![]() |
Organizare TuningDay in SM
Incet-incet se concretizează ideea organizării unei zile dedicate maşinilor modificate, a culturii de tuning etc. Deschid acest thread pentru a impărţi idei, păreri, cu speranţa să se realizeze ceva din ea. Dacă decideţi pentru organizare, acum ar fi momentul oportun, ca pe sfârsitul lunii august să aibă loc.
|
Re: Organizare TuningDay in SM
Din threadul anterior:
R: Gergo da ceva pe "asfalt" nu se organizeaza numa pt.masini de teren sa putem face si noi ceva..... G: Da, Raul, ai dreptate, ne-am gândit deja la aşa ceva pentru vara asta. Intr-adevăr, un concurs de autoturisme ar fi mult mai accesibil si mai spectaculos pentru public, să vorbim numai de liniutze sau de îndemânare. Intrebări: -unde? Centrul Nou este periculos, un derapaj si intri la primarie, insă este cel mai spectaculos, pe lângă dig. Parcul industrial este Ok pentru liniute, dar nu este bun pt spectatori, e greu cu parcarea, iarba verde, etc. Un concurs de indemanare intr-o parcare de Real, ar fi posibil, dar greu de organizat. Aeroport: 3000 de euro, care trebuie finantat din bilete. dacă 10RON ar fi intrarea pt spectatori, iti trebuie 1000 de spectatori. Greu de făcut. -când? ultimul weekend din august ar fi ideal. oamenii au venit acasă din concediu, copiii se tem de şcoală etc. -cine organizează? cine răspunde ca persoană juridică pentru orice eveniment intâmplat, etc. -cine finantează? Oooops, si mai greu. Ca rezumat, eu aş propune organizarea unui "tuning afternoon", de exemplu: intr-o după masă de sâmbătă, incepe o expozitie de tuning, cu maşini modificate, cu firme expozanţi de tuning, iar seara: liniutza. R: Asa mult cere la aeroport???aiaiai......daca organizarea ar fi buna si oameni ar fi multi,vor veni si din alte judete,deci v-a fi.....numa cu finantarea o sa fie o problema,eu zic ca tot langa Palat ar fi mai fain deoarece ii in centru si pt toata lumea ii aproape si cu spectatorii va fi ok,nu ne-ar incurca,au loc pe dig.....acuma trebe noi sa decidem cum vom proceda mai departe......eu zic ca ii de ajuns sa se faca liniute,pe categorii si indemanare pe cel mai bun timp....si spectatori ar fi cacalau sti doar ca la noi in oras cam rar asemenea evenimente si fiecare ar fi bucuros sa vina sa-si arate ce are sub capota..... |
Da, Raul, cere mult fiindca si celelalte aeroporturi din tară cer atâta sau mai mult. Ei bine, sper să mai fie loc de negocieri, dar important este că nu se dă gratis. Pe de altă parte, până acolo trebuie deplasat, nu poţi să te uiti din sus de pe pod, astea sunt dezavantajele. Altfel, bine ai remarcat: orice faci in Satu Mare, unde sunt maşini si ceva scoate fum, vin spectatori :))
|
1. Cine va organiza si ce?
Asociatia ProMotorsport, in cadrul caruia am mai organizat evenimente sportive, cred că ar fi partener in aşa ceva, vorbim de partea "sportivă", unde se cronometrează, verificări, etc. Practic, ProMotorsport ar organiza a liniuţa si/sau concursul de indemânare. Reguli de bază: atât indemânarea, cât şi liniuta se cronometrează, se inscrie si se derulează după reguli (de obicei FIA), si nu este loc de mişmaşuri, nu faci de cap în "parcul rece", arbitrii sunt imparţiali, si in prim plan este securitatea cursei si a spectatorilor. Costuri: ai nevoie de 3-4 arbitri, în afara de indemnizarea lor sunt anumite costuri de birotică, ambulanţă, pompieri obligatoriu. Securitatea, cum am mai văzut in Oradea si in alte locuri, se face în tandem jandarmerie/firmă security. În curând o să revin si cu un buget detaliat. Premii: locul 1-2-3 in absolut, locul 1 pe categorie. Ger-Bog oferă un set de 4anvelope, dar nu neapărat celui mai rapid sau celui mai simpatic concurent, ci vom premia un debutant, sau o domnişoară :)) Mai avem nevoie de 10 sticle de şampanie, (Barta Ati) si vreo zece premii mai mici, cu cosmetice auto de exemplu, putem primi de la: Philadelphia, AutoTact, Profi Tools precis că aduce ceva, etc. Cealaltă parte a unei zile de tuning însă nu intră în competenţa asociaţiei, se poate organiza concursuri de tip: best exterior, best interior, dbdrag, si celelalte concursuri sound, despre care Samby tu stii mai mult. După părerea mea personală, ar fi o posibilitate bună pentru mişcarea de tuning să iasă in public, mă refer si la NoLimits Racing Team, cât şi la magazinele de tuning. |
2. Publicitate, marketing, PR.
In primul rând, avem nevoie de ofiţer de presă, singurul care tine in mână toate activităţile de marketing. -mass media. După experienţa mea, in Satu Mare merită să lucrezi cu următoarele instituţii: Informaţia Zilei, tiraj cca 15.000, cel mai puternic in oraş. Szatmári Friss Újság, tiraj peste 10.000, aici este posibilitatea de amplasare poster grafic, interviuri, imagini. City Radio, ascultători maghiari dar intr-un număr de 35-40.000 (!!!), de obicei se spune la ştiri, după care se mai aminteşte in emisiuni de mai multe ori, in ultima zi interviu. Radio Transilvania, Ovidiu Matioc este un showman care a mai condus astfel de evenimente, bun prieten de-al nostru. La fiecare partener este regula de a apărea pe afiş, pe pliante, bannerele lor trebuie să fie prezent, etc. -afişe, pliante, circa 350RON, sau in barter, cu o firmă de reclamă. -mare atenţie la marketing ulterior, multumiri, beri :)) Okay, atât pentru astăzi. Salutare, Gergo |
Quote:
|
Quote:
|
Poate, poate..... cine este centrul? unde se string toate informatiile? organizarea are nevoie de inceput de mai multe persoane pentru coordonare, si doar mai apoi sa vedem realizarea. Ma bag la planificare si eu, daca ma primiti, chiar daca sunt la dracu'n praznic de departe. Mai avem oameni care lucreaza cu planificari printre noi, de marketing il stiu pe Juana, iar cu experienta in masini, si modul cum reactioneaza acestea(pentru asigurarea sigurantei), nu ducem lipsa de oameni. Hai sa vedem cine se mai baga, care va fi firma sub care vom lucra pentru autorizatii, si mai important, dupa cum bine spuneati si voi mai sus, de ce fonduri avem nevoie pentru a pune totul in practica si de unde le obtinem.
Vreau sa mai recomand (rog) ceva. Pentru a evita situatii penibile, avem nevoie de cineva care sa aiba timp macar 4 ore pe zi pentru treaba asta. Un "centralizator". Asta inseamna ca el va lua suturile (si ne va conduce pe toti la inchisoare) sau laurii, si poate o afacere infloritoare sau relatii mai durabile cu autoritatile locale. Cine va fi acela? |
Quote:
|
Din ce am citit observ ca vointa si un plan aranjat exista.Oricum munca trebuie impartita ca sa nu fie "goluri" in organizare.Despre aceasta impartire e bine sa se vorbeasca vineri si sa incercam toti sa ajutam la aceasta.
Numai bine. |
Quote:
Okay, astăzi o să am un răspuns dacă ProMotorsport se implică sau nu in organizarea unei liniutze+indemânare. Pentru restul, e nevoie de o şedinţă la care să vină cei care doresc să se implice, unde să dezbatem cele mai importante intrebări: unde se va organiza şi de către cine. |
Quote:
Salut baietii ! Imi place thread-ul asta :) Bravo Gergo ! Incet, incet tot se contureaza ceva ;) Puteti conta pe mine ! Ajut cu placere la organizare si din partea TSI la premiere ! La sedinta vom putea discuta mai multe ... |
particip si io cu ceva premii, desi e cam dificil pentru ca nu stiu ce masini vor cistiga, vad eu, eventual un eleron universal...ma mai gindesc.
|
mda daca iara o sa fie asa k cursele se vor desfasura p bul transilvania ... asai cam naspa... adica toate evenimentele tot acolo se desfasoara:cry:
|
Noutati, pe scurt:
Baietii de la Promotorsport sunt de acord să organizeze o cursă de indeminare si una de acceleraţie, asigură arbitraj si cadrul organizatoric. DAR. Din motive de restructurare al clubului, nu poate să ne ofere cadrul legislativ, sub egida căruia să se organizeze evenimentul. Practic, este nevoie de o asociatie, un club, ONG sau societate comercială, care să fie responsabil pentru acest program, pentru aprobări, autorizatii, etcetera. Apel pentru firme, asociatii de tuning, cine isi asumă răspunderea de organizare, va fi promotorul acestei mişcări, (cu alte vorbe, poate spune: "scuze, eu am organizat primul TuningShow din Satu Mare") pe lângă faptul că este o posibilitate bună pentru ieşirea în public, cu produse, maşini etc. Dacă nu se găseşte organizator, nu mai are rost să mai vorbim despre eveniment. În principiu, cel mai benefic ar fi pentru NoLimits Racing Team, părerea mea. |
pai ... dan cate stiu eu ...
No Limits Racing Team e club cu acte in regula asa ca sper sa se poate face asta Juana ... un verdict |
Salutare!
Juana nu va va raspunde, pentru ca el nu mai posteaza pe SM. Imi permit in schimb sa raspund eu. NLR nu este o entitate juridica, adica: nu suntem o companie. INCA! Urmeaza in cursul lunii septembrie sa creem aceasta entitate juridica. pina atunci putem planifica totul in detaliu, pentru ca aprobarile si ok-urile care pica in sarcina NLR sa fie singura problema care ne va tine in stand-by. Pian atunci, spor la munca. |
Am povestit cu Juana si mai exista o posibilitate: avem o firma care poate sa organizeze, iar NLR poate contribui cu premii.
|
Anunt !
ANUNT !
Bine baietii ! a venit momentul adevarului :!: cel putin din punctul de vedere al celor prezenti pe acest forum ... Dupa discutii si discutii (vorbesc de discutiile preliminare) sunt persoane care sunt dispuse sa contribuie la organizarea unui tuning-show in Satu Mare ceea ce va implica mai multe activitati. Cand zic organizare ma refer la organizarea propriu-zisa si nu la contributii de genul "eu voi zice la toata lumea" sau "vin si eu" sau "prezent si eu" sau "sunt de acord" etc.... este vorba de putina munca, oboseala, alergatura etc.. Suntem cateva persoane care dorim sa realizam lucrul acesta si nu va fi deloc usor. Nu zic ca va fi imposibil dar nici usor nu va fi. Nu-i chestia ca organizatorii trebuie sa scoata bani decat daca vor si daca au posibilitatea, ramane la latitudinea lor, fiind o optiune ! Deci repet, nu-i vorba de banii din buzunarul vostru !!! In concluzie, avem nevoie de persoane dispuse sa se implice in aceasta organizare ceea ce implica si raspunderea persoanelor respective opozabila activitatii pe care o vor desfasura in cadrul organizarii. Ca o mica paranteza, aceste persoane se vor pregati sufleteste ca in urma evenimentului vor fi muuuuuuulti "nemultumiti" de pe "margine" ca asa e "normal"... Dupa cum stie toata lumea, maine (Vineri) seara avem intalnire. Deci, pana maine seara (orele 21.00) persoanele care vor sa participe la organizare sa se gandeasca si maine sa faca tot posibilul si sa vina la intalnire ca sa putem discuta. Daca totusi sunt persoane care vor sa se implice dar nu pot veni maine la intalnire (din diferite motive intemeiate) vor putea sa-mi dea un telefon pt. detalii. Trebuie sa va spun ca cine nu se implica nu va fi huiduit de nimeni si nu va fi dat la o parte de catre nimeni niciodata ! Mai trebuie sa va spun ca nu vom trage de nimeni sa se implice in organizare ! Cine vrea, vrea iar cine nu, nu si punct ! In cazul in care vor fi persoane doritoare de colaborare in sensul celor de mai sus, vom discuta cu acestea pe parcurs si fiecare dintre noi vom avea sarcini indreptate spre un anumit domeniu in organizare, ceea ce vom discuta pe parcurs in functie de lista prioritatilor ce urmeaza sa o elaboram ! Toate cele bune ! |
Okay, după succesul neaşteptat cred că putem inchide lista! :)))
|
cam asa ceva ...
din nefericire nu stiu daca o sa organizeze ceva pe aici foarte curand cu toata parerea de rau oricum sa auzim de bine pe viitor |
Quote:
Vedeti voi, baieti, cand zicea Gergo ca in afara de "bafta in contiunare" si "bravo" etc. nu se face nimic, lumea s-a cam suparat pe el dar acum cand e cazul sa faca cineva ceva fara bani (ca pana acuma banii erau "problema") nu multa lume s-a ingramadit dintre cei care se bat in piept ca reprezinta comunitatea tuning satmareana ... ma rog... nu vreau sa supar pe nimeni si nu m-am referit la nimeni anume doar vreau sa va spun ca sunt totusi persoane care vor face tot posibilul in vederea organizarii evenimentului respectiv. Efortul nu va fi vizibil bine-nteles deoarece sacrificiul va fi resimtit doar de cei efectiv implicati, insa sunt curios cate persoane de pe margine, "reprezentanti ai tuningului satmarean", vor critica rezultatul... (numai eu cunosc vreo 2 :lol: ) In concluzie, nu am nimic cu nimeni si ma repet ca nu m-am referit la nimeni anume, nu am nominalizat pe nimeni si nici aluzie nu am facut la cineva anume, singura obiectiune fiind ca daca vrei sa iesi in fatza nu-i totuna cum o faci, provocand impresie sau provocand depresie ;) :lol: :lol: :lol: |
Quote:
|
Quote:
sincer sa fiu nici weekendu` asta nu s-a pomenit nimic despre asta trimite un pm eventual sa stiu in ce anume m-as putea baga si daca ma pot baga cu ceva nu vreau sa zic ca da ... si dupa aia sa nu fac nimic |
Domnilor,
la "momentul adevărului" am rămas patru: Samby, Bobo, Csongor şi subsemnatul, care plec mâine dimineata in concediu. Evenimentul am planificat pentru 2 septembrie, duminica, in Centrul Nou. Programul, in linii mari: expozitie de maşini modificate pe platou, după masa un concurs de indemânare, jaloane, figuri, iar de la ora 18.00 incep preselectiile pentru liniutza de seara. Mediatizarea vom incepe din 19 august, dar pe Voi, viitori concurenţi, expozanţi vă vom ţine la curent prin intermediul forumului, voi o să ne uraţi baftă, mult noroc, multă sănătate, să ţinem tot aşa, pentru care mulţumim anticipat :)) |
Salutari
castigatorul din categoria 1600cm3 va primi d la mine un polish gratuit |
Cum v-am zis deja, si eu ajut in ce pot, la lucru am program "scurt" deci daca doriti, cand se vorbeste de organizare anuntatima si pe mine. Va pot ajuta in publicitate (am lucrat la friss ujsag si la hirlap).
|
Si noi..astia mai "mici" am putea ajuta.La urmatoarea intalnire sper sa se vb mai detailat despre organizare.
Numai bine. |
szambi, gergo, bobo... cand va intalniti sa discutati de detalii anuntati-ma si pe mine sa fiu in tema cu lucrurile si sa vedem ce si cum facem.Daca mai aveti undeva nevoie de ajutor anuntati-ma poate pot sa ajut.
Gergo... concediu placut! :) |
Salutari baieti
cand va intalniti sa discutati de detalii anuntati-ma si pe mine, dac credeti c e o ideie buna. :) |
Am fost la primarie si in in urma unei discutii in principiu primarul ne acorda autorizarea evenimentului pentru data de 01 Septembrie 2007 - Sambata. Urmatoarea discutie va avea loc Lunea care urmeaza deoarece pana atunci primarul este plecat din localitate. Pana atunci, avem o zi de Vineri in care putem discuta alte detalii. Deci, cine este interesat sa vina la intalnire si discutam. Ideea generala de ajutor este de a cauta cati mai multi sponsori. Asta presupune o discutie prealabila cu potentialii sponsori. Propunerea catre acestia poate fi de mai multe feluri. Sponsorul poate oferi o suma de bani pt. organizare sau anumite produse pt. premiere iar in schimbul acestor servicii noi ii putem face reclama in cursul evenimentului (prin speeker, afise etc...).
|
Salut Baieti
nu stiti nimic nou despre tuning day? :) |
Quote:
|
1 septembrie ii data aprobata de primar...deci nu prea cred ca sa modificat ceva....
|
Se obsearva ca Gergo e in concediu..........
|
da chiar ca se vede bine zici atti:)
|
Salutare, am sosit din concediu. Maine trecem la treabă, primul "rezumat" vă promit pt duminica seara, până atunci lucrurile se vor concretiza!
|
Salut Gergo
ma bucur ca ai sosit acasa. astept noutati despre tuning day:) |
Quote:
|
Nu ar strica sa vina cineva cu ceva idei de locatie ! Ne gandim sa gasim cea mai buna (si retrasa) varianta, dar sa fie ceva real, nu de genul "inchidem drumul Careiului". Pana acum s-a pus in discutie "parcul industrial", aeroport (care insa costa peste 3000 euro, numai daca stie cineva un sponsor care sa rezolve treaba asta...) si centrul nou. Deci, e nevoie de un loc unde putem organiza accelerarea pe cel putin 400 m si sa fie loc si de expo.
Idei ??? |
| All times are GMT +2. The time now is 13:57. |
- Copyright 2026 4Tuning