![]() |
intarire suspensie
am si eu o mica problema,am un vw eos cu roti cam late pe spate(255-35-18) si la viteze mari,daca iau vreun damb ceva imi atinge roata in aripa.as vrea sa ii intaresc suspensiile,stie cineva unde pot face asta,sau daca se poate face asa ceva in primul rand?cam cat ar trebui sa coste?merci
|
Re: intarire suspensie
iti poti cumpara niste amortizoare regabile pe duritate si ai rezolvat problema ;)
|
alta solutie nu exista?ca sunt cam scumpe niste suspensii..am vazut de la 600eur in sus :)
|
Ai eos dar nu ai bani de suspensii? Daca tot faci o treaba fa-o cu cap,cumpara unele reglabile pe inaltime si duritate.
|
Ori schimbi jenztile cu un ET care sa corespunda mai bine, ari arcuri mai tari, dar care sa iti tina masina la acelasi nivel ori un chit de suspensie cu arcuri si amortizoare reglabile pe inaltime cel putin.
|
Quote:
Sunt nou pe acest forum, doar ce mi-am achizitionat un audi allroad 2,7 2001. Totul a mers perfect cateva luni, pana cand masina a inceput sa se aseze pe burta, in special in parcare. Se ridica manual, fara probleme, dar apoi iar se lasa. Apoi m-a "parasit" in mers, noroc ca am fost cu ochii pe ecranul de bord... In orice caz, sa fiu scurt: am avut cateva coduri de eroare care indicau (din punctul servicului de vedere) schimbarea compresorului. Prima eroare: Address 34: Level Control Labels: 4Z7-907-553.LBL Part No: 4Z7 907 553 E Component: - 2C1A1 D040 Coding: 25500 Shop #: WSC 09999 1 Fault Found: 01772 - Signal from Level Control Pressure Sensor (G291) A doua eroare avea codul: 00805 N 148 FL suspension strut valve....... Mi s-a parut ciudat ca imi recomanda schimbarea compresorului, deoarece erorile pareau sa se refere la blocul de valve de langa acesta, cel din care pleaca furtunasele catre perne. L-am schimbat, a mers binisor vreo 2 zile, apoi m-a lasat iar: s-a culcat pe burta si nu se mai ridica (ma refer la masina ) Acum, dupa scanarea noua imi da aceste erori: 01577 switch off due to excessive temperature - sporadic 01772 level control - sporadic: pressure sensor G291 - implausible signal 01400 self levelling suspension - regulating limit not reached Se pare ca este un sensor, insa habar nu am (nici service-ul) unde se afla. Ma poate ajuta cineva cu o idee despre ce ar trebui cumparat si schimbat? M-am saturat sa merg la GHICI si sa tot cumpar piese aiurea. Din pacate masina este acum intr-o localitate unde nu exista dealer audi cu service. (Piatra Neamt) Multumesc anticipat pentru orice tip de ajutor (sunt dispus sa si platesc consultatia daca este nevoie) |
deci....omului nu ii trebuie pe inaltime pentru ca tocmai ce a spus ca ii atinge roata in aripa .......concluzia este ca masina nu trebuie lasata mai jos de cat este!!!
Alta varianta mai ieftina nu exista din pacate, daca vei cumpara numai arcurile atunci vei avea aceeasi problema deoarece ea se rigidizeaza dar nu enorm de mult dar in acelasi timp si coboara aproximativ 30 mm! Sfatul meu este sa iti cumperi niste koni reglabile sunt excelente dar daca nu ai bani suficienti pentru ele te pot ajuta cu altceva mai ieftin..... |
Quote:
Oricum nu te poate ajuta nimeni tastand pe forum si la fel tu nu te poti duce sa cumperi piese dupa ce spune unu pe forum!!! |
Quote:
Multumesc pentru raspuns, ma asteptam sa imi recomanzi asa ceva. Speram totusi sa fi avut si altcineva asa ceva si sa imi dea un sfat. Cred ca iti urmez exemplul si o iau pe platforma Mersi inca o data |
eu am acum latimea cauciucurilor 255..daca as pune 235(cum scrie si in talon pt jante pe 17) numai ca eu pun pe 18 ar ajuta cu ceva?
|
ar ajuta bineinteles ca da.....numai ca vei avea talon mai mic
|
Quote:
Daca ai aceleasi jante pt care ti se recomanda 235 - atunci anvelopele sunt mai late ca janetele (latimea jantelor este data in J). E posibil ca asta sa fie problema anvelopele fiind pe niste jante mai inguste creaza un perete an lantei mult mai rotunjit. Astfel in curbe si peste gropi peretele mai "rontunjit" permite un "joc " mai mare. Ar fi bine sa revi la specificatile date de producator Daca vrei sa treci pe 18 poti folosi calculatorul de pe carbibles.com pt a alege o marime a anvelopei care sa pastreze acelasi diametrul al rotii |
nu e mai simplu sa iti roluiesti aripile pe interior?
|
@AK-zER eu am acum 255-35-18 si in talon scrie ca pot pune 235-45-17. ce vroiam eu sa zic este sa schimb anvelopa care este acum cu 235-35-18 daca exista marimea asta,si intrebam daca ajuta cu ceva schimbarea
@pak- cum as putea face asta,si unde? |
salut,
vad ca nu stii ce reprezinta acele cifre de pe anvelope. 255 - latimea anvelopei 35 - inaltimea(partea laterala a anvelopei) 18 - diametrul jantei pe care se poate pune. in cazul tau ai 2 solutii : - cea mai ieftina - roluiesti aripile (buza aceea din interiorul aripii) - schimbi gumele cu unele putin mai inguste. brgds, edi |
de curiozitate, ce J are janta p care ai pus 255?
solutia 3 - gume MULT mai inguste incat sa stea intinse (asta in caz ca nu atinge rau) de roluit nu stiu unde sa iti zic.... imi pare rau |
verifica latimea jantei (J poate e prea ingusta) si offsetul sa fie in regula. Daca sunt ok ar trebui o suspensie sport reglabila. Roluirea nu mi se pare o solutie buna la o masina relativ noua care la un moment dat o sa vrei sa o vinzi.
|
Quote:
daca e janta prea ingusta iti atinge in aripa? offsetul cum trebuie sa fie ca sa "fie in regula" ? on-topic... ne cam dam cu presupusul toti (unii mai bine altii mai...), poate initiatorul topicului ne da mai multe detalii despre dimensiunea jantelor , unde si cat de rau atinge etc. |
2 Attachment(s)
sincer nu stiu unde sa ma uit dupa dimensiunile jantelor,stiu doar ca sunt pe 18,o sa atasez o poza. de atins,atinge foarte foarte rar,numai la damburi mari luate cu viteze de peste 120,cand se face balans,altfel am incercat sa las masina parcata si am apasat cu forta pe suspensii si nu atinge. roluirea buzelor de la aripa nu merge,pentru ca spre surprinderea mea EOS nu are buza pe interiorul aripilor,ca la restul masinilor.locul unde atinge cred ca este marginea aripii.imediat pun poza,merci mult celor care mi-ati dat sfaturi pana acum :X
|
Quote:
|
gumele au dim ok, jantele par a avea et-ul normal (nu sunt iesite prea mult)
iti recomand o suspensie sport sau alte roti. brgds, edi |
Quote:
Nu cauta in cazul asta dupa senzori pentru ca nu are rost. Sensorul de temperatura iti opreste compresorul la un moment dat ca sa nu se supraincalzeasca iar senzorii de nivel functioneaza, altefl nu ai fi nivelul corect in faza initiala a defectiunii. |
eu tind sa cred ca aveai nevoie de 245 40 r18...
|
Rotile pe care le ai acum sunt cu aprox 18 mm mai mari in diametru decat cele originale, respectiv ce este trecut in talon. Asta inseamna urmatoarele:
- mergi mai tare decat arata vitezometrul - masina este ilegala - roata nu are loc |
Quote:
|
Quote:
|
| All times are GMT +2. The time now is 22:33. |
- Copyright 2026 4Tuning