![]() |
Kia Pro_Ceed vs. Citroen C4 vs. Opel Astra GTC
Din ce in ce mai multi romani opteaza pentru o masina in 3 usi,si asta se poate reflecta pe strada...puteti sa va uitati si sa constatati cate masini in 3 usi cu pretul cuprins intre 13.000 si 16.000 de euro se gasesc pe soselele patriei noastre.
Am avut si eu aceasta dilema dar dupa mai multe drive-test-e si mai multe feedback-uri,am ales o masina fara prea mare renume in Europa si anume Kia. Eu zic ca am facut o alegere buna,avand in vedere raportul calitate-pret. Masina nu a ajuns in mainile mele dar intr-o saptamana,va fii a mea. Asteptam pareri despre fiecare masina...si eventual un clasament. |
Re: Kia Pro_Ceed vs Citroen C4 vs Opel Astra GTC
Si eu tot KIA as fi ales e dementiala pro cee'd ca design le bate pe c4 si astra clar...e cva nou care vine tare din urma si castiga teren serios in fata deja clasicelor c4 astra..etc..nu am condus kia dar am auzit numai lucruri bune despre cee'd iar pro cee'd cu forma lui de bullet :) arata super tare.
|
Da...
Am condus toate cele 3 masini din versus si pot spune ca cei de la Kia au cam intrecut concurenta. Am condus 1.4 16v de 109 cai si nu am avut momente de oboseala cu motorul...confortul si dotarile sunt un punct forte. Cei de la Opel au facut un design pentru Astra GTC cat se poate de bizar...multa lume nu observa,dar eu am observat din prima...intre usa din fata si geamul din spate exista o intrerupere...Nu are o linie continua...cea ce pe mine m-a uimit si in acelasi timp m-a oripilat. Citroenul nu mi-a placut niciodata la interior...mult prea multe ecrane care m-ar obseda :lol: |
ai facut o alegere buna.am condus si eu una tot asa si mi-a placut
|
pararea mea deja o stii de pe club... >:)
|
Kia Pro_Ceed este de departe cea mai buna alegera, design, garantie, fiabilitate, performante+obtiuni/pret. Si mai are un avantaj, dintre cele 3 este ultima aparuta, deci in principiu in cca. 3,4 ani Kia o sa fie inca model in fabricatie, pe cand Opel si C4 vor fi la modelul urmatoe, un avantaj la revanzare pt. Kia.
|
kia fiabila!?!?!?1 :)) eu sincer cred ca vb din auzite!
singurul atu ar fii garantia(extinsa pe 5 sau 7 ani) si ca o sa mai fie in productie! nu stiu cum, dar..NICI O MASINA COREEANA NU M-A IMPRESIONAT, indiferent de ce model sau brand a apartiunt! asta nu insemna ca sunt proaste! + am condus un pro al unui prieten si chiar nu mi-a placut cum merge, + in viraje este ca o barca! nu vreau sa fiu rautacios, dar chiar nu imi plac masinile coreene indiferent de rasa! este o parere personala. |
Probabil te-ai simtit mai bine in opel...
Ei bine sincer iti spun ca opelul a cam dat-o in bara cu modelul GTC DIN FOARTE MULTE PUNCTE DE VEDERE. Daca Pro_ceed ti se pare barca...inseamna ca n-ai condus opel astra model mai vechi... Ai idee cam ce suspensie are Pro_ceed-ul pe spate?Multilink..una de care n-a auzit GTC-ul niciodata in viata ei!;) Nu zic ca GTC ar fi o masina proasta...dar nu mai e nici opelul ce a fost...un prieten are probleme cu opelul si are 50.000 de km...de genu nu ii mai merge un stergator.asta da fiabilitate! Interiorul mi se pare net superior fata de GTC...dar asta tine de gusturi si e o chestie subiectiva. Masinile coreene nu sunt fiabile?e clar... Deabia astept peste cativa ani sa vdm cum isi schimba romanul ideea despre masinile astea proaste,care le fac aia mici si galbejiti...dar la noi deocamdata numai nemtii fac masini ;) Numai bine si astept pareri in continuare. P.S:Am auzit ca gtc are pe unele motorizari tamburi pe spate....ceea ce imi spune multe...kia are pe toate modelele etrieri...;) |
Ai facut o alegere excelenta!
personal as fii ales tot pro_cee'd fara sa stau pe ganduri! este o masina care te fascineza la prima vedere, m-am inscris pe forumul dedicat pt a afla mai multe informatii/detalii/pareri, etc! |
GTC nu e o masina pe care s-o iei pana in 16000 euro... un GTC e pus in valoare cu dotari calumea (cel mai bun pr al meu are una in valoare de 22000eur). daca as avea 15000 eur as alege clar pro_c'eed, nicidecum gtc.
sincer, daca luam un GTC 2.0turbo, sasiu IDS+ (suspensia coboara la apasarea butonului sport, acelasi buton imbunatatind si reactiile masinii, schimband si mapa cipului), jenti 17" sau 18", fara sa mai luam in considerare dotarile din interior, nu cred ca exista pro_c'eed care sa-l egaleze. iar ca design, gtc are cu totul alta silueta pe strada fata de un por_c'eed, care este oarecum simplist oricum, pentur mine treaba sta asa: buget subtire: pro_c'eed, buget "gras": astra gtc citroen c4 coupe nu-l iau in considerare, deoarece eu il consider bataie de joc. un c4 in 5usi lovit in spate... |
Nu stiu mare lucru despre Kia dar despre opel mai stiu cate ceva si cuvantul de baza este NU! Citroen nu se pune, e frantuzeasca deci nu e masina :twisted:
|
serios..acuma dintre toate as alege GTC-ul... nu zic.. arata f f bine proceed insa arata mult mai bine gtc daca ar fi sa comparam modelele de TOP! .. full option! si niciodata nu o sa se compare o chinezarie cu un lucru fin si de calitate nemtesc! :)
|
Quote:
Nu zic ca nu ai dreptate...doar ca as vrea sa stiu + si - la fiecare model. Unele chinezarii au dat peste nas multor masini europene...dar oricum mentalitatea romanului e fixa si nu ai ce sa-i faci :) |
Quote:
"GTC-ul de TOP" comparal cu un Civic standard sa vedem diferentele (cel putin interior ....) asta apropo la chinezarii, sau ai cumva pretentii sa compari Opel GTC cu Mazda 3 si Honda la design si fiabilitate, chiar si GTC-ul OPC l-as da oricand pe o Mazda 3 MPS sau Civic TypeR. GTC - o aparitie frumoasa, o banalizare rapida. (nu stiu de ce dar chiar ii lipseste ceva). C4 - pas Pro'ceed - banalitatea fascinanta - mie chiar imi place masina asta, ca design e chiar in topul categoriei. |
Quote:
Quote:
|
Quote:
GTC-ul nu are concurent care sa aibe concurent al motorului de 150de cai. Noi vorbeam de motoare de pana in 140 de cai la toate cele 3 modele. Emisiunele tv sunt politizate la maxim...crede-ma... Da,si ai dreptate kia este o rabla...;) |
nu stiu dc te superi...!?
daca si kia face masini f buni..eu ma apuc de calugarie si nu este vb de "mentalitatea" romaneasca ci...adevarul pur! chiar am ajuns sa comparam coreeanismele cu cele nemtesti!? asta ce fel de mentalitate este!? Quote:
|
Eu acum conduc un hyundai accent 2005 si nu am avut probleme nici macar odata cu ea...am un prieten care are un astra tot din 2005 si numai probleme a avut cu ea...si nu o spune o revista politizata ci pur si simplu proprietarii;)
"Nu comparam masinile chinezesti cu nemtesti niciodata" asta este tipul de atitudine care la romani este in floare,eu de tipul asta de atitudine vorbeam in postul de mai sus... Nu ma supar...departe de mine acest sentiment,stiu ca sunt unele masini mai bune si altele mai putin bune...dar cand intri in segmentul de pret mai ridicat masinile incep sa se deosebeasca prin design si prin foarte putine elemente particulare... Kia,din ce am vazut eu cand am deschis capota unui prieten scria numai Bosch pe la motor,iar motorul propriu-zis este facut in parteneriat cu hyundai,ceea ce imi da mai multa siguranta...eu avand hyundai am vazut ca si galbejitii stiu sa faca motoare nu numai nemtii. Oricum orice parere este constructiva,dar in acelasi timp m-am saturat de pareri de genul "e nemteasca frate" fara cateva argumente concrete. Despre fiabilitatea Kia nu putem vorbi pentru ca nimeni de pe aici nu cred ca are o kia de generatie 2007 cu 150.000 de km...dar cu timpul vom vedea si cum stau la capitolul fiabilitate. Ce ma deranjeaza pe mine la opel,dar si la masinile nemtesti este pretul optionalelor care te fac pur si simplu sa turbezi...daca arunci un ochi la cei de la kia...vei vedea o diferenta clara intre preturile optionalelor. Numai bine! |
De ce o tineti langa cu "masina din korea"... chiar nu inteleg, cand ea este masina europeana! proiectata de europeni, pt europeni...
se fabrica (in cadenta destul de mare...) in Slovacia, la Zilina..! |
1 Attachment(s)
Salutare,
Fiind posesor de proceed din aprilie, si avand parcursi putin peste 8000km, mi-as permite sa fac cateva precizari. Pt. Orlando: Ar cam trebui sa te obisnuiesti cu posesorii de Opel care orbiti de mandria lor, si merg pe principiul "e nemteasca, e cea mai buna", nu se gandesc ca poate exista altceva mai bun decat "masina poporului" in Germania. Nu are rost sa va luati dupa brand. Koreea de Sud este o tara absolut infloritoare: in anii 90 se punea Samsung(15 mrd dolari/ an) cu Sony(70 mrd. dolari/an)? Dar acum: sony(60 mrd/ an) samsung(90 mrd $/ an). Pur si simplu se intrec pe ei. Exemple de firme coreene: Samsung, Lg, Hyundai, Kia, etc. Si fabrica de la Zilina e cea mai moderna fabrica de masini din europa in acest moment. Iar Cee'd nu e coreean, e pur si simplu masina europeana(60 % din proiect facut in germania). Iar daca si nemtii de la BMW au venit la fabrica din zilina sa "ia lectii de vopsire a auoturismelor"(sursa: revista autoshow) eu cam sunt convins ce este Ceed'ul in acest moment. Fara suparare, in aceeasi categorie de pret, mi se pare ca dotarile sunt muuult superioare ceed'ului. De unde acest pret? Pur si simplu din tehnologie. La fabrica din zilina sunt peste 300 de roboti care fac masinile perfect identice, si care lucreaza"perfect"+ cativa ingineri care supravegheaza. De aici si garantia care este transferabila, nu este numai marketing cum afirma unii. Cine e nebun sa ofere asa ceva daca nu are cu ce? Credeti ca o firma se gandeste sa iasa in pierdere? Ca exemplu, la firma Dacia nu este nici un robot complex, toate gaurile, etc sunt date de personal uman. Daca si germanii de la AutoBild si JD Power sunt mai incantati de Ceed decat de Opel...Atunci noi ce rost are sa ne agitam pe aici ? "KIA has made another step forward in the J.D. Power and Associates 2007 Initial Quality Study (IQS) which surveys the number of problems new vehicle owners experience after three months of ownership. For the first time, the brand rated above average performance amongst volume brands.The influential J.D. Power Initial Quality Study 2005 has shown Kia'��s new car product quality is dramatically improving." "German auto magazine Autobild, Cee'd was rated higher than the Toyota Auris, Citroen C4 and Honda Civic. . German auto magazine ACE Lenkrad, Kia Cee'd surpassed the Toyota Auris and the Volkswagen Golf. Austria auto magazine Autotouring (2007.4), Cee'd was rated above Toyota Auris, Volkswagen Golf, Mazda 3." Despre masina nu va pot spune decat ca isi merita fiecare banut, de la designul si calitatea interioara a plasticelor, suspensia independenta, sonorizarea standard(nota 10+). Nu regret nici o clipa ca am ales proceed in pofida GTC-ului. Aveti atasata si o comparatie intre GTC si proceed, destul de concludenta. P.S: Nu vreau sa discreditez Opel, si nici sa creez mituri Kia. Ci doar sa se lamureasca si altii de ce ar trebui sa se mai uite si la alt brand, chiar daca unora nu le inspira incredere. Numai bine. |
astra gtc are multilink pe spate???eu nu prea cred...
|
E o mica greseala, nu are.
E o comparatie facuta de cineva care a fost pus in fata aceleiasi alegeri. |
si faza cu 0-100km/h... timpii sunt mai mari la GTC ca in realitate. timpii de demaraj nu se citesc din revista/carte tehnica, se testeaza de catre tine...
dupa cum am zis, nu compara gtc-ul de 1.4 (oricum nu cred ca il cumpara cineva). un gtc fara dotari este "degeaba", de aceea, cum am mai zis, daca ai putini bani, nici nu are sens sa te uiti la altceva decat pro_c'eed |
kia ceed: accident frontal cu un logn pe autostrada, cel cu kia a fost aruncat dupa strada, sa rostogolit de vreo 3x cu masina si nu a sarit niciun airbag. cel de la volan avea cam 50 de ani si centura pusa, in dreapta nevastasa tot cu centura pusa. amandoi in spital de urgenta.sigurul factor carea lea salvat viatza a fost centura, cele x airbaguri au uitat sa`si faca daoria.asta fiind masina de 5 luni si nu era o coaja.... cei de la kia a oferit posesorilor pretul masinii plus inca ceva....ca o paranteza.... hyundai e o masina relativ buna, despre kia asta e prima impresie. opel astra gtc are un prieten cu vreo 80 000km din autohaus germania si sincer vb cui a spus mai sus, multe bube sa zicem nesemnificative, de genul nu mai putea sa deschida trapa de la busonul de benzia si etc.calitatea materialelor nu mai e ca la precedenta parerea mea.in afara de designul celor de la ceed (pare totusi o copie golf) si stopuri de logan nu vad o masina demna de laudat.pro ceed are putina sportivitate, nu mai da a golf.un mare plus la design. acum timpul va fi cel mai bun judecator
|
3 Attachment(s)
va atasez 3 poze cu cele 3 interioare ale masinilor din versus
|
Re: Incultura - problema romanilor
sa inteleg ca cu o idee kia sau hyundai sunt mai bune?
pana acum da, hyundai a avut cea mai buna ascensiune din industriua auto dar nu pe criteriile pt care alegem noi toti o masina.si loganul are abs... dar ce inseamna politica dacie fata de politica volvo de ex :Poricum ideea e ca hyundai a facut santa fe, dar in afara de fatul ca a fost un SUV ieftin bine vandut in europa de est a oamenilor saraci nu a scos o masina anului sau motorul anului sau sa nu mai vb de putina exploatare. |
Ce este trist e ca Hyundai nu a scos un motor al anului sau vreo masina a anului.
Dar Kia este masina anului 2008 in romania si nu numai...dar nu asta conteaza,sa fim seriosi,cum se dau si titulaturile astea... |
comentez doar despre 2 din cele 3 masini in discutie.
GTC: design exterior: deja prea comun, linia usii discontinua ceea ce e de tot rahatul, aspect interpretabil. design interior: SEC, prea multe linii drepte, butoane asezate la fel de sec, prea mult plastic, luminile galbene foarte stresante. motorizare ( luam in calcul motorul de 1.4 prezent si pe rivala kia ): din cate am auzit, cam nesatisfacator pentru cei cu NFS in cap. fiabilitate: eterna mentalitate de om ingust : " e nemteasca, ma tine o viata, o intretin si nu schimb la ea, stiu nemtii ce vorbesc!" si totusi cunostinta cu gtc full repara suspensia dupa ~20k km ( acuza batai si el stie ce alte neplaceri ) tinuta de drum: "minunata", perfecta pentru terapie de soc pentru partea dorsala, si mai minunata atunci cand stai in spate cu genunchii sus si cu un singur gand " doamne sa nu ia asta o groapa calumea ca dau afara shaorma" intretinere: diverse povesti, ba ca e ieftin rau, "mai ieftin ca la logan", ba ca il rupe la buzunar, ba ca nu stiu ce. posesorii marcii ne pot lamuri. pret: mai mare decat la kia din ce am inteles, si decat sa pui optionale calumea pe opel... impresie per total: cand am vazut-o prima oara, am zis ca gata, za drim car etc etc. m-am plimbat cu cateva, am vazut deja mult prea multe pe la noi, mi s-a luat. o fi masina nemteasca dar din pacate mentine aceiasi linie de plictiseala la interior si lipsa de curbe atragatoare la exterior. nimic care sa atraga atat de mult incat sa ma faca sa dau banii pe ea. pro_cee'd design exterior: toata lumea a apreciat, observat, confirmat faptul ca ai naibii orezari, galbejiti, pitici, constructori de roabe, capace de wc si televizoare pe lampi au facut o treaba foarte buna, ei venind cu ideea, nemtii ( tot aia cu design-uri seci la unele din masinile de la ei ) cu imaginea. linii perfect desenate, atragatoare, ceva mai fresh pentru ochiul romanului. design interior: foarte placut, lumini de bord considerate de unii prea stridente, personal mi se par geniale, asezare a butoanelor comenzilor foarte frumos gandita, pozitie la condus f buna, o impresie de masini bine gandita frumos construita cu materiale care duc cu gandul ( macar ) la un premium. per total cu bun gust, ergonomic, atractiv. motorizare: (1.4 16v 109 cp ) apreciata de posesori, cu o anumita tenta usor sportiva, silentios, cu un consum acceptabil si in concordanta cu stilul de sofat. fiabilitate: garantia aia de 7 ani e de fapt acolo pusa doar de foarma sa cumpere fraierii si de fapt te manaresc ei pe undeva si nu se merita... stiu mai bine baieti de pe clubdacia ce si cum ca ei comentau la parttea asta. domne.. e masina facuta de coreeni, ce dracu e "chinezaria" asta, o tara de comunisti... cand de fapt e facuta dupa cum au spus si altii in zilina, una dintre cele mai avansate fabrici ( minte lumea domne... ). ramane de vazut totusi pe viitor ce spun posesorii de kia. intretinere: dealer-ul zice o suma in jur de 450 500 ron pe revizie ( prima la 1 an sau 15.000 km ). lumea care a facut prima revizie a venit cu sume de la ~480 ron pana la 500, 550, chiar si 600 depinde cat "noroc" au avut de mesteri pe la service-uri ( care sunt din pacate o problema cam deranjanta pentru cei de la kia, servicii care lasa de dorit, preturi cam piperate pentru unele operatiuni... ). pret: mai mic decat la opel mai mic decat al multor masini din clasa ei, dotari mai mult decat multumitoare pentru o masina la ~11.600E ( varianta best ). impresie per total: da senzatia de masina bine inchegata, gandita din toate punctele de vedere, cu un aspect mai mult decat interesant, in nici un moment nu te gandesti ca de banii care i-ai dat pe ea ai fi avut ca optiuni un logan prestige sau o alta marca ( cu dotari minime ). te face sa iti schibi parerea despre kia si in final te convinge ca banii tai nu s-au dus pe apa sambetei ( sau cel putin asa zic posesorii, subiectivi evident, de kia cee'd/pro_cee'd. evident are si ea problemele ei insa mai banale decat la alte marci de renume.. sesizate unele batai la directie, suspensia este un pic dificila la inceput, consum cam mare in periada de rodaj, mai un greieras pe acolo mai pe acolo etc. despre citroen nu m-am exprimat fiind in necunostinta de cauza si prefer sa nu ma fac de cacao ( mai mult decat posibil sa ma fi facut deja ). tot ce pot sa zic e ca nu impresioneaza prin design, foarte dubios si la interior, cat despre fiabilitate si intretinere, nu pot sa zic ca am auzit lucruri bune despre masinile frantuzesti in general. evident, comentariile mele sunt majoritar subiective, bazate pe experiente interpretate prin prisma gandirii mele si nu au ca scop decat poate prin cine stie ce minune sa mai deschida niste minti inguste care se potrivesc frazei : "desteptului" nu-i place ce nu cunoaste. poate pe viitor o sa se mai limpeazeasca la minte cativa din romanii de pe la noi si sa vada mai departe de unele stereotipuri pana la urma impuse de persoanele dinainte lor. daca toti mergem pe ideea " las ca am auzit eu ca... si stiu eu sigur ba baiatule ca ... " o sa ajungem foaaaarte bine. dar in fine, ce sa stiu eu, sunt doar un pusti de 20 de ani care nu are nici o treaba cu masinile in general si de fapt fac reclama la kia ca sunt gica contra si am boala pe lumea cu masini nemtesti mai scumpe si mai bune. momentan nu am bani de niciuna din masinile de mai sus dar daca prin cine stie ce minune intr-un final reusesc sa am banii respectivi ( nu de la tati care nu are joc de mii de euro sau din cine stie ce alta sursa, ci din munca mea ) sunt 101% sigur si stabil pe decizia mea si anume kia pro_cee'd. multumesc celor care au macar intentia de a citi tot ce am aberat eu mai sus. injuraturile si mistourile de rigoare deja se prevad ... bafta! |
...Si nici eu nu am Kia, insa daca as avea banii...
nu as sta deloc in cumpana! ar fii prima optiune.. inaintea oricarei GTC, C4, etc.. |
C4, pentru motorizarile diesel, pentru design si pentru fiabilitate. Ah, si comfort.
Ce'ed nu ma pot pronunta pt ca nu stiu absolut nimic despre ea. Astra niciodata, sa-si cumpere cazane nemtesti cine vrea, dar eu spun "pas". |
Re: Incultura - problema romanilor
Quote:
Chiar nu sunt diferente intre SantaFe si RAV, CRV, etc. Pe mine cel putin m-a surprins mult maisna asta, a fost cu mult peste asteptari la primul contact si nu m-a dezamagit si nici mai tarziu. Sa nu mai vorbim de raportul pret/dotari . Dupa parerea mea este primul pas major al celor de la Hyundai. La fel mi se pare ca a facut Kia cu ProCeed. Poate va duceti voi aminte (ca eu nu-mi aduc) cand a facut Kia vre-o masina sa se bata de la egal la egal cu producatorii europeni sau japonezi. 2.Nici Toyota nu a avut in istoria ei prea multe masini si nici atat motoare premiate dar a ajuns nr.1 in 2007. CEO Toyota a declarat - nu ne este asa frica de producatorii europeni cum ne este de producatorii Koreeni care au o politica de expansiune asemanatoare cu a noastra. 3.Uitati un exemplu de drum al KIA Eu astept sa scoata masina asta (programata 2009) si sa vedem cine mai comenteaza atunci (daca ar fi sub 30 mii DDP :) nu ar avea concurenta ). https://www.youtube.com/watch?v=gzFeH...eature=related http://www.autoblog.com/2008/03/20/n...-koup-concept/ https://www.youtube.com/watch?v=rNw2Ya2H1hs https://www.youtube.com/watch?v=ZdCq0...eature=related |
Domnu vacaroz, cam greu cu impactul frontal pe autostrada, dar hai sa te credem. Si chiar avand in vedere acestea, nu putem generaliza. La fel cum s-a intalnit si la Volvo sa nu sara airbagurile, care Volvo se poate lauda cu unele din cele mai avansate masuri de siguranta. Sau e vrajeala si baietii aia freaca duda pe acolo ?
Revenind. Avand in vedere ca in ziua de astazi masinile sunt extrem de asemanatoare, facute pe platforme comune si cu piese de la terti distribuitori, in mare parte pretul, design-ul si dotarile incluse le departajeaza. Iar Kia la aceiasi bani cu competitorii sai are o oferta de optionale net superioara. Citroen C1, Peugeot 107 si Toyota Aygo sunt 3 masini identice. Numai ca Toyota oferaun pachet mai stufos de dotari. Normal ca voi alege Toyota. Si normal ca as fi ales Peugeot sau Citroen daca erau mai dotate, chiar daca sunt frantuzesti (oricum nu inteleg generalizarea ca masinile frantuzesti sug, dar fie). Seat Leon e un Golf cu o alta caroserie, si desi nu e nemteasca (ca si firma mama), as alege-o in detrimentul Golfului pentru ca e mai frumoasa. Desi nu o sa sara in sus de fund "tovarasii" cand o sa vada "coaee ai Golf!". Kia Ceed nu e o masina chinezeasca, ba e o masina europeana, facuta pentru europeni. Produsa in Europa. Nu vad de ce nu as alege Kia in detrimentul Opel, daca in aceiasi bani imi ofera mai multe dotari si o garantie muuult mai mare. Design-ul este discutabil (dar tinde spre foarte reusit). Pana la urma hai sa iau Opel doar ca e Opel. Hai sa cumpar o firma. Iau Nike, chiar daca "xxx" e facut din materiale mai bune, si e mai ieftin si stau mai confortabil incaltat cu "xxx". Asta e o mentalitate de snob, imi iau nemteasca ca sa intru in randul lumii. Este oarecum paradoxal cum unii apeleaza la diverse titluri pentru a demonstra ca firma Kia nu este atat de "sigura", prin faptul ca nu au castigat niciun premiu de Best Engine sau Most Reliable Car. Dar in acelasi timp ei uita faptul ca Ceed este Masina Anului, Best diesel hatchback, si lista poate continua cu inca cateva titluri. Si sa nu va aud ca aceste premii sunt acordate de niste ziaristi gaozari de la ceva reviste, pentru ca si titlurile de best engine si restul sunt acordate tot de niste oameni, si sunt de asemenea, mai mult sau mai putin subiective. A nu se intelege ca Opelu e de kko, doar ca daca exista o alternativa mai ieftina si mai buna, de ce sa nu o iau in seama ? Mai era un versus pe aici cum ca Audi S3 e mai dotat decat un Reno Megane RS. Doar ca un Audi e la pretul a doua Megane-uri, si joaca trei clase mai sus. Dar astea sunt detalii. La fel si faptul ca Ceed e o masina foarte ok, doar ca nu are pe capota o sigla care sa le fie familiara pustilor ce au jucat titlurile NFS. |
Quote:
|
se poate ca kia sa urce spectaculos, sa insemne ceva de acum in colo in lumea auto, pt ca pana in momentul de fata era un 0 barat!
Dar sa vedem kiele astea, cat de fiabile sunt!? este normal ca oamenii sa fie reticenti in fata unui kia(indiferent de model), deoarece nu au facut nimic bun pana acum! trebuie sa ne luam fiecare dintre noi un ceed sa vedem daca este bn de ceva!? asa ar trebuii sa ne luam si un ceo...s.s.m.d...branduri fantoma, sa ne schimbam convingerile/parerile! poate ca o sa ii creasca notorietatea ca o masina si o sa ajunga la un nivel mediocru-mediu! pro_ced arata frumusel si cam atat am de spus despre el! poate cand o sa auzim mai multe lucruri bune despre coreeanismele astea, Poate atunci vanzarile vor fii mai mari! cred ca niciodata kia va reusii sa insemne un brand f bun, sau mai bn zis de top 10, doar ceva f comun, nimic iesit din comun! La fel vad treaba si la hyundai si tot ce fabrica coreenii astea! atul principal il constituie garantia mare de 7 ani, dar asta este o treaba mascata de galbejiti si are multe dedesupturi pe care 80%(cel putin( nu o vede, pt ca nu este asa cum suna. Este mai mult o reclama mascata! |
Eu am testat cele 2 masini cu variante de motorizare apropiate si nu pot spune decat ca pentru mine Kia a fost mai sus.Daca nu stiati gtc-ul are o suspensie de generatie mai proasta pe spate,dar mai are si tamburi pana la motoarele de 1.7 daca nu ma insel...ceea ce imi spune multe despre masini.
Cum spunea si Evil Yuri...sunt satul de mentalitatea,e nemteasca frate...dar oricum opel e in cadere libera la capitolul masini si asta se vede cu ochiul liber... Alegerea mea a fost facuta,topicul asta avand menirea sa clarifice diferenta dintre cele 3 modele mentionate. |
gata cu jignirile... hoooo:))
ontopic: sunt curios sa vad momentul in care kia va oferi pe c'eed/proc'eed gama de motorizari si de dotari oferita pe astra. daca tot e asa mare si tare kia, asa cum sustin unii, vreau sa vad optiunile. uite, eu vreau neaparat un motor benzina turbo. e in stare sa-mi ofere proc'eed-ul asa ceva? nu. ma duc la gtc. acolo am 2 optiuni de motoare benzina turbo. proceedul este facut pentru a concura cu masini ieftine, nu este capabila sa concureze cu un gtc bine echipat. |
va rog, din nou, sa postati pe forumurile de versus doar daca puteti aduce A-R-G-U-M-E-N-T-E CU SUPORT REAL.
nu intereseaza pe absolut nimeni si nu aduce niciun beneficiu discutiei faptul ca voi credeti ca marca x rullz, dar nu detineti sau nu ati condus suficient de mult sau nu ati reparat/modificat/intretinut respectiva marca de masina. daca totusi va hotarati sa va spunewti parerea despre masinile in discutie ( si nimic altceva, insist) faceti-o doar cu argumente clare si concrete deasemeni va rog sa nu postati decat la subiectul topicului (Kia Pro_Ceed vs Citroen C4 vs Opel Astra GTC in cazul de fata.) sunt suficiente 2-3 posturi pe un topic, dar la concret, decat 1000 de aberatii si de postari stupide. fara remarci la adresa memebrilor, fara amenintari, fara postari inutile de genul: ce sa-i faci, asa-i romanul, etc. va anunt, o sa urmaresc cu mai multa atentie sectiunea de versus si o sa dau warnuri pentru lucrurile mai sus pomenite, sa nu fie suparare. dupa acest post al meu speram sa urmeze doar postari care se incadreaza in descrierea de mai sus, altfel urmeaza warn, repet, indiferent cine este userul care posteaza. |
Injurati-ma omorati-ma faceti ce vreti voi dar eu as fi luat Golf5. Unii vor spune k nemtii nu mai sunt ce au fost ca sunt fan VW si nu e asa dar totusi Golf5 ramane Golf5.
Da acum sa discutam de cele 3: 1. Din punct de vedere pret/calitate ai luat decizia corecta fara indoiala. 2. Din punct de vedere al garantiei iarasi ai luat decizia corecta. 3. Din punct de vedere al designului era clar GTC fara discutie si aici gusturile nu se pot discuta 4. Din punct de vedere al interiorului ma atrage sincer C4 dar aici se poate discuta 5. Din punct de vedere al motorizarii nu stiu ce sa zic o masina in doua usi se vrea sport iar o masina cum e Kia cu cel mai mare motor de 2000cmc fara turbo de 140cp numai sport nu e in comparatie cu GTC modelele turbo sa nu mai zic de Opc sau VTS de la Citroen |
1 Attachment(s)
Quote:
Sa vorbim strict de comparatie ceruta sa nu mai divagam. Am atasat o comparatie intre Kia ProCeed 1.4 GLS City (13128 EUR) cu Opel Astra GTC Enjoy (14740 EUR) Si ca rezumat sa aratam ce are in plus ProCeed fata de GTC 1.Pret mai mic cu >1500 Euro la ProCeed 2. ProCeed - - garantia din bara in bara 5 ani SAU in limita a 150.000 km - garantia 7 ani pentru grupul motopropulsor sau in limita a 150.000 Km (Kia si Hyundai au garantia oferita corect fara ascunzisuri ) Astra GTC - garantia din bara in bara 2 ani SAU in limita a 50.000 km - garantia 2 ani pentru grupul motopropulsor sau in limita a 100.000 Km - exista posibilitatea maririi garantiei contra cost cu maxim 2 ani (date despre Garantie - cartea masinii + informatii producatori) Alte plusuri Kia ProCeed 1.4 GLS City (13128 EUR) cu Opel Astra GTC Enjoy (14740 EUR) 1. Putere motor +19 CP Cuplu motor +12 NM 2. Acceleratie 0 - 100 km/h (s) -2.2 sec V max + 7 km/h 3. Suspensie spate independenta (Multilink) 4. Jante aliaj 5. ESP 6. Climatronic fata de AC 7. Airbag-uri tip cortina 8. MP3 + Comenzi audio pe volan 9. Volan, maner schimbator de viteza, maneta frana de mana in piele 10. Dispozitiv USB+AUX Si astea nu sunt toate, am cosiderat necesar sa le trec pe cele mai importante. Oare care merita mai mult? Informatiile legate de datele tehnice si nivelele de echipare sunt luate din ofertele producatorilor. |
Dupa cum spuneam si eu pret/dotari kia e cu mult peste opel. Dar daca vroiai sa compari dotarile parerea mea era ca trebuia sa compari Kia cu Citroen sunt mai apropiate pe dotari zic eu desi pe varianta cu multe dotari Citroen nu are decat motor de 1600 si pe acela nu stiu daca au discount.
|
| All times are GMT +2. The time now is 15:13. |
- Copyright 2026 4Tuning