela forum la mine :(

Hondarul 15-04-04 13:18

Bah Santoseeeeeee !!!!!

Vrei mai multe posturi mah, sau ce ???

M-ai ametit de tot \"DUDE\"..............

:lol: :lol: :lol:

EvLSant0S 15-04-04 13:31

nu ma :P vroiam sa vedeti si voi cum arata seat ibiza cupra tdi :P , frate .. epox , lasa-ma ca si voi luati din afara... ! so...
p.s : o mai intru pe acolo.... candva , iti dau bip cand intru !

BogdanCMS 16-04-04 18:16

Mai,superba masina,n-am ce zice,dar ce d#$%u cauta emblema aia de Cupra langa Tdi???Astia s-au prostit de tot!! :x N-au putut sa lase si ei motorul ala 1,8T 180cp pe care il alesesera initial?Argh,dieselurile astea!

Mpower 01-05-04 21:40

Vor exista ,sau ..ma rog..exista, ambele vesiuni,si cea diesel si cea pe benzina:eu zic k asa e cel mai bine(dak e sa ne gandim si Skoda fabia RS e tot diesel :wink: )

Sc0OTeR 01-05-04 23:24

Mah BogdaneCMS, am vazut si pe la alte topicuri ca tot nu iti convine cate ceva. Foarte bine au facut ca au facut un tdi cupra, mai ales ca tot mai multa lume prefera dieselul. Apropo, acceleratia este de 7,6 s pana la 100 kmh.E beton masina. :)

BogdanCMS 03-05-04 19:43

Sc0OteR,intr-adevar,nu-mi convine un mare lucru:MASINI SPORT CU MOTOR DIESEL :x .Nu conteaza cat de turbo sunt,dieselul ramane diesel.Asta e parerea mea,injurati-ma,contraziceti-ma,dar asta e.Un ex clar este Fabia RS,care este,scuzati limbajul,de tot ***ul!Cand auzi niste initiale ca RS,te astepti la sportivitate,la senzatii,la turatii inalte,la zgomot sportiv...Cand colo,auzi partzul ala de diesel,care mai scoate suta si intr-un rusinos 9,7, rusinos pt emblema de RS.Asa si cu Cupra,nu are ce cauta un motor diesel pe o masina cu un nume asa de emblematic.Cupra semnifica extremul senzatiilor,sportivitate la maxim,nu sunet de camion si turatii rusinoase,de max 4500 :x .Cine nu e sofer bun si nu stie sa schimbe la diesel si-o ia grav de la masini pe benzina mai putin puternice.
Daca am jignit pe cineva,mii de scuze,dar subiectul asta poate m-a incitat prea mult.

DnI 04-05-04 18:41

treaba cu TDI-urile astea noi, este ca au consum mai mic decat cel pe benzina la o putere egala.
cred ca asta vor sa faca mai mult, o masina sport cu consum mic.
in 2004 o masina sa-ti consume 15% in oras este cam mult pentru mine, in comparatie cu un diesel la 130-150CP care mai mult de 7-8% nu are voie sa consume.
dar acum... fiecare cu parerea lui.

viperu 04-05-04 20:03

o anumita Fabia RS de test drive avea consum mediu 11.9L/100KM.

banuiesc ca era alergata de toti cei care o prindeau...

BogdanCMS 04-05-04 21:45

Stai tu linistit,ca Golful 5 2.0 Tdi 140cp de test drive avea peste 12,aproape 13!Deci iti dai seama ca a fost calcata de toata lumea.Pana si dealerul zicea,toata lumea care vine la test drive o calca.Pai si atunci ce afacere am facut,daca si la diesel ai consum la fel de mare ca la benzina daca o calci?Ca oricum la Tdi-urile noi tre' sa le pui motorina euro,altfel risti defectiuni majore,a patit-o un amic cu o Octavia Tdi cu motorina proasta.Asa ca-i pui diesel de vreo 25-26000 litrul,iti consuma 12,si n-ai facut nimic,in plus se aude ca dracu si vibreaza ca dracu(am ramas uimit cat de mult vibreaza dieselul pe o Octavie,pe Golful 5,pe volvo S60 D5 si pe o Ibiza).Iar compromisul sportivitate-consum redus eu sunt de parere ca nu este realizabil,cel putin deocamdata si cu carburantii pe baza de petrol.

DnI 05-05-04 13:29

la test-drive nu o calci, ci iti bati joc de ea.
daca mai ai si un 44 la pantof, ala esti! :lol: :lol:
13% in talpa este bine in comparatie cu o benzinara 2L la talpa care te duce in 17-18% chiar mai mult.
307hdi indica 8.9 la mers sportiv in oras.
la treaba cu consumul nu o sa fim in veci de acord unul cu celalalt, revin... fiecare cu parerea lui. punct

andREI23 22-12-04 04:00

Re:

@Bogdan CMS: Producatorii au dreptul sa scoata ce vor muschii lor. Inclusiv sportive diesel. Ai vazut Opel Vectra OPC? Za best Vectra nu e Otto. E Diesel. Ai ceva impotriva diesel-urilor. Foarte bine. Eu urasc motoarele pe benzina. Mi se par o bataie de joc la adresa eficientei si a proprietarilor dar nu ma manifest astfel pe forum desi am cel mai mic rank posibil.
Fiecare are dreptul la propria parere. Sunt de acord cu tine (paradoxal, nu?) ca Fabia 1.9 TDI 130 nu merita numele de RS. Decat daca poate avea 170 CP minim.
La un TDI poti sa faci tuning de +50-110%CP ceea ce nu poti la un Otto aspirat. La Otto turbo poti dar consumul nu se compara. Adica e de vreo 3 ori mai mare. Nu e cu 2 litri/100km mai mare.
Sunet de camion, vibratii, fum... astea sunt fitze de pre-adolescent. Gandeste-te la motocicletele speeder-e... alea se aud mai tare decat un TDI sau alt diesel modern. Fumul chiar nu cred ca conteaza atata vreme cata nu ai gura ta in esapamentul tau. Iar vibratiile? Ce rau face niste masaj? Te mai detensioneaza.

n0namee 22-12-04 13:17

:P sunet de camion? la un diesel de generatie noua??? exagerat sincer! fum? pai frate diesel-urile sunt cele mai putin poluante motoare! :D etc ... mie lene sa mai raspund mai departe.

nu merita titlul de RS - sunt de acord cu tine!

Turbo110 22-12-04 13:52

:D

Singurul diesel care imi place !

INSAne 22-12-04 16:59

Sunt intr-o oarecare masura de acord cu BogdanCMS. Daca vrei masina economica, iei diesel. Daca vrei sport, benzina.

Si la un moment dat, tre sa inteleaga lumea ca nu se poate consum mic si putere mare. Ca sa pui la roti o putere sa zicem medie 200 de cai, tre sa consumi o anumita cantitate de benzina/motorina, si nu e 5%. Daca masina iti consuma 5%, inseamna pur si simplu ca ai calcat-o de vreo 50 de cai :twisted:

lolek 22-12-04 18:48

iar discutia diesel vs. benzina? :)
n0namee intradevar poate cam exagerat ca masinile diesel se aud ca tractoarele, da mai sunt si exceptii am vazut un e-class era 2003 :shock: cand am vazut ce urat poate sa faca super urat prea urat clancanea ca naiba singura masina ca nu se aude mai deloc :) honda accord diesel pana acum e ok ca e noua da sa vedem mai incolo ... deci tot benzina e mai tare chiar daca nu are cuplu ala nesimtit ... PAREREA MEA

INSAne 22-12-04 19:07

Am vazut si motoare pe benzina cu un cuplu nesimtit; ma refer in special la niscaiva v8-ri pe la 5-6l :wink:

Hondarul 22-12-04 21:51

Parca SLR-ul are peste 1000 nm...

ShinyG 22-12-04 22:48

Iar vechea cearta cu dieselurile... Pe toate forumurile cu masini acelasi lucru! Nu zic ca am ceva cu dieselurile, doar ca nu-mi plac si punct. Am mers cu destule masini si sincer, tot alea cu benzina mi-au plaut mai mult!

Modelu de fata este o alta gaselnita de marketing din categoria \"ce tare e TDI-u!\". Rog toti fanii acestui motor sa citeasca review-uri ale masinilor echipate cu aceste tipuri de motoare la mana a2a (masinile). Vor afla ca ele nu se preteaza DELOC mersului sportiv si ca turarea in mod indelungat a motorului duce la o uzura prematura a acestuia si a turbinei care, by the way, costa cam 2000 euro noua... Cum bine ziceau batranii: \"Orice distractie se plateste!\"

Niste raspunsuri
@andREI23: Daca crezi ca motorul Otto e o bataie de joc la adresa eficacitatii, de ce nu trimiti un mail la unul dintre producatorii neinsemnati de pe piata auto cum ar fi Ferrari, Lamborghini sau Porsche si poate ii convingi sa treaca la Dieseluri ca sunt mai eficiente... (sunt rautacios, dar la un post asa de categoric nu vad alt raspuns, sorry)

@n0namee: Hmmm.... Din cate citeam acum 1-2 luni in niste reviste de specialitate, motoarele diesel sunt mai putin poluante doar datorita faptului ca consuma mai putin. Niste studii aprofundate au aratat ca pe langa clasicele gaze de esapament cum ar fi CO sau NO mai produce si niste compusi chimici complecsi cancerigeni, lucru normal avand in vedere ca motorina este mai putin rafinata in procesul petrolier decat benzina. Asa ca la poluare cam tot acolo ajungi...

P.S. Am cam luat-o pe aratura si am uitat sa spun ca Seatul asta nu-mi place, indiferent de motorizare. Parerea mea e ca Walter Da Silva a venit la Seat si s-a apucat sa deseneze masini in stilul \"Alfa Romeo\" care l-a consacrat la firma cu acelasi nume, asa ca Seaturile mi se par masini din categoria \"copii ieftine\"!

Bogdan_16v 23-12-04 00:07

Ce s-a repopulat topicul asta dintr-o data.
Ca sa raspund(BogdanCMS e fostul meu user)...
In primul rand, am fost tentat nu de mult sa iau modelul asta. Eu pt inca 2 luni am tot o Ibiza de genul asta, insa 1.4 de 100cp. Masina e bunicica, in sensul ca e destul de rigida si rezista la gropi. Motorul excelent, cutia sportiv etajata, destul de fasneata pt motorasul ei. Insa, la capitolul fiabiliitatii la diverse componente, cam vraiste.
Cum spuneam, ma indreptasem la un mom dat spre modelul asta. Zis si facut, am cautat preturi, dotari, performante, etc.(cu toate sentimentele \"de bine\" pe care le port pt diesel, insa incepusem sa iau in considerare costurile pe carburant). Si ce-am aflat? Ca acest model(ca de altfel si cel pe benzina de 180cp) costa nu mai mult nu mai putin de 19.800 E CIP(pt o masina de clasa MICA)!!! Cu dotari similare cu a mea, singura diferenta constand in jante pe 17\" fata de 15\", spoilere Cupra si tapiterie \"speciala\"(atentie, nu piele). Aaa, si motor mai puternic. In rest nimic.
Sincer, nici nu ma asteptam, fiind o masina sport nu te apuci s-o umpli de telefoane, navigatie si alte tampenii, Dar totusi, de la 13.600 la 19.800 doar pt un motor mai puternic cu 60cp, din care s-a scos si ultimul calut, ajungandu-se la limita in care iti garanteaza fiabilitatea(atentie, la motor a \"umblat\" divizia Seat Sport SA, care prepara si Toledo pt Campionatul de turisme) mi se pare enorm.
Plus ca, din lipsa de diesel mai puternic la reprezentanta, am testat putin atunci 2 Tdi-uri de 130cp si 150cp. Si am inceput sa testez alte dieseluri de la alte firme. Rezultatul(pt mine cel putin): dezastru la capitolul sportivitate ca feeling, consum enorm pt un diesel in oras, din ce am aflat consumabilile sunt enorm de scumpe, deci intretinerea te usuca(in general la diesel asa e), zgomotul nu mai zic(cel putin la relanti zici ca eram sofer pe camioneta). Plus ca dieselul, pe plan mondial, tinde sa egaleze pretul benzinei.
Deci, nema sportivitate, consum variabil in functie de greutatea talpii(pe scurt daca o calci, consuma), intretinere scumpa, carburant care tinde spre o rentabilitate din ce in ce mai scazuta ca pret.
Acum, fiecare e liber sa-si formuleze propria opinie, insa aceste masini sportive diesel nu sunt decat un compromis oferit europenilor, care efectiv sunt indobitociti de convingerea ca diesel-ul consuma putin indiferent de stilul de mers. Diesel-ul nu mai reprezinta interes decat in Europa, in rest pe plan mondial se intrevede un viitor stralucit motoarelor hibride benzina-electricitate, ale caror performante sunt destul de ridicate, iar autonomia lor le face si pe cele mai economice diesel-uri sa paleasca de rusine.
Cat despre masini cu adevarat sport, ele au fost, sunt si vor ramane cele pe benzina. O dovada vie reprezinta atat exemplele date de mai sus de ShinyG, cat si faimoasele sportive de strada japoneze. Ei de ce nu fac asemenea compromisuri, daca sunt asa de multe avantaje? Pt ca stiu ca nu s-ar merita. Daca ar fi fost asa, toate masinile de competitie ar fi trecut pe diesel, dar nu cred ca vreo echipa vrea sa se auto-ruineze si sa dea faliment intr-o saptamana.
Ca sa concluzionez, de curand a fost in Ziarul Financiar un articol interesant bazat pe studii economice, unde se spunea ca diesel-ul nu renteaza decat atunci cand ai de facut drumuri in afara orasului pe o distanta cumulata de mai mult de 20.000km pe an.

im570rm 08-01-05 06:35

Ma scuzati ca ma bag ca musca in lapte dar...sa va spun un lucru care mi s-a intamplat mie...
Ma duk la un dealer intr-o anumita tzara vest auropeana sa imi iau o masina(diesel) si mi-a zis ca are doar 2 dizeluri:
-o ibiza cupra TDI din 2003(modificat pana la 180 hp)
-leon tdi
Intai am facut un test drive cu Ibiza mi-a placut f mult cum mergea fugea de manca pamantul....ma rog nice car.
Mai avea un alfa romeo 147 gt (250 hp) si am dar o liniuta la stop la intrarea pe autobanda si ...stupoare....fara nici un fel de exagerare alfa avea o masina in front fata de ibiza dar dupa 150 pe km/h nu a inteles nimik....a ramas in spate ...ibiza avea un cuplu extraordinar...in viata mea nu am vazut asa ceva!!
Ash fi vrut sa o cumpar din pacate vroia putin peste 14000 pe ea si nu era de nasu meu...pana la urma mi-am luat leonul:))

Si apropo de consum...dupa cum leonul meu costuma:
4.1 la 100 la ora
7.2 la 140
9.4 la 180
si doar 11.3 la 200 la ora
(cel putin asa arata computerul de bord)
Intradevar diesul nu e pt racing doar vroiam sa demonstrez ca nu e o masina puturoasa si poate da clasa la masini cu mai multi cai :))

Aki 09-01-05 23:42

Re:

Quote:

Originally Posted by \"im570rm\"
Mai avea un alfa romeo 147 gt (250 hp) si am dar o liniuta la stop la intrarea pe autobanda si ...stupoare....fara nici un fel de exagerare alfa avea o masina in front fata de ibiza dar dupa 150 pe km/h nu a inteles nimik....a ramas in spate ...ibiza avea un cuplu extraordinar...in viata mea nu am vazut asa ceva!!

Povesti de adormit copii... :!:
Cum draku sa faca Ibitza aia de 180hp si TDI...alfa 147GT-ul?
:lol:

polifem 09-01-05 23:51

Re:

Quote:

Originally Posted by \"im570rm\"
Ma scuzati ca ma bag ca musca in lapte dar...sa va spun un lucru care mi s-a intamplat mie...
Ma duk la un dealer intr-o anumita tzara vest auropeana sa imi iau o masina(diesel) si mi-a zis ca are doar 2 dizeluri:
-o ibiza cupra TDI din 2003(modificat pana la 180 hp)
-leon tdi
Intai am facut un test drive cu Ibiza mi-a placut f mult cum mergea fugea de manca pamantul....ma rog nice car.
Ash fi vrut sa o cumpar din pacate vroia putin peste 14000 pe ea si nu era de nasu meu...pana la urma mi-am luat leonul:))

Si apropo de consum...dupa cum leonul meu costuma:
4.1 la 100 la ora
7.2 la 140
9.4 la 180
si doar 11.3 la 200 la ora
(cel putin asa arata computerul de bord)
Intradevar diesul nu e pt racing doar vroiam sa demonstrez ca nu e o masina puturoasa si poate da clasa la masini cu mai multi cai :))

hmmmmm ... nice story ...

nu vreau sa te contrazic aici ... dar pana mea ... din cate shtiu eu ... de obicei dealerii de mashini nu obishnuiesc sa vanda mashini \"modificate\" electronic ... nu le-ar conveni ... in plus ... reprezentantzii marcilor de mashini respective ar face un mare scandal deoarece le strica lor o anume strategie de marketing ...

din cum ai zis ... autobanda ... e clar una din tZarile germanice ... sa presupunem ca germania ... te asigur ca acolo nu itzi vor vinde mashini FLASH`uite sau Chip`uite ...

greseshti cand zici ca datorita cuplului ... ibitZa`u ... a luat'o inainte de abia dupa 150km/h ... daca ar fi fost sa faca alfa`u undeva ... se intampla pe primele viteze ... nu la sfarshit ... + diesel`u e un motor destul de greoi ... asha ca ... daca nu i-o fi cazut ibitzei motoru... nu prea imi dau seama cum s-a intamplat treaba ...

info quizz ... cine imi poate spune in ce an aparut Ipiza Cupra R TDI ... (2004 cumva?) ...

asha ca ... hmmmmmmmmmmmmmmm ...

polifem 09-01-05 23:56

Seat Leon 1.9 TDI (CWN) ... a lui ZYx pentru cunoscatori ... mashina de 150 de cai ... urcata pana la ... dumnezeu shtie... a facut Mazda RX8 ... nu e de mirare ... dar oricum ... nu dupa 150 km/h!!! cand deja se face simtZita diferentZa de greutate ... turele ... shi alte jmekerii :D

Bogdan_16v 10-01-05 00:06

Chiar ca povesti de adormit copii, 147 GTA e o mica bestie, cea mai rapida la clasa compacta premium, V6, 0-100 6,2 sec oficial, in teste a scos si 5,7 sec, 6 viteze, rapoarte scurte, etc. Sunt de acord ca are cuplu bun, dar nu cu cuplul se castiga. In plus de asta, Ibiza Cupra R Tdi a aparut in primavara 2004, la salonul de la Geneva de anul trecut si-a facut intrarea: http://www.tuningnews.net/news/04031...za-cupra-r.php .

polifem 10-01-05 16:37

hehe ... my point exactly bogdane :D ... m-am amuzat shi eu cand am vazut asta!!!

CT-87-ADY 12-01-05 15:47

Super mashina... si k aspect , si k motor, DAR... mult prea scumpa pt. clasa ei! :(

mai bine BMW 120D 160CP, care e tot km acelashi pretz parca( in jur de 20.000eu)! Nu?

Bogdan_16v 12-01-05 18:32

E extrem de scumpa, intr-adevar, pt clasa supermini, insa e mai rapida decat BMW 120D cu vreo 3 sutimi, si cunoastem cat de upgradabile sunt TDi-urile de la VAG.

CT-87-ADY 12-01-05 19:35

Re:

Quote:

Originally Posted by \"Bogdan_16v\"
E extrem de scumpa, intr-adevar, pt clasa supermini, insa e mai rapida decat BMW 120D cu vreo 3 sutimi, si cunoastem cat de upgradabile sunt TDi-urile de la VAG.

Da, asha este...
Dar Bmw este mai greu , mai mare, mai confortabil si toate astea deoarece este in alta clasa si anume clasa compacta!
Eu zic k si motoru` de la BMW este destul de bun...

Oricum imi place aspectu` la nebunie de la Ibiza asta si interior`u e marfa! :shock:

Bogdan_16v 12-01-05 23:32

Si aici ai dreptate. Interiorul, din pacate, nu a suferit decat extrem de mici modificari. Ceasuri pe jumatate albe, care mie personal mi se par simulacre, aceleasi scaune ca la modelul Sport care l-am avut eu, numai ca au trantit o tapiterie \"speciala\", cum zic ei, nici vorba e piele, volanul putintel mai sport, bucatelele acelea de plastic de la gurile de aerisire vopsite in rosu si...cam atat. Nimic alteva in plus. Am vrut sa-mi iau modelul Cupra inainte sa optez pt Type-R, insa am considerat ca pretul de 19.800 E CIP pt un motor mai puternic, niste jante mai mari, 2 spoilere sport si un interior foarte usor modificat nu se justifica, mai ales ca este un mini, nu o compacta. Stiu ce zic, am studiat oferta cu miscroscopul de zeci de ori si am comparat-o cu modelul de Ibiza care l-am avut si nu am considerat ca se merita. Singurul avantaj ar fi fost motoarele destul de usor upgradabile, insa si acelea au si ele niste limite.

im570rm 18-01-05 04:04

eu va zik ce am vazut nu ce am auzit....am fost acolo stiu ce zik ,nu va ce rost ar avea sa va mint.Intradevar am facut o mica greseala dupa spusele prietenului meu cu care am mers se pare ca nu era cupra ci era 1.9 TDi Sport probabil modificata ulterior.Si ce ziceti voi ca dealerii nu vand masini cu chip and stuff?Eu zik inainte de a vorbi sa va interesati...nu vreau sa supar pe nimeni dar eu nu vb din auzite...EU AM FOST DE FATZA SI STIU CE AM VAZUT.

Bogdan_16v 18-01-05 11:06

Exista 2 posibilitati: ori Ibiza era modificata GRAV, de genul kit de 250-300cp, ori cel cu Gta nu si-a impins masina mai deloc pana in limitele sale. Diferenta este prea mare in cazul in care Ibiza ar fi avut doar 180cp, nici nu-l mai vedea pe nenea GTA in 10-12 sec de la start.

im570rm 19-01-05 23:00

El a zis ca ibiza are 180 de cai...nu 250-300 sincer nu cred ca poti face un motor de 131 hp(cat a avut ala initzial) in 250....decat daca il schimbi cu totul...sau poate daca ii pui turbina de camion :D

Bogdan_16v 20-01-05 00:26

Motorul ala era de 130 cp datorita turbinei si injectoarelor, practic are aceeasi arhitectura cu Tdi de pe Octavia de 90cp si Tdi de pe Leon Top sport de 150cp. Motorul se poate aduce pana la 250-300cp cu pachete speciale sport, in principiu nu mai ramane decat blocul motor original din el, se schimba turbina, intercooler, supape, ax cu came, cilindrii, injectoare, tot...Oricat de sprintena ar fi chiar si la 180cp, nu avea cum sa treaca e bestia aia de masina, pt ca este o bestie la clasa ei, una care consuma si peste 20%...

viperu 20-01-05 07:12

http://www.giwasa.com/tdi_gb.htm

se poate duce motorul de pe cupra tdi la 300cp... vezi link-ul de mai sus...

insa sunt de acord ca e prea scumpa... cel putin comparativ cu CTR-ul si Clio RS...

lowrider 08-02-05 21:11

Lasand la o parte motoarele diesel de pe clasa lux(Audi A8 3L si 4L,Mercedes 320,400cdi,Bmw 740d)toate peste 250CP,in curand va apare noua Alfa Romeo cu motoare diesel de peste 200cp,Peugeot 407 cu motor de 204cp care deja este si scos in productie impreuna cu grupul Ford,Bmw 330d care este deja pe piata de cativa ani....Asa ca noua generatia diesel va avea un cuvant greu in fata benzinarelor semi-sportive..

andREI23 07-04-05 02:11

Re:

Quote:

Originally Posted by \"ShinyG\"
@andREI23: Daca crezi ca motorul Otto e o bataie de joc la adresa eficacitatii, de ce nu trimiti un mail la unul dintre producatorii neinsemnati de pe piata auto cum ar fi Ferrari, Lamborghini sau Porsche si poate ii convingi sa treaca la Dieseluri ca sunt mai eficiente... (sunt rautacios, dar la un post asa de categoric nu vad alt raspuns, sorry)

No problemo man.
Ferrari mare firma. Proprietatea lui Fiat.....hehehhe
Lamborghini.... mare firma. Proprietatea lui VW
Porsche mmm...mm...

Am trimis mail la toti dar doar Porsche mi-a raspuns. A zis ca se mai gandeste daca sa scoata un Diesel sau nu. Anu trecut parca s-a tinut de cuvant si a scos un diesel special pentru mine. Se cheama Cayenne V10TDI

HolySoul 07-04-05 02:23

motoarele pe benzina sunt depasite .. Parerea mea . :) Dieselul abia acum o inceput sa fie exploatat .
Dar faza ca motorina = economie deja nu mai e adevarata treaba asta .
Pretul la motorina euro este aproape la fel ca cel al benzinei .
Iar faza de consum .. mda .. consuma un diesel cu 25% mai putin decat un benzinar de generatie noua aceeasi capacitate cilindrica. Dar un benzinar de aceeasi capacitate cilindrica sigur face un diesel . (si nu ma refer la Turbo benzina)

CT-87-ADY 07-04-05 18:18

Re:

Quote:

Originally Posted by \"HolySoul\"
motoarele pe benzina sunt depasite .. Parerea mea . :) Dieselul abia acum o inceput sa fie exploatat .
Dar faza ca motorina = economie deja nu mai e adevarata treaba asta .
Pretul la motorina euro este aproape la fel ca cel al benzinei .
Iar faza de consum .. mda .. consuma un diesel cu 25% mai putin decat un benzinar de generatie noua aceeasi capacitate cilindrica. Dar un benzinar de aceeasi capacitate cilindrica sigur face un diesel . (si nu ma refer la Turbo benzina)

frate tu sa taci k de la Diselar tzi`ai luat`o .... in special de la un VW GOLF IV(oltcit cum le zici tu...)

All times are GMT +2. The time now is 10:39.

- Copyright 2026 4Tuning