![]() |
2008 Cheetah Coupe si Roadster
18 Attachment(s)
https://forum.4tuning.ro/imagehosting...6c51131d8c.jpg
2008 Cheetah Coupe si Roadster Pagina de istorie auto In anii '60, cei de la Chevrolet visau sa construiasca o masina care sa concureze cu modelul Cobra. Rezultatul a fost Cheetah, menita sa combata dominatia "cobrei". Echipa formata din constructorii de masini de curse Don Edmunds, Don Borth si Bill Thomas a reusit sa scrie inca o pagina in istoria vitezei. Cheetah avea sa atinga 298 km/h pe RoadAmerica si 346 km/h la Daytona. Versiunea de strada a masinii a starnit invidia vecinilor oricarui proprietar de Cheetah. Totusi, din nefericire, Cheetah n-a avut o viata lunga. Chevy si-a retras sprijinul pentru construirea masinii si fabrica in care era asamblata aceasta a fost mistuita de un incendiu. Visul s-a terminat, dar intrebarea a ramas: Ce ar fi putut sa devina Cheetah? 2008:Visul continua Modelul Cheetah a fost construit in doar 23 de unitati, deci chiar are nevoie de companie. Odata cu introducerea modelului Cheetah Continuation Coupe in Arizona (2006), entuziastii curselor vintage au devenit tot mai increzatori intr-o posibila revenire a modelului care in 1964 a castigat 11 competitii sportive. Deocamdata, Cheetah a revenit intr-o editie limitata, care evoca zilele de glorie ale masinii. Cheetah Continuation Collectible nu ajunge insa pe mainile oricui, ci numai a celor pasionati si cu posibilitati financiare sporite. In imagini, Cheetah Coupe si Cheetah Roadster 2008. Specificatii Sasiu: cadru tubular cromat 4130 Suspensii: reglabile Frane: patru discuri ventilate Directie: wood rack and pinion Jante: American Torg-thrust vintage racing Anvelope: BFGoodrich Radial T/A Greutate: 700 kilograme Motor: Chevrolet 350 V8 Transmisie: Muncie 4-speed M-20 Evacuare: Racing style headers & collectors with ceramic coating. High luster silver. Caroserie: fibra de sticla Racire: radiator original din aluminiu Corvette Rezervor: 56l Interior: panouri fibra de sticla, pedale frana si ambreiaj imitatie model original, tapiserie imitatie model original Instrumente: ceasuri Stewart Warner si volan original Moon |
Re: 2008 Cheetah Coupe si Roadster
faina jucaria ,imi plac mult usile fluture:)
|
mama ce te invarti cu una de asta....sa mai fie si albastra....:dribble:
|
Frumoasa masinuta, chiar zici ca e rivalul Cobrei!
E exact tipul e masina pe care ti-o doresti pt tine: motor foarte mare si doua locuri (dk s-ar putea doar unul)! |
Nu fi zgarcit, imparte si tu macar cu cineva :D
Simpatica masina, mi-ar placea mult asa o jucarie, desi nu stiu daca as incapea sa intru in masina :-?:D |
ce dragute is asa micute si rotunde:d
|
nu mi place chiar deloc, bate a smart!
|
arata foarte bine...inspira viteza:-)
|
Quote:
Sa conduci asa ceva (in special la adevaratul ei potential) ai nevoie de experienta din abundenta (si asta nu la volanul unei masini de under 150 CP ) si de o scoala de pilotaj in palmares...si tot poate sa te ucida .... Si sincer desii masina asta este un monument al trecutului la noi din cate vad acum este descoperita.... Masina e legendara si performantele sale sunt fantastice pentru o masina ce a fost foarte aproape in anii 70 sa fie produsa in serie...dar un incendiu a lasat numarul de masini produse pe la vreo 11 ....si lipsa de suport a celor de la chevy' a dus la disparitia acestui monstru Uite si un punct de interes pentru unii : La Bend Oregon Road Races in septembrie 1964 un cheetah a scos 10.88 pe sfertul de mila.... |
Este destul de marfa masina, arata incredibil dar de ce nu a iesit din umbra "Cobrei"? daca este asa de tare? Fiecare marca de masina cu succesul ei. Chevrolet are Corvette, Ford are mai multe :D, gen GT40, Mustang, Cobra...etc
|
faina masina, desprinsa parca din machetele HOT WELS, oricum masina a fost destul de anonima, nu prea a iesit in fata cu nimic, chiar daca este rivalul cobrei se pare ca micutza cobra a fot mult mai mediatizata.
|
tare rau masinutza
|
e super tareeeee, nu ma pot intelege cu ideea ca e cu volanul pe dreapta.. :(
|
tare masinutza
|
Quote:
Oricum mi se pare super frumoasa masina .... pacat ca nu ai iesit in productia de serie in timpul ei , ar fi facut ravagii...... Oricum prespun ca este foarte de greu de controlat :-| |
Parca ar fi o corcitura de Cobra cu Stingray si cu putin Jaguar E Type, dar imi place.
|
inca un monstru readdus la viatza :p si in legatura cu pretzu cam cat , estimativ
|
tre sa sti sa conduci bine, ca sa poti controla aceasta jucarie.
|
Arata bine dar nu cred ca are prea multe sanse in fata COBREI !
Totusi Cobra e o legenda vie in domeniul auto. |
Parca e un buggy car, imi place mai mult Cobra.
|
imi place...ceva diferit...
|
Nastyyyyy.... interesanta. Parca nu as da`o pe Cobra (nu ca as avea una in garaj :-p). Cobra e mai bine proportionata, ca despre performante nu indraznesc. Masini ca astea vor fi intotdeauna mult mai bune decat multi soferi.
|
gorgeous, dar cam tarziu
|
Quote:
colectionarii kre nu au una in garaj, vor face liste;) |
Quote:
|
| All times are GMT +2. The time now is 15:06. |
- Copyright 2026 4Tuning