![]() |
Singura Nissan Altima de pe forum [?]
Nou membru inregistrat, m-am gandit sa incep prin a prezenta ce masina am
2003 Nissan Altima 3.5SE Poze care parerea mea puteau fi facute mult mai bine, le voi reface cand oi mai curata interiorul si cand oi mai avea eu chef. Chiar si unghiurile sunt alese mai aiurea si fac masina sa fie cam urata. Cateva detalii tehnice Motorizare: VQ35DE, 3.5 litri V6 cu timing variabil continuu 250cp@5900 rpm 260lb-torque @3900rpm [nu sunt sigur de ture] Redline pe la 6700, merge pana la 8k Cateva dotari mecanice: amortizoare/arcuri sport + bari de torsiune fata si spate. platforma este conceputa de la Nissan Skyline cu imbunatatiri. suspensii independente spate frane disc pe toate 4 rotile, ABS adaptiv si cu pedala care aplica forta in functie de maniera in care e apasata servodirectie adaptiva in functie de viteza - mergi incet e lejera, mergi tare si se restrange previne oversteer in viraje si de asemenea understeer Am uitat niste chestii dar deocamdata atat ca ma freaca lenea. Fabricantul spune 100km-0 ~38 metri. Not bad Personal nu m-am dus la track dar am vazut timeslips la altii. 0-60mph - intre 5.9 si 6.1 sec pt manuala, 6.8-7.2 auto 1/4 mile - cel mai bun timp 13.9 cu cold air intake. in medie cam 14.2 pentru manuale, 14.4 auto Nu e rau deloc pentru un sedan sport :wink: Papa 10.2% in oras si 8.11% pe autostrada Punctul slab din punct de vedere al performantelor: am luat-o cu cutie automatica in 4 trepte. Modelul pentru 2005 are cutie auto 5 trepte sport-tronic. De ce auto? M-am nascut pe manuale, am condus manuale. Regimul de condus aici pur si simplu te omoara daca ai manuala. M-am plictisit sa mestec in benzina. In plus, am comparat performantele la dragstrip intre manuala si auto. Am pierdut 1 secunda la acceleratia 1-100 si ~0.3 secunde la 1/4 mile. Nu e extrem de rau ... |
Am uitat. Masina este 99% stoc. Am schimbat doar stopurile de pe spate, inlocuindu-le cu modelul 2005, avand semnalizatoarele rosii in loc de acel portocaliu gay.
Tuning de viitor? Un set de suspensii Eibach Pro-Kit, care coboara masina 1.3 inci in fata si 1 inci in spate, 30% mai dure decat cele stoc. Posibil sa inlocuiesc barile de torsiune care le am stoc cu unele NISMO care sunt putin mai groase si mai rigide. Cred ca ma limitez la atat deoarece intr-un an jumatate e foarte posibil sa-mi cada pe mana un 350z, care nu scapa fara lambo doors, intake/exhaust complet refacut si poate un mic turbo :D |
felicitari, ai o masina frumoasa :) spor cu tuningul...ar merge niste jante un pic mai mari...ca acolo aveti sosele.. :)
|
majoritatea sistemelor le am si eu pe ordinara de vectra b
250 nm cuplu ce nu am este chestia aia de variatie continua si habar n-are cu ce se mananca .. si vreo 70 cai imi lipsesc :) oricum frumoasa masina ta s-o stapanesti sanatos . E destul de tare si ar trebui sa dea fum la multe masini (inclusiv la a mea :) ) oricum nu te cred ca ai consum asa mic la 3500 cmc V6 benzina .. poate am inteles eu ceva gresit |
HolySoul, 260lb-torque nu inseamna 260Nm ci 353 Nm.. e o diferenta mare intre 353 si 250 Nm.
In rest, numa bine, si sa o calci sanatos :) |
HolySoul, masina este cotata la un consum de 23 mile pe galon in oras si 29 mile pe galon pe autostrada. Lucru verificat, e fix cum spun ei.
O conversie simpla [gasesti pe Google o gramada de astfel de situri] iti dau rezultatele care le-am afisat eu. Ideea e ca avand puterea care o are, esti constant cu pedala sus ca practic merge de la sine. Timing variabil continuu consta in aprinderea variabila, in functie de cum o calci. Astfel se obtine un consum mic atunci cand mergi frumos cu ea si o forta mare atunci cand ii dai blana. Un fel de VTEC Cat despre jenti, da Neo, am de gand sa le schimb si pe alea. Deocamdata nu m-am decis ce vrea. Cele de acum sunt 17 inci aluminiu. Ma gandesc la 18 sau chiar 19 inci cu gume subtiri. |
18-19 suna bine...culoare GUN METAL si cu inel CROMAT :)
|
353 NM la un benzinar inseamna ca rupe .. .
mersi ca m-ati lamurit nu stiam exact ce-s cu conversiile astea |
culmea, k e asa banala si trece neobservata..zic eu :P dar cand apesi pedala atunci chiar nu o mai observa nimeni..
foarte buni timpii pt berlina asta Altima. Consumul in schimb e chiar tare :twisted: eu zic s-o lasi cum e si concentreaza-te pe 350Z-ul ce vine in 2007 :lol: |
Re:
Quote:
|
Am folosit acest site pentru calcul:
http://www.pege.org/fuel/convert.htm Sau http://www.teaching-english-in-japan...les_per_gallon Sau http://www.euronet.nl/users/grantm/frans/fuel.html Cam aceleasi numere mi-au dat Gabarit: e cat BMW 530 si totusi e mai usoara cu 170lb; cantareste 3299lb/1400kg Are mult aluminiu pe ea: capota, portbagajul ... |
in romania nu prea gasesti altima... asta pentru ca peste 80% dintre oameni au tdi-uri si atat de sedanuri sportive nici atat nu poate fi vorba (lasam deoparte evo si wrx). deh benzina scumpa, nu ca la voi... parca era careva ce avea asa ceva prin timisoara... dar nu cred ca-l gasesti pe forum.
|
Re:
Quote:
|
Altima 2.5 se difera de 3.5 prin faptul ca are doar 1 teava de esapament pe stanga, cu 2 iesiri. Altima 3.5 are 2 tobe de esapament cu o singura iesire. Cea din TM cred ca e 2.5
|
tre eu cred ca tu ai folosit mile marine si galoane imperiale(cred k asha se numesc :oops: ) deci calculul lui fishbone e super exact :wink:
|
1 mila = 1.6km
1 galon = 3.8 litri |
1 mila = 1.609 km
1 gallon = 3.78 litri :wink: |
korekt la mila si la gallon cred k =3,785 l :wink: tre ia aminte :D no offence
|
Tehnicalitati deosebit de minore. Calculul nu este dat peste cap in mare masura oricum. Un lucru ramane la fel: consuma putin pentru cat scoate.
|
arata bine masina. Nu stiu cum is drumurile la voi, da cred ca o sa ai mai mult success cu un set de coilovers decut cu numai arcuri noi. O sa ai mai bun control la masina si in timp, shocks o sa se buleasca, si pana dai banii pe shocks noi, mai pui pretu de la arcuri, si esti deja peste pretul de la coilovers. Noroc
|
N-ai dreptate, am studiat problema. Kitul de arcuri Eibach Pro-Kit sunt facute sa mearga mana in mana cu amortizoarele stoc, care sunt oricum cele sport deci dure. Masina o sa stea 1.3 inci mai jos in fata si 1 inch in spate. Sunt membru Nissan Enthusiast Forum si am intrebat pe cei care au acest kit. Nimeni n-a avut probleme cu Eibach. Se bulesc arcuri la kitul care-l face H&R si care e mult mai dur decat Eibach, pe langa faptul ca \"da jos\" masina 1.6 inci fata si 1.3 inci spate, ceea ce e cam multicel. Cu aceste arcuri intr-adevar trebuie sa-mi iau si amortizoare aftermarket.
Suspensia oricum o am sport acum din fabricarie, cu bari de torsiune, tot, dar eu vreau sa micsorez distanta dintre roti si caroserie si un pic mai dure n-ar strica ;) |
e dragutza masina si are un motor excelent (vq-ul), ai facut bine ca n-ai luat varianta de 2.5 (care nici aia nu-i rea pt pret dar...)
Pacat insa ca n-ai asteptam varianta dupa facelift, mi se pare ca arata mult mai bine , mai ales la interior. Asta a ta e modelul full cu piele si trapa? Ce mai vroiam sa zic e ca nu-mi place culoarea pe care ai ales-o. Nu stiu daca tu asa ai vrut-o sau ai luat bejul asta din alte motive. Timpii 0-60 mph cam pe acolo sunt, de 1/4 mile insa sunt cam optimisti. E o altima 3.5 se manuala care merge des la curse aici si a scos cel mai bine 14.21, dar asta o data. In rest scoate 14.4-14.8 omu. Si nu e ca nu stie sa conduca pt ca participa la curse oficiale de drag cu o alta masina special pregatita pt curse. Oricum pt o berlina familiala si pt pretul cerut e f rapida. |
Da, e trim-ul cu toate optiunile pe el. Xenon lights, suspensii sport, piele in interior, etc. Bejul ala l-am ales pentru ca nu-mi place cum arata masina asta in alte culori decat un bleumarin, gri sau bej. Si cum am prins-o pe asta cu optiunile care le-am vrut pe ea, n-am mai stat pe ganduri.
De dizainul nou ce sa zic ... arata mai misto dar n-am stiut ca au de gand sa faca chestia asta. Nu stiu de ce amicul respectiv scoate 14.8, probabil cu plecari nereusite. Daca arunci o privire pe Nissan Enthusiast Forum la Racing Forum este un sticky cu strip slips, foarte multi cu gen 3 scot 14.2 - 14.4 constant. Un gagiu, doar cu un CAI a scos 13.9. |
imi place masinutza ta... modelul e exclusiv pt usa?
|
( exclusiv pt cine are banu) :lol: :P
|
Da, din cate stiu Altima se comercializeaza numai prin SUA, desi s-au strecurat cateva modele si prin Eu. Nu cred ca prea exista piata pentru masina asta in Eu atata timp cat exista Maxima[?]
|
probabil ca cei care le-au adus nu lea-u luat de la nissan, ci si le-au adus ei direct din state...
|
am vazut-o azi pe cea din Timisoara, e visinie si are stopuri clare, e cea de 2.5 :roll: si nr de TM
cat te-a costat a ta :?: :shock: |
un Altima 3.5 SE nou cu toate optiunile (cum are el) costa, cel putin in canada, echivalentul la 25 800 Euro cu toate taxele incluse. Fara \"tva\" e 22 300. In state nu poate sa difere prea mult. Plus ca asta e pret ne-negociat. De cele mai multe ori mai scoti la pret un 700-1000 euro daca negotiezi bine.
|
in America se negociaza la pretz la dealer pt masina noua :?: :!: :shock:
super :lol: |
Am vazut Altima si in Bucuresti cu numar de leasing (de Buc logic).
|
Nu toti dealerii negociaza pretul pe masina noua, mai sunt unii ciufuti care nu vor. A mea, cu toate astea pe ea e cam 27 mii $
|
Super masinuta. Sa o porti sanatos ;)
|
Re: Singura Nissan Altima de pe forum [?]
10/9/06
Am avut cu mine camera foto si am zis de ce nu. Asa ca am inregistrat 2 plecari, una pana la 160kmh si alta pana la 100. Cea pana la 160kmh dincolo de 110 acceleratia e cam slabuta deoarece drumul ales n-a fost ideal si mi-am dat seama prea tarziu: am mers la deal cu o inclinatie de aprox 30 de grade. Nu stiu cat a influentat exact, dar daca mai am ocazia o sa mai incerc un vid pana la 160, poate si o inregistrare mai stabila. Nu cred ca mai trebuie sa mentionez ca bordul e in mile, corect? 0 to 100mph 0 to 60mph Din cate am numarat eu, suta cam in 6 secunde? Parca dupa ce am pus pe ea 40 mii de mile motorul si-a mai dat drumul putin. Posibil sa fie doar placebo pentru ca in acelasi timp mi-am curatat si injectoarele & co si din nou acum 100 de mile :) Am mai filmat o 0-160kmh ca iarasi am fost cu aparatul dupa mine in speranta ca prind ceva mai bun. Era goala soseaua dar din nou, se poate o idee mai bine, insa distractiv oricum: pe ploaie. Evident ca umezeala nu ajuta si nici deraparea :) Am luat-o frumusel si cand am crezut ca e ok sa-i dau in bot, a derapat. 15 secunde? Oricum ce-am vrut sa prind a fost acceleratia ceva mai solida care o are defapt dincolo de 110, spre deosebire de filmul anterior. Si a dracu' cutie auto ca nu ma prea lasa mai mult de 5800rpm. Teoretic e inutil oricum din moment ce cuplul maxim pe-acolo e dar oricum, baietii in manuale au spus ca la 7200rpm se simte ca inca trage. Tipic motoare japoneze, le place turate. 0 to 100mph |
Yahoo Photos nu mai exista, in consecinta pozele cu masina le veti putea gasi acum aici:
http://picasaweb.google.com/fishbon3/NissanAltima Pentru cei ce nu stiu insa, am avut un accident de pe urma caruia masina a fost declarata pierdere totala iar eu in momentul de fata conduc un Subaru Legacy GT despre care puteti citi aici inclusiv detalii despre accident: https://forum.4tuning.ro/130-masina-mea-subaru/35350-meu-subaru-legacy-gt.html De asemenea, poze cu masina lovita gasiti aici: http://picasaweb.google.com/fishbon3/TotaledAltima |
La linkul de poze cu masina lovita este masina intreaga ;)
|
Oops!
Fixed |
iti dai seama ca daca era in romania masina intr-o luna era din nou pe strasse .
|
am si eu juma de altima.. un 200sx din 95 .. cu ka24de ... in devenire ka24det :)
|
Misto semnatura ta. Cat despre jumatate de Altima, nu stiu ce sa spun. KA-ul tau e folosit si in Sentra, iar a mea avea VQ-ul ;)
|
| All times are GMT +2. The time now is 20:48. |
- Copyright 2026 4Tuning