Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Masini tunate (https://forum.4tuning.ro/18-masini-tunate.html)
-   -   Nissan GT-R a "scos" 7:29 pe "Ring" (https://forum.4tuning.ro/18-masini-tunate/76357-nissan-gt-scos-7-29-ring.html)

Ed_Crane_1983 02-05-08 15:14

Nissan GT-R a "scos" 7:29 pe "Ring"

1 Attachment(s)
Nissan GT-R a "scos" 7:29 pe "Ring"

Recordul e detinut in prezent de Pagani Zonda: 7:27.

Presa auto dezbate noua performanta a Nissan GT-R-ului, care a reusit sa obtina un lap time de 7 minute si 29 de secunde pe circuitul de la Nurburgring-Germania. Testul a fost realizat in zilele de 16 si 17 aprilie, masina folosita fiind un GT-R standard, spun cei de la Nissan.

GT-R isi doboara astfel propriul record de 7:38. "Anul trecut, am fost descurajati de conditiile de pe Nurburgring, si am crezut intotdeauna ca GT-R poate sa obtina un timp sub 7:30.", a declarat Kazutoshi Mizuno, inginerul sef din divizia Nissan GT-R.

Kazutoshi Mizuno a mai spus ca GT-R e printre cele mai rapide masini de serie din lume. "Am construit o masina performanta accesibila ca pret, GT-R si-a tinut promisiunea". GT-R a intrat pe piata japoneza in decembrie 2007. Vanzarile in USA si Canada vor incepe OFICIAL in iulie, urmand Europa.

cristy_sofy 02-05-08 15:47

Re: Nissan GT-R a "scos" 7:29 pe "Ring"

Quote:

Originally Posted by Ed_Crane_1983 (Post 1510897)

Kazutoshi Mizuno a mai spus ca GT-R e printre cele mai rapide masini de serie din lume. "Am construit o masina performanta accesibila ca pret, GT-R si-a tinut promisiunea". GT-R a intrat pe piata japoneza in decembrie 2007. Vanzarile in USA si Canada vor incepe OFICIAL in iulie, urmand Europa.

chiar e una dintre cele mai rapide masini de serie din lume :)

jacksoon 02-05-08 15:54

asa e tare masina dar chestia cu cutia de viteze cum ramane?

boy_wonder 02-05-08 15:56

este impresionant.. dar imi pare greu de crezut, poate scot si ei un video cu turul de pista..

RUDY20140TDI 02-05-08 16:38

Da se pare ca este o masina puternica.

Mihnutzu 02-05-08 16:49

e vis masina...

dani_bwr 02-05-08 18:08

wow... Zonda ii cu doar 0:02 sec mai rapida... :shock:

993turbo 02-05-08 18:36

de la 7:38 la 7:29, sigur ca da, cu aceeasi masina, miroase a marketing ieftin, 9 s inseamna FOARTE mult pe Ring, sa fim seriosi.

steffan 02-05-08 19:58

doar 2 s peste zonda?? mi se pare fabulos, as vrea sa stiu si eu cat a scos F430, Gallardo sau altele pe acelasi circuit :D

Leon 02-05-08 22:30

Marketing pur si ieftin, cat de mult iubesc eu masina asta si toate japonezele, tot trebuie sa vad dincolo de aparente:
In primul rand pe un circuit puterea nu e totul, e chiar o mica parte daca as putea spune, cam 30-35% approximativ, greutatea, sasiul, suspensiile, in cea mai mare parte cauciucurile si franele cat de echilibrate sunt dau cam 60% din ce poate un track day car, cuplul unde se situeaza si cat de agresiv intra pe plaja de turatii, cat de mult tine, si asta conteaza ceva.

Mersul pe o pista uda si dupa aceea pe una uscata inseamna maxim 4-5 secunde, iar ei anul trecut nu au facut testele in conditiile unei piste pline cu apa!
Banuiala mea: daca au scos cumva asa un timp inseamna ca au scapat cam de vreo 400kg de pe masina, au pus slick-uri de calificare(sunt extrem de moi si tin maxim 20km) au pus frane ceramice enorme si extrem de bine echilibrate, poate i-au crescut puterea cu niste zeci de cai. Probabil asta e timpul pe care o sa-l scoata vreun V-spec pe acolo...
Sa nu uitam, au adaptat o gramada de solutii tehnice si piese de la firma mama reno...

Asta nu inseamna ca piesele Renault sunt mai proaste sau solutiile gasite de ei sunt mai fragile, se testeaza o gramada dar trebuie sa ajunga sa si castige ceva cu masinuta asta, deci nu vor baga cele mai bune materiale si cele mai scumpe in piesele pe care tunerii la un stage 1-2-3 le vor schimba imediat fara sa discute, tebuie sa traiasca si ei si sa faca profit, numai asa peste 4-5 ani o sa scoata un nou skyline si mai tare ca si asta.

Long live Nissan, probably the best in this class.

boy_wonder 02-05-08 23:20

cei de la Chevy au declarat de curand ca al lor ZR1 va eclipsa GT-R si va parcurge un tur de pista la Nurburgring in "7 minute si 20 si ceva de secunde" :-) mama ce-mi mai place declaratia :lol: abia astept sa vad si rezultatul :D

Vely 02-05-08 23:57

Quote:

Originally Posted by steffan (Post 1511349)
doar 2 s peste zonda?? mi se pare fabulos, as vrea sa stiu si eu cat a scos F430, Gallardo sau altele pe acelasi circuit :D

Uite aici lista cu toti timpii pana 10 minute realizate de-alungul anilor:
http://www.fastestlaps.com/track2.html

3S-FE 02-05-08 23:59

timpii insa sunt adunati de ici de colo si sincer am indoielei cu privire la acuratetea si validitatea lor, dar no astia sunt, altii nu exista

lucrurile stau cam asa

6:55 Radical SR8 este data ca cea mai rapida tura de catre o masina omologata pentru drumurile publice (desi mi se pare cam trasa de par notiunea in cazul acestei masini, adevarul este ca masina se poate inmatricula, desi ai sanse bune ca la primul semafor sa-si parcheze vreunu SUV-u pe tine)

7:25 Nissan GT-R V-Spec

7:27.82 Pagani Zonda F Clubsport

7:28 Porsche Carrera GT (cei doi timpi pentru Porsche sunt facuti de Walter Rohrl, vara pe asfalt uscat, deci sunt inclinat sa cred ca sunt edificatoare cu privire la potentialul masinii)

7:32.02 Porsche 997 GT2 2008

7:34 Koenigsegg CCR( avand in vedere ca Top Gear a testat masina asta in comparatie cu Zonda pe aceeasi pista cu acelasi pilot, ma cam indoiesc de validitatea timpului)

7:40 Chevrolet Corvette C6 ZR1

7:42.9 Chevrolet Corvette C6 Z06

7:46 Lamborghini Gallardo Superleggera

7:55 Caterham R500 Superlight( definitiv, o gresala, masina asta scoate sub 7:20 lejer)

7:55 Ferrari F430 F1( iarasi, se stie ca Z06 este mai rapid pe pista decat F430, dar diferenta de timp in cazul asta este ridicola, evident pilotul a fost un factor aici )

steffan 03-05-08 00:25

dupa ce am vazut timpii e clar k GT-R nu a fost chiar stock.. deci a depasit SLR? Koenigsegg CCR?? Mercedes CLK DTM?? Murcielago LP640? Porsche 997 GT3?? e prea de tot... chiar asa sa minta astia:| eu ma gandesc la CLK DTM k are putere cat un GT-R doar k este setat pt un circuit...

dan_stage28 03-05-08 01:56

:rolleyes2 ce timp insa mi se pare cam dubios findca o zonda f are peste 600 cai putere sau a aparut masina racheta.Astept sa vad daca Bugatti va scoate acea masina de 2 2milioane jumate de dolari care se vrea sa doboare recordul:rolleyes2:rolleyes2

Coss_min 03-05-08 03:08

Nu prea cred in acuratetea testului, Carrera Gt e doar cu o secunda mai rapid? Asta la peste 100 de cai diferenta si cu 360 de kg mai putin , ceea ce inseamna foarte mult, si condus de Rohrl :), sa inteleg ca dupa testele astea masinile cu care se va bate nu vor mai fi cei de talia m3, rs4, 911 , ci cei de la o clasa superioara Murcielago, SLR, Carrera Gt, Zonda ? Si daca ma uit bine in tabelul respectiv GT-R -ul pana la pozitia a 10-a are cea mai mare greutate ceea ce pe un circuit conteaza. Parca vad ca o sa faca un test luna viitoare pe nu stiu care circuit si o sa zica ca singura masina cu care mai poate concura e veyron-ul. Haideti sa fim seriosi, e o masina fantastica Gt-r - ul dar cam prea multa lume il ridica in slavi.

mishu415 03-05-08 05:14

looooooool:lol::lol::lol:Caterham R500 Superlight mai inceata ca gt-r:lol: cea mai mare minciuna p care am auzito vreodata
Cat despre gt-r si publicitatea ieftina care i se face.......:???:asa ceva se intampla numai in campanii electorale,nu zic k nu e buna masina dar este mult prea laudata, parca nici cand a aparut veyron nu i s-a facut reclama in halul asta

Mai ramane sa ne dea cei de la Nissan mici si bere k sa o votam p site-uri ca fiind cea mai rapida masina din istorie

boy_wonder 03-05-08 11:32

e praf veyronu' pe circuit.. de abia a scos un timp de 7:40 :lol:

300zxtt 03-05-08 12:05

citind atatea lucruri si despre celelante modele anterioare de gt-r si faptul ca fiind stock surclasau multe masini mai puternice decat ele pe circuit si faptul ca totusi gt-r nu e produs de o firma fantoma ce dispare imediat ce epuizeaza stocul de masini vandute incat sa aibe nevoie de publicitate si apoi nu-i intereseaza ce se intampla dupa,inclin sa cred timpii declarati.

nu numai in romania exista tipi de genul gigi-contra ce nu cred pana nu vad.oricand va exista cineva care chiar o sa testeze daca timpii sunt reali sau nu.si nu cred ca-si permite firma mama sa se faca de rusine

exact cum se zicea si la lansarea sa.....gt-r se vrea o masina invicibila .si vad ca si de data asta inginerii de la nissan s-au tinut de cuvant

3S-FE 03-05-08 12:47

http://www.fastestlaps.com/index.php...=47c14a422b93c

steffan 03-05-08 13:44

pai e diferenta de 0.3 s nu cum e pe site ala, oricum skyline gt-r 34 e masina mea de vis, oricum nush cat de veritabil este 7:29 pe "Ring" si dak ne uitam la timpi GT3 e pe 15 trageti concluziile

Big_85 03-05-08 17:07

stock scoate timpul asta dar daca se mai lucreaza un pic la ea..mmm

mishu415 03-05-08 17:56

Quote:

Originally Posted by boy_wonder (Post 1512139)
e praf veyronu' pe circuit.. de abia a scos un timp de 7:40 :lol:

:lol::lol::lol:stai linistit k nu am vrut sa zic k e rapida, ma refeream din perspectiva marketing-ului.oricum ms d informatie(timpu scos de veyron), e cea mai tare kestie pe care am auzit-o azi, k doar vb aia sfanta"POWER IS NOTHING WITHOUT CONTROL":twisted:

DjRainManFast 04-05-08 02:08

Din nou GT-R ul asta in plin plan....eu zic totusi ca ar trebui sa fie prima masina interzisa....pentru ca va ve-ti pierde pretenii daca isi vor cumpara una....nissan a inventat masina timpului....daca o sa mai conduca mult in GT-R pe circuit o sa treaca in warp 3 dupa care intr-o noua dimensiune!! Si toate la un pret in jur de 50 000!! Masina asta e paradoxul paradoxurilor......usor de condus...4x4, cutie secventiala, grea ca dracu dar ..rupe la drag, rupe pe circuit ...si nici nu vrea sa ma gandesc cand or driftuio...si presupun ca daca mergi frumos...consumu nu sare de 10-11 litri!! Ce sa mai ......urmatoare masina nissan va costa 20 000 si va urla un enzo pe circuit.....mai ales ca o sa ii puna burduf ca la autobuz...controlat de un calculator....si un aparat de taxat!!! Nu zic ca nu e masina buna ....dar deja nu o mai halesc!!
PS: Astept testul de off road....pentru ca dc ar mai construi murano in continuare? Sunt convins ca GT-R ul urla si Porsche ul Cayenne...doar au vrut sa faca distrugatorul de Porsche!
Doamne..si daca o mai usureaza putin,nitel umblat la frane si un eleron mai mare.....astia se inscriu si in formula 1!!

ShinyG 05-05-08 18:59

Cam marketing!
Citand o sursa cunoscuta:
http://en.wikipedia.org/wiki/Nordsch...test_lap_times

GTR:
7:29 Nissan GT-R 480 hp/1740 kg Toshio Suzuki 2008-04-16 *manufacturer claim.

GTR V-Spec:
7:25 Nissan GT-R V-Spec ~551 PS/~1590 kg 2008-04-08 Unofficial time measured by bystanders at the track (!?!)

Comparativ, un GT2:
7:32.02* Porsche 997 GT2 2008 530 PS/1440 kg Walter Röhrl 2007 *manufacturer claim. Semi-slicks tires.
Cu video de data asta:
https://www.youtube.com/watch?v=cPnL7-BmgrA

Pana nu vad ceva oficial, nu cred ca o masina de 480cp si 1740 de kg cu cauciucuri de strada si pilot japonez e mai rapida decat un Porsche 997 GT2 cu 50 de cai in plus si 300 de kg in minus, pe cauciucuri semi-slick, condusa de Walter Rohl!

UNLORD 05-05-08 20:33

A facut pipi pe masini mult mai scumpe. Jos palaria.

bogddanel 05-05-08 23:45

Sunt prea multe masini surclasate, si nu doar masini, adevaratzi bolizi, masini mai usoare si mai puternice...
Cum au reusit asta?
Cu o masina de strada?
Hmmm, e foarte curios...
GT-R e o masina buna, nimeni nu neaga asta, dar sa ajunga la asemenea performantze...

boy_wonder 07-05-08 18:37

http://www.pistonheads.com/gassing/t...?f=57&t=531013

300zxtt 07-05-08 21:10

Quote:

Originally Posted by bogddanel (Post 1516979)
Hmmm, e foarte curios...
GT-R e o masina buna, nimeni nu neaga asta, dar sa ajunga la asemenea performantze...

eee,uite ca a ajuns....

https://www.youtube.com/watch?v=yDoJdQXmwu8&NR=1 si una dintre cele mai rapide masini de serie produse

fuscobal 07-05-08 21:32

7.38 a fost pe semiud. 7.29 a fost pe uscat. Diferenta intre cei 2 timpi este absolut normala dupa mine la un circuit asa de lung. Ganditi-va ca nu vorbim de 9 sec la un tur de circuit obisnuit de 1 min si ceva ci de unul de peste 7 minute. La un tur de 1 min si ceva diferenta se reducea la 1-2 sec iar asta mi se pare absolut rezonabil. Uitati-va la diferentele de timpi intre ud si uscat la o masina de F1. Pe de alta parte au testat si altii masina iar youtube este plin de filmulete. S-au masurat timpi de 3.3sec/100kmh iar pe un circuit de 1 min si putin GT-R a batut GT3 cu 30 sec. Cu regula de 3 simpla am avea o diferenta de 4sec pe ring !

993turbo 08-05-08 05:31

"New GT-R 'Ring record blamed on tweaks for European market" si "three harder engine mounts and a stiffer transaxle mount for the US version, resulting in an even finer tuned suspension and powertrain", "recalibrated rear diff and slightly revised steering" si gata a scos 9 s mai putin, mai sa fie, dati naibii japonezii astia. Sa fim seriosi, cine stie ceva despre masini nu inghite povesti nemuritoare de genul asta.
9 s pe Ring sunt o vesnicie si cand vad datele tehnice ale masinii nu ma pot opri sa nu zambesc, mai ales cand vad in ce companie "danseaza". Dar asta e, traiasca marketingul, fiecare e liber sa interpreteze cum vrea si cum se pricepe cifrele astea. Totusi, oricat de putine ai stii despre masini, e de bun simt sa faci o comparatie intre masinile de top, multe masini pure pt pista care vezi Doamne sunt mai lente decat Nissan ul cu greutate de SUV (aproape). sincer am indoieli serioase ca bate un 997 Turbo, uitati va la cuplu, greutate si ce intreaba prea putini FRANELE..(daca imi spune cineva ca are frane mai bune ca un Porsche mai ales pe un circuit lung...il injur ;) Sunt atatea argumente tehnice care pun GT R ul intr o lumina indoielnica ..E un supercar nu neaga nimeni asta, dar hai mai lasati ne , azi maine bate masinile de competite pure gen ALMS GT1 si GT2, si cum zicea cineva dupa aia se bate cu F1. Ca mai gasesc ei ceva minor de reglat sa scoata 10 s :))
numai bine..

300zxtt 08-05-08 10:44

oricum,in compania in care danseaza,e cel mai bun dansator.si asta o spun revistele care au testat masina si chiar revista ta preferata https://www.youtube.com/watch?v=VaBnXrixmMM
spune asta.

oricate argumente ar fi....realitatea e alta.masina e imbatabila si pe linie dreapta si pe circuit https://www.youtube.com/watch?v=-btek...eature=related

fiecare model de gt-r aparut se vroia mai bun decat predecesorul lui.de data asta inginerii de la nissan s-au intrecut pe ei insii demonstrand ca si de data asta ''godzila'' va sfarama orice concurent ce-l va avea alaturi

iar de data asta fara acele limitatoare cu care ieseau pe poarta fabricii.chiar pe niste topicuri mai vechi se punea intrebarea :ce ''monstri'' au putea concepe fabricantii japonezi daca s-ar scoate limitarea de 280cp.si uite primul raspuns. sa vedem si replica de la toyota cu mult asteptatul supra

getedoi 08-05-08 12:33

Quote:

Originally Posted by 300zxtt (Post 1521640)
iar de data asta fara acele limitatoare cu care ieseau pe poarta fabricii.chiar pe niste topicuri mai vechi se punea intrebarea :ce ''monstri'' au putea concepe fabricantii japonezi daca s-ar scoate limitarea de 280cp.si uite primul raspuns. sa vedem si replica de la toyota cu mult asteptatul supra

eu cred ca replica de la toyota se va lasa asteptata. nu de alta, dar daca apare acum, va pali in umbra la gtr

bogddanel 08-05-08 14:44

Quote:

Originally Posted by getedoi (Post 1521832)
eu cred ca replica de la toyota se va lasa asteptata. nu de alta, dar daca apare acum, va pali in umbra la gtr

Nu fi prea sigur de asta, yow unu nu stiu nimic despre noua Supra, dar dak stitzi voi ceva spunetzimi si mie...
Inginerii Toyota cred k ar putea scoate ceva la fel de performant k GT-R-u... Nu crezi asta?

getedoi 08-05-08 14:52

Quote:

Originally Posted by bogddanel (Post 1522021)
Nu fi prea sigur de asta, yow unu nu stiu nimic despre noua Supra, dar dak stitzi voi ceva spunetzimi si mie...
Inginerii Toyota cred k ar putea scoate ceva la fel de performant k GT-R-u... Nu crezi asta?

sunt destul de sigur ca pot, dar problema ii imaginea in momentul de fata. judecand dupa cat "hype" s-a facut cu gtr, ar fi o miscare cam proasta din partea toyota. eu sunt convins ca asteapta ca gtr-ul sa se dovedeasca si apoi sa se consume (si o sa se consume rapid, fii sigur de asta). :D

oricum, acum inginerii de la zr-1 fac galagie cum ca ar bate timpul de 7:29 (si chiar cel neoficial de 7:25). abia astept rezultatul, ca sa inceapa fanii gtr sa se ciomageasca cu fanii zr-1 :twisted::twisted:

bogddanel 08-05-08 18:38

Quote:

Originally Posted by getedoi (Post 1522036)
sunt destul de sigur ca pot, dar problema ii imaginea in momentul de fata. judecand dupa cat "hype" s-a facut cu gtr, ar fi o miscare cam proasta din partea toyota. eu sunt convins ca asteapta ca gtr-ul sa se dovedeasca si apoi sa se consume (si o sa se consume rapid, fii sigur de asta). :D

oricum, acum inginerii de la zr-1 fac galagie cum ca ar bate timpul de 7:29 (si chiar cel neoficial de 7:25). abia astept rezultatul, ca sa inceapa fanii gtr sa se ciomageasca cu fanii zr-1 :twisted::twisted:

Tu dak ai avea o masina la fel de performanta k GT-R-u, si ai fi sigur k te potzi bate cu el de la egal la egal cu el, ce ai face, te-ai arata, sau ai sta ascuns?

getedoi 08-05-08 19:21

considerand pozitia toyota in momentul defata, as astepta :D

bogddanel 08-05-08 19:36

Quote:

Originally Posted by getedoi (Post 1522491)
considerand pozitia toyota in momentul defata, as astepta :D

sincer, nu as astepta, asa mi-as putea reface reputatzia, nu?

300zxtt 08-05-08 20:02

Quote:

Originally Posted by bogddanel (Post 1522518)
sincer, nu as astepta, asa mi-as putea reface reputatzia, nu?

ce reputatie sa-si mai refaca toyota?e deja nr 1 mondial.si eu sunt de parere ca se asteapta momentul oportun pt a lansa noul model de supra.la ce concurenta e in momentul acesta pe piata masinilor super-sport toyota cred ca vrea sa-si faca temele cu perfectie ca noul lor model sa fie imbatabil.si cred ca o sa fie cu o treapta in sus fata de ce ofera in acest moment gt-r

993turbo 08-05-08 23:02

Quote:

Originally Posted by 300zxtt (Post 1521640)
oricum,in compania in care danseaza,e cel mai bun dansator.si asta o spun revistele care au testat masina si chiar revista ta preferata https://www.youtube.com/watch?v=VaBnXrixmMM
spune asta.

oricate argumente ar fi....realitatea e alta.masina e imbatabila si pe linie dreapta si pe circuit https://www.youtube.com/watch?v=-btek...eature=related

fiecare model de gt-r aparut se vroia mai bun decat predecesorul lui.de data asta inginerii de la nissan s-au intrecut pe ei insii demonstrand ca si de data asta ''godzila'' va sfarama orice concurent ce-l va avea alaturi

"''godzila'' va sfarama orice concurent ce-l va avea alaturi" chiar crezi asta? Daca esti 100% convins ca e cea mai tare masina din lume nu vad ce rost are sa ti mai aduc argumente. E un monolg, nu un dialog. Deci Ferrari/Lambo/Porsche/McLaren, ce mai, TOTI sunt mai slabi, nu?
Ce zici de ex de iesirea din virajul final cu GT3 ul (GT3 e in filmuletul de care spui, nu altceva), a pierdut 1/2 secunda numai in curba aia, as vrea un pilot pt GT3. Am condus de multe ori pe pista si daca aia e linia ideala atunci imi vand masina si mi cumpar un Prius, a pierdut rau de tot spatele acolo, se vede din ambele unghiuri.
Da e revista mea preferata. Da, GT-R ul e mai usor de condus (traiasca electronica si AWD) dar GT3 scoate la iveala orice slabiciune a pilotului.
DAR filtrati si voi rezultatele/informatia, nu sariti direct la cifre ca fata mare la maritat. Acordati va un pic de credit personal, e simplu, trebuie doar sa deschizi ochii, sa te dai un pas inapoi si sa privesti mai la rece, nu ca un fan. Nu o sa spun niciodata ca GT3 sau GT2 sunt cele mai bune masini din lume. Dar as cumpara oricare din ele in defavoarea GT-R ului. Si in mod similar respect alegerea ta. Dar de aici si pana la a spune ca e cea mai tare din parcare si ca nimeni nu contesta asta e cale lunga.
Numai bine.

All times are GMT +2. The time now is 08:00.

- Copyright 2026 4Tuning