Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Sondaje Auto (https://forum.4tuning.ro/408-sondaje-auto.html)
-   -   Probleme cu folia!?! (https://forum.4tuning.ro/408-sondaje-auto/56860-probleme-folia.html)

~Ada~ 10-11-07 10:50

Probleme cu folia!?!

In ultima vreme am impresia ca li s-a pus pata politistilor pe folie:evil: As vrea sa stiu daca ati avut probleme cu folia;daca v-a oprit politia-unde s-a intamplat asta-,daca ati fost nevoiti s-o dati jos,cum ati procedat etc.:-)

Cristty 10-11-07 11:18

Re: Probleme cu folia!?!

In ultima vreme nu am avut probleme cu folia:mrhappy: in schimb cu cativa ani in urma era sa raman fara talon de 2 ori , fiind oprit de ambele dati de acelasi politist care dupa cateva procese verbale:shock: m-a "convins":evil: sa o dau jos8)

In cazul in care te opreste si se ia de folie ai 4 variante :
1.Il iei cu frumosul si ii dai ":bunch:" dupa cum se cuvie
2.Suni un prieten
3.Il lasi sa iti ia talonul
4.Nu ii dai actele si te certi cu el la nesfarsit :D

Te preferat primele 2 variante :)

Psycho 10-11-07 11:24

depinde .. daca e pusa legal ... poti sa te certzi cu el .. si sa iei cu tine decretul ... este un articol in care se specifica k ai voie cu folii pe geamurile laterale ... dar nu pe parbriz ...

~Ada~ 10-11-07 11:37

Daca ai folia cea mai inchisa pe toate geamurile ce ii mai spui:?: Sau relativ cea mai inkisa atat p spate cat si pe fata ca asta si e problema la urma urmei...:rolleyes2

Marius 10-11-07 12:15

In Codul Rutier este prevazuta sanctiunea contraventionala cu amenda de la 315Ron - 700Ron urmatoarea fapta:
Aplicarea tratamentelor chimice sau a foliilor, pe parbriz,luneta sau pe geamurile laterale, cu exceptia celor omologate si/sau certificate de catre autoritatea competenta si care sunt marcate corespunzator;

~Ada~ 10-11-07 13:16

Quote:

Originally Posted by last. (Post 1192626)
In Codul Rutier este prevazuta sanctiunea contraventionala cu amenda de la 315Ron - 700Ron urmatoarea fapta:
Aplicarea tratamentelor chimice sau a foliilor, pe parbriz,luneta sau pe geamurile laterale, cu exceptia celor omologate si/sau certificate de catre autoritatea competenta si care sunt marcate corespunzator;

Mersi pentru informatia exacta:-) Pe mine ma intereseaza sa stiu exact cine a avut probleme din cauza foliei prea inchise pe fata sau probleme asemanantoare;) Unde s-a intamplat asta si cum au decurs lucrurile:au scapat respectiv au fost nevoiti sa o dea jos etc...:rolleyes2

fane cordoba 10-11-07 13:39

in momentul in care vedeti ca va opreste lasati geamurile in jos ! si dc zice ceva ii ziceti ca sunt stricate si mergeti cu masina la service si incepeti sa tremurati de "frig" ;)

feryboy 10-11-07 15:14

eu am de 73% si pe geamurile din fata...nu am avut probleme pana acum...dupa cum ai spus presupun ca ai de 95% si pe fata..e o diferenta dar pana la urma nu avem voie cu nici una din ele
legal pe fata 27% ceea ce e egal cu zero...
totusi nu e deranjant atat de inchis pe fata ? :)

feryboy 10-11-07 15:33

si eu am vrut aceeasi nuanta pe toata masina dar am mers pe o folie putin mai deschisa...chiar daca la mine nu e asa intim in masina macar pot sa negociez cum ca ar fi legale in caz ca sunt oprit special pt asa ceva...dar pana acum pt ce am fost oprit nu a zis nimeni nimic de folie...
sigur poti sa negociezi cu ei in cazul tau :)

Cristty 10-11-07 15:51

Da, s-au facut razii in care s-au bazat destul de mult pe aspectul asta, legat de foli.Asta cu ceva timp in urma,cand folia era cam la"moda" acum a devenit ceva obisnuit ca aproape orice masina sa aiba foli.S-au mai linistit in privinta asta.Dar daca l-ai "deranjat" cu ceva nu va rata ocazia sa te lase fara talon cu prima ocazie cand te prinde ;)

Am fost oprit cum am mai mentionat si mai sus special pentru folie, si zic asta pentru ca mai fusesm oprit cu o sapt in urma de acelasi organ de politie si vrut sa vada daca am dat-o jos.Bineinteles ca nu o dadusem dar a avut grija ca suma de pe procesul vb. sa fie considerabila in schimb nu mi-a luat talonul dar m-a "convins" sa o dau jos :D:D

Asa ca aveti grija si incercati sa recurgeti la cele 2 metode scrise de mine mai sus in cazul in care se leaga de folie. ;)

Al3xxx 10-11-07 18:55

nu cred ca exista probleme cu folia daca o aveti legalizata
eu am fost oprit de multe ori nu neaparat pt folie dar tot timpul miau cerut sa prezint si dovezile alea pt folie si dupa ce au aurncat o privire mi leau dat inapoi si mi-au urat drum bun :)
o singura data mia atras atentia ca sunt prea inchise pe fata da .. a zis ca merge asa pt ca sunt in regula ...

Marius 11-11-07 09:30

Folia de pe masina mea are o nuanta foarte deschisa. Va asigur ca niciodata nu am fost intrebat de politistul care m-a oprit despre omologare.
In principiu daca folia are omologare RAR nu vor exista nici un fel de probleme.

~Ada~ 11-11-07 12:06

Daca e deschisa nu are de ce sa ia:-) Eu intrebam de cei care totusi prefera o nuanta mai inchisa sau cea mai inchisa...pentru ca atunci pot aparea probleme...;)

gaby-t 22-11-07 02:38

daca nu ai pile la politia rutiera din oras v-as sfatui sa lasati folia inchisa de pe fata acasa. Nu doresc la nimeni sa ramana fara talon. poti sa o pastrezi doar daca stii cat sa intinzi limitele adica sa nu fie prea inchisa

JUPAN_EMY 22-11-07 03:03

dar daca punem folie nu prea inkisa fara autorizatie ? ceva care sa nu bata la ochi uniform pe toata masina...

Cristty 22-11-07 09:21

Quote:

Originally Posted by JUPAN_EMY (Post 1210038)
dar daca punem folie nu prea inkisa fara autorizatie ? ceva care sa nu bata la ochi uniform pe toata masina...

Depinde ff mult de militeanul care te opreste.Sunt cazuri in care oricat de inkisa ai folia pe fata sa nu se ia de tine dar sunt si capete de creta ce se iau de cea mia deschisa folie.

I-a luat unui prieten in CT talonul pt o folie cu transparenta 90 cred , era aroape nesesizabila diferenta din cu folie si fara dar totusi i l-a luat.Bine , cred ca m-ai mult s-au razbunat ei pt altceva dar ideea e ca daca vor ti-l ia:)

Kedy 22-11-07 14:59

Scrieti pe ea RAR ca sa nu va mai opreasca.
Dar daca va opresc si nu o aveti trecuta in talon spuneti ca asa ati luat masina si ati crezut ca-i buna.

gaby-t 22-11-07 17:40

eu nu cred se scrie la nici o firma pe certificat-ul masinii ca ai folie sau geamuri ionizate!!! eu unu am folie pe toate masinile plus ale parintintilor si cele de munca si nu am avut probleme inafara de o singura data. si nu cred ca va mira unde............In Constanta cu un logan la care dom` politist a zis sa o jupoi. dar in rest in tara nu am avut nici o problema. nici macar in bucuresti unde ma asteptam sa ma opreasca pt asta mai ales ca nu am nr de buc. a si pt folie se da deobicei o foaie pe care scrie tipul foliei. un fel de certificat de garantie

Bogdan YBR 22-11-07 17:40

@Kedy : folia nu se trece in talon doar se lipesc intre folie si geam niste banuti cu insemnele firmei producatoare si RAR si ti se da la mana o autorizatie emisa de firma care iti pune folia cum ca e legata cu autorizata RAR

aceeasi dilema o am si eu cu folia pe fata ca din cate am vazut cea legata pe fata e aproape insesizabila dar mai sunt si exceptii in cazul organelor :) prietena mea are un 206 cu 95%pe spate si 50%pe fata de 2ani aproape si nu a intrebat-o niciodata nimeni nimic legat de folie

gaby-t 22-11-07 17:45

Quote:

Originally Posted by JUPAN_EMY (Post 1210038)

Deci daca ai folie autorizata pe spate si nu prea inchisa pe fata nu prea se leaga de tine. dar pe ei ii intereseaza de folia de pe fata cel mai mult si singara care e autorizata este de 70 % vizibilitate care nici nu se observa zici ca nici nu ai. pt aia sunt bani aruncati pe geam.

gaby-t 22-11-07 17:47

a si am auzit de la unu ca daca ai peste folia autorizata de pe fata aia de 70%vizib ai una mai inchisa sa zicem de 50-60% nu te mananca rechinii. cica are unu si la intrebat de folie a aratat foaia si cica nu i-ar fi zis nimic

Dar este si un risc.............daca merge la rar si ti-o verifica lasi certificatul acolo

bodyspeed 23-11-07 16:52

Quote:

Originally Posted by ~Ada~ (Post 1194194)
Daca e deschisa nu are de ce sa ia:-) Eu intrebam de cei care totusi prefera o nuanta mai inchisa sau cea mai inchisa...pentru ca atunci pot aparea probleme...;)

La mine are de ce sa se ia, asa ca de folie e ultimu lucru ..care ii face sa ma opreasca .... nu ma omor sa o omologhez, am autorizatia aia, dar e inutila....cand pe ea scrie 3 geamuri si eu am..5 ..Ma rog aveam 5 ...;) ;) , acum am 2 :lol: :lol: :lol:
Cand ma opreau si aveam folie.. si pe geamurile din fata..imi bateau in geam...si se faceau ca nu vad deloc inauntru :rolleyes2 :rolleyes2 , ca sa observ eu , apoi bat tacticos in cauciuc daca ating jantele ii ating si eu ;) , si aici sa vad....ca am 2 bile negre, toba ..a 3 bila, culoarea a 4a, ...la cate am.. folia e bonus

Al3xxx 25-11-07 15:06

am un prieten care are folie inchisa tare pe fata si le zicea la politisit cand il opreau ca e din aia noua care a aparut acum ,se inchide la soare (cum se intampla la ochelari ) si ei numai ziceau nimik... :)

redbull2007 07-01-08 22:47

In Apropiere De arad .. s`a luat de folie .. ca aveam aceeasi folie si pe fatza ..si m`a rugat frumos sa o dau jos dak nuh ma ia mama draq .. ;) .. Si tinand ca e veris0ara la circulatie .. Am dat`0 j0s ;) dekatp fatza ;)) .. Dar Spate Si luneta o am .. FARA OMOLOGARE :)

Maroo 09-01-08 04:18

pana sa bage punctele luam o amenda/zi !nu le dadeam actele, pana mi-am dat seama ca ies mai ieftin daca negociez cu nenea sa nu-mi dea amenda daca o dau jos ...a doua zi ma duceam la magazin cumparam folie, fas-fas :) si refaceam cosciugul ...de cand cu punctele de penalizare am ales o folie mai transparenta (50%) pe care am pus-o cel mai prost din toata cariera mea si s-a mentinut pe geamuri si in ziua de astazi(astept caldura sa o schimb )

D@nyGlf 10-01-08 09:02

amenda pe folie = 700 ron , primita de mine azi la universitate-bucuresti .
Am avut folie pe masini de 5 ani incoace si nu am avut probleme pana acum , pana azi cand am ramas si fara talon .
Oricum este f inchiasa la culoare si pe fata si pe spate .
Omu a respectat legea , ""asa am sa fac si eu"" ca sa imi recuperez talonul :D

CT-82-PWR 18-04-08 21:03

Daca sunt omologate si ai certificate de catre autoritatea competenta(rar) si care sunt marcate corespunzator(cu timbre) nu ai probleme.

All times are GMT +2. The time now is 00:01.

- Copyright 2026 4Tuning