![]() |
4 Ohmi sau 8 Ohmi
Am si eu o problema:Am o statie Baunpunkt GTA 250 care merge pe 4 Ohmi iar in spate am un woofer de 8 Ohmi.Problema e cand dau mai tare incepe sa faca urat difuzorul.De la ce poate sa fie?Faza e ca am casetofonul original de Tico.Are si asta o importanta?Multumesc anticipat...!
|
Daca ai casetofonul original de Tico, interesant e cum ai legat Blaupunktul sa cante la el...din cate stiu eu Blaupunkt nu aveau intrare de High Level...de unde ai cules semnalul de intrare in amplif?...bafta
|
Simplu de tot...de la o boxa...
|
lol
pei ii simplu poate da nu'i deloc bine :lol: asa eventual numa arzi amplifu si poate si subu ... ar trebui iesire de semnal pt amp care se face printr'un cablu rca numa ca nush cum legi tu rca'u la casetofonu ala ... da oricum ce tu ai nu'i bine :roll: |
Stiu ca nu e bine.Am avut initial un cd-player cu iesire de amplificator,dar mi l-au furat. :x mama lor....
In fine..am fost azi la cineva care se pricepe si mi-a zis ca in primul rand sa-mi schimb firele.Cica nu conteaza asa mult ca statia e pe 4 si dif.e pe 8.Iar cu faza ca am tras fir de la boxe nu-mi zise nimic;poate nu a auzit.Oricum ideea e ca statia trebuie sa primesca semnal si eu i l-am dat de la o boxa.(parerea mea e ca e cat de cat bine)!Oricum nu ma pricep... Tinem legatura si o sa va anunt daca reusesc ceva.Multumesc mult oricum! |
E la fel de bine precum ai pune benzina intr-un Diesel....
Era mult mai simplu sa pui o intrebare si sa urmezi sfaturile. |
Deci omu a facut..bine altfel nu avea cum.. in plus casetofonul de pe tico e de putere mica... deci merge....
Se poate din mai multe cauze.... una baga distorsiuni casetofonul.... 2. Daca nu ai pus amplificatorul in bridge...si nu are croos-over... poate sa faca asa... Sunt mai multe..da mai multe detalii... |
Re:
Quote:
|
Exista solutii pentru aparatele care n-au iesire de semnal.Ori adaptor semnal,ori amplificator cu intrare de putere.Sfaturi nu se pot da decit pentru solutii corecte.
Discutiile pe tema solutiei aplicate sunt chiar pierdere de timp.... |
Re:
Quote:
Cum adica in bridge?Nu ma pricep f.bine... |
Se poate sa fie o pierdere de timp dar nu esti obligat sa postezi.Initial asta am crezut ca e problema:ampl.e de 4 Ohmi iar wooferul este de 8.
|
Re:
Quote:
Tu spui ce ai facut DEJA.Nu incerca sa crezi ca poti rezolva ceva din reglaje sau alte artificii ca nu vei reusi. Cauta un adaptor de semnal care nu-i deloc scump si rezolva problema. Nu cunosc amplificatoarele blaupunkt dar sfigmo zicea ca n-au intrare de putere. Cauta acel adaptor,altfel ai toate sansele sa prajesti tot. |
Re:
Spor la treaba.
|
Ok!Merci mult!
|
Deci eu am un amplifciator Blaupunkt BQX300 .... si foloseam intrare un TDA2005 ...2 etaje finale..pe un egalizator... si mergea foarte bine cu gain de intrare 2v...
Asa ca merge... tot asa la un Opel vectra acelas model de amplificator a fost pus pe iesirea de boxe.... Singura problema e la HU cu putere de iesire mare.. pt ca intra in protectie (HU)... Problema cu 8 ohm nu are treaba..doar se va auzi mai incet.. La un amplificator impedanta nu trebuie sa fie mai mica decat poate el.. ca se poate arde... daca e mai mare..nu e nici o problema ..doar ca se va auzi mai incet... Revenind la problema ta bridge inseamna sa pui 2 canale in punte... adik mai pe romaneste sa unesti puterea la 2 canale.... In bridge mereu va fi pe 4ohm.... Oricum iti dai seama ca e improvizatie ce faci tu..pt ca pierzi un canal.... |
Acu sa luam problemele legate de woofer care ar putea fi...
1.Incinta sa nu fie bine gandita/calculata... 2.Daca difuzorul e omorat sa fie sasiul stramb..cu toate ca la ochi nu pare(asa am patit eu odata) 3.Distorsiuni din Casetofon 4.Poate dai putere mai mare decat suporta difuzorul. Si continuam asa la nesfarsit... |
@blak
Vezi ca-l bagi in ceata pe alyshor... Nu stiu cit de bine e sa incurajam bricolajele la partea de electronica... Poate ar fi interesant sa facem un forum special cu astfel de modificari: instalari atipice,modificari,folosirea componentelor care nu sunt pentru auto,etc...pe riscul celor care le fac..... Riscurile \"adaptarilor\" sunt foarte mari,mai ales cind e vorba de puteri si aparate costisitoare. Pe forumul de fata,propun sa raminem in aria \"factory made\". |
Da asa este..dar el nu are woofer-ul factory made sigur :D.... ca este pe 8 ohm...
|
Pericolul nu e la woofer ( e clar ca nu-i auto ) care va suna mai incet decit unul de 4 ohmi,ci la excitarea statiei cu putere.
Mai bine sa ia un adaptor care costa citeva sute de mii si \"doarme linistit\"..... |
Da aici e alegerea lui.... si stiu ca nu woofer-ul e pericolul...mai exact nu avem cum sa ne dam seama niciunul doar din vb.... trebuie sa vedem..ca este o improvizatie... ceea ce a facut el....
Pot fi multe variante...Oricum urmeaza sfatul lui saxo... |
Maiculita mama draga...sa intelegeti ceva...acolo buba nu e iesirea ci intrarea...nu incercati sa bagati un semnal gata amplificat pe intrarile RCA ca va iesi un mare KK...cumpara un modul de transformare SEMNAL MARE - SEMNAL MIC si vezi daca se mai intampla ceva...costa 350.000 si nu merita riscul de a parji amplificatorul...e total incorecta legarea amplificatorului in modul in care e legat acum...de-aia am intrebat din start daca asa e legat pt ca am mai vazut instalatii de genul asta si nu sunau nicicum..in plus se strica scule...e pacat...de ce credeti ca sunt amplificatoare care au intrare speciala pt semnal mare ???sau de ce credeti ca exista acele module???nu va mai tot uitati la impedante si prostii...daca difuzorul are o impedanta mai mare decat amplificatorul nu e o problema (atata timp cat ea nu e inzecita)...scade puterea si gata...pentru mine e clar de unde vine buba...incearca cu acel modul si apoi vezi daca se mai intampla...elimina problemele sistematic...si mai e o chestie...cablurile de alimentare ale amplificatorului...pune de-alea dedicate si nu folosi cabluri de telefon...da-i pe langa un semnal curat si curent cat ii trebuie...poate va iesi ceva bine...bafta
|
Draga Sfigmo... eu am spus in ce modul am folosit amplificatorul... Si am folosit pe HU care nu scoteau deloc putere...
Adik TDA2005 scoate 7W cu THD 10%...si maxim era 4-5 W care ascultai ...daca o luam asa 5W=5VA (5 Watti in putere reactiva).... Iar intrarea la amplificator este 200 ohm ceea ce mai pierde din puterea care o dai pe intrare.... Iar la amplificator maxim ce se poate praji este preamplificarea...(si nu o prajesti f usor....pt ca acum au tot fel de protectii amplificatoarele) |
Stati usor sa nu ne certam...fiecare e cu ideile lui.Maine imi cumpar cablurile \"speciale\"si le schimb pe toate.Si in +,dc imi iese o chestie,imi iau si un mp3 player cu iesire de woofer din cate am inteles.Filtre nu are rost sa pun ca din cate am auzit statia ar avea asa ceva.Am un buton,nu stiu ce scrie in dreptul lui ca e statia sub scaun,care are trei pozitii:una-se aude ca un difuzor normal,cea din mijloc nu stiu exact ce face iar cea de-a treia-functioneaza dif k woofer.Mai multe nu stiu ce sa va zic deocamdata.Azi sper sa aflu mai multe.Va multumesc din suflet tuturor oricum.
P.S.O sa ma interesez si de adaptorul de semnal. |
dar aici nu se cearta nimeni stai linistit...doar ne spunem punctul de vedere ;)
|
hahaha...nu sunt idei...sunt lucruri aparute din practica...teoria spune si practica face...montati voi amplificatoarele cum va duce capul ca de-aia exista electronisti pt a schimba componente...daca schimbi HU nu mai trebuie modulul de schimbare semnal...bafta
|
Luat mp3 player Sony 4X50.Are iesire de amplificator.Deja se aude ceva mai bine.Tre sa schimb si firele dar deocamdata stau prost cu banii asa ca o sa mai astept.
|
Din fericire daca se intampla ceva la amplificator mil repar singur..asta e alta problema....
In al doilea rand la un amplificator se arde preamplificatorul ...doar daca este in scurt..altfel nu pateste nimik amplificatorul...daca are intrare foarte mare.... In legatura cu scrutcircuitatul preamplificatorul este folosirea \"+\" si \"-\" invers..fata de cea de intrare si cea de iesire ale HU... Eu ti-am spus lucruri care au fost facute... si culmea...si oameni care se pricep foarte bine la electronica... pe langa faptul .... ca ti-am explicat ca TDA2005 Scoate puterea care ti-am zis-o... si tu nu intelegi este parerea ta... Bafta... Am incercat sa iti explic dar zadarnic... |
Inca ceva pt intrare de putere mare sunt puse ca protectie rezistentele la amplificatoare..si am incheiat discutia :D
|
:drunk: :drunk: :drunk: :drunk:
|
mdeah...f interesant raspuns... :D
|
Si mai am o intrebare:La mine pe ampl*****ie
+ - + - Intre primul + si ultimul - scrie Bridge.Eu asa am legat wooefrul.E bine?daca mai pun un woofer de exemplu tre sa le leg normal? |
Pai dc-tzi iei tot un woofer de 8 ohmi potzi sa-l legi in paralel cu alalalt, adica amandoua in bridge. Dc-tzi iei unu de 4 ohmi renuntzi la asta de 8 ohmi, pt ca dc le legi pe amandoua in paralel obti mai putin de 4 ohmi, deci nu potzi sa le legi pe amandoua in bridge. Nici varianta legatului normal nu cred c-ar fii buna pt ca dezechilibrezi amplifu (pe un canal 4 pe alalalt 8 ).
Concluzie : ia un woofer de 4 ohmi bun. |
Merci
|
| All times are GMT +2. The time now is 01:19. |
- Copyright 2026 4Tuning