![]() |
flacari esapament
am vazut p youtube mai multe filme in titlul carora scria "anti-lag" si scot flacari p esapament. Mai d mult acum vreo 2 ani am gasit aici p site un film cu o nova ( parca JAX avea nr nush sigur ) si avea si el ceva facut la ea de scotea. din ce am citit acolo mi-a ramas in minte doar ca zicea cineva la un moment dat ca la orice masina se poate. :) vreau si eu sa stiu cum.
https://www.youtube.com/watch?v=NzPXj...eature=related |
Re: flacari esapament
exista kituri care se monteaza... "flame throwers" (sper ca am scris corect). Dar nu vad utilitatea la asa ceva... e cam la fel ca "aripioarele de rechin" :lol:
|
Quote:
Flame throwerul este una din cele mai spectaculoase mijloace de a-ti personaliza masina, alaturi de lambo doors si jantele mari. Gasesti destul de usor si la noi asa ceva. |
Cam la ce preturi se gasesti ?
|
multumesc pentru raspunsuri. unde se gaseste asa ceva ? si la ce pretz ?
|
gresiti amarnic, motivul pt care masinile de raliu , masinile turbo de performanta (de curse , sau de strada dar cu putere foarte mare si care functioneaza in regim de curse) scot flacari pe evacuare este ca au un injector care baga benzina in galeria de evacuare intre motor si turbina.
Au aratat si pe discovery acum 3-4 ani,cand faceau un documentar despre echipa subaru. Ideea e ca atunci cand schimbi viteza sau cand reduci din acceleratie turbina nu mai are sursa de energie pt a o face sa se invarta . Se pune un injector de benzina pe galeria de evacuare intre motor si turbina, cand benzina de pe evacuare se aprinde , amestecul de gaze se destinde si invarte turbina. (nu e vorba de presiune in galeria de admisie, e vorba de viteza de rotatie a turbinei, lipsa lagului).Desigur practica aceasta este folosita in cazul in care nu te astepti ca ansamblul motor,turbina,galerie de evacuare sa tina mai mult decat o etapa de raliu, o cursa de strada.... Pe acelasi principiu se foloseste si injectia cu protoxid de azot pe masinile turbo doar la turatii mici , pt a ajuta turbina sa se invarta. |
Quote:
ai dreptate, dar nu cred ca era vorba despre tehnologia wrc... |
scuze daca am postat gresit . vroiam sa zic ca exista si un motiv tehnic pt care masinile scot flacari pe evacuare, nu doar pur estetic, din primul post nu se intelegea :P
|
Quote:
|
eu ma refeream la un motor care merge in parametrii
|
Quote:
|
din ce am vazut eu pe net acum ceva timp sistemul este destul de banal. O bobina de inductie, o bujie (nu stiu de care) si cam atat. Bobina da curent la bujie, care da scanteie si aprinde gazele. Mai trebuie o toba sport si nu merge la masinile cu catalizator. Cei care cunosc sistemul sa nu sariti cu gura pe mine, ca asta am citit si eu pe un site unde se prezenta produsul
|
au la PerformanceZone kit-uri d'astea...170 USD :-)
|
multumesc pentru raspunsuri. deci merge la orice masina. asa cum credeam si eu. a spus cineva mai sus decat sa-ti iei asa ceva mai bine iti iei o toba sport de banii aia :) am dreptate ?
|
Quote:
|
deci eu mai repede mi-as pune ceva asa,decat o toba sport,pt ca la toba sport e sunetul si atat,adica iti da 2-3 CP (in functie de masina),si eu decat sa imi ia talonul pt ca am toba prea galagioasa (se intampla si d-astea),prefer sa nu imi faca nimeni nimic,si sa am masina jmechera,cu flame thrower B-)
|
O toba, doar toba, finala iti da doar sunetul, nimic mai mult!Cine te pune s`o alegi pe cea mai galagioasa, hai sa fim seriosi..
|
1 Attachment(s)
ajuta pe cineva?aveam schema in comp mai demult,nu stiu cat de eficienta e,a fost pusa pe forum de un baiat cu un opel astra f.cine incearca sa faca asa ceva sa ne spuna si noua rezultatul :)
|
deci nu se stie daca merge si la Diesel?
|
Quote:
|
da' nu e mai simplu cu un flame thrower ?? /:)
|
Sa va zic parerea mea din proprie experienta....finca am si eu pe masina un flame kit.Cineva a zis ca e pur estetic...corect,estetic si atit.Cite ceva despre ce conditii trebuie sa indeplineasca o masina pt.ca,flame kit-ul sa functioneze la capacitate maxima:
-motorul trebuie sa fie pe benzina,de preferat un motor de cilindree mai mare -esapament sport de la motor pina la toba finala inclusiv -inainte de a pune in functiune flame kit-ul,esapamentul trebuie sa fie foarte bine incalzit,altfel nici nu merge(cel putin la kit-ul pe care il am eu) Flame kit-ul e format din: -un modul care se leaga la sistemul de aprindere al masinii -o bobona de inductie...e buna si cea de dacie(trebuie montata cit mai aproape de toba finala,eu o am in portbagaj) -o bujie,de preferat bujiile cu filet mai lung(bujia se monteaza pe toba finala,chiar la iesire,in partea de sus...cu filetul in jos) -o fisa care va face legatura intre bobina si bujie Cam asta ar fi.Modulul se leaga pe aprindere care difera de la masina la masina,in masina sunt doua butoane,unul de siguranta care taie curentul din modul cind nu se foloseste....iar celalalt e un buton cu revenire,buton care da curen la bujie.Principiul e asta;se accelereaza pina in jur de 6000 de ture,se tine turatia constanta si se apasa butonul cu revenire,in tot acest timp acul de la turometru va cobori in turatie de relanti,nu trebuie luat piciorul de pe acceleratie.In spate la esapament surpriza (placuta )FLACARIIII.Modulul taie aprinderea si benzina ne arsa se trimite pe evacuare,iar cind se apasa butonul scinteia de la bujie aprinde benzina.Nu se recomanda mai mult de 7-8 incercari la rind.Cam asta e cu flame kit-ul care il am eu.Nu spun ca toate sunt la fel.Asa funtioneaza al meu.Am dat pe el in jur de 150 euro.Sper ca am reusit sa va lamuresc cit de cit si nu v-am incurcat si mai tare.Am sa incerc sa pun un link de pe youtube cu masina mea cind scotea flacari....sper sa reusesc.https://www.youtube.com/watch?v=IBuPyD-r5VI |
De aici poti face rost de flame thrower kit..... http://www.performancezone.ro/index....&subcategId=32
|
Daca ai motor turbo si ai ASL nu-ti mai tree flame-thrower...:D
|
Si iti faci stoc de turbine daca nu au pale ceramice .
|
Sal,
Intradeva kitul de flame thrower il gasiti PERFORMANCEZONE magazinul nostru de la iesirea spre Mogosoaia, sau se poate comanda direct de pe site. Este un acesoriu destul de spectaculos pentru masina dumneavoastra. Intre timp puteti vedea rx7-le construit de noi, mentionez ca masina NU are flame thrower. Veti vedea probabil cele mai spectaculoase flacari scoase de catre o masina si asta la nivel mondial !!! :) https://www.youtube.com/watch?v=208Cr1_DzEg Enjoy... |
Vad ca cei care comercializeaza acest kit de flame thrower nu mentioneaza si efectele negative pe care le poate avea asupra motorului. Prin inserierea a 2 bobine scanteia la bujii este mai slaba. Ast ainseamna o ardere mai putin completa a benzinei . In cazul unor motoare asta poate rezulta udarea bujiilor si poate chiar "spalarea" segmentilor. Dupa cum probabil stiu multi ... benzina cam spala uleiul. Enjoy !
|
Quote:
|
Quote:
Nu uita ca este un motor rotativ ... fara pistoane axe cu came supape etc etc .... ar fi un proces prea lung sa incerc tie sa iti expic ce se intampla acolo, pt asta ar trebuii sa ai habar de motoare si setari ecu ... cea ce tu se pare ca nu prea stii ... dar stii sa te indoiesti de ce spun eu :) Am spus clar in primul post ca masina nu are Flame thrower si ca flacarile sunt cauzate de motor in sine asa ca nu inteleg care parte nu ai priceput-o ...???? |
Ar fi cazul sa nu mai suferi atat. Faptul ca esti singurul roman dintr-o competitie de drift nu-ti aroga decat meritul de a fi singurul roman PARTICIPANT la un gen de competitie auto. Tocmai ai facut pe desteptul cu cel care a realizat CU MANA LUI , nu prin shopping de "custom parts" , cea mai spectaculoasa masina la capitolul tuning . Postul meu am vazut ca l-ai ignorat. Este adevarat sau nu ca un producator serios de flame thrower pune in pachet si o hartie in care spune ca poate fi daunator motorului si ca nu-si asuma nici un damage cauzat de acesta ?
Felicitari pt masini , magazin si participarile la drift . Dar vezi OAMENI precum Onoriu , Pepy , Andrei SAD care inseamna ceva in comunitatea asta , care participa la evenimente si vin cu LOC 1 si nu sufera gratuit ca tine. Apropo ... in filmuletul ala NU sunt cele mai mari flacari la nivel mondial. SAD stie cand aveam 1.4 turbo fara flame thrower ce flacari scoteam . ;) :))) |
Esti total off topic si dintre toti care posteaza aici tu suferi cel mai mult, ce fac eu nu are nici o legatura cu postul meu si cu flame thrower-u, a si ca o mentiune noi nu producem flame thrower-urile ;) doar le comercializam.
Mi-am amintit de tine tu esti cel care cu dacia distruge rx-7 le la orice ora bla bla ... daca vrei sa ma ataci pe mine personal cu posturile tale cum o faci peste tot e de ajuns sa imi scrii pe privat nu polua topicu. Nu ma adresam tie in postul meu si nu vad de ce sari tu ... doar ca sa vezi ce mult suferi de tine ;) Inca nu am vazut post scris de tine in care sa nu te certi cu cineva.... get a life dude ... chill A si da ... era culmea ca tu sa nu faci flacari mai mari si mai tari ca si rx-7 le meu cu 1,4 tau turbo ... oare exista ceva in lumea asta la care tu nu esti cel mai bun .... ??? :D |
Aberezi. Rau ...
|
Quote:
Adevarul e ca sunt un pusti fraier si m-am bagat si eu in seama cu tine ... Nu am sa te jignesc cum ai facut tu ca nu imi sta in fire ... asta ca sa iti demonstrez ca nu ma cobor la nivelul tau... dar modul tau de exprimare lasa de dorit ... sincer ... La partea cu indoitul de ceea ce spui tu ... cine ziceai ca esti ??? Ca nu am auzit de tine . Daca masina aia da flacari la relanti fara flame-thrower ( ca se aude pe filmarea aia cand se tureaza motorul si cand nu se tureaza ) inseamna ca e extraordinar de bine setata. Apropo ... vezi ca un kit turbo complet mai contine si alte componente in afara de turbina , garnitura serpi si intercooler ... asa ca chestie ca tot comercializezi " kiturile respective " dar tu nu ma baga in seama ca sunt fraier si nu am habar ! Bafta. P.S : De curiozitate am sa ma uit la 4Tuning Days cum o sa scoata flacari la relanti daca o sa ajungi cu ea in Bucuresti ... tare sunt curios ... si am sa ma mai uit si la altceva ... o sa iti zic atunci la ce . P.S. : masina mea e in prima poza de pe cutia asta : www.eatmyflames.com ... Asta daca chiar vrei sa ne cunoastem. |
Pacat ca nu mai exista filmarile de la vila lui Ceres ... cand faceam "concert" de flacari. Cu ocazia asta se convingea si omul ca se poate si fara flamethrower. Apropo ... era de la supape. :))
|
Quote:
WORD.....;) |
Deci in final cum a ramas ? Avem si noi un site in Romania de udne sa achizitionam astfel de bijuterii ?
|
https://www.youtube.com/watch?v=g4q3HTMR5as fara flame thrower fara nimic:lol:
|
Explica .
|
|
Videoclipuri am vazut , vreau sa vad cum se fabrica sau de unde le cumparam .
|
| All times are GMT +2. The time now is 20:14. |
- Copyright 2026 4Tuning