![]() |
Audi Quattro
5 Attachment(s)
nu stiu daca sa mai vb de el in vreun topic dar pe mine masina asta ma marcat profund ...
in martie 1980, un Coupé sport cu tractiune integrala a facut furori la standul Audi de la salonul automobilistic de la Geneva. Pentru prima data, prin Audi quattro, a aparut in oferta un automobil cu performante inalte si tractiune integrala. Pana atunci, acest concept de propulsie isi gasise utilizarea numai la autocamioane si la masinile de teren. Tractiunea integrala permanenta a lui Audi quattro i-a adus succese in motosport pe plan mondial si a fost asimilata rand pe rand de toata paleta modelelor Audi. astept pareri, comentarii si poze despre masina care a |
Re: Audi Quattro
Produs de serie, fabricat manual
Asadar, dupa ani de teste si incercari, in 1980 a fost realizata si expusa prima versiune a unui turism de serie echipat cu transmisie integrala (folosita pana atunci doar la tractoare si utilaje grele). Masina avea la baza modelul de succes Audi 80, o caroserie coupé, un motor cu injectie, turbo, ce producea 160 CP (ridicati apoi la 200) si accelera de la 0 la 100 km/h in 7,2 secunde, un sistem de franare preluat de pe Audi 200 si foarte multa adrenalina. Cel mai important este faptul ca, spre deosebire de multe din vehiculele-concept prezentate la saloanele auto, quattro a fost fabricat imediat si in serie. Pretul sau era de 49.900 de marci germane, dublu fata de alte modele sport de la acea vreme, si au fost vandute peste 11.000 de bucati pana la sfarsitul anului 1980. Modelul nu era totusi chiar de serie, pentru simplul fapt ca fiecare vehicul era realizat manual, intr-una dintre halele de la Ingolstadt. Daca restul modelelor din uzina se produceau 24 de ore din 24, in hala �quattro� muncitorii, atent selectionati, lucrau numai de la 6.00 pana la 14.00, iar echipa includea si o femeie care le distribuia ceai. Odata strans si ultimul surub, vehiculul intra in teste, unul dintre cele mai severe realizate vreodata la Audi. Motorul era mai intai verificat intr-un ciclu special, apoi suspensia era testata electronic. Urma o verificare la viteza de 160 km/h pe stand si, in fine, un test pe sosele, 60 de kilometri, in zona Ingolstadt, pe drumuri obisnuite si pe autostrada, unde se atingeau viteza de 185 km/h si turatia maxima de 4.000 de rotatii. In timpul acestui program existau prevazute doua opriri pentru verificarea tuturor fluidelor din vehicul. Inainte de plecarea catre clienti, se facea si testul ploii, in care 3,5 tone de apa erau turnate pe vehicul timp de 10 minute. Orice masina accidentata in timpul testarii era demontata, iar piesele ramase intacte erau reciclate in procesul de productie. Un model disparut in plina glorie Audi quattro a fost deopotriva un succes de piata si unul sportiv. Piloti precum Stig Blomqvist, Hannu Mikkola sau, mai tarziu, Walter Rohrl, dar si celebra Michele Mouton au dat o alta fata raliurilor din intreaga lume la volanul unor modele quattro, castigandu-le in repetate randuri. Inventiilor integrate in primul model quattro li s-a adaugat, in 1987, diferentialul Torsen, cel care a transformat diferentialul blocabil manual intr-unul ce functiona automat, facand posibila redirectionarea cuplului de pe rotile ce patinau catre cele care pastrau tractiunea. In anii care au urmat, sistemul quattro s-a extins pe intreaga gama Audi, devenind dintr-un model echipare. Acesta este motivul pentru care primul quattro a fost rebotezat peste ani "ur" quattro, termenul ur fiind numele primului oras ridicat de om vreodata, in Mesopotamia, simbolizand astfel notiunea de original (germanii folosesc cuvantul ur pentru "original"). Modelul quattro si-a schimbat apoi, de-a lungul anilor, infatisarea, motorul si dotarile - dintre cele mai sofisticate -, pretul sau crescand pana la 96.000 de marci. In 1989, ur-quattro si-a incheiat existenta, in ciuda cererilor uriase, fiind inlocuit de un alt model sportiv, S2, care insa nu a mai cunoscut acelasi succes, in timp ce echiparea quattro este prezenta si astazi pe toata gama Audi. |
Tot respectul......
|
am avut s1. nu pot sa explic sau sa descriu senzatiile oferite de 300 cp.
masina ca aia nu imi mai pica in mana. |
destul de rar mai vezi vreuna pe strada..
eu unul cand mai vad cate o raritate ca asta,ma bucur mai mult decat sa vad nu stiu ce model nou aparut. acum nu se mai fac masini atat de rezistente. modelele noi aparute sunt numai plastic si aluminiu. la audi asta am observat din 2005 incoace. |
5 Attachment(s)
..............................typ81............... ......................
|
1 Attachment(s)
Quote:
|
Quote:
|
Eu cred ca sunteti pe langa..Luati si va documentati putin si credeti-ma ca nu o zic cu rautate ;)
|
Aa,luati si cititi ultimul numar al revistei Cox,este prezentat replica dupa s1..
Nemilosule,oricum am ramas fara cuvinte.. Ai avut s1? =)))))))))) |
asa e nemilos aredreptate
|
am avut unul dar nu quattro ci tractiune fata 2.200cm din 1986. oricum fugea
de rupea. cand am vandut-o avea 367.000 km si totusi l-am impresionat pe cumparator. pacat ca a luat-o un "gospodar", mi-au spus niste amici ca l-au vazut carand cartofi cu ea:evil: |
1 Attachment(s)
Quote:
:rolleyes2 |
Tata are un fost coleg de facultate in Germania, care acum se ocupa cu soft topuri pentru Porscheuri vechii.
Ala are un quattro, identic cu ala din prima poza postata aici, numai ca pe alb. Printre altele a reusit sa ii puna motor de s6 2005, cutie de s6, tren de rulare. Absolut tot e de s6, dar caroseria e alta. Mai are si un sistem JBL, care scoate in jur de 950 de wati. Dar aia nu mai e asa important, cand vezi cum fuge masina aia... |
O sa pun poze, cand vine tipu in Romania
|
Quote:
La asta ma refeream.. Iar Coupe`ul de la Valcea e REPLICA dupa S1..Nicidecum un S1..In fine..Bafta mare.. |
2 Attachment(s)
Ca sa vorbim cu totii aceasi limba.
Audi S1 Audi S2 |
2 Attachment(s)
Ca sa vorbim cu totii aceasi limba.
Audi S1 Audi S2 |
1 Attachment(s)
Uita-ti si noul A4... deviat din A5
|
Quote:
|
Quote:
nu imi place sa discut in contradictoriu sau sa ma contrazic la nesfarsit ca sa ce ?...................?????????????? s1 este cel cu capota fata decupata si are din fabrica 300 cp cu motor 2226 20v turbo cu "atentie" BLOC MOTOR DE ALUMINIU masina era fabricatie 1984 cu nr de arabete si stramba in serii la maxim. am avut-o in posesie in 1997 si vreme de un an cat am putut sa o tin (consumul de) nu imi amintesc sa ma fi depasit careva. asta va fi primul si ultimul meu post pe aceasta tema. numai bine. |
lasai nemilos sa creada ce vor oricum sti cum se spune 'discuttiile astea nusi are rostu' bafta in continuare sau sa mai spun ca am avut un quattro si acum regret in ultimul hal ca lam dat dar sant sanse mari sal recapat
|
Quote:
in fine ... nu isi mai au rost discutiile |
3 Attachment(s)
-tin sa imi cer scuze lui Nemilosu'
-Audi Ur Quattro S1(ABTS1) ...?!?!cmc putere:225kw(306CP), ABS -am gasit si ceva modele de vanzare, dar preturile sunt rupte din cartile cu balauri... |
8 Attachment(s)
mai multe poze cu modelul de mai sus
|
Quote:
eu stiu ce vorbesc. doar daca eram mai destept in tinerete acu aveam bani gramada dar cine a stiut ce masina am avut in mana.............. |
este un S1 in tg-jiu al meu GJ-11-ACZ daca vreti va pun si poze dar de la cine l-am luat eu ia schimbat motorul pt ca i consuma mult dar il am si pe acela putin incomplet . DAR NU ESTE DE VINZARE !!!! Ma lasa nevasta daca il vind !!!!
|
Quote:
|
Quote:
si zi cat vrei pe eeeeeeeel :D :D :D |
ok! dar maine ca acum este deja seara si nu cred ca iese bine!
|
Este vorba,mai mult ca sigur,de o confuzie.
S1 nu este aceeasi masina cu Sport Quattro (~300cp). Probabil ca si car-soft-gorj face aceeasi "greseala". Oricum,masina pe care o are nu mai este aceeasi daca i-a schimbat motorul.Oricum ar fi,NIMENI din Romania nu are S1.Exista doar replica de la Rm. Valcea.Bafta mare! |
Quote:
|
domnule STELEEA motorul pe care il am acum este un motor de 2300 turbo care are simplu fara modificari 178 kw iar dupa toate modificarile cam 227kw daca tot esti din tg-jiu si cunosti masina uitate in bara da fata sa vezi jos de tot aproape de buza barii putin ulei de la domnul TURBO care dupa un :D :D pic de COX mai lung mai plinge putin ulei de necaz ca nu are cu cine sa se incordeze si el !!!!:)):D
|
7 Attachment(s)
scuze ca nu este spalata
|
cu tot respectu masina este audi coupe gt quattro nicidecum S1.
si daca tot aveti 227 kw si nu aveti cu cine sa va "incordati" am sa va fac o vizita prin ian-feb. |
cu tot respectul masina este audi coupe gt quattro nicidecum S1.
si daca tot aveti 227 kw si nu aveti cu cine sa va "incordati" am sa va fac o vizita prin ian-feb.:twisted: |
nu am cu cine aici local sa nu interpretezi gresit ca nu am ferrari:D
|
Quote:
|
Quote:
plus ca puterile la mot turbo de audi sunt urmatoarele:121 ; 134 ; 161 ; 220 kw. ma refer aici la generatia respectiva. pana in 84-85. dar cand o sa ajung la tg jiu poate ne dam pe masini si cand o sa ajung cu coupe-ul acasa o sa il demontez sa vad modificarile. :D :D :D :D |
tot respectu' dmn.!!!! ai o masina BETON!!!
|
| All times are GMT +2. The time now is 08:28. |
- Copyright 2026 4Tuning