![]() |
Dacia ia in calcul introducerea de cutii de viteze automate pe Logan
4 Attachment(s)
Dacia ia in calcul introducerea de cutii de viteze automate pe gama Logan, insa o decizie concreta in acest sens va fi luata in momentul in care va exista cerere suficient de mare pentru aceasta dotare, a declarat, agentiei MEDIAFAX, directorul de marketing al producatorului auto, Rafael Treguer.
In manualul de utilizare al Dacia Logan restilizat exista cinci pagini care fac referire la utilizarea cutiei de viteze automata, alaturi de fotografii cu schimbatorul de viteze al acesteia si imagini cu indicatoarele de bord care afisează informatii specifice acestui tip de cutie, cum ar fi treptele de viteza si rularea in modul de iarna. Intrebat de ce asemenea informatii se regasesc in manualul de utilizare al unui automobil care nu este prevazut cu aceste dotari pe nici o piata, Treguer a explicat ca modelul Logan va mai fi comercializat in aceasta forma cel putin 3-4 ani, iar manualul ofera instructiuni si despre dotari care ar putea fi introduse ulterior pe model. "In Romania nu exista cerere pentru asa ceva. Nici un client nu a cerut-o. Daca ar exista doritori, cu siguranta ca am oferi cutia de viteze automata", a spus oficialul Dacia. El a mai adaugat ca in statele in care Dacia vinde cel mai bine, cum ar fi Franta si Italia, vanzarile de automobile dotate cu cutie de viteze automata reprezinta 5% din totalul livrarilor, la fel ca in Romania. "Latinilor le place sa aiba controlul, sa simta masina", a explicat Treguer. Pe de alta parte, el a aratat ca in tari precum Germania, Marea Britanie si Olanda, aproximativ 45% dintre masinile noi vandute sunt dotate cu o cutie de viteze automata. Dacia a lansat, la inceputul lunii iunie, modelul Sandero in Romania, iar o luna mai tarziu varianta restilizata a Logan Sedan. Sursa: Mediafax |
Re: Dacia ia in calcul introducerea de cutii de viteze automate pe Logan
super naspa... dupa ce k are 75 cai ii pune si cutie automata...
|
Quote:
|
ce legatura are cutia automata cu faptul ca motorul e relativ slab ca putere, cutia automata se monteaza si pe masini mult mai slabe ca putere.
automata este o comoditate, un + de confort pt f multi soferi iar cui nu ii place ideea de cutie automata isi cumpara masina cu cutie manuala |
ma poate ca-s mic...........dar consider ca pt cutie automata ar trebuii aprox 100 de cai.....parerea mea
|
Eu am impresia k o sa creask foarte mult consumul.. Dupa ce k cel de 1.4 consuma 10-11 litri la suta... Ganditi`va ca o sa fie si mai mult.. Neinteresant:!::!::!:
|
Quote:
|
yo asa-s de parere ca moare dar acum nush ce-i poate "pielea"
|
Quote:
Toyota Yaris - 1.0 65 CP Cutie automata. http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/sh...n&pageNumber=5 A zis cineva mai sus foarte bine - comoditate. Chiar as fi curios sa merg cu un Logan cu cutie automata :) |
cum sa moara ma motorul la o cutie automata? :))
|
ho ma ca am zis si yo nu am dat cu parul....nush...mie tot mai mult imi place manuala.....simtzi tu mashina
|
in primu rand o sa creasaca consumu , care e si asa destul e mare , iar la noi in romania nu cred ca va fi cumparata de multi pentru ca oricum o sa fie mai scumpa cu vreo 1000 de euro ... daca nu mai mult
|
Quote:
sigur ca va pierde din putere, dar soferii care nu tin cont de putere aleg automata. ii intereseaza confortul si atat. nu cred ca va fi introdusa in romania, pentru ca se va vinde in putine exemplare. treuger are dreptate, noua, in proportie mare, ne plac manualele, pentru ca ne place sa controlam pe deplin tot ce se intampla in masina. sunt sigur ca oricare dintre noi la un moment dat, dupa ore de condus prin oras si exterior se intreaba de ce n-are cutie automata. cateodata ar fi asa de bine, dar doar cateodata |
Quote:
|
steffan :) apesi butonul sport :lol: :lol: :lol:
|
nu stiu daca observi, dar in "D" are simbolurile "+/-", deci poti s-o turezi... +nu cred ca va avea 5 trepte... mizez pe 4
|
Quote:
|
hai maaaa...totusi...poate ca e mai comod dar....dao-ncolo de treaba cum a mai zis cineva la jumatatea unei depasiri te pomeni ca se gandeste sa schimbe...macar sa fi pus un multitronic ceva :lol::lol: :-P
|
La 10k euro nu vrei si tiptronic?! Cand ii dai talpa iti zic eu ca va schimba o treapta inferioara.
|
Automatele in general le conduc femeile . Zicea cineva mai sus ca o sa consume mult ,pai dak e automata nu te prea lasa sa o turezi . Sunt bune pt oamenii comozi ,dar dak vrei sa conduci cu adevarat tot mai buna manuala .
|
Damm! Cutie automata! Pierde putere, creste consumul! Mai bine astepteau sa scoata versiuni mai puternice sa puna automata! Vb lui steffan , mai bine o hidramata! Bine ca nu i pune mansa in loc de volan! Sau clapete dupa volan ca sa schimbi vitezele. Si in loc de cheie de contact butonul start! Dacia acum tzinteste foarte sus, asta e bine, dar sa aibe grija cate o data! Acum nush cat o sa se vinda la noi in tara vs asta si cat de eficienta ar fii! Eu perefr una automata! Apropo, mai bine punea o cutie in 6 trepte , sa aibe mai multa putere!
|
nu cred ca o sa vedem prea curand!
|
Quote:
|
eu nu inteleg ce tot ziceti voi la faza cu CRESTE CONSUMUL !..
sunt unii soferi care realizeaza la o masina manuala un consum de 10% dar daca ar fi automata ar scoate 8% ! eu stiu ca in datele tehnice cutia automata are un consum cu vreo 0.2 % mai mult! dar sa fim sinceri, cine scoate consumul ala din carti? oricine e tentat ( cel putin la cutia manuala ) sa o mai piste, sa o mai tureze . cine isi ia cutie automata poate isi ia sa se relaxeze, poate nu e un copil stresat, poate nu vrea sa aiba nervi/oboseli din cauza traficului infernal! |
nu cred ca e buna ideea, in loc sa caute solutii sa scada consumul, ei il cresc
|
SKR eu pentru cine drq am scris mai sus?!?!
|
Mai bine ar baga si ei un motor de 120-130 de cai...cutia asta automata este egala cu O ,cutie automata ii mai trebuia ca in rest avea de toate :rolleyes2.. ..
|
Quote:
am la firma 5 logane de 1,4 si consumul mediu e de 7-8 in conditiile in care 80% din km sint in oras. so, neinteresanta aberatia ta |
Quote:
Masina automata este sfanta pentru drumurile aglomerate ale noastre. Si oamenii destepti au imbinat utilul cu placutu, cutie automata dar cu posibilitatea de a transfera in manual secvential. |
super tare pentu prima data dacia cu cutie automata a evoluat si dacia noastra
|
Daca la un mom dat Loganul face si decapotabile sa mor de nu imi iau un Logan decapotabil hidramat !
|
Asta ma lasa pe ganduri ...
|
si asa are consumu ridicat si nu trage suficient de bine..ii mai pun si automata..:D sa vezi ce raport performante/consum o sa scoata ;)
|
sunt curios cati dintre pokemonii cu limbaj de mirc care spun ca vor sute de cai pentru o cutie automata s-au urcat intr-o masina cu cutie automata... nu mai spun ca nu au idee cum functioneaza o cutie automata dar poate ne spun ei ce treaba are puterea cu tipul cutiei? si apoi mai aud ca ei prefera cutia manuala... pentru ca la cutia automata le moare motorul... pfff... :lol: as putea sa pun pariu ca nici NFS nu esti in stare sa joci cu cutie manuala... :lol: nu stii nici macar ce rol are ambreiajul la o masina si te arunci in discutii despre cutii de viteze si cai putere... la asa logica si la cunostiintele pe care le ai tind sa cred ca esti in pericol in intr-o masinuta cu pedale... ar fi prea puternica pentru tine. si nu as vrea sa uit in ultimul rand de partea "cutia automata e naspa pt ca imi schimba viteza in mijlocul depasirii si nu mai am putere"... serios?! de cate ori ai condus tu o masina cu cutie automata si ti-a schimbat viteza aiurea in mijlocul depasirii? sa ne povestesti si noua... sau vrei sa-ti povestesc eu ca daca esti in treapta a 4-a sa spunem, undeva la o viteza de 60 km/h si calci acceleratia la fund (intri in depasire) cutia simte ca motorul este subturat si scade in treapta a 3-a ca sa aibe puterea necesara pt demaraj? si daca va schimba viteza in mijlocul depasirii din noua in a 4-a sa fii sigur ca esti deja racheta pentru ca nu o va schimba aiurea! nu pierzi din putere sub nicio forma in momentul ala!
(imi cer scuze pentru iesirea de mai sus dar pur si simplu nu m-am putut abine. prea multi cunoscatori pentru care totul se rezuma la cai putere si "jenti jmechere" (da stiu ca se spune "jante", sa ii invatati si pe ei) pe aici...) revenind la cutia automata de pe logan, eu consider ca trebuie privita ca un pas inainte pentru dacia. nu cred ca va avea mare succes la noi dar asta nu inseamna ca trebuie sa aruncati cu noroi. tind sa cred totusi ca sandero va avea cativa doritori daca va fi echipat cu aceasta cutie automata... sau mai bine spus doritoare, pt ca este o masina de oras care se adreseaza in special femeilor si sunt putine femei care ar da o automata pe o manuala in oras... la putere din cate stiu nu apar minusuri cand se foloseste o cutie automata in schimb apar de multe ori diferente minore la timpii de acceleratie. |
bine spus. nu ai de ce sa te scuzi.
un lucru bun ca se diversifica oferta dacia. fara suparare trebuia sa se intimple asta, doar nu mai stam cu un model 35 ani. si sincer uneori cind sint in trafic imi doresc o automata (deh, dau la maneta de 12 ani). cred ca imbatrinesc si ma orientez spre conort, nu? o seara faina |
Steffan , multumesc ptr atentie! Nu stiu inca atat de bine mecanica motoarelor , abia de la anu incep sa invatz la scoala si fac in service auto! Dar toti , nu cred ca este bine venita inca la Logan trasmisia asta!
|
Acum am vazut ce a scris TheMagicPenguin! Am spus ca nu ma pricep inca la motoare! Desigur este un pas inainte ptr Dacia si mi se pare ca am spus si eu in posturile anterioare. Dacia incepe sa fie a masina Europeana in toata regula! Incet incet , Dacia o sa ajunga o masina de succes si o sa vad ca peste 10 ani cum Dacia o sa aibe un veritabil succes si cu o gaam foarte diversificata si cu numar mare de vanzari in lume! Poate visez eu prea mult , daca da spuneti ca nu ma supar!
|
daca pune automata nu o sa fie in 6 trepte?:rolleyes2
si inca ceva...loganu merge in a 1-a la ralanti? |
Bun, mi se pare ideal pt oras si pt femei ******
Loganul este o masina foarte puturoasa, dupa parerea mea daca ii mai pui si cutie automata atunci.......si matizul te face. inca ceva bun: poate asa o sa mai protejeze si romanul motorul la masina, ca noi suntem obisnuiti ca la semafor sa-i dam blana in prima viteza, iar cutia automata iti taie pofta sa-i dai talpa, ca la 2500 rotatii deja iti taie, ca trece in a 2a. asa ca, marfa, mie mi-ar placea, ar fi o optiune care se va vinde, spun eu!!A, si noul LOgan este frumos cu adevarat, mi-as lua unul dar, pacat ca deja am masina!! ============= pastreza-ti parerile misogine pt tine-aleks |
nu e o idee rea cel putin pt comfort.....in traficu din buc.....e mai canteaza un litru 2 acolo....parerea mea...
|
| All times are GMT +2. The time now is 08:05. |
- Copyright 2026 4Tuning