![]() |
Grupe de participare Legal Racing
Grupe de participare Legal Racing
|
Posibil sa se intervina putin la grupe.
|
Grupe noi!
1 Attachment(s)
Asa cum am promis am facut deja o modificare la grupele de participare. La grupa C care avea masini echipate cu motore ce de serie nu depaseau 150cp s-a crescut plaja de putere pana la 165cp. Grupa C are limita superioara 165cp. |
NOS/NITROX si grupe de participare
La Nitro, NOS sau ce denumire or scoate pentru gazul minune exista mai multe pareri legate de coeficientul care ajuta la determinarea grupei de participare. Posibil sa revenim si asupra acestui coeficient care acum este 2 si sa folosim unul mai mic pt. viitor. Daca ai o masina de 90 cp careia ii pui nos rezulta 180cp si deci grupa D masini echipate cu motoare standard de pana la 200cp. 90cp(puterea/fabrica a motorului ce echipeaza masina grupa A) X(imnultit) 2(coeficient de corectie a puterii pt determinarea grupelor de concurs) = 180cp(puterea rezultata deci rupa D pana la 200cp) 90 x 2 = 180cp - puterea care se ia in calcul pt determinarea grupei corecte. |
O parere:
grupa A1: 0 - 75 cp grupaA: 76 - 100 cp grupa B: 101 - 125 cp grupa C: 126 - 160 cp grupa D: 161 - 200 cp grupa E: 201 - 250 cp grupa F : 251 - 300 cp, etc.... Ce spuneti de asta? Pun aceasta parere a mea si in atentia oficialilor LR si nu numai..... Motivatia pe care o am este acea ca sunt direct interesat de situatia grupei B, deoarece exista o intrecere neloiala si fara nici cea mai mica sansa a motoarelor aspirate fata de cele turbo... si dau un exemplu, pe mine: -eu DOG-u detin la auto un motor aspirat cu puterea din constructie de 115 cp ( si sunt o multime cu motore de 105 cp, 110 cp,etc) dupa eliminarea tobei de foc si realizarea unei evacuari din teava de inox \"BORLA\" precum si montarea unui filtru sport, zic eu ca am ajuns undeva la 123 cp (altceva nu mai pot sa-i fac la un motor de acest tip, nici macar renumitulCIP tuning)... apoi: -unui motor TDI cu puterea din constructie de 130.5 cp, (care intra in prezent la clasa B), se stie ce modificari i se pot aduce, poate ajunge fara mare efort undeva la 165cp (perfect, sunt bani investiti si isi merita efortul), dar vin cu intrebarea: CE SANSA ARE UN MOTOR ASPIRAT MODIFICAT DE 123 CP IMPOTRIVA UNUI tdi MODIFICAT DE 165CP? Niciunul va spun eu... si nu tine deloc de maestria soferului in cursa, deci e o lupta inegala si pierduta din start... Spun asta pentru ca sunt masini de la grupa B, care usor ar face ravagii in grupa C... |
Re:
Quote:
|
Re:
Quote:
Sigur si noi ne-am gandit si vrem sa operam mai multe modificari, insa sa vedem la ce concluzie ajungem. Lafel ca la TDI e si cand vorbim de renault 5 Turbo care face cu advarat ravagii la grupa B. Ne-am gandit ca la masinile cu turbo-benzina poate si diesel sa le trecem mai sus o grupa. Sunt tot felul de dezbateri si vedem unde se ajunge. Va tinem la curent insa noi modificari nu cred ca vor aparea prea curand. |
daca le treceti pe cele turbo mai sus cu o grupa tot nu e corect .... 115cp este puterea stock a masinii.... si daca e competitiva in grupa B, de ce sa-i \"taiem macaroana\"..... , caz in care seatul galben care face ravagii la grupa C il mutam la D sau chiar la E...... S.A.M.D.
|
am mai scris si pe alt topic, dar imi place sa ma repet :P
mi se pare foarte buna ideea lui DOG, si de asemenea cred ca ar fi foarte interesant de urmarit cum ar afecta clasamentele o modificare de genul celei de care a vorbit Sebastian (Turbo sus o grupa) :woowoo: |
Re:
Quote:
Oricum s-ar face uni vor fi nemultumiti. Eu spun ca se referea la toate grupele nu doar la B. Pare o reglementare generala inca doar la nivel de propunere. |
raman la parerea ca 160CP in loc de 165CP ar fi mai potrivit ca sa ramana o plaja de 40CP intre 160 si 200CP
|
Si eu sunt deacord cu ideea de miscorare la 125 a grupei B... s-au macar la 129 si date derogari doar pentru masinile de 130 care nu au modificari
Dar pana la urma toata problema s-ar rezolva cu putin fair-play. Adica, regulamentul din ce tin eu minte, permite urcarea in grupe la cererea soferului. Si dupa ce la o etapa posesorul unei masini de la limita superioara a grupei, sa zicem B, (cu modificari mari de putere) castiga toate cursele din grupa la distante rusinoase pentru adversari, batand fara probleme chiar si masini din grupa D (nu mai zic de C) ar trebui din fair play la etapa urmatoare sa ceara el singur participarea la grupa superioara (in exemplul dat grupa C). Dar cum fair-playul nu poate fi impus (sau se poate?)... trebuie gasita o modalitate de echilibrare a grupelor care sa nemultumeasca pe cat mai putini (ca pana la urma orice varianta aleasa cred ca ar genera nemultumiri). Totusi o mutare mai sus in grupe a oricarei masini cu turbina din fabrica ar fi cam extrema. |
Re:
Quote:
|
BIne zis Lucian,plus ca saltul la urmatoarea grupa a unei masini turbo a fost experimentata si in alte organizari neprezentand un mare interes din partea multor posibili participantzi tocmai datorita acestei masuri cum spunea RoSonic...extrema !
Clasamentul prezentat in forma lui D O G pare atragator si mult mai convenabil din diferite perspective.Salut initiativa (daca se ia vre'una) |
Re:
Quote:
|
Sunt multe masini de 162-165cp aspirate unde le pui la clasa de 200?
165 cum am vorbit cu sebastian e bine. Pe mine ma dezavantajeaza orice largire de grupe pt ca eu sunt stas la 150, dar lucrez si pentru voi. Nu sunt egoist! |
ce faci cu un civic crx de 130cp il arunci in groapa cu lei nu-i dai nici o sansa?
TDI de 130 poate fi facut bine la grupa asta si GAM a de3monstrat asta mereu. Lucrati-va masinile nu veniti cu mana intinsa. Bafta! |
exista varianta posibila ca grupa A1 sa se contopeasca cu A si sa fie masini de pana la 105cp.
|
Re:
Quote:
|
grupe
grupa E: 201 - 250 cp = O DIFERENTA DE 49cp
Cam aiurea si,asa la grupele mici avem o diferenta de 24cp(putin rezonabil),iar la grupele mai mari o diferenta cam prea mare...adica daca am o masina de 205-210cp cum as putea concura cu o masina de 245-250cp care se da in aceeasi grupa cu mine fara sa imi iau masina la picioare ca m-a batut ala la 10 masini distanta?Adica daca diferenta \"in grupa\" ar fi de 20cp ar fi mai omenesc pt cei care sunt la inceputul grupei...poate pleaca mai prost oponentul,poate are filtrele infundate,poate am mai mult norok la viteze. |
Re:
Quote:
2. Atunci SEI-ule facem grupa B numai pentru GAM, KWX si tdi de 130 cipuite, iar restul ne vedem de treaba... 3. Si stai linistit ca nu sta nimeni cu mana intinsa.... ( o bujie, ceva... hmmm :lol: ) TE PUP :censored: |
Re:
Quote:
Ganditi-va ce cursa frumoasa ar fi intre o SUPERNOVA si un tdi de 101 cp cipuit... (frumoasa pe dracu) :yikes: |
Re:
Quote:
|
25cp la A, 30cp la B, 35 la C si 35 la D
deci 75, 100, 130, 165, 200 mi se pare corect |
ok
e greu sa faci grupe perfect echitabile si trebuie sa ti cont de parcul auto din Romania. Va promitem ca pana la urma or sa fie cele mai bune grupe in viitor, dar nu stiu cat o sa dureze, ne consultam intre noi cu altii de afara si cu FRA. |
Eventual la turbo sa se adauge 10% la putere, si daca dupa adaugarea de 10% depaseste grupa, atunci trece la urmatoarea, dsaca nu, ramane.
|
Re:
Quote:
Si toti sa aibe aceleasi kile nu vrei? Si cele cu tractiune integrala in clasa separata ? |
de ce?, chiar asa frica ti-e de vtec si 4x4?, sa nu mai spui la nimeni ce ti-a facut un SUV de 125cp cu 4x4 pe viraje la cei 300 cai ai tai :lol:
|
O idee buna mi s-ar parea sa se stabileasca grupele in functie de raportul CP/Kg asa ca de exemplu o masina de 100 CP si 1000 de KG sa fie la aceeasi grupa cu una de 130 CP si 1300 Kg.Mi se pare mult mai bine asa,ar echilibra foarte mult toate cursele si ar pune soferii la regim.:P
|
Ideal ar fi sa se stabileasca grupele in functie de timpii scosi pe 400m in cadrul unor calificari , dar deocamdata logistica nu permite .
E normal ca cei care se simt dezavantajati intr-un fel sau altul sa ceara modificarea grupelor (e.g. grupa golfurilor de 130 cai sau grupa lui ceky ) ; ce mi se pare absurd e sa vrei departajarea in functie de NA / Turbo ...un exemplu practic :2 masini la start , un seat leon 1.8 turbo 180 stock si un civic type r 200 cai NA stock ( unul are 7.7 suta iar celalalt 6.6 ) ce draq...nu ati vrea sa bagati leonul la clasa 200-250 cai ( evident ...clasa BUB )? Pana una alta grupele sunt facute destul de bine luand in considerare numarul participantilor la fiecare eveniment ; cand vor fi destule masini ( si cand spun destule, ma refer la un numar mai mare de 4,6 sau intr-un caz fericit 8 participanti per grupa ) grupele vor fi facute altfel in mod sigur daca ar fi dupa majoritatea ... ar trebui sa avem departajare rwd , fwd si awd ,turbo si normal aspirat PE FIECARE GRUPA...parerea mea ....absurd fiecare ar vrea o grupa in care sa aiba sanse mai mari dar nu e intotdeauna posibil si nici corect ; in fond ati vazut ca si in grupa tdi-urilor impinse rau de tot exista \"remediu\"...renault 5 , in cazul grupei lui ceky ar putea fi cielo (care e exemplul cel mai elocvent ca si un motor normal aspirat poate \"sa rupa asfaltul \" ) , un sfat .....concentrati-va in a va modifica masina si lasati calculele prin care ati fi favoriti in grupa , lasati organizatorii sa faca grupele , ca pana acum au facut o treaba foarte buna |
Re:
Quote:
Logistica ne permite acest lucru. Nu e normal sa-i amestecam pe toti. Si la cursele de moto de multe ori clasele inferioare au timpi mai buni. Daca as face cum spui tu cei cu masini puternice ar putea controla tot, mergand intr-un timp calculat asigurandu-si o grupa inferioara castigata. Sti tu cum trag ei in calificari? Se va mai coafa regulamentul privind grupele dar nu radical, discutile care le faceti voi acum le-am facut la inceputuri si am ajuns la grupele pe care le vedeti cu mici modificari. |
poti controla foarte bine participantii care trag sa obtina timpi mai slabi printr-o marja ; de exemplu : o masina scoate timpul cel mai bun in calificari (in cadrul a 2 manse) 14 secunde ....ok...daca in timpul probelor eliminatorii scoate mai bine cu 0.5 secunde decat timpul cel mai bun obtinut in calificari e descalificat automat ; in acest fel toti participantii trag sa obtina cel mai bun timp in calificari ....
|
sebastian ... HABAR NU AM DE CE NU ITI POVESTESC o mica poveste A LUI kozz si zetemte ... in care povestesc ce s-a intamplat la cursa King Of Europe (cel mai important eveniment din europa pe 1/4 mile) ... sa vezi acolo cum s-au facut departajarile ... si te poti inspira in vre-un fel!!!
DECI, SINCER EU POLIFEM, NU STIU DE CE NU ITI POVESTESC SI NUMAI INCERC SA ITI STARNESC CURIOZITATEA.... Gratzian: nu stiu polifem, dece nu povestesti sau nu citezi? sau sa dai copy-paste ca sa nu mai spun ca ai si nr de tel a lui sebi si mai mult ati si vorbit de nenumarate ori, si puteai slava domnului sa ii povestesti crezi ca este ok metoda asta de starnire a curiozitatii? |
Re:
Quote:
Si e f bine daca cineva de la o clasa mai mica obttine timp mai bun. De ce sa nu incurajam tuningul? La clasa lui fiecare sa scoata cat mai mult, cine risca castiga. Hai sa lasam grupele cum saunt si sa ne gandim doar la mici modificari iar cand organizati voi faceti alte grupe cum va tece prin cap. Pot face si o superdepartajare dar avantajeaza doar masinile de curse drag, pe cele de strada care reprezinta peste 90% la noi le va afecta negativ. |
cate grupe vreti sa aveti ?, ajunge la un moment dat sa ia ultimul la o grupa, locul 2, ca nu sunt participanti.
daca sunte-ti dezavantajati, modificati-va masinile ca de asta e cursa si nu plimbare la piatza. daca ai masina tare bati 2 grupe deodata, daca nu o iei si asta e, toti vor sa castige fara sa-si faca nici o modificare la masina. in US, sunt grupele impartite in FWD, RWD AWD. street, drag sau pro drag. ce atatea calcule kilograme si cp si turbo si non-turbo ??! |
DA. |
Re:
Quote:
Ar cam trebui tu sa te abtii de la comentarii,mai ales de \"cursa\"Arad -Timisoara. :wink: Tare cursa cind cineva te depaseste de cel putin 10 ori si dupa aia te asteapta sa vi si tu :lol: .Ai uitat de cate ori veneai lansat sa ma depasesti si de fapt te depaseam eu? :shock: Un sfat: invata sa schimbi vitezele ca uneori te-ai cam facut de cacao(cursele de la Arad ti le amintesti?) :idea: |
numai fii off-topic, ai luat-o pe viraje ca nu-ti statea masina nici cum, te lauzi ca in linie dreapta m-ai facut cu 300cp sport coupe vs. 125cp SUV, mi-ar fi rusine :lol:
de 10 ori m-ai facut in linie dreapta si eu tot de 10 ori te-am facut pe viraje :wink: iar cu schimbatul vitezelor la liniute, ultima cursa am scos cei mai constanti timpi dintre toti concurentii, deci ... :roll: |
Re:
Quote:
Stii acum imi pare rau ca m-am jucat cu tine,se pare ca tu chiar n-ai inteles ca ptr.mine o fost distractiv,ca am vrut sa intelegi mesajul:stai in banca ta ca nu-i loc.Scuza-ma ca-ti spun dar faza cu \"depasitul de 10 ori pe viraje\"ii o minciuna pe care o pot confirma 2 persoane care au fost cu mine in masina.M-ai depasit de 3 ori venind lansat din spate in timp ce eu mergeam deja normal ptr. ca am crezut ca ti-ai primit lectia.Una din astea 3 depasiri fenomenale ale tale a fost,dupa cum bine stii cind am frinat brusc ca sa te las ptr. ca eram paraleli si iti venea masina din fata. Eu n-am auzit sau vazut undeva ca tu ai fost cel mai constant dar multi,foarte multi au fazut ca ptr.tine faza cu schimbatul vitezelor ii c-am complicata.Ai uitat ca la Atu nu mai aveai cuvinte? Deci,hai sa dicutam la subiectul topicului. |
Re:
Quote:
Te rog hai sa dam toti dovada de clementa. Multumesc! |
| All times are GMT +2. The time now is 10:39. |
- Copyright 2026 4Tuning