![]() |
Documentație oltcit!
Pt cei pasionati am deschis acest mic topic. Sper sa mai ma "ajutati" si voi cu niste pagini ca acestea. sper ca am deschis unde trebuie , ca daca am gresit iar ... chiar nu mai fac topic si va "stresez" altundeva.
cum bag imaginile? |
Re: Ce am gasit intrun almanah Tehnium din 1990
Jos unde scrii mesajul dai "Go Advanced" dupa dai in jos si apare "Manage Attachments".... "Browse" cauti imaginea/imaginile(clipuri ,etc...) si dai "Upload"
|
8 Attachment(s)
iata imaginile(ms mult manu), imaginea este atasata de tata cu oltcitul verde ca io l-am desenat pe ala de dinainte:twisted::arrow:
|
fain ce ai postat tu aici, n-am apucat sa citesc tot, da e interesant, punem la documentatie:)
|
Am citit tot si sincer am gasit raspunsuri la multe probleme care ma "rodeau". Multumesc mult :D
PS: Detii personal almanaul respectiv? |
super meserie nea asta de ascris astea.. ce ai postat tu cred ce e mina de aur pt unii. foarte frumos
|
Quote:
|
re: Documentație oltcit!
daca mai am mai pune, adun documentatie OLTCIT de ceva vreme
|
Da, detin personal almanahul. Ma bucur extrem de mult ca v-au fost de folos. N-am vrut sa las pe alta data scanurile ca uitam sa le pun.
|
Desi nu am olcit tot respectu pentru voi si am citit si eu in mare . Am o singura obiectie, "Frana si ambreajul se apasa simultan". Nu pot sa fiu de acord cu asa ceva. Se apasa frana si apoi ambreajul pentru a fi ajutat si de frana de motor, cand ai lasat ambreajul jos masina curge. Nu stiu daca am dreptate dar mie asa mi se pare logic. Ceva obiectii ?
|
oltcitul se conduce la fel ca orice alta masina :d ca doar nu e avion dracu :|
|
strik3ru e perfect corect ce zici tu
|
strikeru: Ai si tu dreptate.
Dar, cum privesc eu, de fapt cum vad eu problema: Apasand frana si nedecupland cutia de viteze (adica nu apesi ambreiajul), frana de motor devine mai mare (cu cat apesi mai tare pedala, cu atat mai mare), iar angrenajul ambielaj (arbore) / cutie de viteze devine mai solicitat (sub stres). Probabil producatorul nu a vazut cu 'ochi buni' chestia asta cu frana de motor amplificata.... Acuma pe cealalta parte...cu cat poate influenta chestia asta negativ? Habar nu am. Eu personal nu calc ambreiajul cand franez, decat atunci cand motorul e gata sa moara (sub 1000rpm), dar la mine buba e ca eu franez cu stangul:) Misto almanahul:) Sa ai grija de el! |
Am ceva carti in biblioteca cu si despre Oltcit,o sa scanez si le postez;)
|
eu va multumesc . ramane restu sa va multumeaca pt efort.
|
5 Attachment(s)
Dintr-un almanah '82
|
Superb almanahul Razvan!! Ai revista??
|
am revista..mai am almanah din '84 si '88+cateva carti tehnice despre conducere,intretinere,etc
|
8 Attachment(s)
Almanah '88
|
Superb...interesant chiar as putea spune...
|
frumoase scanuri, prinde bine un pic de documentatie
|
va salut pe toti. vad ca nu a mai scris nimeni nimic pe threadu acesta,si n-as vrea sa-l dezgrop dar nu vreau sa deschid unu aiurea,sunt si eu proprietar de oltcit, masina care a fost in proprietatea tatalui meu, si citind despre almanah m-am dus sa ma uit prin biblioteca stiind ca tre sa am ceva carti(tata fiind mecanic timp de vreo 20 de ani, in special mecanic de oltcit) am gasit 2 agende ale automobilistului(am rasfoit asa rapid prin ea),si din ce mi-am dat seama, e un fel de mini ghid pt problemele care le puteti avea cu masina,si explicatii, 3 despre oltcit (1 despre intretinere si etc 1 manual de reparatii tehnice si electrice,destul de mare are vroe 400 si ceva de pagini, si 1 despre masina), cand imi aduc scannerul de la timisoara,daca sunteti interesati,sunt dispus sa le scanez si sa le pun in arhiva si sa va dau linkul.numa bine! ps : am una si despre dacia 1310 daca vreti
|
salut!
suntem interesati:) eventual daca vii cu ele la Timisoara la toamna (sau acuma vara), mi-ar face placere sa ma uit peste ele putin, daca se poate... |
O sa le pun,nici o problema. Cand vin in Timisoara vin doar sa imi iau calculatorul si sa fac cumparaturi(ar trebui sa vb la plural pentru ca vin cu ai mei si nu cu masina mea,ci cu a lu tata'miu, o laguna 2),si nu cred ca o sa am timp,dar daca nu o sa uit,iti aduc in toamna,daca vrei sa vezi cartea in original si nu scanurile,care o sa incerc sa le fac la un raport o calitate/marime cat mai bun.
|
56 Attachment(s)
Revin cu alte scan-uri , din Agenda automobilistului , din anul 1984 ! O sa aveti ceva de citit ! Adaug si o arhiva pentru cei care vor sa downloadeze mai repede la rezolutie mare ;) !
|
Mulțumim pentru material.
Am făcut topicul sticky și l-am mutat pe prima pagină astfel īncāt să fie vizibil ușor. Vă rog frumos īn continuare să discutați la subiect și să puneți cāt mai mult material. |
Re: Documentație oltcit!
As putea scana si cartea lui Traian Canta desi are 182 de pagini!
|
Manual de Reparaţii OLTCIT
10 Attachment(s)
Manual de reparaţii , dacă aveţi şi altceva care să conţină sfaturi cu privire la oltcit sunteţi rugaţi să puneţi ;)
|
30 Attachment(s)
Am fotografiat cartea lui Traian Canta (aveti imaginile postate si o ARHIVA ) , Conducerea si intretinerea autoturismelor OLTCIT :
|
156 Attachment(s)
Partea a doua de poze :
|
imi poate spune si mie cineva pe care modele de oltcit s-a pus cutie in 5tr si daca acele cutii aveau grup conic de 8x33. Eventual daca aveti un tabel sau ceva de genu sau codurile cutiilor de 5tr. Mersi :)
|
Cutiile de viteze in 5 trepte s-au pus pe Citroen GSA, Citroen AXEL 12 TRS, Oltcit camioneta adica Club 12 CS Rodae si Club 12 TRS.
De grupul conic nu stiu sa-ti spun. |
Din documentatia pe care o am eu, 8x33 (4.125) are grupul conic din cutia de 4 trepte, acum nu stiu sa iti zic daca cea romaneasca sau cea frantuzeasca si nici sa-ti zic ce raport are cea (au cele) in 5 trepte. daca vrei imi lasi un mail si iti trimit manualul de uzina in format pdf, problema e ca nu acopera decat special si club (650 si 1129 cmc) nu si trs-ul care are cutie in 5 trepte. Cutia de special (650cmc) are 8x35.
|
mersi pre informatii, am inteles acum care sunt modelele cu cutie 8x33. trebuie sa merg la remat sa desfac o cutie sa vad daca si in practica e tot asa :)
|
Cutia romaneasca in 4 tr are 8x34, am numarat eu.
|
1 Attachment(s)
Cutiile romanesti au grup conic 33x8, atat cutia de 4 trepte, cat si cea in 5. S-au montat pe Oltcit Club 11R, 11RM, 11RT, si pe Oltcit 12 TRS, 12CS.
Cutiile frantzuzesti in 4trepte s-au montat pe primele oltcituri atat pentru RO cat si pt export(pana prin `84), iar cutiile frantuzesti in 5 trepte au fost in principiu pentru oltciturile TRS pentru export. A mai fost un model de cutie...pentru Oltcitul Special, cu motor de 650cc. Sunt destul de rare, viteza maxima a cutiei fiind undeva la 120km/h. Attachment 3074013 |
| All times are GMT +2. The time now is 13:26. |
- Copyright 2026 4Tuning