Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Oltcit tuning (https://forum.4tuning.ro/135-oltcit-tuning.html)
-   -   Volanul (https://forum.4tuning.ro/135-oltcit-tuning/48495-volanul.html)

Maty_3 11-08-07 23:07

Volanul

Salut baieti!Ma ajutati si pe mine si imi spuneti,va rog ce fel de volan pot sa pun pe Oltcit?As vrea unul sport ! Merge oricare ?nu cred ca se potriveste,nu?Cum sa procedez?

Maty_3 11-08-07 23:10

Re: Volanul

Trebuie inlocuit totul?chiar si caseta de directie?habar n-am! :-(

Danutz Bratosin 11-08-07 23:30

te scap de o grija si iti zic k nu trebe sa schimbi caseta de directie...trebe doar 1 care sa se potriveasca...poate k baietii stiu mai multe;)

Laure2fast 11-08-07 23:33

trebuie sa tai axu de la volanu de oltcit..si sa cumperi un ax de dacie...masori cat vrei sa ai distanta..tai din axu de dacie si sudezi de cel de oltcit...

**COSMIN** 11-08-07 23:35

4 Attachment(s)
deci,nu doar la oltcit si in general la alta masina cand pui un volan sport trebuie sa pui si butuc pentru acesta . se ataseaza butucul pe axul volanului..se starnge cu piulita ca la volan...si dupa aceea se prinde volanul de acel butuc. cred ca butucul se poate face si la un strungar,dar cand cumperi volanul sport este indicat sa cumperi si butuc pt el :) .uite ceva poze cum arata un butuc .si o poza cu volan ca sa iti dai tu seama ce cum vine si sa le pui cap la cap in mintea ta . PS: pozele sunt luate dupa 4tuning de la bazar (pt ca nu imi venea in cap de unde sa fac rost de poze cu volan si butuc ):rolleyes2

Maty_3 11-08-07 23:44

Deci,Cosmine,inseamna ca nu mai tai nimic si nu mai sudez nimic,nu?Cumpar doar un volan cu butuc,cu tot si le arunc sus,nu? hmmm ar fi super asa,pt. ca sincer nu prea am incredere in suduri si adaugiri de genul acesta !

Laure2fast 11-08-07 23:44

Quote:

Originally Posted by Maty_3 (Post 1041873)
Deci,Cosmine,inseamna ca nu mai tai nimic si nu mai sudez nimic,nu?Cumpar doar un volan cu butuc,cu tot si le arunc sus,nu? hmmm ar fi super asa,pt. ca sincer nu prea am incredere in suduri si adaugiri de genul acesta !

:lol::lol::lol:

Maty_3 11-08-07 23:46

de ce razi?

Laure2fast 11-08-07 23:48

uitete mai sus ca am explicat cum sta treaba...butuc special pt oltcit nu ai sa gasesti...gasesti de dacie..si daca nu ai incredere in sudura te poti duce linistit la un strungar...eu am axul sudat in argon de ceva vreme si nu am probleme..

**COSMIN** 11-08-07 23:57

eu zic ca nu mai tai nimic ... dar ai grija cand cumperi butucul pt volan sa probezi daca se potriveste pe axul de oltcit,dar se poate face butuc si la un strungar. si sincer nu este indicat sa te apuci sa tai si sa sudezi mai ales la coloana de directe a masinii..ca daca ramai cu volanul in mana la 100 la ora ce faci ? cu modificari de acest gen pui in pericol si viata ta,a pasagerilor din masina si a celorlalti participati la trafic. este bine sa te gandesti foare mult inainte sa faci o modificare de acest gen , plus ca risti sa fisureti axul cand sudezi,si isi si pierde propietatile cand pui autogen,aparat de sudura pe ax, el este tratat termic si nu numai odata sudat decalesti acea portiune de ax si va fi mai fragila ca restul axului si risti sa nu il mai sudezi drept,conteaza chiar si o decala de 1 mm plus ca iti trebuie un sudor profesionist...ci chiar si profesionistii mai fac si greseli. (tata e sudor si intamplator ma cam joc si eu cu aparatul si am invat multe de la tata.) intra pe bazar pe 4tuning si vei gasi volane cu tot cu butuc la un pret convenabil. daca vrei te pot lamuri si care este treaba cu tratamentul ala termic ...calitul si decalitul. daca mai ai nevoie de un sfat posteaza...si daca stiu...iti dau un sfat. mult noroc cu volanul , gandeste-te bn ce solutie vei folosi...

Maty_3 11-08-07 23:59

mai,nu ca nu am incredere in general in sudura! nu am incredere in sudura elementelor care tine de siguranta mea si a celor din jur! Deci implicit,o prefer pe aia cu strungarul ! ohh alta bataie de cap! de-abia am cazut de-acord cu mecanicul cum ne descurcam cu jantele si uite ca incepe alta cu domnul strungar ! :-( asa e....! vrei sa ai?atunci taci si fa-ti ! oricum multumesc mult de sfaturi !

Laure2fast 12-08-07 00:00

Quote:

Originally Posted by **COSMIN** (Post 1041890)
eu zic ca nu mai tai nimic ... dar ai grija cand cumperi butucul pt volan sa probezi daca se potriveste pe axul de oltcit,dar se poate face butuc si la un strungar. si sincer nu este indicat sa te apuci sa tai si sa sudezi mai ales la coloana de directe a masinii..ca daca ramai cu volanul in mana la 100 la ora ce faci ? cu modificari de acest gen pui in pericol si viata ta,a pasagerilor din masina si a celorlalti participati la trafic. este bine sa te gandesti foare mult inainte sa faci o modificare de acest gen , plus ca risti sa fisureti axul cand sudezi,si isi si pierde propietatile cand pui autogen,aparat de sudura pe ax, el este tratat termic si nu numai odata sudat decalesti acea portiune de ax si va fi mai fragila ca restul axului si risti sa nu il mai sudezi drept,conteaza chiar si o decala de 1 mm plus ca iti trebuie un sudor profesionist...ci chiar si profesionistii mai fac si greseli. (tata e sudor si intamplator ma cam joc si eu cu aparatul si am invat multe de la tata.) intra pe bazar pe 4tuning si vei gasi volane cu tot cu butuc la un pret convenabil. daca vrei te pot lamuri si care este treaba cu tratamentul ala termic ...calitul si decalitul. daca mai ai nevoie de un sfat posteaza...si daca stiu...iti dau un sfat. mult noroc cu volanul , gandeste-te bn ce solutie vei folosi...

sefule butuc care se potriveste la axu de oltcit nu ai sa gasesti...

valib 12-08-07 00:04

bai...ascultati acol` la laurentiu asta....

trebuie sa tai butucul....nu se poate da jos volanul separat.
dupa aia ii pui ce vrei, cum vrei...

P.s: daca poate careva sa demonteze volanul separat de ax, fara sa il taie.....io fac un cola (ia un volan, cioparteste-l, si vezi cum sta treaba)

**COSMIN** 12-08-07 00:07

atunci daca nu gasesti faci la strungar,nici nu am zis eu ca gasesti 100% . am dat doar cu parerea,dar la strungar tot tre' sa poti face. oricum nu mi-o lua in nume de rau pt treaba cu sudura. dar e un pic aiurea faza sa ramai cu volanul si cu bucata aia de ax in mana la 100 km/h , nici odata nu poti stii ce se intampla,daca ai sudat ai decalit axul si aia in fabrica nu de prosti l-au tratat ei . oricum iti dorec sa nu ai probleme cu volnaul laure. si Maty 3 : du-te la strungar si fa-ti butuc pt volan pe axul de oltcit si scapi de suduri,taieri si este si mai sigur parerea mea. acum tu faci cum te taie capul,dar gandeste-te inainte sa faci ceva care tine de siguranta ta. mult succes

Laure2fast 12-08-07 00:20

1 Attachment(s)
pun niste poze sa iti dai seama cam ce tre sa faci...te duci la un nene strungar sa tai volanu de oltcit unde am insemnat eu cu rosu

Maty_3 12-08-07 00:21

Da mai Cosmin ! Jos palaria in fatza ta ! Esti exact ca mine ! Nu imi plac deloc modificarile de genul asta care sa iti puna viata in pericol ! Ma mai gandesc ,poate am sa las tot volanul acesta daca e asa de complicata treaba ,doar ca am sa il imbrac in piele! apropo .....mi-am gasit niste fasii de piele subtire,cica de manusa si vreau sa imi imbrac tot interiorul in piele de aia ! totusi am o nesatisfactie......la treaba cu jentile ! imi aduce cineva din Germania niste jenti noi dar mai ieftine ca aici pe 16 si cu 5 gauri ! fac modificare si acolo,cu flanse ,dar vor veni niste gume pe 205 de late !probabil ca voi avea nevoie si de distantoare ! si ca sa nu atinga aripile si in spate si in fatza ,va veni decupate din ele ! si pt. ca automat ai un ecartament mai mare,cand ajung cu ea la imbracat in fibra de sticla,baietii o sa imi faca si niste prelungiri la aripi care sa acopere gumele ! Dar sincer sa zic sunt foarte nelinistit !vor rezista puntile la modificare?

**COSMIN** 12-08-07 00:21

merci mult valib pt explicatii. cik nu ai cum dar tre' sa sudezi parte de ax de volan de dacie ca sa poti pune butc si volan sport. imi cer scuze laure. maty 3 cauta un sudor bun in argon si sudeaza capat de ax de dacia si pui butuc si volan sport. asta e ... am gresit si eu .... cel putin am invatat. sau poti taia volanul si sa dezbraci axul de materialul ala si sa sudezi un butuc de volan sport direct de ax daca nu vrei sa te complici cu 2 axuri sudate intre ele . dar va fi mai aproape de butoane volanul :rolleyes2

Laure2fast 12-08-07 00:21

1 Attachment(s)
apoi jupoi partea de ramane de cauciucu ala...masori cam la ce distanta vrei sa fie volanu..tai din axu de dacie...si sudezi de axu de oltcit...
ps se vede aici in poza unde am sudat eu

Maty_3 12-08-07 00:29

poi bine mai Laure2fast si Cosmine si Valib, dar nu tot sudura e si asta? Ce zici Cosmin?

Laure2fast 12-08-07 00:29

Quote:

Originally Posted by **COSMIN** (Post 1041928)
merci mult valib pt explicatii. cik nu ai cum dar tre' sa sudezi parte de ax de volan de dacie ca sa poti pune butc si volan sport. imi cer scuze laure. maty 3 cauta un sudor bun in argon si sudeaza capat de ax de dacia si pui butuc si volan sport. asta e ... am gresit si eu .... cel putin am invatat. sau poti taia volanul si sa dezbraci axul de materialul ala si sa sudezi un butuc de volan sport direct de ax daca nu vrei sa te complici cu 2 axuri sudate intre ele . dar va fi mai aproape de butoane volanul :rolleyes2

nu tre sa iti ceri scuze..eu decat incercam sa explic ca nu se gasesc butuci pt oltcit...
mie imi place sa fie volanu mai aproape de butoane..sa nu se vada urat distanta aia..mai imi julesc deshtele prin butoane da asta e..riscu meseriei

Laure2fast 12-08-07 00:30

Quote:

Originally Posted by Maty_3 (Post 1041941)
poi bine mai Laure2fast si Cosmine si Valib, dar nu tot sudura e si asta? Ce zici Cosmin?

poti sa zici la strungar sa faca ca un fel de bucsa unde sa se imbine cele 2 axe...daca intelegi ce vreau sa spun

**COSMIN** 12-08-07 00:37

tot sudura e si asta..oricum ai da-o nu ai cum sa faci altfel...tot tre' sa sudezi...sau sa te apuci te cautat la alte modele de citroen(mai vechi) partea de ax de volan care vine de la articulatia in forma de U in sus si care sa se potriveasca...si sa aiba volan demontabil si de acolo dai volanul jos si pui altul. dar nu cred ca vei reusi. iti urez bafta la gasit un sudor bun (neaparat in argon sudura) si bafta la aliniat axurile inainte de sudura.

acum va urez noapte buna...:P eu ma duc afara sa fumez si dupa aia ma culc....:-P suparat ca maine imi pleca prietena in tabara 1 sapt :rolleyes2 ...dar asta e...o sa am o saptamana in care o sa pot lucra la proiectul meu de kart...sper:rolleyes2

Ja_Rule 12-08-07 00:50

acu` stau si ma intreb ... "neaaparat in argon" ... volane sport se pun pe oltcit de 15 ani ... atunci exista sudura in argon? hai ma fiti seriosi ... iti trebuie un strungar si un sudor ... sudor nu jucarie care a sudat de 3-4 ori ... asta in caz ca nu vrei sa ramai cu volanu`n mana la vre`o curba ...
P.S.: am sudat atat in argon cat si electric multi ani ...

Maty_3 12-08-07 00:56

Mah dar ce naiba,mah?! Toti astia ce au volane sport in oltcituri, toti au sudat?Vad niste modele de-mi pica ochii!Of, mama masii de tuning ca imi cade moralul pe zi ce trece!

valib 12-08-07 10:32

da, toti au sudat.
e metoda cea mai valabila, si cea mai simpla.

scoate si tu volanul cu ax cu tot, si vezi daca le poti separa(axul de volan).
e imposibil, caci volanul e turnat pe ax

Ja_Rule 12-08-07 11:10

se poate separa doar cu flex, strung ... etc

kncer 15-08-07 00:21

1 Attachment(s)
eu am taiat axul volan de unde incepe cu teava vreo 3 cm. am facut la strung alta bukta de ax pt kre se potrivea la volan la distanta potrivita cu kneluri cu filet si piulita am bagato in teava aproximativ 3 cm.pa cota de presare si am sudata in argon k asa am avut io pretentii k am avut mok si are super rezistenta din toate punctele si fortele !

bogdanlascu 15-08-07 00:52

si volanul de oltcit este sudat pe axul de oltcit ,deci daca tai si sudezi alt volan nu vad unde este problema

mistreku 15-08-07 10:54

maty, pt modica suma de 250 ron ash putea sa ma despart de volanul meu, gata modificat, numai bun de pus pe mashina! il potzi vedea la sectziunea "mashina mea", thread-ul "farashelu' meu". e SPARCO original, de competitzie. SH a costat 150 euro. dk eshti interesat, dai un tel, sau un pm, ceva..

Maty_3 16-08-07 23:54

Quote:

Originally Posted by mistreku (Post 1047733)
maty, pt modica suma de 250 ron ash putea sa ma despart de volanul meu, gata modificat, numai bun de pus pe mashina! il potzi vedea la sectziunea "mashina mea", thread-ul "farashelu' meu". e SPARCO original, de competitzie. SH a costat 150 euro. dk eshti interesat, dai un tel, sau un pm, ceva..

hmmmm.....stiu masina !am admirat-o in foto de mai multe ori ! am salvat mai multe fotografii cu tot ce mi-a placut de aici ! a ta arata bine! spune-mi,te rog....cum l-ai modificat? ai sudat sau cum? hai ca m-ar interesa! as prefera sa vb. cu tine la telefon ! cum facem? cristimatei_77 e ID-ul meu pe yahoo messenger !

Maty_3 17-08-07 00:02

seara si dimineatza imi mai verific messenger-ul daca nu am ceva mesaje de pe la cineva! lasa-mi un mesaj si vorbim acolo !Te rog !

mistreku 17-08-07 10:08

ok..nici eu nu's tot timpu' pe mess..suna-ma sau vb cand ne-am sincroniza cu mess! :D 0765.421.422 dragos

All times are GMT +2. The time now is 09:12.

- Copyright 2026 4Tuning