Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Sondaje Auto (https://forum.4tuning.ro/408-sondaje-auto.html)
-   -   Depasiti pe linia de tramvai sau coloana la semafor?? (https://forum.4tuning.ro/408-sondaje-auto/90759-depasiti-linia-tramvai-coloana-semafor.html)

Sindrom 15-09-08 18:49

Depasiti pe linia de tramvai sau coloana la semafor??

In depasire la semafor sau pe linia de tramvai nu inseamna tot timpul, dar daca apelati la asta, nu cred ca puteti nega.

Eu da

orlando 16-09-08 00:07

Re: Depasiti pe linia de tramvai sau coloana la semafor??

Nu fac asta...dar pe cei care fac asta am razboi...vor sa se bage inapoi pe banda...si merg pana aproape sa ma loveasca...si atunci se opresc pentru ca nu le dau voie NICIODATA...nu am jena ;)

Sindrom 16-09-08 00:29

eu profit de melci, aia care pana baga treapta 1 pana pleaca de pe loc, hop sunt in fata lor:P multi nu inteleg ca atunci cand faci o ilegalitate trebuie sa ti-o asumi pana la capat.

orlando 18-09-08 01:43

Quote:

Originally Posted by Sindrom (Post 1756200)
eu profit de melci, aia care pana baga treapta 1 pana pleaca de pe loc, hop sunt in fata lor:P multi nu inteleg ca atunci cand faci o ilegalitate trebuie sa ti-o asumi pana la capat.

Vezi cum profiti de melci dinastia...ca eu am patit-o odata asa...mi-a bagat unu coltu masini cand eram in coloana,pentru ca vazuse politia in intersectie...si l-am pus sa dea cu spatele si sa se urce inapoi pe bordura...m-a injurat...dar a ramas si fara permis...
el in prima instanta a zis ca nu da cu spatele
pana am accelerat pana la 2 cm de el...si i-am zis ca il lovesc...si oricum ii ia permisu ptr neacordare de prioritate...
Deci cand am zis ca am razboi cu voi...am :evil:

J.D 18-09-08 02:08

Foarte bine Orlando! Ar trebui sa facem asa mai multi dintre noi! :)

orlando 18-09-08 02:25

Stii ce? Daca nu ne civilizam si nu ne facem intre noi nu vom face nimic...
stiti cum s-au civilizat nemtii nu?se dadeau in gat unu pe altu...nu zic sa facem si noi asa...dar cand vad nesimtire,ma enervez,si ma gandesc ca eu stau de 15 min in coloana ca sa vina un pusti sau un bizon si sa se bage in fata mea...si credeti-ma ca voi mai face multe chestii de genu asta,cu riscul de a-mi lovi masina...doar ca sa se invete minte baietii astia ca si sindrom asa...;)

Claudia 19-09-08 13:51

Nu mi se pare o crima daca te bagi cu cap! Ma enerveaza cand se sta bara la bara si se formeaza 1 sau chiar 2 coloane pe linia de tramvai...fiindca toti vin din spate si vor sa se bage in fata, si astfel cei de pe benzile corespunzatoare raman pe loc. Mi se pare o prostie!
In schimb cand sunt pe graba sau pur si simplu vad o gloata de prosti care adorm la semafor ma apuca dracii si-i depasesc, dar imi asum raspunderea. Nu ma bag niciodata in nesimtire, si de cele mai multe ori prefer sa nu ma asez fix in fata lor, ci sa ma opresc cu 1-2 masini mai in spate, cu semnal si sa fac semn celui de langa mine ca vreau sa intru inapoi pe banda. Ca fata nu mi s-a intamplat sa ma refuze pana acum. Oricum nu profit de asta decat in cazuri speciale :lol:

SUPAPA_Jr 19-09-08 14:27

da...cu motocicleta ma bag pe oriunde...depasesc pe unde pot...nu vad de ce nu...eu mor pe aia ca orlando care sunt ei revolutionari asa...sa nu lase pe nimeni...ce ai ma de castigat daca nu lasi un om sa se bage? in afara ca ii ia permisu gaboru...uite ca eu am depasit de multe ori si n-am ramas fara permis (asta cu politistu in intersectie)...nu mai exagerati fratilor ca va prinde unu ca voi in offside si dupa aia ziceti ca a fost ala carnat si nu v-a lasat...

dj_geo_bv 19-09-08 16:25

de-aia e traficul cume ... mergeti regulamental mai grabitilor si orgoliosilor... faceti un calcul pt o destinatie oarecare si trafic greu.. diferenta va fi de cateva minute... iar pt asta sa-ti risti carnetul masina poate chiar viata..nu stiu daca merita.. drum de 30 km.. facut de mine des...mers 100-110... 25 min...mers 150-160.. 19 min. pt 8 minute nu se merita riscul..

orlando 19-09-08 16:30

Quote:

Originally Posted by SUPAPA_Jr (Post 1763613)
da...cu motocicleta ma bag pe oriunde...depasesc pe unde pot...nu vad de ce nu...eu mor pe aia ca orlando care sunt ei revolutionari asa...sa nu lase pe nimeni...ce ai ma de castigat daca nu lasi un om sa se bage? in afara ca ii ia permisu gaboru...uite ca eu am depasit de multe ori si n-am ramas fara permis (asta cu politistu in intersectie)...nu mai exagerati fratilor ca va prinde unu ca voi in offside si dupa aia ziceti ca a fost ala carnat si nu v-a lasat...

O sa ramai surprins dar am o admiratie pentru motoare...drept dovada de fiecare data cand trece un motor pe langa mine,strecurandu-se imi trag oglinda de la sofer...iar cel care e in dreapta(in caz ca e nevoie) il pun sa faca acelasi lucru...numai ca sa treceti voi pe langa noi...ca de voi sunteti mai mici si puteti sa va strecurati :D
Ma sa stii ca intr-o zii cu soare toti or sa se civilizeze...daca or sa aiba mai multi atitudinea mea crede-ma pe cuvant...in intersectie la 13 sept. cu sebastian...o iau baietii pe linia de tramvai si TU OM CARE STA LA SEMAFOR nu poti face stanga de ei....pentru ca oamenii o tin drept inainte...asta ti se mai pare normal?iti vin nervii cand stai 30 de min la coada si vin desteptii de pe sina de tramvai si iti blocheaza intersectia?mai nerevolutionarule...;)
Nemtii asa s-au cizelat...s-au dat in gat unu pe altu pana le-a fost frica sa mai faca lucrurile pe care noi le facem zilnic...;)
Si acum cand vad atitudinea ta...regret ca fac un gest pentru motociclisti si nu sunt nesimtit ca 70% dintre soferi...si stau in masina fara sa trag oglinda ca "daca eu stau la semafor sa stea si asta pe 2 roti,ce el mai tare ca mine?" si crede-ma atitudinea asta am vazut-o...foarte des...;)

Plus ca faza cu mori daca il lasi sa intre pe banda...gandeste-te de cate ori ai stat legal in coloana si a venit unu la tine sa intre pe banda...gandeste-te de cate ori ai acceptat si de cate ori nu...;) ca sa nu mai vb de nesimtiti care pur si simplu nu se uita macar la tine sa-ti ceara voie...intra ca bizonii si dupa iti multumesc...

J.D 19-09-08 18:16

Quote:

Originally Posted by SUPAPA_Jr (Post 1763613)

Si eu imi rabatez oglinzile sau ma dau cat sa-i fac loc insa doar pentru ca stiu ca poate trece si sa nu stea si el in aceeasi aglomeratie cum stau eu...asta si pentru ca s-a generalizat la noi "trend-ul" asta ca cei "mici" sa se "strecoare"...eu nu am vazut asa ceva in Germania, ba dimpotriva, motociclistii ocupau spatiul unei masini si stateau si ei precum o masina normala la semafor...si sunt si la ei cozi stati linistiti, insa daca sunt 3 benzi (stanga, inainte,, dreapa) NIMENI nu intra pe stanga sau pe dreapta i sa faca inainte...de altfel nii drumurile nu iti permit sa faci asa ceva...daca esti pe banda stanga/dreapta cum m-am nimerit eu dintr-o greseala am facut stanga, pentru ca imi era jena sa ma bag la loc in fata lor...poate daca mergeam si eu prin Bucuresti cum merg toti cretinii astia ce fac obiectul topicului nu aveam nici o problema...insa eu asa merg si prin Bucuresti...rezultatul? Eu nu ma enervez niciodata la volan. ;)
Cei care depasesc coloana la semafor ar trebui sa ramana fara permis daca s-ar gasi si cineva care sa aplice legea, si la fel ar trebui sa se intample si cu cei care parcheaza aiurea pe strazi de blocheaza o banda de circulatie, de trebuie sa te bagi pe banda II sau chiar sa intri pe contrasens sa iti poti continua drumul...aceeasi masura si pentru cei care blocheaza intersectia...daca aceste 3 conditii ar fi indeplinite si le repet: depasirea coloneai, masinile oprite in stil nesimtit pe banda de circulatie, si blocarea intersectiilor, in mod cert timpul petrecut in aglomeratii s-ar injumatati. Degeaba se da vina pe infrastructura care intr-adevar nu exista (iar cei care ne conduc ar trebui sa-i aiba pe constiinta pe toti cei care ii vedem in fiecare zi la stiri implicati intr-un accidente rutiere), daca trecem peste acest aspect, vina de fapt ne apartine noua pentru ca nu...suntem romani.

SUPAPA_Jr 20-09-08 00:20

asta e clar...una e sa fii civilizat...alta e sa ai o gandire de gen...nu-l las pe ala cu motoru sa se bage...cu toate ca nu incurci cu nimic traficul pt ca mai mult ca sigur pleci primul de la semafor inainte ca toti sa plece...totusi ma mira atitudinea ta (faptul ca lasi motociletele) si chiar inteleg in zone cum e obor-mihai bravu sa nu ii lasi pe rahatii cu jeep si alte scule scumpe care se baga cu japca...e aiurea chiar sa te gandesti ca practic daca ii lasi pe toti sa se bage coloana nu innainteaza niciodata...si oricum in RO e un trafic stupid si haotic...afara poti sta cu motoru in coloana pentru ca practic dupa plecarea de pe loc stii clar ca toate vehiculele sunt ca un tren..nu se pleaca unu intr-o directie gen stanga de pe banda 1...altu dreapta de pe banda 3...acolo poti depasi lejer...pe scurt...EXISTA RESPECT IN TRAFIC...respect pe care l-am vazut la noi doar intre motociclisti si asa zisii ''raceri'' ... bafta si la cat mai putine cozi

Sindrom 20-09-08 00:29

hai sa fim cinstiti, la obor am stat 35 de minute venind dinspre iancului la semafor. PE LOC, dc, pentru ca la sensul giratoriu toti intrau buluc, si ei treceau si noi stateam, si ce era sa fac, am inceput frumusel pe rosu sa ma bag bag bag pana am ajuns la linia de tramvai m-am cocotat pe bordura bum pe sina si m-am dus pe mosilor, dupa 35 de minute ati mai fi stat alte 30 sau mai multe???? Sunt civilizat de obicei in trafic, dar cand vad mormolocii la semafor, pana baga treapta 1, pana pleaca mai trec 3 masini se face rosu, mai trec pe galben si coloana din fata de la urmatoru semafor tot nu s-a miscat pac, s-a blocat intersectia. Poate imi spuneti si mie cine e de vina, eu ca numai suport sau ala ca pleaca dupa 10 ore de la semafor???

ANM 20-09-08 00:30

auziti....dar daca Doamne fereste...se intampla sa vedeti unu ca depaseste coloana cu tupeu nesimtit asa cum il vedeti voi si ii da super blana ......si defapt omu se grabeste intr-un loc najpa...gen a avut cineva accident de masina, sau la spital la cineva??? v-ati pus si intrebarea asta...cred k ar trebui sa-i lasati sa se bage atat timp kt nu va incomodeaza cu nimic.....

vorbesc din experienta...la 9 dim am fost sunat de cineva k a avut accident de masina si s-a lovit la gura si i-au cazut doi dinti sa ma duc repede acolo k o doare. Din dr taberei pana la ciorogarla am facut cel mult 10 min si asta pentru ca faza lunga, avariile si claxonul nu a lipsit tot drumu....si am dat peste o groaza de dobitoci care nu intelegeau ca e ceva important si eu tremuram de frica de ce se intamplase...ba mai mult unii au coborat la mine sa ma bata chiar....la ce nervi aveam ma mir cum am avut discernamantul sa-mi continui drumul .....si voi sunteti zmei d-astia??? sincer...doar ganditi-va si imaginati-va starea pe care o aveam knd nu se dadea cate unu...sau facea mutre si figuri atunci....si poate data viitoare nu mai reactionati asa...

iar daca toate bmw-urile negru cu geamuri fumuri fata si spate se baga in fata mea...sper sa fie cate un gabor in intersectie kre sa le opreasca....cel putin pana trec eu de ele...deoarece sunt sigur ca cine face asta se bazeaza pe cineva si nu e atat de idiot pentru 10 min de stat in coloana risca 30zile fara permis!

numai bine!

Sindrom 20-09-08 00:38

cand sunt 10 minute sa fim seriosi, cat de tampit sa fi sa te risti, dar uite saptamana asta, luni, stefan cel mare, pur si simplu se statea la ora 18, erau cativa politisti, dar dupa nimic. Acum nu sunt io marele grabit, da si sa stau ca prostu aiurea in tramvai, mai ales cand aveam liber linia de tramvai.

orlando 20-09-08 01:43

Quote:

Originally Posted by ANM (Post 1764917)
auziti....dar daca Doamne fereste...se intampla sa vedeti unu ca depaseste coloana cu tupeu nesimtit asa cum il vedeti voi si ii da super blana ......si defapt omu se grabeste intr-un loc najpa...gen a avut cineva accident de masina, sau la spital la cineva??? v-ati pus si intrebarea asta...cred k ar trebui sa-i lasati sa se bage atat timp kt nu va incomodeaza cu nimic.....

vorbesc din experienta...la 9 dim am fost sunat de cineva k a avut accident de masina si s-a lovit la gura si i-au cazut doi dinti sa ma duc repede acolo k o doare. Din dr taberei pana la ciorogarla am facut cel mult 10 min si asta pentru ca faza lunga, avariile si claxonul nu a lipsit tot drumu....si am dat peste o groaza de dobitoci care nu intelegeau ca e ceva important si eu tremuram de frica de ce se intamplase...ba mai mult unii au coborat la mine sa ma bata chiar....la ce nervi aveam ma mir cum am avut discernamantul sa-mi continui drumul .....si voi sunteti zmei d-astia??? sincer...doar ganditi-va si imaginati-va starea pe care o aveam knd nu se dadea cate unu...sau facea mutre si figuri atunci....si poate data viitoare nu mai reactionati asa...

iar daca toate bmw-urile negru cu geamuri fumuri fata si spate se baga in fata mea...sper sa fie cate un gabor in intersectie kre sa le opreasca....cel putin pana trec eu de ele...deoarece sunt sigur ca cine face asta se bazeaza pe cineva si nu e atat de idiot pentru 10 min de stat in coloana risca 30zile fara permis!

numai bine!

Intr-un fel ai dreptate...dar totusi cand vezi nesimtiti care fumeaza tigarea...si te depasesc pe linia de tramvai fara nici un stress...si inainte de semafor coboara de pe bordura si nici macar nu au bunul simt sa iti faca semn daca se pot baga in coloana...te cam apuca nervii,si crede-ma nu cred ca e vreunu grabit.
Nu zice nimeni daca ai o urgenta sa nu il lasi,tuturor ni se poate intampla...dar 99% nu e cazul,cand vine vorba de smecheri de bucuresti.
Si omul care merge la necaz se vede oricat ar fi...;)
Oricum politia te putea opri si pe tine,atunci cand ai mers la "interventie" ca doar decretul este pentru toata lumea...dar la faze dastea sunt intelegatori cat de cat.

ANM 21-09-08 02:10

Quote:

Originally Posted by Sindrom (Post 1764940)
cand sunt 10 minute sa fim seriosi, cat de tampit sa fi sa te risti, dar uite saptamana asta, luni, stefan cel mare, pur si simplu se statea la ora 18, erau cativa politisti, dar dupa nimic. Acum nu sunt io marele grabit, da si sa stau ca prostu aiurea in tramvai, mai ales cand aveam liber linia de tramvai.

sincer...tu ma percepi ca atunci am fost tampit....dar nu-ti imaginezi ce simteam cand am primit telefonul ca a avut accident;)

si da...legea e pentru toata lumea...si 99% sunt cazuri cand astia fac pe smecherii....insa propun o treaba...stati la coada....asteptati...nu va enervati...gasiti-va o modalitate de a va "destresa"...mancati seminte, asc. radio....cantati.....in germania nu am vazut niciodata depasiri d-astea nebune....ei asteapta...tipa, injura...dar NU CLAXONEAZA, NU SCOT CAPU PE GEAM!!! sunt doar mai educati...noi putem sa ne autoeducam???

orlando 21-09-08 02:38

Exact despre asta vorbesc eu...EDUCATIE
Dar cum sa faci educatie cand vin astia si zic cu nonsalanta...frate ce am facut ca am depasit pe linia de tramvai?Cat de aiurea esti ca nu ne lasi si pe noi sa intram pe banda!Si alte dinastea...
Ei s-au educat printr-o metoda destul de greu de digerat chiar si de mine...dar au facut-o: ei si acum,daca un vecin isi spala masina in fata blocului cu apa si sapun...suna la politie un locatar,vine ii sa amenda,si crede-ma ca a doua oara se duce cu masina la spalatorie decat sa dea o amenda cu 2 zerouri.Dar este adevarat...ei pot...noi de ce nu putem sa fim civilizati?
Ca ti se intampla odata este adevarat..omu te vede disperat...te vede panicat...e altceva...dar cand vezi ca sta ca bizonu ala si n-are nici un stres dar are pretentia sa-i dai voie...atunci te apuca pandaliile.
O metoda de relaxare pentru mine este Radio ITZI BITZI :lol: stiu ca suna idiot...dar credeti-ma de multe ori dau pe radioul asta cand ma enervez :lol:

~ EWN ~ 21-09-08 03:24

Exact cum a zis si Orlando si dupa cum toti stim..

Toata chestia asta tine de educatie...

Daca traiesti in Romania, si vezi zi de zi chestii din astea, si vezi ca se poate, zici de ce sa nu incerci si tu....si faci si tu la fel....depinde de moment, depinde foarte mult de persoana, de educatie in general, insa sa nu negam ca majoritatea dintre noi am facut asta, ca ne grabeam sau doar asa ca sa castigam timp majoritatea am facut asta....asa suntem noi romanii, in strainatate de cati ani sunt in Spania am vazut un pusti cu 106 tunat (lol :)))))) sa faca asta si o femeie cu 3 copii pe bancheta din spate :)))) in rest rar sa vezi asa ceva....pentru ca lumea e educata, pentru ca au trait intr-un mediu educat....pentru ca nu vad asta zilnic sa zica aa ce usor e, si asa am sanse sa scap daca dau spaga....eh´ aici ai sanse 0 sa scapi cu spaga....si cel mai important au drumuri bune, asadar nu are rost sa isi complice viata, plus ca in Romania multi sufera.... in strainatate un e30,e36 un golf 1,2 cu 23523523 de cai, masini din astea vechi lasa rece pe oricine, cine are bani se vede de la o posta, dupa haine, dupa masina, dupa stil, dupa ce subiecte aduce in discutie.....dupa felul cum vorbeste si nu sta sa se bage pe contra-sens sa ii vezi tu a8-ul sau ce masini mai au, si majoritatea sunt modesti........asta e.....Romania....numai faceti comparatii intre Germania si Romania ca nici la nivelul Ungurilor nu suntem....poate peste 20 de ani va fi mai bine....cine stie....

Sindrom 21-09-08 19:06

EWN, poate cu Bulgaria sa ne comparam.

J.D 21-09-08 19:11

Nici macar...acolo am vazut ca se respecta cat de cat regulile de circulatie pe cand la noi nici macar pentru fraieri nu mai sunt, iar ca infrastructura rutiera sunt mult peste...:(

Skillzu 22-09-08 04:28

eu sunt de acord cu orice atata timp cat fapta respectivului nu incomodeaza pe nimeni.daca isi vede de treaba lui,bravo lui.cat timp altul nu trebuie sa se sperie,sa franeze,sa traga de volan,sa injure,sa claxoneze,sa accelereze sau absolut orice gest suplimentar,mie mi se pare ok. apoi,las pe oricine sa se bage atata timp cat cere voie.daca nu cere voie,imi pun si eu ambitia cu el.la randul meu cer voie,pentru ca mi se intampla sa am nevoia sa schimb benzi pe un drum care e blocat.sau trebuie sa traversez o intersectie blocata.de fel evit sa ies ziua in bucuresti.nu pot sa conduc.e orasul prea plin de inapti.si de handicapati.care nu au bun simt,nu stiu sa faca loc la altii (ex-iese unu de pe o straduta si el saracu...si tu ai loc sa schimbi banda ca sa-i faci si amaratului loc sa iasa...pai fa-i nene ca nu mori),si prea multe ca sa-mi amintesc,ca apoi imi plesneste o vena la cap.

app,in bucuresti nu prea e diferenta de cateva minute daca te grabesti prin diferite metode si artificii,legale sau nu,sau daca stai in coloana.luati de exemplu semaforul la plaza de pe timisoara dinspre razoare spre cet.poti sa stai acolo si 50 de minute,poate si mai mult.si sunt multe zone ca astea pe care incerc sa le evit.

problema nu sunt cei care o iau pe linia de tramvai.fie ca se grabesc,fie ca asa vor ei pur si simplu.eu cand stau in coloana si trece unu,nu zic decat bravo!.bravo lui ca nu a stat ca prostu dupa alti 1000 de prosti in coloana aia blestemata. problema e ca sunt prea multi prosti pe strada.din cauza lor nu se merge.

Mustang 22-09-08 12:54

Nu ma bag si nu las pe nimeni care intra la tupeu peste mine.
Ce daca exista mormolocii care nu stiu sa plece imediat ... unde te grabesti daca stai bara la bara?

In plus, ma mai calca pe coada si cei care, odata ce vor sa depaseasca coloana pe linia de tramvai si trec de peron, au si tupeu sa mearga in fata, avand in vedere ca banda a III-a / a II-a doreste sa faca stanga la semafor. Cine e cu papagalul mare? Ala care incalca legea pe motiv ca i se taie fata. Nu zau?! Daca iti faci a IV-a banda (ca esti tu "Dumnezeu"), folosesti regula de circulatie care ti se aplica in banda a III-a sau a II-a.

Foarte multi nesimtiti dom'ne.

ANM 23-09-08 01:43

acum k sa fiu sincer...la nivelul...romanilor din Romania....sincer sincer...suntem cu mult peste bulgari...si undeva mai sus de unguri...au si bulgarii si ungurii gropi, la capitolul masini...stam MULT MULT mai bine decat ei si ca educatie...bulgarii...chiar sunt prosti...sunt renumiti pentru prostia lor, iar ungurii sunt nesimtiti si furaciosi...un roman adevarat crescut intr-un cartier mai central si nu neaparat...doar educat...cu un liceu terminat, o facultate...credeti-ma ca intotdeuna va putea tine capul sus pe orice plan in fata unui ungur spurcat...intrebati-va de ce toata lumea cand vine din italia, spania, germania, austria...evita sa bage benzina sau sa opreasca in ungaria...de ce?? fiindca fura !!! politia fura, cei de la benzinarii fura....astea sunt lucrurile minore...ai tupeu sa opresti intr-o parcare la unguri? s-ar putea sa ramai in fundu gol....

vorbesc din propria experienta...am vizitat ambele tari mai in amanunt...si mai ales bulgaria...cand am fost pana in sofia...m-au oprit nu mai putin de 5 echipaje de politie dintre care unul sa-mi ia permisul ...de ce? 110km/h pe un drum national...limita 90!! ce inseamna asta??? FURACIUNE[cersea spaga omu]...nici macar nu avea dreptu sa-mi retina permisu in tara lor atat timp cat eram in tranzit!

~ EWN ~ 23-09-08 02:12

Quote:

Originally Posted by ANM (Post 1770403)
intrebati-va de ce toata lumea cand vine din italia, spania, germania, austria...evita sa bage benzina sau sa opreasca in ungaria...de ce?? fiindca fura !!! politia fura, cei de la benzinarii fura....astea sunt lucrurile minore...ai tupeu sa opresti intr-o parcare la unguri? s-ar putea sa ramai in fundu gol....

Aici iti dau dreptate, ca nici eu nu opresc la Unguri :)))) numai zic ca au o boala pe masinile cu numar de Spania, acum 2 ani mi-au cerut si spaga asa pe fata...doar pentru ca aveam 2 cartoane de tigari....si ii fac 50 de Euro e bine? nu prea putin 100? hmmmm facea unguru :)) bine 150....ok ok 150.. :)) dar totusi ziceam ca sunt mai civilizati pentru ca au drumuri mai bune, orase mai curate etc.

Jesse 24-09-08 14:33

nu am depasit niciodata coloana la semafor. atata timp cat nu-mi place sa-i vad pe altii facand asta, nu o fac nici eu. mi se pare urat fata de cei care stau si asteapta, respectand legea. totusi, de depasit pe linia de tramvai am depasit, ma grabeam sau era unu care facea dreapta prea lent. mereu cu un motiv.

turmentatu 01-10-08 12:46

nu am motiv...nu am scuze...cand este coloana mare pana la semafor o tin pe linia de tramvai si nu mai intru pe banda (in cazul in care fac dreapta)...iar daca sunt nevoit sa intru pe banda de fiecare data m-a lasat cineva..NU INTRU CA NESIMTITUL...si bineinteles...multumirile respective

viorel_MNK 27-10-08 21:13

sper ca nu esti de la rutiera :)) . Sunt sincer . Da , apelez destul de des la astfel "trucuri" , "smecherii" .

B 07 TWK 03-11-08 21:44

Nu intotdeauna, de obicei prefer sa nu incalc legea dar sunt situatii in care nu ai alta solutie: de exemplu dimineata la 8, venind spre razoare de pe bd timisoara, daca nu circul pe linia de tramvai pierd 15-20 minute pana trec de giratoriu. Mergand pe linia de tramvai trec in 5 minute. Si mai sunt multe alte cazuri d-astea...

monk 03-11-08 22:16

hai sa va intreb si eu ceva... ca tot va vad asa inversunati. voi stiti ca e LEGAL sa mergi pe sina de tramvai in 80% din cazuri ?

da ! depasesc coloana la stop de foarte multe ori pe linia de tramvai atunci cand legea imi permite; imi iau injuraturi o gramada, majoritatea de la destepti care habar nu au codul rutier.

Dripci 04-11-08 00:59

Quote:

da ! depasesc coloana la stop de foarte multe ori pe linia de tramvai atunci cand legea imi permite
Cand iti permite legea sa depasesti coloana la stop ?
Este legal sa mergi/sa depasesti pe sina de tramvai, dar cand acesta vine, esti OBLIGAT sa ii lasi loc de trecere. Daca nu poti sa ii lasi loc de trecere pt ca nu te lasa altii sa schimbi banda, asta e..ai gresit neapreciind corect timpul in care tramvaiul a ajuns in spatele tau.

monk 04-11-08 01:25

am avut coleg care a patit exact ce ai spus tu si a fost scos vinovat la constatare vatmanul, pentru neaprecierea distantei. (a intrat in spatele prietenului meu)

hai sa iti dau exemplu concret. vad ca esti din bucuresti. un loc unde ai voie sa circuli pe linia de tramvai este bulevardul mosilor. aici sina de tramvai este considerata ca o a 3a banda pe care nimeni nu o foloseste.

ce zici tu ca "nu ma lasa nimeni" este echivalentul cu un drum care din 3 benzi se transforma intr-un drum de 2 benzi unde nimeni nu m-ar lasa sa ma inscriu pe sectorul ingust de drum. legea nu prevede ca nu ai voie sa folosesti linia de tramvai cand este coada la stop. gandeste-te ca soseaua ar avea 2 benzi, fara nici un fel de linie de tramvai si toti ar sta pe banda 1 la stop, iar tu ai folosi banda 2 si i-ai depasi pe toti.

poti intreba orice politist si iti va raspunde acelasi lucru. indiferent de situatie, coloana la stop sau nu, daca intre banda 2 si linia de tramvai este linie punctata ai voie sa o folosesti oricand. in cazul in care ajungi in dreptul unui refugiu esti obligat sa il ocolesti prin dreapta (echivalent iar cu ingustarea drumului).

Nu ai voie sa folosesti linia de tramvai ca o a 3a banda in cazul in care soseaua are deja 3 benzi pe sens, caz in care vei constata ca intre banda a 3a si linia de tramvai este trasata o linie continua.

viorel_MNK 05-11-08 08:04

Quote:

Originally Posted by monk (Post 1842121)
hai sa va intreb si eu ceva... ca tot va vad asa inversunati. voi stiti ca e LEGAL sa mergi pe sina de tramvai in 80% din cazuri ?

da ! depasesc coloana la stop de foarte multe ori pe linia de tramvai atunci cand legea imi permite; imi iau injuraturi o gramada, majoritatea de la destepti care habar nu au codul rutier.

stim ca e legal in proportie de 80 %, insa de multe ori o iau prin statii sau sta tranvaiu' dupa mine :))

Dripci 05-11-08 09:48

Da, sunt de acord, folosesti linia de tramvai ca o a 3-a banda..sau mai bine zis, folosesti sina de tramvai cand ai linie discontinua intre ultima banda si sina de tramvai. Eu ma refer la situatia asta : benzile 1 + 2 ocupate de masini care stau la stop, tu vii pe sina de tramvai (pt ca nah, o consideri banda de circulat - corect) si te asezi si tu la stop. Eh, cand tu te-ai asezat la stop si din spate vine tramvaiul pe sina, tu trebuie sa ii lasi cale libera, asta presupune ca tu incerci sa te incadrezi pe o banda inferioara, de unde rezulta situatia in care cei din benzile inferioare nu te lasa sa intri in rand, iar ce ai facut tu se considera depasirea coloanei la semafor. Adica, eu consider asa : esti pe sina de tramvai la stop, nu e bine pt ca e posibil sa te prinda tramvaiul acolo - deci naspa :D, incerci sa te incadrezi pe o banda inferioara ca sa faci loc tramvaiului, iar naspa pt ca se considera depasire.
PS: Art 107 al 3, Regulamentul Auto:
Quote:

"Daca in intersectie circula si tramvaie, iar spatiul dintre sina din dreapta si trotuar nu permite circulatia pe doua sau mai multe randuri, toti conducatorii de vehicule, indiferent de directia de deplasare, vor circula pe un singur rand, lasand liber traseul tramvaiului. "
PS2:@monk: desigur, in cazul unui accident, cel care nu a apreciat distanta venind din spate este scos vinovat. Dar eu nu ma refeream la accident, ma refeream la faptul ca tu esti prins pe sina de tramvai, blocand tramvaiul ! Uite, alt exemplu concret in care NU trebuie sa blochezi sina de tramvai, cu toate ca poti sa circuli pe ea: mergi pe un bulevard cu 2 benzi + sina de tramvai si la un moment dat vrei sa faci stanga, taind perpedincular sina de tramvai, cum procedezi ? te incadrezi pe banda a 2-a, nu pe sina de tramvai, mergi paralel cu sina de tramvai, semnalizezi, incetinesti (la nevoie chiar opresti daca din spate-stanga vine tramvaiul), te asiguri si treci.

monk 05-11-08 10:51

se poate sa ai dreptate cu ce zici, insa daca tu te opresti la stop nu ai de ce sa faci cale libera tramvaiului pt ca si el tre sa stea la stop. cand se pune verde pt tine se pune si pt tramvai. ma indoiesc ca are o plecare asa rapida ca o masina :)

Sindrom 05-11-08 12:17

Quote:

Originally Posted by monk (Post 1844899)
se poate sa ai dreptate cu ce zici, insa daca tu te opresti la stop nu ai de ce sa faci cale libera tramvaiului pt ca si el tre sa stea la stop. cand se pune verde pt tine se pune si pt tramvai. ma indoiesc ca are o plecare asa rapida ca o masina :)

N-ai mai mers demult cu tramvaiu daca stpui ca nu are o plecare asa rapida, dar sustin ce ai spus, eu pe mosilor cand e aglomeratie o tin cap coada pe sina de tramvai inclusiv refugii pentru ca pe banda 1 sunt masini parcate, si nu stau sa le ocolesc tot timpul, iar cand ajung in dreptul refugiului nu ma lasa nimeni sa ma bag. Asa ca o iau si ma fac tramvai.

alexGTI 05-11-08 12:58

Da, depasesc
Si daca e nevoie depasesc si pe a doua linie de tramvai.

Depinde de situatie.

dj_geo_bv 05-11-08 13:27

La Brasov s-a scos tramvaiul s-au facut sensuri unice su cu cate 5-6 benzi pe sens... drumurile foarte bune si bine delimitate. se circula ok si nu mai avem treaba cu celebra linie de tramvai :D

turmentatu 06-11-08 10:52

@ dj geo bv- wk trecut am fost pe acolo....e o nebunie totala....adica trebuie sa ocolesti jumate de oras ca sa ajungi undeva.....spre ex eu eram parcat la o banca(sau ceva de genu) si gara(unde trebuia sa ajung) era in capatul unei strazi care incepea de pe sensul unic pe dreapta...iar eu eram pe stanga si mai jos...deci am luato pe contrasens si....am "taiat" asa toate benzile...

@alexGTI; ieri la p-ta muncii...am depasit tramvaiul pe linia cealalta....permisul retinut o luna...jegosul nu a vrut sa "cadem la pace" :))

Dimitris 08-11-08 22:01

Ce ma amuza topicul asta...

2 pagini in care toata lumea ii injura pe cei care depasesc pe linia de tramvai. Vine monk, va aduce aminte ce inseamna dunga aia intrerupta si acum liniste.

Asa pe scurt, ai voie sa mergi pe linia de tramvai unde marcajul permite aceasta manevra. Esti obligat sa eliberezi linia in cazul in care se aproprie tramvaiul. Nu ai voie sa depasesti refugiul prin stanga ( iei amenda pentru ca ai ignorat semnul de ocolire. daca depasesti pe linita de tramvai de pe sensul opus ramai pieton o luna.

Oricum e f periculos sa depasesti tramvaiul pe stanga, poti sa te trezesti cu ceva in fata fara sa ai timp de reactie.

Cam atat...

All times are GMT +2. The time now is 00:36.

- Copyright 2026 4Tuning