Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Cum facem rost de mai multi cai putere ? (https://forum.4tuning.ro/19-facem-rost-cai-putere.html)
-   -   Filtrul de aer sport.sound sau performanta? (https://forum.4tuning.ro/19-facem-rost-cai-putere/40548-filtrul-aer-sport-sound-performanta.html)

tzatzichi 07-05-07 21:52

Filtrul de aer sport.sound sau performanta?

Filtrele de aer sport au un sound frumos.Fac si ceva in plus?Care se aud mai frumos cele conice sau un cold air intake?

cristi_x 10-05-07 22:22

Re: Filtrul de aer sport.sound sau performanta?

filtrul de aer sport da un anume suierat motorului cand se accelereaza.E placut dar f. slab perceptibil.Referitor la performantele date...e discutabil...
la modificarea filtrului de aer trebuie stiut k pozitionarea ascestuia este f. importanta.Trebuie ferita de aerul cald al motorului ce contine mai putin oxigen si astfel scade performanta motorului.Ptr a se evita asta se muta filtrul de aer catre o zona mai bine ventilata a compartimentului-motor.E corecta aceasta abordare,insa conductele ce sunt necesare mutarii filtrului nu trebuie sa aiba coturi prea multe...si in special coturi cu unghiuri ascutite.Asta ptr ca se creaza vartejuri si presiune negativa pe traseul de admisie ce scade aportul de aer primit de motor si implicit puterea.
Trebuie stiut iarasi k o admisie performanta da randament dak si evacuarea e performanta (ptr ca aerul intra dar trebuie sa si iasa mai repede,logic) si dak si gestiunea electronica a motorului (ECU) e ajustata ptr noile valori ale volumului de aer absorbit si evacuat (trebuie schimbati timpii si frecventa detonarilor ).
Deci...filtrul de aer sport nu ofera nici sunet prea mare, si nici performante uluitoare dak nu e asociat cu alte modificari...asta e parerea mea!

CT-82-PWR 15-05-07 16:55

alea cold air intake sunt mai bune dar parca ceva mai scumpe.

MaTzA 18-05-07 22:52

daca-mi permiteti sa ma bag si eu in seama...la mine a inbunatatit...putin...acceleratia...dar sunetul este extraordinar :D

rado 20-05-07 12:16

o singura problema cu filtrul sport....se aude asa, datorita cantitatii mai mari de aer care trece prin el. asta datorita porilor mai mari decat cei ai unui filtru normal. se aude frumos, de acord, poate 1-2 caluti in plus, de acord. dar la praful de la noi..e numa buna sa faci varza toata treaba. cu cat trece mai mult aer prin filtru, cu atat intra mai mult praf mioritic.

Avionu 20-05-07 22:35

Quote:

Originally Posted by rado (Post 910244)
o singura problema cu filtrul sport....se aude asa, datorita cantitatii mai mari de aer care trece prin el. asta datorita porilor mai mari decat cei ai unui filtru normal. se aude frumos, de acord, poate 1-2 caluti in plus, de acord. dar la praful de la noi..e numa buna sa faci varza toata treaba. cu cat trece mai mult aer prin filtru, cu atat intra mai mult praf mioritic.

Cea ce spui tu in legatura cu praful e adevarat doar in cazul filtrelor sport de provenienta si calitate indoielnica(cele vandute in Vitan de ex.). O firma care se respecta trateaza suprafata filtrului cu un ulei special care absoarbe si retine praful...astfel filtreaza mai bine decat un filtru standard uscat.Acestea se curata si se reung dupa un anumit nr de km recomandat de fabricant.Repet mare atentie la firma si tipul de filtru pe care il alegi.O alta problema cu filtrele sport e ca unele dintre ele(vezi Green Filter) strica debitmetrele(tocmai datorita uleiului din ele care se depune pe senzorul debitmetrului).Filtrele sport dau randament maxim pe motoarele aspirate.Eu unul recomand montarea unui filtru sport dupa modificarea traseului de evacuare.Pe motoarele turbo benzina si mai ales pe cele diesel doar montarea unui filtru sport nu are nici un rost.Zgomotul e produs in functie de tipul filtrului.Eu am avut un filtru conic montat in carcasa de carbon si facea mai mult zgomot ca evacuarea(era modificata cu diametru marit, tobe cu curgere directa si fara catalizator).Traseul de admisie tre sa fie cat mai scurt si mai liniar dar tre sa ocoleasca zonele fierbinti ale motorului.Un filtru pozitionat gresit sau un traseu prost gandit poate duce la scaderea performantelor.Cresterile de putere nu sunt semnificative(cu unele exceptii) dar e imbunatatit timpul de raspuns la apasarea acceleratiei

mae 28-05-07 14:48

un filtru sport nu iti da cai in plus ci dar face ca motor sa fct in parmetri normali fara a consua energie pentru a trage aer

Georgekey 28-05-07 15:46

Quote:

Originally Posted by Avionu (Post 911220)
Cea ce spui tu in legatura cu praful e adevarat doar in cazul filtrelor sport de provenienta si calitate indoielnica(cele vandute in Vitan de ex.). O firma care se respecta trateaza suprafata filtrului cu un ulei special care absoarbe si retine praful...astfel filtreaza mai bine decat un filtru standard uscat.Acestea se curata si se reung dupa un anumit nr de km recomandat de fabricant.Repet mare atentie la firma si tipul de filtru pe care il alegi.O alta problema cu filtrele sport e ca unele dintre ele(vezi Green Filter) strica debitmetrele(tocmai datorita uleiului din ele care se depune pe senzorul debitmetrului).Filtrele sport dau randament maxim pe motoarele aspirate.Eu unul recomand montarea unui filtru sport dupa modificarea traseului de evacuare.Pe motoarele turbo benzina si mai ales pe cele diesel doar montarea unui filtru sport nu are nici un rost.Zgomotul e produs in functie de tipul filtrului.Eu am avut un filtru conic montat in carcasa de carbon si facea mai mult zgomot ca evacuarea(era modificata cu diametru marit, tobe cu curgere directa si fara catalizator).Traseul de admisie tre sa fie cat mai scurt si mai liniar dar tre sa ocoleasca zonele fierbinti ale motorului.Un filtru pozitionat gresit sau un traseu prost gandit poate duce la scaderea performantelor.Cresterile de putere nu sunt semnificative(cu unele exceptii) dar e imbunatatit timpul de raspuns la apasarea acceleratiei

In general ai draptate in tot ce spui este important in ce masina ,unde si cum punem un filtru de aer.
Firma Green este o firma foarte buna ,ulei se pune la majoritate filtrelor de performanta dar trebuie pus cum trebuie si putin.Air flow meter se strica de la ulei dar majoritate se strica la masini turbo din causa aburilor uleioase din turbina la motoare turbo cu BOV de tip inchis ex. audi 1.8T 20v

KTA87 27-05-08 16:31

Pe mine ma batea gandu sa-i pun filtru sport , carbon, de la FK. Credeti ca are vreun rost? Influenteaza in vreun fel macar acceleratia?
Am un Golf IV TDI 4motion de 90CP

chunkypops 16-06-08 11:00

Totusi pt diesel parca power box-u merita cumparat, eventual si o turbina sa faca fata.

DJ-91-VIC 23-06-08 20:16

ce fltre de aer scot sunorul frumos ???

shadowro 30-06-08 11:26

Quote:

Originally Posted by chunkypops (Post 1593984)
Totusi pt diesel parca power box-u merita cumparat, eventual si o turbina sa faca fata.

amice stii ce inseamna TDI ?
tdi in seamna turbo diesel injection ... are deja turbina ... vrei sa o faci bi-turbo ? :))
ce spui tu nu are sens .... eventual o turbina care sa faca fata la ce ? la power box ?
sa stii ca nu turbina se schimba pentru ca sa faca fata la powerbox/soft ci tocmai invers.
ca si idee generala powerbox-ul e cred cel mai prost mod de a castiga niste cai ... in timp o sa iti pui mainile in cap(sau in buzunar).
softul stock e facut ca masina sa functioneze ok cu componentele stock ale masinii .... avand anumiti parametri si valori scrise intr-un .bin din ecu.
daca schimbi turbina injectoarele admisia si alte treburi de genul asta imagineaza-ti ca masina nu are cum sa stie ca tu ai facut aceste modificari pentru ca inca nu gandesc singure.
toate acele valori din .bin-ul stock trebuiesc modificate in conformitate cu noile componente puse de tine pe masina daca vrei sa mearga masina, evident mai bine.

asta e un fel de explicatie super mega extra generala.

misteryon69 23-08-08 22:01

pt o dacie 1410 mai veche dar care merge f bn ce filtru as putesai pun.vreau unul cu un raport pret=calitate bun multumesc

giany23 26-09-08 13:54

pe un opel astra f de 1,6; 75 de cai, il ajuta cu ceva un filtru sport?

giany23 26-09-08 13:57

sal, vad ca te cam pricepi asa, eu nu prea le am cu chesti de astea, ma ajuta cu ceva un filtru sport la un opel astra f de 1,6 de 75 de cai?

mituc 01-10-08 10:48

Un filtru de aer mai bun ajuta oricind.

law53 01-10-08 18:54

Quote:

Originally Posted by giany23 (Post 1777630)
sal, vad ca te cam pricepi asa, eu nu prea le am cu chesti de astea, ma ajuta cu ceva un filtru sport la un opel astra f de 1,6 de 75 de cai?

un filtru creste cp cam de la 1-4, dif de motor. cresterea "mare", respectiv ~4cp se observa la un motor mare.
in cazul tau cresterea ar fii de 1 max 2, dar turatia creste mai rapid, fiind o chestie care este vizibila. consumul scade, in cond normale de exploatare.
problema mare la noi in romanica este ca avem praf din belsug iar chestia asta te obliga sa cureti filtrul mult mai rapid decat ar fii normal.
nu ai nimic de pierdut de pe urma filtrului, ci numai de castigat.
de preferat ar fii sa fol filtrul cu kit, nu cel care arata ca cel stock.
montajul unui filtru este f important pt ca daca este aproape de motor, aerul este sarac in oxigen si poti sa transformi performanta promisa pe hartie, in una negativa, astfel incat motorul poate merge mai prost ca inainte.
sa ti-l monteze cineva care stie cat de cat cu ce se mananca. nu este mare inginerie, doar o chestie destul de minora.

B0dy 04-11-08 01:48

Eu am pus un filtru sport conic pe un cielo 16 valve si pe langa sunetul scos la apasarea brusca a acceleratiei, am mai castigat si in putere! Daca am facut bine sa nu, ramane sa vad!;)

RUXANDRA 09-11-08 00:29

care este dif intre un filtru sport normal si cel cu kit!?
din cate am inteles debilmetru "hotareste" cat aer sa intre in filtru, iar la masini pana la ~200 cp nu ii trebuie unul conic, pt ca face fata si trage aer destul, exact cat ii trebuie.
in afara de un sunet mai placut produs de fitrul conic, nu iti ofera nimic in + fata de filtul sport care arata ca cel stok, nu?

este corecta teoria asta!?

Alex_Alfa 09-11-08 08:58

Cel "cu kit" este de obicei in carcasa din material termoizolant, ca sa impiedice caldura motorului sa afecteze temperatura aerului filtrat.

debilmetru = debitmetru , si masoara debitul de aer ce intra pe admisie, iar el "hotaraste" cantitatea injectata.

Din experienta proprie, filtrul de aer sport (Pipercross Viper - in cazul meu) isi face simtita prezenta la turatiile inalte. Si in general se recomanda motoarelor capabile de turatii mari, de regula aspirate.

markizu 10-11-08 18:02

subscriu la cele zise de ovi tocmai am pus un filtru sport
sunetul ala gros il obtin cam pe la 1800 rpm dar nu am putere imediat ce trec de 3200 obtin un boom de putere ..deci doar pt masinile cu turatii marii limitate la 7200 (pt cele cu turometru pana la 8000 rpm )sau sau 8000 (pt cele pana la 9000 rpm)

bil1706 20-03-09 22:18

Un articol destul de dragut.

http://images.google.ro/imgres?imgur...%3Dro%26um%3D1

bogdan_fiscu 30-03-09 10:37

2 Attachment(s)
salutare....am un filtru fk pe un ford focus 1.6...101cp....si sunt curios dak deranjeaza k ceva la motor,dak se filtreaza aerul in totalitate,k la praful nostru:-).....eo l-am luat de la un tuning auto,cik e universal....nu expre pt motoru meu,am mai avut unul expre motorului meu dar mi-am cumparat altu si aku nu stiu dak treb exact motorul meu,idee e k ma nelinisteste k chestia asta dak nu deranjeaza k ceva la motor....dar vad k face treaba buna...si aceleratia e mult mai buna iar acel sunet e superb....(un sfat ceva)

EastSideR 03-04-09 12:09

salutari, daca mai citeste cineva pe aici, si care se pricepe, l-as ruga frumos sa-mi recomande un filtru sport ca lumea pentru focusul meu.
ca sa vedeti despre ce e vorba va spun in mare asa: modelul e din 2008(focus 2 facelift); motor de 1.6 16v 101 cp stock si are in plus evacuare sport si chip(care duc undeva la ~115-120 de cai)
ce filtru sport mi-ati recomanda? rog sa dati un pm

b0gdan_max 24-04-09 15:18

Quote:

Originally Posted by EastSideR (Post 2208593)
salutari, daca mai citeste cineva pe aici, si care se pricepe, l-as ruga frumos sa-mi recomande un filtru sport ca lumea pentru focusul meu.
ca sa vedeti despre ce e vorba va spun in mare asa: modelul e din 2008(focus 2 facelift); motor de 1.6 16v 101 cp stock si are in plus evacuare sport si chip(care duc undeva la ~115-120 de cai)
ce filtru sport mi-ati recomanda? rog sa dati un pm

poti sa iti pui un filtru simota japonez de carbon. am vrut sa imi pun eu insa nu am avut rabdare sa fac rost de unu si mi-am montat ieri un filtru sport tuningage. multi ar spune ca e stift si ca nu e bun insa eu sunt multumit de el, se simte un raspuns mai bun la acceleratie si sunetul e bestial mai ales daca ai si evacuarea sport. ai grija unde il montezi sa fie ferit de aer cald.

Geo_ZGA 02-05-09 07:17

Nu e vorba de multumit sau nu... aer intra oricum, sunet mai gros ai oricum de la un conic. Problema e la calitatea filtrarii. Un filtru ieftin = material mai prost = filtrare mai proasta.
La masinile cu debitmetru conteaza cat de mult se unge filtrul. Daca se unge prea putin (valabil la orice masina si filtru din bumbac) nu va filtra cum trebuie.. uleiul retine praful. Daca se unge prea mult, uleiul de ungere se va depune pe debitmetru.

[yRy] 11-05-09 14:25

nu ati mentionat niciunul cat de important e si pt consum filtru sport:), adica ce vreau sa spun e ca un filtru sport creste putin si consumul de combustibil

duxter 12-05-09 00:41

Quote:

Originally Posted by bogdan_fiscu (Post 2195787)
salutare....am un filtru fk pe un ford focus 1.6...101cp....si sunt curios dak deranjeaza k ceva la motor,dak se filtreaza aerul in totalitate,k la praful nostru:-).....eo l-am luat de la un tuning auto,cik e universal....nu expre pt motoru meu,am mai avut unul expre motorului meu dar mi-am cumparat altu si aku nu stiu dak treb exact motorul meu,idee e k ma nelinisteste k chestia asta dak nu deranjeaza k ceva la motor....dar vad k face treaba buna...si aceleratia e mult mai buna iar acel sunet e superb....(un sfat ceva)

De unde l-ai luat ?

Vj_AlecS 12-05-09 14:27

cineva a spus mai sus ca nu consuma mai putin chiar mai putin deoarece nu se mai chinuie sa traga aerul.. acum nu stiu daca este buna teoria... dar o alta idee ar fi cresterea de consum datorita sunetului :d cand ai un asa sunet tinzi sa o ti mai mult la turati mari.. asa am facut eu cand mi-am pus avacuarea dar treptat consumul o sa scada:D
Ps: poti citi si aici http://images.google.ro/imgres?imgur...Dro%26um%3D1un link pus de cineva mai de sus f interesant!

bogdan_fiscu 12-05-09 22:07

Quote:

Originally Posted by duxter (Post 2310217)
De unde l-ai luat ?

l-am luat de la C&O TUNING

Suceava,
Calea Unirii Nr.18
Tel: 0740-775.467

duxter 14-05-09 00:28

Cat te-a ajuns ? :D

bogdan_fiscu 19-05-09 08:59

Quote:

Originally Posted by duxter (Post 2316939)
Cat te-a ajuns ? :D

40euro...eo l-am dat k vreau sa iau altceva..te bate un gand?

duxter 19-05-09 13:31

Quote:

Originally Posted by bogdan_fiscu (Post 2332163)
40euro...eo l-am dat k vreau sa iau altceva..te bate un gand?

L-am vazut real-time si mi se pare prea mic...eu am 2.5 benzina 6linie....

bogdan_fiscu 19-05-09 14:12

Quote:

Originally Posted by duxter (Post 2332911)
L-am vazut real-time si mi se pare prea mic...eu am 2.5 benzina 6linie....

aaaa.api da..sunt si mai mari...intereseazate....une imi poti recomanda un tuning care lucreaza bn k vreau sa-mi schimb ceasurile in bord k unele de plasma?...

duxter 19-05-09 14:20

Daca le ai fizic ti le poate monta orice electician...montajul e chiar simplu, sau poti sa mergi direct la c&o.

bogdan_fiscu 21-05-09 08:11

ms...;)

dumy_walker 26-07-09 19:41

o intrebari pt voi.. la getzu meu de 1.1 (64)cai.. ce filtru mi-ati recomanda? :-? :D:D

AUTOBOOM 06-08-10 00:06

Quote:

Originally Posted by dumy_walker (Post 2514278)
o intrebari pt voi.. la getzu meu de 1.1 (64)cai.. ce filtru mi-ati recomanda? :-? :D:D

Filtru conic simplu sau dublu BMC Air Filters - pret 70/100 euro

Sau ceva cu adevarat special : sound maxim + 1-3 caluti - VAS60-80 - pret 120 euro

G!g1 20-09-10 21:41

salut, cine ma poate ajuta cu un sfat.... am o mazda 323 F din 96, motor de 1,5.... se merita sa i pun filtru sport sau doar irosesc bani???

agresive3039 22-02-11 14:19

octavia

sal . am o skoda octavia 1.6 benzina an 2000 ...intrebare ? pot sa ii pun filtru sport? pt ca nu vad sa aibe furtunele alea groase ? ala fiind kitu ? sau?? si dak se poate? ce marca si daca merita ?

All times are GMT +2. The time now is 18:50.

- Copyright 2026 4Tuning