![]() |
0 - 100 km in cate secunde cu tico
de cateva zile incerc sa masor in cate sec ajung la 100 km/H dar nu iese sub 20 sec nici cum ,nu vreau povestide adormit copii masurati si voi real si spuneti mi daca e asa
|
Re: 0 - 100 km in cate secunde cu tico
Quote:
salut Roby am vazut topikul .. tau .. eu nu prind mai de lok 100 .. akuma ca nu imi merge masina mai de lok dar cind imi mergea ajuneam pe la 30 .. eu .. din cauza catalizatorului .. modelul 37 cp .. 2000 .. ... spor la mai putine secunde !! |
:)) eu scot 13.8-14.3...dar asta cu cauciucuri noi si dupa ce i-am chinuit un jiglor si o axa mai suparata (axa originala cu material pe ea)
|
Quote:
|
ba e posibil..tine cont ca tico are aprox 650 kg..
|
cand o sa pui filmuletul si o sa cronometrez eu atunci o sa te cred :evil: si pana atunci mai incerc si eu
|
Quote:
Nu cred ca exista asa ceva in Romania... o axa cu came nu se poate incarca cu material, in cel mai bun caz se prelucreaza la alte cote un material brut... la fortele care se exercita asupra componentelor din interiorul motorului, nu cred ca rezista un material "adaugat" peste cel original. asta fiind doar executia... ca inainte de asta trebuie facuta o proiectare precisa... si adaugarea trebuie facuta cu un utilaj de precizie... Cauciucuri noi? de ce? rupe aderenta pana in treapta 4? :lol: bine, daca iti ies sarmele prin cele vechi...rupi aderenta si cu a 4a de pe loc :lol: Cum adica "chinuit" un jiglor??? ai bagat burghiul in el? :lol: Eu stiu ca Tico fuge...dar sa nu exageram. Fara modificari nu cred ca scoate timpii astia. |
LLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLOOOOOOOOOOOOO OOOOOOOOOLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLL
MA va ca sunt oameni care viseaza cu ochii deschisi .. dar si in fata pc .. Apropo .. cred ca akuma 10 min a jukat GTa vice city bucuresti .... si sa jukat cu tico .. :P nu cred nici eu !! |
ma, eu stiam ca s-ar putea sa scoata 14 sec tico daca se pune o sticluta de octane booster inaintea plinului ( rezervorului ) :D a incercat careva :D:D:D:D
|
se prinde si 100 cu tico ? :shock:
|
da, de ce nu ? eram pe autostrada cu pilot automat la 110 la ora si m-a depasit un tico ! dar va dati seama ca foarte greu, cred k mai mult de 130 nu avea !!! eu fiind pe banda de urgenta ;)
|
Quote:
era o gluma ... oricum eu mia mult de 120 nu am dat ... si a trecut unu cu o mashina pe langa mine si am zis ca ma arunca de pe strada .... nu vreau sa ma gandesc cum face la mai mult |
1 Attachment(s)
Baieti, nu va suparati ca va zic, dar prea repede sariti cu mistourile....tatal lui Dodge_This are un service, iar in acel service am vazut 2 Porsche, unul Carerra, unul GT3, ambele pregatite pentru raliu. Chestia cu axa nu e poveste de adormit pietoni...am vazut si eu cum fuge masinuta aia.
In al doilea rand, am mers cu Tico-ul lui, l-am si condus vreo 2-3 sute de km, si desi nu atinge viteza mai mare de 140 km/h, ajunge destul de repede la viteza asta, spre deosebire de Tico-ul meu. (later edit: incepe sa se simta cuplul abia dupa 4-5000 rpm!) In al treilea rand, Tico-ul meu ajungea in ~15 secunde la suta de km, nu l-am cronometrat dar l-am filmat si se vede pe time-counter-ul programului cu care vizionati filmul...era la 16 secunde in momentul in care acul kilometrajului atinsese suta. Filmul nu il mai am, dar promit ca o sa fac unul nou, insa cu jantele de 15 inci (care sunt mult mai grele si din cauza carora kilometrajul arata mai putin decat in realitate, iar demarajul evident ca e mai greoi). De asemenea, cei care va plangeti ca Tico-urile voastre nu stiu ce-i aia suta, problema nu e de la euro2...Tico-urile euro2 ajung si la 160, daca sunt in firea lor....eu am mers cu al meu cu 150 (mai mult nu vrea nici mort - e non-euro). Iata o poza facuta zilele trecute, mergeam cu 125 pentru ca nu aveam unde sa merg mai tare (Constanta-Buzau). Oricum viteza de 125 indicata de ceas inseamna in realitate peste 135 (aveam jantele pe 15). Promit ca o sa fac una-doua filmari in care o sa vedeti un 0-100 si viteza maxima. |
Scuze pentru double-posting, dar n-am mai putut edita....
@dolb: pe ce autostrada erai? ce culoare era Tico-ul? cumva mai tii minte si data aproximativa, macar saptamana, macar luna?? |
eu nu ma plang de ticolino al meu .... sunt foarte mandru
|
Quote:
|
Eu nu neg ca nu ar fii masina modificata... dar pe asta cu "material pe axa cu came" nu o cred! poate sa-mi spuna orice, ca tot nu cred. e vorba de un proces tehnologic mult prea complicat si "de finete" incat sa se faca asa usor. Nici macar firmele de renume care se ocupa cu asa ceva nu au axe cu came cu adugiri de material pe ele. Pur si simplu sunt axe noi, facute la alte cote, calculate si facute la precizie. Axele de raliu pt Dacia (de uzina) sunt, la fel, axe noi, nu cu adaugiri... eu zic ca daca in toata istoria raliurilor cu Dacia, uzina nu a facut "adugiri"...inseamna ca a avut un motiv.
Legat de top-speed cu tico... nu vad de ce sa nu mearga si cu 140-150. Are un motor fiabil si bun... eu cu Dacia 1300 am mers cu 140 km/h (sa zicem ca mai putea, dar se ridicase botul in sus) si este mai grea decat Tico si are un motor slab, chiar daca de capacitate mai mare. |
|
Hehehehe...Silviu, nu mai crede chiar tot ce vezi ;) Exista multi "lupi in blana de oaie" pe strazi :lol: Adica cu modificari, in cazul in care nu m-am facut inteles.
|
Quote:
|
eu cred ca am scos vro 12 sec la 100 din cate tin eu minte si eram cu 3 tov in masina :D hehe
|
Quote:
|
[QUOTE=neo184;1099518]eu cred ca am scos vro 12 sec la 100 din cate tin eu minte si eram cu 3 tov in masina :D hehe[/QUOdar mai ti minte cu ce masina erai!!!!!!!!!!!!
|
Quote:
|
[QUOTE=FIGHET;1099539]
Quote:
|
sa nu intelegi gresit daca a ai gauri in toba sa nu crezi ca fuge mai tare se pare ca ai tu impresia asta
|
cum poti s a apui asta cin un tico are 50 cp si aia chinuiti si batrani
|
dar totusi este posibil daca aveai toba sparta!!!!!??????!!!!!!!!
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Daca ai gaura in toba, intr-adevar fuge mai tare...lumea din fata ta :lol: Sitele le am si eu scoase si nu e nici o diferenta, numai psihologica poate (din cauza zgomotului mai mare) Fa totusi o incercare cu un prieten sa te cronometreze de la 0 la 100, n-ai cum sa prinzi suta asa repede doar prin indemanare si gauri in toba. |
Quote:
|
adica astra mea 1.7 diesel turbo, cu motor modificat serios, ia suta in 11 secunde, si un tico ia in 12 :lol: pai imi iau tico si bag bani in el sa ia in 7 secunde :lol:
|
alpine, fara suparare, dar tu stii ce face o axa cu came? Ai drq prosti aia de la Rally... le ridica cotele, ca sa deschida mai tarziu...ei nu stiu ca trebuie sa "ia" din material, in loc sa "puna" :lol:
@ neo nu cumva aveai mai putina benzina in rezervor cand te-ai intors? nu cumva era mai usoara masina? O toba "cu gauri" in ea nu ajuta cu absolut nimic... crezi ca degeaba se fac esapamente de performanta? Daca ar fii cum zici tu, ar face toti tobe sport "cu gauri". Un esapament normal e facut pt amortizarea sunetului, un esapament sport e gandit pt o evacuare mai rapida a aerului...asta nu inseamna ca daca e toba gaurit iese aerul mai repede si mai eficient. Eu cred ca la tine au fost alte cauze pt top speed-ul ala, in nici un caz toba sparta...greutatea, o panta... Si 0-100 in 12 sec? :lol: Ma indoiam de 13-14, dar 12??? p.s: parca are 47 cp Tico...daca nu ma insel. |
Geo , eu iti spun , nu ma pricep foarte mult , m-ai deloc dar cat timp am avut probleme cu toba era m=ai nervoasa si am o prieteni care pot confirma , de la 60-100 daca o tineam in blana imediat ajunge si acum chiar nu am cum sa ma cromometrez din nou pt ca nu am fost cuminte am avut un accident si am ramas fara carnet si a luat tata masina :(( dar iti zic ca vb serios credema ca nu stiu cum am scos timpul asta asa de bun , avand in vedere ca masina nu are nici o modificare e stoc si mai are si 132 de mii
|
Quote:
Eram pe rezerva , si 4 persoane in masina nu stiu cat de usoara putea sa mai fie. |
Sa stii ca conteaza si cata benzina ai in rezervor...conteaza de fapt greutatea. La dus ai fost mai greu si poate cand te-ai intors ai prins o panta mai lina, care te-a ajutat si aia.
incearca sa te cronometrezi 0-100 si dupa aia sa repeti cu 30 kg (benzina era in litri, dar...doar nu o sa umblii cu bidoane de apa plata :lol:). Sunt curios de diferenta...exista o diferenta, dar depinde cat de mare la timpi. si vorba lui quick...diferenta e doar psihologica, legat de toba sparta. Suna mai "sportiv" :lol: Aceeasi chestie cred ca e valabila si la filtrul sport... diferenta e de sunet si te face sa dai mai mult in ea...si ti se pare ca "trage" mai bine :) daca ai un traseu de evacuare facut cap-coada (si sa fie si bine facut, nu cu diametre fantastice, numai sa arate bine) atunci e alta poveste... se mai simte ceva, dar nici asa mare lucru. |
geo , am facuta doar 60 de km pe a2 30 dus 30 intors si avem 8 litri de benzina in rezervor , avem 5 pe rezervat si am m-ai alimentat eu de 100 de mii adik 3 litri ca am zis sa nu ma lase in drum atat nu stiu ce mare diferenta e frate , iar la faza cu panta putin probabila la intors pt ca am avut de uracat , sincer iti spun se comporta mult mai k lumea masina si mai nervoasa :D avand in vedere zgomotul :D
|
nu te inteleg....cum ai mers tu doar 30 km dus si 30 intors? parca erau mai multi km Buc-Cta :lol:
Si vrei sa te cred ca tu ai plecat la mare cu doar 13 l de benzina? Si ai mai alimentat cu inca 3 l si cu 16 l ai facut un drum dus-intors pana la Cta? Si de fapt drumul avea 60 km...? e ceva dubios aici, eu nu mai inteleg nimic... |
man , daca citesti mai sus unpic am zis ca am mers doar pana la prima iesire de pe autostrada plm nu stiu exact unde e , la am un lapsus cu numele in mom asta nu am fost in cta nici nu am zis ca am fost uin cta :D lool , am vrut doar sa dau forja la masinuta atat :D
|
| All times are GMT +2. The time now is 14:33. |
- Copyright 2026 4Tuning