![]() |
NITROUS EXPRESS- la indemana in Romania! umpleti buteliille!
PREMIERA ABSOLUTA IN ROMANIA ! LA 4tuning !
In cercurile interesate de domeniul tuning auto, aceasta premiera este de o importanta mai mare decat intrarea Romaniei in UE. PRIMUL STAND DE INSTALARE SI INCARCARE NITROUS EXPRESS ! https://www.4tuning.ro/autotuning/nx_...us_express.htm Avem, in sfarsit, in Romania, coborata parca direct din filme, posibilitatea de a ne face masina rapida si furioasa... Incepem prin a oferi cateva detalii pentru cei care nu sunt familiarizati cu NITROUS EXPRESS, nos, etc. Instalarea unui sistem NITROUS EXPRESS presupune, din punct de vedere practic sansa de a avea posibilittea unui surplus INSTANT de CEL PUTIN 35% DIN PUTEREA MOTORULUI! Inseamna ca in orice moment in care apesi pe butonul \"magic\", masinile care te depaseau sa devina simple imagini departate in oglinda retrovizoare..... Avem pe 4tuning articole si discutii de mult timp pe subiect, dar hai sa recapitulam pentru cei care nu au avut rabdare sa urmareasca pana acum... In cateva cuvinte, este vorba de un sistem care injecteaza in admisia de aer un amestec de N2O si benzina intr-o proportie si cantitate strict controlate. Urmariti in pagina tehnica https://www.4tuning.ro/autotuning/nx_...ess_tehnic.htm modul de functionare si argumentele instalarii unui sistem NITROUS EXPRESS... Pentru cei care nu au rabdare sa urmareasca detalii tehnice si explicatii, putem spune doar ca NITROUS EXPRESS este la indemana, aduce o crestere de putere spectaculoasa cel putin, este fara riscuri pentru motor daca e folosit conform indicatiilor,si poate fi instalat pe ORICE MASINA, de la dacie la... orice. Si mai ales, cum spuneam, este la indemana, aici, in Romania-Bucuresti!!! In plus de asta, inainte de a face instalarea standului, deja au inceput sa se inscrie doritorii... Asa ca instalarea standului a coincis cu prima instalare pe o masina a unui sistem NITROUS EXPRESS. Fiind la fata locului, va oferim un foto-reportaj al montajului, cu toate detaliile.... https://www.4tuning.ro/gal/index.php?cat=10585 Dupa ce ati vazut si acolo o multime de detalii tahnice, injectoare, butoane, ceasuri si butelii, sa vedem dupa instalare parerea primului utilizator: \"\"Sunt putin emotionat... am fost sa ii fac o proba, impreuna cu una din masinile cu care ma mai dadeam, si ma depasea cu o lungime. Am castigat la prima foloire a butonului cu cel putin 2-3 lungimi, in conditiile in care mi-am dat seama ca nu sunt obisnuit cu schimbatul vitezelor... trebuie sa invat, caci turatiile cresc mai repede decat sunt eu obisnuit sa schimb viteza... imi dau abia acum seama ce o sa pot sa obtin dupa ce ma obisnuiesc... nu imi vine sa cred... Am vrut sa filmez, dar desi merg asa repede, nu vreau sa filmez pana nu ma obisnuiesc sa scot ceea ce poate masina cu sistemul asta... este extraordinar!\"\" o sa ve oferim in curand pe langa filmele, si fotografiile cu prima masina care si-a instalat sistemul, si cu urmatoarele 2 care urmeaza. Sa incheiem de moment... Sa nu uitam ce este cel mai important, faptul ca avem, in Romania, unul din cele mai performante standuri de tuning NITROUS EXPRESS. Este o veste care nu trebuie decat sa ne bucure, chiar daca nu ne montam sistemul maine. Important este ca sunt oameni care cred in dezvoltarea segmentului de tuning auto, este important ca visul este mai aproape de noi. Este o bucurie pentru noi ca 4tuning a fost acolo, pentru voi, si vedem impreuna un vis care se materializeaza. Departe de noi ideea de reclama. Important este ca aceste lucruri se intampla, si nu numai... inca avem rezervate cateva surprize... sa nu uitam sa pomenim protagonistii principali ai acestui eveniment, firma MASTERTUNER, care importa, instaleaza si reincarca, unic in Romania, aceste sisteme NITROUS EXPRESS Puteti vedea si alte detalii pe situl lor, www.mastertuner.ro |
''In cercurile interesate de domeniul tuning auto, aceasta premiera este de o importanta mai mare decat intrarea Romaniei in UE''. Iti dau perfecta dreptate si in sfarsit avem si noi asa ceva deja am vazut ca lumea sa grabit sasi puna deja TTE si un focus pe care nul stiu
|
sweet!:)
Quote:
|
Judecand dupa culoarea masinii, care se poate observa in unele poze, cred ca cineva s-a tinut de cuvant :twisted:
Felicitari ! |
Mam uitat si pe site-ul Master tuner si nu am gasit nimic legat de pretul unei instalatii de acest gen.Poate stie cineva mai multe.
Oricum este un pas mare inainte si speram sa vedem din ce in ce mai multe noutati in lumea TUNINGULUI ROMANESC. |
Nu am gasit sau nu am fost indeajuns de atent, poate cineva sa imi spuna si mie ca idee niste preturi? (Lasand la o parte varianta sa contactez mastertuning-ul)
|
bine bine ...
pe langa bucuria asta enorma ca a aparut Nitrous Expres in romania ... am si eu o mica intrebare: Nos-ul nu distruge motorul ? si rau de tot inca ... ? |
https://www.4tuning.ro/gal/albums/div...ress_05333.jpg
mashina lu zemete a? :) |
Re:
Quote:
interesant ar fi sa aflam si noi un pret pt o reumplere cantitatea si pretul ? |
tekno, da a lui pare sa fie :lol:
stim cu totii ca zetemte si-a comandat asa ceva... asteptam sa vedem pe viitor care sunt impresiile si din partea lui... |
alui este sigur intro poza se vede si numaru :)
http://www.mastertuner.ro/pictures/nitro8.jpg poza asta ii la articolu cu montarea de NOS ... pacat ca nu am fost acolo cu zemtete in masina cand io dat TESTU :twisted: pe sosea !!! booowie :P |
salut
Cine este in masura sa ne spune si niste preturi?
|
.....a fost o mica problema cu butelia de NX ... dar inspre bucuria lui zetemte s-a rezolvat !!! ...
Am fost in mashina la mai multe teste. Pentru motorul lui ... cei 35 de cai cat shi-a pus la diuza ... se simte destul de interesant (nu ca in filme:D) ... ci se ridica in ture shi accelereaza mult mai rapid. :) ... e interesant sa zic asha. :) |
bagati si voi un filmulet cu zetemte... cu bordu ma refer :D :D
|
trebuia sa se aduca asa ceva in romania sincer...dar nu cred ca potzi folosi prea mult NOS-ul decat pe autostrada saorelui 8) sau al curse drq...da master tuningu se ocupa si de omologarea NOI MASHINI in adevaratu sens...si sunt curios,asa sunt eu mai curios potzi sa spui la master tuning NOS stage 3 sau numai 1...zetemte de stage are pe ea...?incarcatu buteliei cat ar costa...?sunt tare curios sper sa nu se supere nimeni... :wink:
|
si eu sunt si mai curios cat al va mai tzine motorul!!el neavand nici o modificare interna majora aici ma refer la alte pistoane, camasi etc..(din cate stiu eu) care sa reziste la noile eforturi care le presupune un sistem nos??? :shock: :shock:
|
In articol zice ca se poate pune pe orice masina, si pe diesel?!
|
vad ca nu raspunde nimeni si discutzia s-a mutat pe alt topic.........
|
Pe masina lui Zemente e cam maximul posibil ca sa nu afecteze grav motorul. la un 1.6 de 110cp shot de 35 e bine, mai ales avand in vedere ca e un motor solid si aproape nou. Singura chestie e ca trebuie folosit rar (curse legale) si corect. O mica greseala insa.....
Si eu sunt tare curios de preturi, cat e sistemul si apoi umplerea buteliei. Sistemele de 35 n-ar trebui sa fie exagerat de scumpe. |
am intrebat eu de preturi la un sistem \"wet\" pentru mine(motor 2,0l 16 V turbo -c20let-) si este de 1200 euro cu montaj si TVA - cam maricel, dar ...
|
dap...cam mult...cu 2300 pot lua supercharger de la jackson racing
|
stage 1, 2, 3, diesel
Orlando spnea ceva de stage1, 2 ... Asta inseamna ca ai doua nozzle si poti controla ca la o anumita apasare a pedalei sa intre in functie una, la capatul cursei sa intre a doua. Asta foloseste la dozarea puterii tinand cont de aderenta disponibila. De exemplu in a doua un singur injector, a treia si a patra ambele.
Avand UNICHIP instalat pe masina se poate face Progressive Nitrous Control, adica un singur injector(single stage) care va injecta secvential proportional cu pozitia pedalei. cu alta cuvinte la 80% apasare incepe sa injecteze N2O + extra benzina, la 90% din apasare avem 1/2 din capacitatea sistemului, la 100% apasare avem 100% din timp solenoizii deschisi. Astfel putem doja mult mai exact puterea motorului functie de aderenta, dar toate astea sant fineturi pe care piata noastra o sa mai aiba nevoie de timp ca sa le necesite. Pentru diesel se folosesc sisteme dry, adica injectam doar N2O. Trebuie instalat si UNICHIP acesta putand sa comande injectarea de extra motorina care sa arda in prezenta aportului de oxigen adus de Nitro. UNICHIP si Dry Sistem vor face cu tot cu tuning pe la 1300 euro. Pe motoarele turbo, benzina sau diesel, nitro compenseaza si turbo lag. Daca de exemplu montezi o turbina ff mare care intra la 5500 de ture, folosesti nitro ca sa accelerezi turbina si ca sa ai putere in zona \"atmo\". |
Fratilor acum pe bune, distruge nu distruge motorul asta e, tot ce conteaza e ca in sfarsit a aparut asa ceva la noi , eu zic ca e un mare pas ptr tuningul din romania si cine stie poate ca peste cativa ani vom vedea si noi masini de 700-800 de cai facute la noi :P
|
multzumesc VladSion sincer kiar nu stiam faza cu dozaju cu astea...dar zetemte si-a instalat sistem de 35 de secunde???la asa un sistem nu trebuie sa iti modifici si motorul???ma refer la injectoare pistoane etc. rezista asa motorul???si sincer fatza de ce pretzuri de vehiculau kiar nu e mult 1300 de euro eu auzisem ceva de genu 8000-10000 deci ori facea cineva nishto si nu cred am vaz asta intr-un anuntz undeva pe net...nu pot sa zic ca nu e nici scump da avand in vedere ca uni dau 1300 de euro doar pe jante...sa speram ca iese ceva de acu in colo la curse... 8) si daca paote sa ne zica si noua zetemte cam cat i-a dat asa cu noul sistem daca a inaugurat sistemu...daca nu la prima cursa...care o sa fie la mare...bafta baietzi 8) 8)
|
Quote:
Quote:
Quote:
|
Quote:
NIMIC DIN CE SCRIE AICI NU E ADEVARAT! PRESUPUN CA B 68 VLD FACE MISHTO DE VOI ....ALTFEL NU INTZELEG!!! DETALIILE LE VETZI PRIMI DE LA ZETEMTE CIND SE VA INTOARCE (5 zile)....VA ROG PINA ATUNCI SA NU MAI FACETZI SPECULATZII AIUREA... :shock: |
precizati in articol; ca e vb de un sistem dry port, sa nu creada lumea ca toate sistemele se injecteaza prin conduca de aer. Si din cate siu eu NOS-ul nu ofera crestere a vitezei adica dc masina aee 220 sau cat are nu poate sa fua cu 300! Principiul lui de functionare este o descarcare de oxien in amera de ardere si o racire in acelas timp, principiu asemanator cu al turbinei (asemanator!!!!!!). deci creste puterea si nu viteza!
|
Bah cum nu se mareste si viteza daca motoru se tureaza mai repede? :?
|
Re:
Quote:
|
Masina merge foarte bine. Cei care spun ca trebuie schimba pistone etc la un sistem NX pe care am eu, habar nu au despre nitro. Sunt plecat din Romania acum, dar in timp o sa sacriu mai multe despre ce am in masina i o sa filmez.
Eu sunt foarte fercit, mai ales cand depasesc pe masini care ma faceau inainte :wink: |
alternative la nos
intradevar asta era urmatorul pas logic in dezvoltarea tuningului romanesc.dar exista o alternativa mai accesibila-combustibilul de aviatie(cel original nu facatura)amesteci 8,8 parti benzina fara pb cu 1,2 parti de kerosen si nu mai ai nevoie de flame thrower.adevarul e ca iti busesti serios motorul daca nu faci amestecul corect.personal am incercat un amestec mai slabpe un mot de sierra de 2000--no coment-ma busit cu curu in porbagaj in secunda 1 cind i-am dat blana.
cam atit am avut de spus. |
Re:
Quote:
|
De cate ori sa va explic...
Cherosenul nu are proprietatile benzinei. Este folosit la motoarele cu reactie. Este un gaz lampant foarte purificat. In amestec cu benzina, rezulta un combustibil cu cifra octanica mai mica decat a benzinei. Masina o sa fie o petarda, de abia o sa demareze, si motorul va merge ca dracu. Poate te referi la benzina care se folosea la motoarele cu aprindere cu scanteie, cele in stea. Alea merg cu BENZINA, nu cu cherosen. Alta chestie. La motoarele cu raportul de comprimare mic, poti sa folosesti si benzina Trei Brazi, nu are nici un efect. Doar la motoarele cu raport mare de comprimare se simte cresterea de putere datorata benzinei. Se fac alte chestii pentru a marii cifra octanica, si a impiedica detonatiile,la un motor super comprimat. |
sgm-ule, pentru completare: pe avion , motoare cu aprindere prin scanteie, nu sunt numai cele in stea, s-au pus si in linie, 18cil, si in v, faimoasele rollsuri merlin..etc...si alea mergeau cu BENZINA, vorba lu' Grigoras, Dumnezeu sa-l ierte, pentru toti care nu stiu ca unele avioane merg cu kerosen si altele cu benzina
|
poate ca e offtopic dar sgm are dreptate Antonov-2 are motorul in stea si merge cu BENZINA nu kerosen .... motor in linie 4 cil are si Zlin 726/526/142 si ele merg cu benzina ... Iar IAR-46 S cu motor boxer tot cu benzina ....
|
my bad!sorry!combustibilul provenea de la un an 24 biplan
|
Re:
Quote:
Pe masina mea e instalat system NX EFI stage 1. E wet, adica in admisie se pune benzina si N20. Acuma jeturi pe care am in nozzle imi dau circa 35 CP (si 50 Nm :twisted: ), dar numai cand pressiuna in butelia e OK (pressiuna depinde la temperature afara). Sper ca pe 1 Mai va fii cald :wink: Il folosesc numai la viteza a 3 si a 4, cam 10 sec, nu mai mult. Inca n-am avut timp sa ma dau cu masini sa vad care este exact differenta :D E funny cand dai cu cineva ... pana la 100 km/h ma depaseste, e sigur ca a castigat si dupa ... SURPRIZA :lol: Urmezea teste cu G-tech, filme si Dyno sheets. In curand o sa pun ceasuri de la Greedy (sper), Unichip si alte chiesti ;) Stay up to date :) |
Orice motor poate tine un sistem de NOS cu nosszle pana in 100 de cai fara alte modificari, eventual un regulator de benzina, o alta pompa, ceva, dar nimic schimbat in motor. Evident, scade fiabilitatea, dar asta e normal. Dar la cei 35 de cai in plus ai lui Zetemte, nu e nici un pericol pt motor, este o uzura chiar mai slaba decat la adaugarea unui turbo cred eu.
La ce unghi este butelia din portbagaj ???? Pare cam culcata. Pt a avea presiunea optima trebuie sa fie la 35-40 de grade parca. Vrem filme cu masina in actiune !!!!! :lol: |
Quote:
|
O sa filmez ceva acesta saptamana ... Va promit.
Hondarul zice foarte bine! Quote:
Quote:
|
| All times are GMT +2. The time now is 13:15. |
- Copyright 2026 4Tuning