Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   passat 2005 vs Avensis (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/8541-passat-2005-vs-avensis.html)

nikkon_kde 01-10-05 23:31

passat 2005 vs Avensis

2 Attachment(s)
Ce ati alege intre noul Passat 2.0 TDI si Toyota Avensis D-4D? Si de ce?

shadowro 02-10-05 01:09

avensis as alege eu.
la acelasi pret are nenumarate optiuni in plus. ( aproape full )
e commonrail ... deci motoru nu se aude ca tractorul.
nu stiu ce greutate are passatul dar avnesis-ul are cam 1500 kg fara persoane in ea .... e super stabila la drum, spatioasa , suspensii calumea (nu simti aproape nimic), se vede ca e la clasa business sa zicem :)

WannaDie 02-10-05 12:00

desi sunt un mare fan VW si conduc un Vw Golf 1.9TDI, sincer m-as orienta spre avensis sau eventual un Passat 1.9TDi(daca exista si aceasta varianta) si asta pt ca am auzit din mai multe parti ca motorul 2.0TDI nu este un motor prea reusit ,deja incepand sa apara unele probleme la ele....oricum alegerea finala ii aprtine fiecaruia in parte...

teddy 02-10-05 14:03

imi place mai mult passatul, vorbesc pur si simplu de design (exterior si interior)... la motor presupun ca au performante asemanatoare, pana acum skodele si vw-urile sunt cam putinele masini care se adapteaza bine la motorina proasta din Romania doar ca am observat ca TOATE VW-urile diesel sunt zgomotoase

mike20 02-10-05 20:30

as opta pt passat , imi place in cea mai mare parte designul ext ( nu pot sa zic ca int nu e reusit ) si tind sa cred ca motoarele diesel de pe VW si`au facut pana acum treaba destul de bine la noi

PiX 03-10-05 00:15

Aleg toyota,pentru ca cei de la toyota au facut mereu motoare rezistente si masini pe masura...deci :twisted: TOYOTA :twisted:

SHOGUN-A8 03-10-05 10:20

As alege toyota pentru ca cei de la VW au cam dat-o in bara cu noul Passat,iar Avensis-ul are un look mai frumos si niste functii :shock: .

car_addict 04-10-05 09:54

Re:

Quote:

Originally Posted by \"SHOGUN-A8\"
As alege toyota pentru ca cei de la VW au cam dat-o in bara cu noul Passat,iar Avensis-ul are un look mai frumos si niste functii :shock: .

Si de ce ma rog cei de la vw au dat-o in bara cu noul passat ? adu-mi si mie niste argumente plauzibile.Am vw passat (noul passat).Inainte sa-l cumpar am studiat toate variantele echivalente ca pret ~ 20k euro si nici o masina nu m-a impresionat mai mult decat Passatu'.Am facut test drive cu aproape toate modelele.Iar cine zice ca motorul de 2.0 tdi are probleme sau ce se aude ca un tractor se insela amarnic.Sa nu mai vb.de potentialul de tuning al acestui motor in comparatie cu concurenta.Deci,in concluzie cei de la toyota trebuie sa puna mai multe optionale pe o masina care deja este f.scumpa numai datorita taxelor.Raman ferm pe pozitie.Vw passat este o solutie viabila in clasa medie mai ales in Romania.Este etalon in aceasta clasa,dupa noul seria 3 de la bmw care il depaseste pe passat la tehnologie.Atat. 8)

SHOGUN-A8 04-10-05 11:25

Quote:

Si de ce ma rog cei de la vw au dat-o in bara cu noul passat ?
Pai...mie nu imi place,mi se pare o masina total nereusita si pe langa asta gusturile nu se discuta.

zGb 04-10-05 14:02

toate tdi-urile de la vwag sunt mai zgomotoase decat concurenta datorita faptului ca nu sunt common rail...inca au ramas la PD-uri care par a fii foarte fiabile si performante...iar posibiltatile de tuning sunt mai ridicate decat a celorlalte motoare (asta a fost pana acum)

BASU 04-10-05 15:32

as alege vw pentru design... dar... am votat avensis pentru ca motorul sau diesel este de ultima generatie :shock:

No-X-Cape 04-10-05 16:38

personal aleg Avensis ...ptr engine&look dotari etc etc, acum parerile sunt impartite asta e clar nu poti multumi toate gusturile...iar ca sugestie de ce nu s-a pus la VS si Honda Accord motor de 2,2 diesel 140HP...un concuretn ideal ptr cele 2 si cu siguranta cu mai multi simpatizanti (eu unul ma numar printre ei )

TND--TEAM 04-10-05 22:12

as merge pe passat :lol: cred ca e mult mai puternic chiar si la diesing intrece pe avensis care nu are nini un inceput parca ar fi o cutie de chibrite :P

shadowro 05-10-05 06:41

cand o sa vezi ca trebuie sa scoti inca 5 mii euro ca sa cumperi echivalentul passatului in optiuni si motorizare o sa mergi cu cutia de chibrituri itzi zic eu :lol: :lol:

suntfoarterau 05-10-05 10:26

Passat??????????

Care passat ca asta e skoda octavia stilizata,cat despre alegere clar Toyota esate peste WV din toate punctele de vedere.
Cat despre CAR_ADDICT daca tot spui ca ai studiat ofertele inseamna ca ai nevoie de ochelari deoarece Toyota Avensis este pur EUROPEANA stii ce inseamna asta ???????????
TAXE 0!
MAi cititi domnilor inainte sa faceti afirmatii si sa va dati cunoscatori!

zarathustra 05-10-05 14:03

passatul arata mult mai bine, dar motorul e mai prost ca 1.9 TDI de 130 cai va spun pentru ca am passat 2.0 TDI 2005... Poate motorul de 170 de cai care n-a aparut inca va fi mai bun... Nu pot sa spun cert. Oricum ca design si comfort interior si spatiu: Passat

Yonut21 06-10-05 00:24

Am votat Passat!!! Mie imi place mai mult passatul si ca design si ca ...

SEBASTIAN 06-10-05 00:38

Avensis !
100% Avensis !
10000000% Avensis!

Passat o masina de tip uniforma, un vw bun dar paleste in fata Avensisului care e o TOYOTA. Fiabilitatea japoneza este atuul principal.

zGb 06-10-05 04:52

aici are dreptate sebastian cand zice ca japonezele si mai ales toyota au o fiabilitate mai mare decat orice masina europeana

SEBASTIAN 06-10-05 23:24

Re:

Quote:

Originally Posted by \"zGb\"
aici are dreptate sebastian cand zice ca japonezele si mai ales toyota au o fiabilitate mai mare decat orice masina europeana

Sa nu exageram totusi, dar unde nu aveam dreptate totusi? :lol:

zGb 07-10-05 03:13

pai sa nu exageram nu aveai cand m-ai contrazis in legatura cu koe :P oricum statistic vorbind toyota la fiabilitate (ma refer mai mult la motoare) sta mai bine ca mercedes sau bmw...mai exact avensis ca c-klass sau seria 3...au fost comunicate pe net si in destul de multe reviste

zGb 07-10-05 03:14

si ca prea am dat-o in off topic votez pt passat in mod clar si evident este mai luxos si mai spatios si mai masina decat avensis...chiar stai altfel intr-un passat decat intr-un avensis...

shadowro 07-10-05 08:06

lasa ca vin eu cu avensis-ul si te dau o tura sa itzi schimbi parerea.... radical.

SEBASTIAN 07-10-05 08:52

Re:

Quote:

Originally Posted by \"zGb\"
si ca prea am dat-o in off topic votez pt passat in mod clar si evident este mai luxos si mai spatios si mai masina decat avensis...chiar stai altfel intr-un passat decat intr-un avensis...

Foarte bine fiecare cu parerea lui, fiecare are o optiune si merita respect.
Eu aleg AVENSIS asa cum am mai spus din toate punctele de vedere.
Confort, fiabilitate, motor, consum, frane, e o masina de familie fara veleitati sportive de inalta clasa.

buricu 07-10-05 18:09

Re:

Am votat Toyota.
Quote:

Originally Posted by \"zarathustra\"
motorul e mai prost ca 1.9 TDI de 130 cai va spun pentru ca am passat 2.0 TDI

Fii te rog mai concret, prin ce anume e mai bun 1.9 :?:

SEBASTIAN 08-10-05 00:58

Re:

Quote:

Originally Posted by \"buricu\"
Am votat Toyota.
Quote:

dinamica mai buna in realitate
softul la cel de 140 e prea restrictiv

buricu 08-10-05 02:33

Re:

Quote:

Originally Posted by \"SEBASTIAN\"
Quote:

Originally Posted by \"buricu\"
Am votat Toyota.
Quote:

dinamica mai buna in realitate
softul la cel de 140 e prea restrictiv

Un Flash Tuning il duce la aprox 180 de cai (177 la anumiti tuneri). Atunci nu cred ca ar mai fi vreo problema cu acest motor... :roll:

SEBASTIAN 08-10-05 09:31

mi se parea nurmala o discutie legata de masinile de serie. si Toyota se poate abgrada, iar avantajul motorului de 2,2 unde-l pui? passat e prea banal in ce ma priveste si consider calitatea o problema.

Mustang 08-10-05 10:10

Aleg Avensisul uitandu-ma la design pentru ca are o linie care o face o masina mai interesanta dpmdv...

Passatul mi se pare uratel si din auzite & citite am inteles ca e mai slaba decat 1.9TDI...

aviator 09-10-05 18:14

Pasat ... sigur nu.

Bogdan_16v 22-10-05 14:12

In primul rand, masinile astea nu sunt facute pt racing. Dar, ma rog, cum tot romanul isi trage un reflash la un diesel de familie si gata, e masina de racing, la noi totul se rezuma la asta, fie ca e vorba de Bentley sau Logan dci. Exact la capitolele la care tb comparate ele, adica habitabilitate, calitatea fabricatiei, fiabilitate, feeling la volan, conducere, Toyota e superioara la toate, si asta toti o stiu, fie ei fani VW sau Toyota, chiar daca unii nu recunosc. E o realitate. Am condus ambele modele, motorizate diesel, iar Passat-ul nou mi se pare chiar mai prost decat modelul anterior la calitatea fabricatiei, pe cand Toyota e aproape ireprosabila.

Pacatosu 22-10-05 17:57

Avensis. Desi Passatul castiga la design (exterior si interior) pierde la capitolul motorizari. Asta numai fata de Avensis. Oricum e prea devreme sa ne dam cu parerea despre fiabilitatea Passat-ului deoarece este un model nou relativ abea lansat pe piata. Abea dupa ce o sa ajunga 70% din masinile vandute pina acuma la 50-60.000km putem sa ne dam seama daca este o masina rezistenta fara mari probleme.

MEGAHertz 27-10-05 18:41

passat rulllzzzz

as dori sa deviez de la subiect umpik mentionand ca vw passat are un motor de 2.0 TFSI cu 250 cp+,parca,are avensys asa ceva.......

B 68 VLD 27-10-05 22:08

Quote:

vw passat are un motor de 2.0 TFSI cu 250 cp+
De unde ai scos-o pe-asta? :lol:

Din cate stiu eu cel mai puternic motor pe noul passat este 3.6 280CP! La noi in tara inca nu se vinde asa ceva.

MEGAHertz 28-10-05 23:27

Re:

Quote:

Originally Posted by \"B 68 VLD\"
Quote:

vw passat are un motor de 2.0 TFSI cu 250 cp+
De unde ai scos-o pe-asta? :lol:

Din cate stiu eu cel mai puternic motor pe noul passat este 3.6 280CP! La noi in tara inca nu se vinde asa ceva.

unde ai mai vist-o pe asta cu 3.6 280 cp asearea poate.....,nu styu da styu ca:2.0(150 cp)fsi/200nm/masa proprie cut manuala:1389-1583 kg/acc 0-100 km/h:9,4 sec(cut man)consum 8,2-8,4 l/sutakm

2.0(140 cp) :inyourfac 320nm/masa proprie cut manuala1454-1648 kg/0-100 cm/h-9,8 sec/consum 5,9-6,0l/suta km

apropo toyota AVENSIS .......naspa AUTO :omfg:

shadowro 29-10-05 06:32

arata mai nashpa ca noul passat dar la fiabilitate si optiuni >>> passat

tgm_of_xxl 15-01-07 18:10

Re: passat 2005 vs Avensis

Eu am facut o singura proba ... apropos de habitabilitate ... m-am urcat la volan si mi-am reglat scaunul, m-am dat jos si m-am urcat in spatele scaunului soferului pe care tocmai il reglasem ... surpriza :
- in pasat nu am avut loc si am dat cu capul de tavan ... nu mai spus ca trebuia sa stau cracanat si cocosat
- in avensis am avut loc cu picioarele lipite unul de celalalt iar genunchii mai aveau aprox 2cm pana sa atinga spatarul scaunului din fata ...

Iar apropos de dotari interioare ... hmmmm ce pasat de ~150CP cu piele si full option poti sa-ti iei la 26.400EUR DDP (nu mai zic de xenon)? .... din cate stiu eu nici unul ...

Cred ca nu mai e nevoie sa zic ce am votat ...

The_Mask 16-01-07 08:23

Re: passat 2005 vs Avensis

Cum sa nu ai ma loc in spate in Passat, si sa stai cocosat si cracanat. Eu am 1.85 si merg cu scaunul aproape de maxim in spate, si tot incap in spate mai chinuit dar incap! Da intradevar este zgomotos motoarele TDI de la VAG, dar din vara adopta si ei CommonRail`ul sa vedem atunci ce alegeti. A si cu privire la optionale si pret, stati linistiti ca nu e diferenta de 5000euro cum am vazut pe paginile anteriore.

All times are GMT +2. The time now is 17:40.

- Copyright 2026 4Tuning