Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Tuning Exterior (https://forum.4tuning.ro/468-tuning-exterior.html)
-   -   Interes in piese de carbon? (https://forum.4tuning.ro/468-tuning-exterior/58738-interes-piese-carbon.html)

AlliedComposites 29-11-07 20:23

Interes in piese de carbon?

Sper sa nu incalc vreo regula a forumului, dar vroiam sa vad ce fel de interes este pentru piese din fibra de carbon in romania. Eu fac piese aici in canada de vreun an pentru masinile de aici, si fiindca am avut atatia interesati am tot crescut, si acuma am inceput si cu piese pentru masinile europene de aici... deci nu mi-ar fi greu sa le trimit prin posta in romania, la niste prieteni care sa se ocupe de vanzare... m-am interesat de transport, si nu e decat dublu cat ma costa sa trimit in america, deci destul de ieftin si eu m-as putea ocupa de asta... asta daca va intereseaza...

deocamdata la europene, nu am facut piese decat pentru audi A4 B7, anume eleron pentru bara din spate din carbon, cutie de subwoofer din carbon (custom fit pentru gaura din stanga din portbagaj) cu placa pentru amplificator din carbon (pentru gaura din dreapta din portbagaj), si acum o sa ma apuc sa fac un kit pentru a schimba cele 9 piese de lemn de la interior cu carbon, ca la RS4....

de asemenea, am facut 2 chestii pentru BMW E30, o placa din carbon pentru montarea placutei de numar in spate, si buzunarele interioare de la usi din carbon, si mai am cateva piese planuite dar va zic de ele daca sunteti interesati doar...

asta e doar un exemplu, as putea sa fac mai tot, dar imi trebuie matrize, deci pentru inceput nu as putea sa ofer decat piese pentru masini gen VW, audi, mercedes, bmw, volvo, majoritatea celor japoneze si normal, alea americane.

daca sunte-ti interesa-ti pot sa pun si niste poze, sau un link la website....

George

AlliedComposites 29-11-07 21:14

Re: Interes in piese de carbon?

dupa ce am vazut preturile la celelalte piese de carbon care se vand pe website, pot sa va garantez ca preturile o sa fie mult mai joase...

de exemplu, grilele pentru BMW care le vinde cineva cu 100+ euro... eu ii fac lu unu acum un set pentru E30 si nu il costa decat $25 ca sunt asa de mici :) si e carbon adevarat, nu abtipild

Alfa_band 29-11-07 22:41

Pot sa pui niste poze cu lucrarile?In special pt e30.Merci

AlliedComposites 29-11-07 22:52

uite website-ul... lucrez sa-l fac mai prezentabil, si sa pun mai multe poze, dar e aceptabil. Pana acuma nu prea am avut nevoie de website pentru ca cu majoritatea clientilor de aici vorbesc direct pe forumuri.

www.alliedcomposites.com

paginile canadiene si americane au cele mai multe detalii... o sa fie multe updaturi deci mai treceti din cand in cand :)

Cat despre E30:

-in pozele alea, placa nu are cele 4 gauri de montare date inca... o sa pun poze si cu gaurile date

-buzunarele, n-am facut decat un set pana acuma, mai demult, deci nu prea am poze, dar pot sa-ti trimit

-celelalte piese care vreau sa le fac sunt cele doua grile, si POATE un eleron simplu pentru bara din fata (am un client care are una din plastic, si o vrea duplicata in carbon, si ma gandeam sa fac mai multe pentru toata lumea folosind matritza lui)

FUBU_S 30-11-07 10:38

nu iti merge saitu... pentru Nissan 200sx, 180sx, 240sx. din 90-94 ai ceva?

AlliedComposites 30-11-07 18:48

Quote:

Originally Posted by FUBU_S (Post 1222823)
nu iti merge saitu... pentru Nissan 200sx, 180sx, 240sx. din 90-94 ai ceva?

mai incearca o data, ca la mine merge...

uite sectiunea de S13 (240sx, etc):

http://alliedcomposites.com/george/website/s13.html

deocamdata fac doar piesa centrala la bord, usita de la scrumiera, cotiera centrala, si capace pentru faruri.... Am facut si un eleron pentru S13, dar nu merge decat pentru unu din bodykit-uri (o sa pun poze noi pe sectiunea asta din website in curand). Am si doua glovebox-uri aici de la doi clienti care le vor, deci le voi aduaga si pe ele in catalog dupa ce le termin si ies bine 8)

cam atat pentru S13 deocamdata, decat daca fac rost de niste oglinzi exterioare, si atunci o sa le fac si pe alea... Pentru cei de aici o sa le fac si portbagaje si capote, dar alea ar fi cam greu de trimis pana in romania... Daca ai vreo sugestie spune-mi, fiindca astea sunt doar piesele care lumea de aici mi le-a cerut pana acuma, si poate mai sunt si altele ;)

daca altcineva are intrebari sau sugestii nu ezitati fiindca nu ma doare mana sa raspund la oricate intrebari aveti, sau daca doar vreti mai multe informatii si poze 8) Cum spuneam mai sus, daca nu gasiti toate datele in sectiunea romana, uitati-va si pe sectiunea canadiana si americana, caci acelea au cele mai multe categorii si informatii

BlacK_KilleR 30-11-07 19:04

pentru un seat ibiza poti face ceva la interior???sau exterior......ibiza r din 2005

AlliedComposites 30-11-07 19:21

nu prea, pentru ca nu avem SEAT-uri aici... altfel, pot sa fac aproape orice piesa pentru orice masina, barca, tractor, avion, sau chiar si pentru casa/garaj (capacul de veceu din fibra de carbon :-P).... orice... dar imi trebuie matritza...

sincer, daca exista interes real in produse din fibra de carbon in romania, sau daca ma extind destul in europa, o sa deschid pana la urma un mic sediu si in romania, de unde sa produc piesele pentru market-ul european. Am deja totul aranjat pentru cand o sa vina clipa, inclusiv spatiul, mana de lucru, si restul, dar intai vreau sa cunosc mai bine piata locala si ce se cere, inainte de a comite la asa ceva. Deci daca va arati interesul, desi nu va pot ajuta pe toti acum, as putea in viitorul apropiat.

De asemenea, cand o sa incep sa trimit piese in romania, o sa le trimit in cutii mai mari, mai multe o data, si daca treaba merge bine, pot sa-l rog pe unu din prietenii mei din bucuresti, sa se duca la dezmembrari, sa scoata exact ce piese vreti voi, sa mi le trimita prin posta ca sa le am de matrize si sa vi le pot face... sigur, o sa dureze ceva timp, dar daca e o masina po****ra pentru care pot vinde acelasi gen de piesa la mai multi, atunci o sa acopar eu costul de a gasi matrizele si de a le trimite in canada.

Deci, o sa incerc sa va ajut cat de mult pot, la orice dorinta aveti, dar nu va suparati daca unele chestii nu pot fi facute inca...

POATE de la vara o sa pot sa produc direct din romania, dar nu pot garanta

AlliedComposites 01-12-07 16:43

pentru cei cu E30:

-am gasit o pleoapa din fibra de sticla, de vanzare aici pe forum, si o sa o cumpar ca sa fac pleoape din fibra de carbon pentru cei de aici (sau din fibra de sticla, ca aici nu se gasesc de nici un fel)...

-as putea normal sa le vand si in romania daca sunteti interesati... se pare ca sunteti, fiindca deja doua persoane mi-au pomenit de piesa asta, dar mai intreb, ca daca sunteti mai multi putem grabi lucrurile mai mult.

- nu m-am gandit inca la pret, dar voi cam cat ati da pe una (din carbon)? In jur de 100 euro? un pic mai mult? un pic mai putin?

oricum cred ca pleoapa ar arata grozav cu o capota de carbon :D

corraptor_evo 04-12-07 14:29

Ma intereseaza orice piesa pentru VW Corrado. Stiu ca in Canada s-au livrat citeva mii de bucati intre '92 si '95. Exixta cluburi, site-uri si ateliere specializate pentru aceasta masina.
http://www.kompressorcanada.ca
http://www.corrado-club.ca/forum
http://www.corradoworld.com

etc.

AlliedComposites 04-12-07 17:36

da da, cunosc corrado bine de tot... aveam un prieten care bagase mai bine de 30,000 intr-unu acum cativa ani, si pe vremea aia ma gandeam serios sa-mi iau si eu unu.

O sa vad ce pot sa fac... exista pe drumuri, dar la dezmembrari n-am vazut, deci o sa vorbesc cu astia de pe forumurile locale sa vad daca unu nu are o masina de piese... Cam ce te-ar interesa mai mult: piese de interior, sau preferabil pentru exterior?

Trebuie sa ies nitel in oras, dar cand ma intorc o sa pun poza cu eleronul de S13 si 240sx pentru FUBU_S si ceilalti interesati ca el :)

De asemenea, am dat o fuga ieri pe la dezmembrari, si desi nu prea am gasit ce vroiam, printre chestiile care poate va intereseaza si pe voi, am luat un interior de Mitsubishi Eclipse (a doua generatie, 95-99) si o sa ma apuc imediat sa fac piese si pentru masina asta.

corraptor_evo 05-12-07 12:51

Bloodfart, ORICE piesa de Corrado! Capota, aripi, eleron, spoilere, piese din bord, de pe portiere, ochelarii de la faruri, grila... Spune-mi tu ce gasesti...

StoicaR 05-12-07 13:41

fete de usi pt toyota celica t20 din `96 - iti dau fete de usi care le am acum dak te ajuta

AlliedComposites 05-12-07 13:52

celica am vazut o gramada pe la dezmembrari, nu ar trebui sa fie problema... deci vrei piese de carbon care sa acopere (sa se lipeasca pe) usile originale nu, ca sa arate a carbon, dar sa nu coste o tona? Am facut deja chestii din astea pentru portbagaje, deci nu ar fi o problema...

e ger de tot aici acum, dar daca te intereseaza, cand vine o zi mai calduta dau o fuga si iau usile... ar fi mult prea scump sa le trimiti tu pana aici... daca vrei, pot sa iau doua usi si sa laminez fibra de carbon direct pe metal, ca sa nu trebuiasca lipita si sa fie acolo pe veci, si sa-ti trimit prin posta piesele terminate, daca asta este un showcar si vrei sa arate perfect de parca ar fi 100% din carbon

AlliedComposites 05-12-07 13:53

Quote:

Originally Posted by corraptor_evo (Post 1231113)
Bloodfart, ORICE piesa de Corrado! Capota, aripi, eleron, spoilere, piese din bord, de pe portiere, ochelarii de la faruri, grila... Spune-mi tu ce gasesti...

ok, am inteles atunci ;) sa vad ce pot sa fac pentru tine 8)

StoicaR 05-12-07 13:57

dak e sa facem asa m-ar interesa si componentele care alcatuiesc bordul ...

AlliedComposites 05-12-07 14:28

bine, atunci eu o sa ma uit dupa asta, si cand am niste informatii iti dau un mesaj personal si iti spun exact ce-am gasit.

StoicaR 05-12-07 14:29

si cu preturi dak se poate

AlliedComposites 05-12-07 14:33

desigur ;)

baubau racing 05-12-07 14:54

3 Attachment(s)
Salut! M-ar interesa si pe mine daca poti face pt un evo8 urmatoarele: capota, spoiler fata si un difuzor (extractor) spate care se monteaza sub masina? Am si ceva poze cu ce vreau ,am incercat sa le comand din state dar mi-au spus ca e complicat cu transportul.Crezi ca ma poti ajuta ? Daca da imi poti da si un pret?Ai ceva poze in attach.
Merci!

AlliedComposites 07-12-07 00:01

4 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by baubau racing (Post 1231314)
Salut! M-ar interesa si pe mine daca poti face pt un evo8 urmatoarele: capota, spoiler fata si un difuzor (extractor) spate care se monteaza sub masina? Am si ceva poze cu ce vreau ,am incercat sa le comand din state dar mi-au spus ca e complicat cu transportul.Crezi ca ma poti ajuta ? Daca da imi poti da si un pret?Ai ceva poze in attach.
Merci!

mai din pacate aici in canada nu au fost legale nici un mitsubishi evo, pana acuma cand a aparut EVO 10 :cry: :cry: :cry: deci nu am de unde sa gasesc una la dezmembrari ca sa folosesc piesele ca matrize :sad:

daca interiorul e la fel sau asemanator cu lancerul normal, atunci din astea sunt, si as putea sa te ajut probabil

Cateva poze luate tarziu aseara cu eleronul de Nissan S13 / 240SX

AlliedComposites 08-12-07 03:15

2 Attachment(s)
am adaugat inca 2 masini, si poze si mai multe for fi pe website cat de curand... Honda Civic (modelul mai vechi), si mitsubishi eclipse (95-99)... alte update-uri urmeaza cat de curand.

www.alliedcomposites.com

in poza, una din piesele pentru honda civic (anii 90). In poza, este o laminatie facuta pentru un localnic 8)

AlliedComposites 09-12-07 09:49

3 Attachment(s)
portbagaj si spoiler pentru un client local :twisted:

AlliedComposites 09-12-07 09:54

Quote:

Originally Posted by baubau racing (Post 1231314)
Merci!

ti-am trimis un PM 8)

69-HAI 09-12-07 12:09

sal
am un e 30 din 1990,mi-a adus cineva din state
o capota de carbon- super bine lucrata, chiar nu ma asteptam,sunt f. multumit de felul cum arata
l-am rugat sa-mi aduca si capacul de portbagaj,dar a zis ca nu agasit asa ceva,nu s-ar fabrica
te rog frumos daca ai facut pt cineva, sau daca ai asa ceva ,sa-mi zici cat costa,si daca ai, cum facem cu transportul? ms.mult

baubau racing 09-12-07 12:33

Sal! Am controlat dar la mine nu a ajuns nici un PM.Cred ca sa oprit undeva pe drum.Il mai poti trimite inca o data te rog?Erau vesti bune in el?Merci mult.

scorpio GL 09-12-07 14:09

salut, o capota pentru un golf mk1 la ce pret ar fi? nu trebuie sa aiba prize, modele fistichii etc...

rew 09-12-07 19:45

pentru R 5 o capota si un haion...nu stiu daca aveti asa ceva pe acolo.

AlliedComposites 09-12-07 20:22

Quote:

Originally Posted by 69-HAI (Post 1237621)
sal
am un e 30 din 1990,mi-a adus cineva din state
o capota de carbon- super bine lucrata, chiar nu ma asteptam,sunt f. multumit de felul cum arata
l-am rugat sa-mi aduca si capacul de portbagaj,dar a zis ca nu agasit asa ceva,nu s-ar fabrica
te rog frumos daca ai facut pt cineva, sau daca ai asa ceva ,sa-mi zici cat costa,si daca ai, cum facem cu transportul? ms.mult

nu am facut inca, dar am vazut cateva E30 la dezmembrari ultima data cand am fost.... Tu ai portbagajul normal sau ala de M3, ca am inteles ca sunt complet diferite?

as putea sa ma uit... ar fi trei optiuni:

-1: portbagaj din carbon si fibra de sticla, ca toate celelalte care se vand pe piata...

-2: portbagaj de racing, care ar fi 100% din fibra de carbon, si ar cantari sub 2 kg

-3: laminatie de carbon: adica eu iau un portbagaj de metal, il dau cu ceara, si pun doua straturi de fibra de carbon pe el. dupa ce se usuca rasina si desprind piesa de carbon de pe ea si o tai in forma care trebuie, iese o laminatie care poate sa fie lipita sau montata pe orice portbagaj de E30, si ar arata exact de parca ar fi din carbon. Avantajul este ca costa cam o treime fata de cat ar costa un portbagaj intreg, si nu adauga mai mult de vreo 100 de grame de greutate...

In ultimele poze de mai sus, portbagajul si aripa sunt laminate cu fibra de carbon, si pe proietar nu l-a costat decat $350, in loc de peste $1000 cat l-ar costa altfel.... Singura diferenta este ca i-am dat piesele cu smilgher, si am laminat fibra de carbon direct pe piesele lui, deci o sa fie acolo pe veci, si el nu mai trebuie sa mai faca nimic... pot sa pun niste poze cu exact cum arata laminatiile de portbagaj, fiindca am facut cateva pentru masina mea care le-am trimis la diferiti clienti.

Alt avantaj este ca fiind doar laminatii, pot sa le pun una intr-alta si sa trimit vreo zece intr-un pachet in care nu ar intra decat un singur portbagaj intreg, ceea ce ar reduce foarte mult pretul de transport... Fiindca portbagajul de la E30 e micut, probabil ca as putea sa fac laminatiile pentru numai vreo $150-175, si daca chiar as avea cateva persoane interesate, nu vad sa coste peste 150 de euro cu transport cu tot pentru fiecare... avand in vedere ce preturi cer altii pentru alte piese, nu cred ca s-ar putea apropia cineva de pretul asta... Eu m-as ocupa de transport, si nici un leu nu ar trebui sa fie dat pana cand va duceti sa va luati piesa... Da-mi un PM daca te intereseaza varianta asta, si daca crezi ca poti sa mai convingi niste prieteni sa comita si ei zimi si aranjam sa-ti fac un discount mai mare tie ;)

AlliedComposites 09-12-07 20:29

Quote:

Originally Posted by baubau racing (Post 1237661)
Sal! Am controlat dar la mine nu a ajuns nici un PM.Cred ca sa oprit undeva pe drum.Il mai poti trimite inca o data te rog?Erau vesti bune in el?Merci mult.

buna... da ai dreptate, m-am uitat si eu la sent messages si nu apare, deci poate nu am dat send ca prostu :lol:

Ce-ti spuneam era ca din pacate taranii astia canadieni nu au aprobat intrarea niciunui mitsu EVO pana acum cand a iesit ultimul EVO 10, deci nu avem nici unul in tara, deci nici unul la dezmembrari ca sa am de unde sa iau piesele originale si sa fac matritze din ele pentru piese de carbon :sad:

Daca interiorul este asemanator cu cel de la Lancer-ul obisnuit, atunci te-as putea ajuta ca din astea avem tone.

AlliedComposites 09-12-07 20:31

Quote:

Originally Posted by scorpio GL (Post 1237836)
salut, o capota pentru un golf mk1 la ce pret ar fi? nu trebuie sa aiba prize, modele fistichii etc...

cred ca am vazut mk1 golf pe la dezmembrari, pot sa verific data viitoare cand merg.

am aceeasi intrebari si pentru tine, ca si pentru 69-HAI: ce te-ar interesa, o capota cosmetica de carbon, o capota de racing ultrausoara, sau doar o laminatie ca sa economisesti o gramada de bani?

AlliedComposites 09-12-07 20:38

Quote:

Originally Posted by rew (Post 1238418)
pentru R 5 o capota si un haion...nu stiu daca aveti asa ceva pe acolo.

din pacate nu, dar poate de la primavara/vara o sa am un atelier si in Bucuresti, unde sa puteti veni direct. ma stradui sa pun ceva pe picioare.....

scorpio GL 09-12-07 20:51

ma intereseaza sa fie cat mai usoara,multumesc.

AlliedComposites 09-12-07 21:05

trei straturi de carbon care sa copieze forma exterioara, fara scheletul interior, si prinsa cu hood pins sau cu balamale noi, ar cantari cam 1 kilogram, si ar fi destul de rigid ca sa poti sa o folosesti zi de zi. Costul chiar mai mic decat o capota cosmetica (fibra de carbon si fibra de sticla, cam 10-15kg), si normal, transportul ar fi mai mult mai ieftin.

Asta e ce ti-as recomanda, fiindca un sistem de prindere e foarte usor de facut, si sunt sigur ca gasesti pe cineva local care sa se priceapa si sa-ti faca pentru destul de ieftin. Ca pret, in jur de $300, deci vreo 210 euro!

Grosimea poate sa varieze putin, depinde de ce ai nevoie... pot sa mai adaug un strat doua de fibra de sticla, si ar costa numai vreo $20 in plus, ca fibra de sticla e ieftina... sau, as putea sa o fac din 5 straturi de carbon, si atunci o sa fie neindoibila, si mai tare decat metalul de la caroserie :twisted:

AlliedComposites 09-12-07 21:31

6 Attachment(s)
oglinzi laterale de la un porsche 944, laminate in fibra de carbon pentru un client local

AlliedComposites 09-12-07 21:39

4 Attachment(s)
capac din fibra de carbon pentru bara din spate, de la un A4 B7. Acopera bucata originala de plastic.... o sa pun poze mai bune cat de repede

http://alliedcomposites.com/george/website/a4.html

baubau racing 10-12-07 16:41

Lasa-ma sa verific dar din cite stiu eu difera.Te anunt daca aflu ceva pozitiv
pina atunci poate cinestie gasesti ceva acolo.Te salut.

AlliedComposites 10-12-07 21:55

bine, o sa intreb si eu pe aici pe forumuri ca sunt sigur ca se gaseste cineva care sa stie. mai vorbim...

te-ai uitat daca UPS ti-ar putea aduce pachetele din america? cand m-am uitat eu pentru a aduce piese in romania, pretul era cam fix dublu cat costa sa trimit acelasi pachet in america, deci mi s-a parut destul de rezonabil... si au sediu la aeroportul baneasa, deci probabil ca poti sa te duci sa ti le ridici de acolo direct (poti sa trimiti la sediu UPS in loc de adresa fixa, cel putin in america si canada)... poate problema lor era cum sa trimita de acolo pana la braila, sau cine stie ce prostie, care ar putea fi evitat... eu cred ca portbagajul si diffuser-ul ar trebui sa poti sa trimiti prin posta ca nu-s asa de mari :???:

baubau racing 12-12-07 14:24

Ups sint f. scumpi.Tot ce am comandat din state mi-lea trimis un prieten dar cu us post vin cam in 6 zile lucratoare dar au niste standarde (volum,dimensiuni) la colete , altfel le-as fi luat de la ei mai ales ca am gasit ce vreau si nu costa mult.Poate le facem la buc daca deschizi ceva.

AlliedComposites 14-12-07 21:57

da sunt limite de marime, dar diffuser-ul ar trebui sa poti sa-l trimiti. am cumparat si eu unu, si cutia nu e asa de mare... daca nu ai idee cam cat ar fi dimensiunile si te ajuta, pot sa o masor pe a mea si sa-ti zic ca o mai am.

All times are GMT +2. The time now is 10:06.

- Copyright 2026 4Tuning