![]() |
luati-va adio de la masinile puternice!
Industria auto ar putea primi o grea lovitura, daca propunerea Parlamentului European de a interzice fabricarea masinilor care pot atinge o viteza mai mare de 162 km pe ora va fi aprobata. Masura face parte din strategia UE de protejare a mediului.
Inca din luna februarie au inceput sa circule informatii legate de interzicerea masinilor puternice pe strazile Europei, informeaza BBC. Britanicul Chris Davies, membru in forul legislativ european, va prezenta un raport care arata ca masinile puternice oricum nu pot fi folosite la intreaga lor capacitate, deoarece legile din majoritatea statelor membre plaseaza viteza maxima admisa mult sub de 162 kilometri pe ora. Pe autostrazi, viteza maxima este de circa 130 km/ora. In plus, masinile care pot atinge aceasta viteza au emisii mai ridicate de dioxid de carbon, iar Uniunea Europeana s-a angajat sa lupte impotriva poluarii. Comisia Europeana intentioneaza sa introduca o lege care sa limiteze emisiile la 130 de grame pe kilometru pana in 2012, nivelul maxim admis urmand sa ajunga la 95 de grame pe kilometru in 2020. Propunerile lui Davies s-au lovit deja de critici, mai ales ca producatorii de autovehicole ar trebui sa suporte costuri ridicate pentru a indeplini solicitarile Comisiei. Exista voci care sustin ca parlamentarii din statele recunoscute ca producatori de masini puternice, cum este cazul Germaniei si Italiei, nu vor vota o astfel de propunere. Ministrul transporturilor de la Berlin a declarat ca nu va sustine aceasta initiativa, consumul de carburant este mai mic daca masinile ruleaza cu o viteza mai mare. |
Re: luati-va adio de la masinile puternice!
mai da pretentiosi s parlamentarii europeni...si de ce sa interzica masinile puternice? de ce sa nu faca masini puternice cu emisii foarte sczute de dioxid de carbon.....nu cred ca nar accepta construcotorii auto sa faca motoare de capacitati mari si foarte ecologice...
|
Eu nu cred k o sa se aprobe o astfel de lege. Ar insemna falimentul firmelor Ferrari, Porsche, Lamborghini, Maseratti, Aston Martin si toate celelalte axate strict pe productia de super masini. Ca sa nu mai vorbim de reactia oamnenilor.
Si mai e binenteles problema camioanelor. Astea si la viteza maxima de vreo 96 km/h polueaza mai mult decat un BMW cu motor de 2.5 litri la 200 km/h. |
Asta e o idiotenie. Nu o sa se intample asa ceva never ever !!! Sunt uimit cum unii cred asa orice aberatie debitata de cate vreun cretin anonim numai pt ca a scris nu sh ce ziar sau nu sh ce site de ea. Chiar nu realizeaza nimeni ca nimeni nu si-ar taia craca de sub picioare asa? Industria auto este una dintre cele mai mari industrii ale lumii, daca nu cea mai mare. Si in europa e o mare parte din ea. Cum sa faca asa ceva? :?:
|
Quote:
|
e,de n-oi merge numai cu a 2a in 7000 mi de ture numai sa le fac necaz si tot poluez !
|
nu mar mira legea asta mai ales ca vine din partea unor britanici avind in vedere ca aici in marea britanie sa interzis fumatul in locuri publice acum de la 1 iulie
|
Sunt slabe sanse sa se voteze, ar iesi revolutie :D Exista multe creaturi cu drept de vot care fac alergie cand aud de viteza, dar inca nu sunt in majoritate.
Faptul ca individul in cauza e de felul lui englez explica multe. Prietenii stiu de ce ;) ~Nautilus |
“Davies' suggestions to ban certain types of cars and limit the speed of cars come close to political symbolism; they do not address the real issues with regard to reducing CO2 emission from cars. The European car manufacturers support dealing with the challenge of climate change in a realistic manner, taking an integrated approach combining further improved vehicle technology with a wider use of biofuels, better traffic management, eco-driving and CO2 related taxation - comentariul ACEA, sublinierea mea
Sursa: http://www.autoindustry.co.uk/news/26-06-07_22 ~Nautilus |
mai bine s-ar chinuii sa prod. masini care nu polueaza deloc !
sa faca catalizatoare cu emisii de noxe=0 ! |
shi de exemplu tesla roadster nu ar fi lasat sa circule pt ca e rapid :lol: :lol: :lol: nush cine o formulat ..da suna aberant
Germania shi Franta au un cuvant greu de spus la nivelul Uniunii Europene... deci NU cred se va intampla asha ceva :D |
Nu cred ca vor aproba legea . Prea aspra pt. producatorii auto si in acelasi timp pt. vitezomani :D ! Cu respect !
|
Quote:
|
De parca BMW, Mercedes sau VAG nu sunt in stare sa faca s ei lobby impotriva acestei legi!
|
sa ma cac pe ei de europeni nenorociti se zice ca s-a dat jos comunismu da s-a dat o rola... numa interdictii si legi cretine stem asa de aproape de comunism... ma mut in america sa mor io si imi iau un charger sau o cuda sa pot sa scot cat fum vreau io si sa nu ma f*ta nimeni la melodie x( sa-i ia dracu n-o sa le respecte nimeni legea or sa iasa din fabrica masini cu max 162 km/h dar putini o sa pastreze performantele astea...
app dacia ar fi fericita la loganul 1.4mpi n-ar face nici o modificare :))))) |
Quote:
Quote:
|
Eu nu mi-as face prea multe griji. Ma indoiesc ca BMW o sa stea cu mainile in san si sa nu mai produca modelele M. La fel si Mercedes cu Amg-urile. Ca sa nu mai vorbim de tuneri, MTM, Hartge, Alpina, Brabus, Opera, si toti ceilalti care vor rezolva ei problema.:lol: Hartge cel putin au luat un BMW 320D si au montat motorul si cutia de viteze dintr-un M5. Si mai sunt americanii si japonezii care nu vor impune legea.
|
sunt numai abureli si noi romanii sunt campioni la a pune botul .nu va exista asa lege
|
In legatura cu subiectul mai sus mentionat sunt multi care vor sa se afirme facand ceea ce cred ca-i bine pentru natura (bullshit).Este o lupta surda pentru po****ritate la orice nivel.
Insa,un singur proverb imi vine acum in minte : "No mor caii cand vor cainii". Legea asta nu va intra niciodata asa ca pot latra ca lupii la luna mult si bine de acum inainte. O zi buna. |
depinde cum se pune problema,
eu produc masian de 300CP limitata la 150km/h deci masian produsa de mine nu poate trece de 150Km/h si mi se pare foarte ok, vieti salvate, pe de alta parte cui nu-i place pe riscul lui scoate limitarea (ca o sa se gasesca destule firme de tuning sa faca asta) si gata |
Quote:
Un BMW cand duce 30 de tone? daca vine vorba de poluare si alte cele in comparatie cu un camion? Una e sa moara oamenii zilnic pe autostrazi la accidente din cauza vitezei excesive, si alta e economia europei care se bazeaza pe transporturi. Numai ca din cate am inteles (stiam de articolul asta de vreo 2 luni) , a fost doar o poveste scrisa aiurea de cineva, nu ar avea suport real in parlamentul European. |
200SX: Poate 280 CP si 180 km/h, vrei sa spui, daca ai fi producator japonez :D :p
~Nautilus |
propun sa ne luam cate o trotineta :)) cred ca vor sa readuca pe piata tico si matizu ca alea merg cu viteza aia ametitoare =))=))
|
Ma mai dai in balari cu legile lor cu tot si cu AVIOANELE ce fac frate le pune limitator?
|
o sa aiba politia avion de patrula cu radar ;))
|
Quote:
Mai ciudat mi se parea noua lege aplicata in canada, daca conduci cu peste 45 km peste limita legala de viteza, este considerat cursa ilegala, si poti face inchisoare, si confiscarea masinii....... Quote:
|
noi inca nu avem drumuri sa mergem nici cu 45km/h ... la fiecare 30 cm de asfalt e un mare crater
|
Quote:
~Nautilus |
de ce nu ma mir ca comunistii din EU sau gandit SI LA ASTA!! bine macar ca in america de nord nu ne distrugem economiile numai ca sa le facem pe plac anti-capitalistilor...
PROBLEMA 1: masina puternica nu inseamna numai ca are viteza maxima mare, dar si aceleratia este mai buna... masina mea poate 280 pe ora, dar ce merg eu vreodata asa de tare? NU, dar imi place sa acelerez de la 0 la 100 in vreo 4 secunde, asa ca ce-i doare pe ei in ****? si daca vreau sa-l depasesc pe unu, vreau sa am toata puterea ca sa-l depasesc si sa ma intorc pe banda mea, nu un cacat anemic de motor cu care sa nu pot sa depasesc nici macar o caruta PROBLEMA 2: exista deja o supermasina electrica, si probabil o sa mai tot apara... doar sa interzica masini capabile de X kilometrii pe ora e tampenie PROBLEMA 3: porsche turbo 911 emite aer mai curat prin eshapament decat aerul care intra in motor (daca esti intr-un oras poluat), si tehnologia exista deja sa reduci cantitatea si concentratia de emisii... California deja are legi super stricte de emisie, si producatorii de masini au adaugat extra catalizatoare si alta tehnologie fara sa compromita mult performanta masinii aici peste ocean nu o sa apara niciodata asa o lege, nici macar ca propunere... idile capitaliste sunt mult prea dezvoltate pt asta... aici se dau peste cap sa convinga lumea sa treaca la hibride si biofuel prin reduceri de taxe si bani inapoi daca cumperi deastea care polueza mai putin, si mici taxe pt alea care consuma mult... dar atat! lumea e libera sa decida, si daca vrei sa schimbi ceva, tre sa convingi lumea ca asta tre sa faca... nu doar vi tu mot cu legea ta de cacat si gata, distrugi o industrie intreaga in toata europa |
Quote:
nu e chiar ceva nou... daca mergi cu 51km peste limita de viteza oriunde ai fi in canada, automat ti se confisca masina, si a doua zi ai o intalnire cu judecatorul ca sa-i explici de ce aveai nevoie sa mergi asa de repede ;) Acum in ultima vreme au mai crescut nitel severitatea, dar mai mult numai in Ontario ca au avut o serie de acidente mortale din cauza de street racing, dar restul canadei nu prea a schimbat nimic altfel. Deja daca esti prins street racing masina ti se confisca si este dusa direct la fier vechi, strivita, si gata!!!!!!!! cred ca asta e cea mai dura chestie, si cred ca ideea la Ontario este sa faca exact la fel cu aia prinsi facand peste 50, ca se le striveasca si pe alea |
Quote:
|
pt 162 km/h poti prinde cu 70 cp !
... DECI A TREBUII SA FIE PE SOSELE NUMAI BOLIDURI DE 70 CP...:)) CUM AD FII...FERRARI CU MOT DE DACIE ...:)) |
Quote:
Quote:
~Nautilus |
Quote:
nu era o chestie similara si la rosia montana? nu sunt la curent, dar parca vroiau sa faca o mina sau ceva acolo, si imediat ratatii astia cu clima au inceput sa urle.... nu vor gaz, nu vor carbune, nu vor petrol, DAR NICI energie nucleara... dupa idiotii astia din vant si soare scoatem tot ce am avea nevoie pt lumea intreaga, daca doar am taia un pic consumu si am scumpi preturile de 10 ori... sa va *** in gat pe toti... America, care nu e semnatara kioto si are reputatie notorioasa pt poluare, a scazut vreo 16% din emisii, si e printre primele la reduceri... si au realizat asta fara interventii majore de guvern, lasand piata sa decida sa treaca singura la tehnologie mai afansata... Europa a devenit un stat comunist... cum e, parlamentul european face majoritatea legilor, si parlamentele tarilor membre fac vreo 20-30% din legile care se aplica cetatenilor lor! deci, toti care s-au unit cu EU si-au lasat nationalitatea si indepenta la uss cand au intrat! |
Quote:
Sa nu ma intalegi gresit , si eu sunt pro-capitalist dar ai o parere destul de gresita referitor la UE. Daca nu se realiza Uniunea nici nu imi pot imagina cum s-ar fi descurcat pe cont propriu Germania , Franta etc versus titani precum America, Japonia , China , Rusia... Iar referitor la Rosia Montana, nu esti la curent, chiar dimpotriva, esti pe langa subiect, baieti aia "destepti" ,m-ai exact americanii, si-au gasit sa exploateze resursele de aur din zona, noroc cu NATO ca de nu , eram martori la IRAQ partea a III-a Economia din America e foarte bine organizata cam din toate punctele de vedere insa combinatia dintre coeficientul foarte mare din PIB pt armata + politica extremista ii ofera o imagine c-am urata m-ai ales in Europa unde democratia conduce in continuare. Daca vrei sa discutam pe subiectul acesta eu zic sa dai PM sa nu m-ai facem offtopic. Salut & Peace all :peace: |
Quote:
Daca politicienii ar mai mai putin parsivi si alegatorii mai putin tampiti ar investi in dezvoltarea de vehicule electrice. Tesla Roadster nu consuma nici o picatura de benzina, e mai rapid si are cam acelasi pret cu un Porsche 911. Oops... "e prea rapid pentru un sofer de 18 ani cu permis de o zi" si asta ii mananca in partea dorsala pe unii (sau ceva mai in fata, apropo de campania publicitara: "speeding means you have a small penis" :D ) ~Nautilus |
apoi degeaba se chinuie europenii sa scoata tot felul de legi impotriva poluarii si al altor chestii legate de combustibil si restul......cand americanii fac ce vor....lor li lene sa faca motoare performante.... mai bine lasa un motor de 3000 cu 130 cp....si consum de 20...ca si asa au de unde...nu-i stres. daca in america s-ar baga legile de poluare care le avem noi actual in Europa....atunci ar fi o miscare uriasa.., si pt poluare si pt rezervele de combustibil. sau sa puna pretul de la benzina din europa la ei.
|
Quote:
Quote:
si imi pare rau, dar Japonia si Rusia nu mai sunt de mult in aceeasi clasa cu China si america. Quote:
|
Quote:
Deasta america si altii nu semneaza kyoto, pt ca ala e un acord de cacat care nu rezolva nimic atata timp cat marii consumatori nu fac nimic... dupa Kyoto ar trebui sa asteptam pana cand toti chinezii si indienii sunt industrializati, si DUPA, poate sa inceapa si ei sa faca ceva... asta o sa dureze inca zeci de ani... imi place gandirea economica... unu produce un produs si plateste taxe de poluare, care in schimb se duc la altu care e platit doar ca sa nu produca nimica, ca daca nu produce nu polueaza... ce idiotenie mai e si asta? cu ce ajutam planeta daca tot mutam banii de la unii la altii?? poluarea tot in tarile industrializate o sa fie, si tarile nedezvoltate o sa ramana nedezvoltate ca o sa primeasca bani pe tava numai ca sa nu se dezvolte economic |
Quote:
deci dupa mine toate legile draconice din europa cu poluarea nu o sa va ajute decat sa va distrugeti economia... aici se aude ca sunt probleme mari de tot in anglia si germania acuma din cauza bursei de carbon, si este un stres urias pe companii pentru ca nu mai pot sa fie competibile din cauza costurilor artificiale uriase... sunt complet de acord ca ar trebui sa developam tehnologie mai curata si mai eficienta, dar la ce cost? Canada produce 2% din CO2, si ca sa respectam Kyoto, ar trebui sa scadem cam un sfert din asta... dar asta ar insemna ca pana in 2012 noi sa inchidem aproape absolut toata industria, si ca nimeni sa nu mai conduca masina, pentru ca nivelul nostru de poluare si industrie a crescut mult din 1990.... WOW!!!! asta e solutia care ne-o ofera climatologistii???? numai idiotii aia care au crescut toata viata lor in afluenta si habar n-au ce e saracia sunt aia care inping agenda de a sacrifica totul pentru planeta, pentru ca nici nu-si pot imagina o viata in care sa nu poata avea tot ce-si doresc :x cum spuneam, America desi nu e in Kyoto, e printre cei mai mari reducatori de poluare is CO2 din lume! da, america aia care inainte polua atat de mult... sunt sigur ca o gramada din reducerile pe care le-a obtinut le-a obtinut prin faptul ca muta productia in alte tari, dar totusi sa stiti ca multe state s-au apucat sa ia masuri si sa actioneze independent de guvernul federal, deci din nou vedem caz dupa caz unde lumea de rand si lumea de afaceri lucreaza impreuna pentru a rezolva o problema comuna.... va amintiti chesti cu democratia de mai devreme? in exemplul asta unde e democratia? in Europa unde niste birocrati decid ca ei stiu totul despre clima si ca toata dezbaterea despre schimbarea climei s-a terminat, sau in america unde firmele actioneaza singure sub presiunea clientilor si po****tiei? cum zic americanii in God Bless America: "I'm proud to be an American where at least I know I'm free" |
| All times are GMT +2. The time now is 09:37. |
- Copyright 2026 4Tuning