![]() |
?Motor pe "Pisica"?
am tot vazut pe forum in reviste etc. ursuletzi cu motoare de m5 sau seria 7 dar vreau sa stiu si eu ce motor sau mai bine zis care e cel mai mare motor care poate sa-mi intre pe pisica .
eu ma gandeam la un m5(400cp) din 2000 sau de seria 7 de 6l |
Re: ?Motor pe "Pisica"?
-V -euri niciodata pe e 36.....gandeste te la un 6L oricare ar fi el.........
|
Totusi Hartge are in oferta pt. E36 un motor de 5.0l 370 CP/ 5200 rpm 510 Nm / 3550 rpm http://www.hartge.de/html/e36limousineuk.html , acum, sincer eu nu ii vad rostu' luand in calcul greutatea unui motor de 5.0 L fata de cea a unui motor de 3.2 M3 si diferenta destul de "mica" de putere dintre cele doua motoare.
|
Quote:
acum vezi rostu? |
Acelasi cuplu il poate dezvolta si un S50 cu compresor si poate o putere mai mare. E36 era o masina destul de bine echilibrata, deci eu pur si simplu nu vad rostu conversiei la un motor de 5.0L cand se pot obtine acelasi performante prin alte mijloace care sa nu afecteze distributia masei.
|
si cam cat ajunge un motor?
|
Quote:
Un motor de M5 de 4,9 litri/400 CP are 239 kg. Un motor V8 de 4,4 litri/333 CP are 213 kg. Care e diferenta enorma de masa intre ele ? Motorul de 400 CP are doar 7 kg in plus.Nu ca s-ar simti cele 7 kg,dar V8-ul fiind mai scurt decat I6-le,distributia de masa n-ar fi deloc afectata,posibil chiar sa fie mai buna. Quote:
|
-Si totusi recomand 6L !!! masina este gandita pt um maxim de 6L si oricum un V este mult mai greu de montat avand in vedere modificari majore care trebuiesc aduse la habitacul motorului. Repozitionare ABS , modificare servo si pompa frana , repozitionare conducte benzina , modificarea totala a sistemului de racire , montare aditionala EWS ....etc!!!!
|
Quote:
s52-ul are 151kg, V8-ul de pe m5 are 158kg.. v8-ul de 4.4l are tot cam pe acolo.. ~150kg.. |
:lol:
Ai dracu' astia de la BMW dom'le ! Cred ca stiu ceva ce nu mai stie nimeni.Nu de alta,dar nici Ferrari nu fac motoare asa usoare. Culmea ca noul V8 de pe M3 are 202 kg.Cred ca s-au tampit inginerii de la BMW,daca acum cativa ani erau in stare sa-l faca de 150 kg :lol: si acum nu mai sunt. |
|
:lol: :lol: :lol:
Bai nene,mai inteleg si eu nesimtire,dar asta e prea de tot (ma refer la site,nu la tine).Te si miri cum de nu-si ridica masinile respective rotile din fata in aer la cat de usoare sunt pe fata :D Un exemplu:cauta (ca e plin netul) press-release-ul BMW despre noul M3,in care iti spun ca motorul de pe vechiul M3 (3,2 litri/343 CP) avea cu 15 kg mai mult decat V8-ul nou,care are 202.Asta inseamna 217 kg pentru motorul respectiv,care pe site-ul ala a slabit pana la 148 kg :shock: |
am citit aia si m-am mirat si eu...:rolleyes2
dar totusi, si site-ul ala e printre cele mai mari despre bmw-uri.. :shock: lista aia am mai vazut-o si pe alt site/forum mare dar nu o mai gasesc acum.. :sad: |
Eu am pus un 3.0 pe un ursuletz la un baiat aici in arad. Sincer nu cred ca merita motor mai mare. Oricum, el l-a dat jos si a pus un 3.5 recent. I-am dat si eu in gura...se simte diferenta la cuplu, la cai nu cine stie ce..are vreo 15-20 in plus. Masina merge ca racheta, eu nu mi-as bate capu sa pun un V. Daca vrei sa-ti pui un 6Linie iti pot da sfaturi. Nu e asa simplu cum pare dar nu e imposibil. Ia in calcul si schimbarea diferentialului cu unul autoblocant. Oricum fluiera rotile in mai toate vitezele si fara ambreiaj, dar totusi te ajuta ;)
|
sincer nu ma prea pricep... dar vroiam sa stiu si eu pe viitor cam la ce motor sa ma gandesc sa-mi pun pe 'urs' (asta in cazu in care mai temin si eu cu datoriile mele) , pe multe topicuri am vazut e30 cu motor m5 sau de seria 7(3.5 baiatu care a aparut la protv,cred)
|
a-si mai avea o intrebare : toate bmw e30 coupe incepind de la cel mai mic motor pina la 325ix au aceasi caroserie iar dak difera, cu cat difera ,stiu ca 325ix e 4x4 sau mai bine zis iau dintr-un 316 pot sa fac un 325 ix ???? ")
|
Pai sasiul e acelasi. Deci poti face orice daca ai toate componentele.
|
dadadada dar cand vine vorba de ix nu mai e aceeasi " mancare de peste ";)
mai ai in + cateva planetare,poate ( sau nu ) si un diferential..:lol: ;) si de aici poate contiuna o lunga discutie ... in principiu poti sa transplantezi pe un E30 o gama variata de motoare care mai de care mai puternice.. totul depinzand de partea financiara , de mana de lucru , si de nebunia care intr-o doza mica e suficienta ( in viata de zi cu zi) dar nu de ajuns pentru un astfel de proiect dar... din -> ? Motor pe " Pisica " ? <- cum de ai ajuns la conversie din 316 in 325 ix.?? ps : de curiozitate asa.."yo_tipu" ce varsta ai?:rolleyes2 |
scuze . oboseala e de vina si o reclama la 325ix de acu' 20 de ani"dragostea asta"
scuze din nou da pe e36 ce motoare incap ma refer tot la cele de bmw a si am 21 de ce are vreo importanta majora nu aberez ca asa am yo kef vroiam doar sa stiu ce motoare merg pe pisica si eventual pe urs iar daca tot mam gindit la ideea transformarii dintr-un 316 intr-un 325ix am zis sa nu mai deschid alt topic ca nu are rost , uite noroc ca mai readus la subiect ce ar fi daca ar merge conversia din 316 la 325 la amindoua. ma gindeam ca un 325ix e mult mai scump decat un 316 ,iar daca am un 316 poate mai bine a-si incerca sa schimb motoru direct cu unu mai mare si sa- fac 4x4 dar am mai zis ca nu prea ma pricep la mecanica (ca ex nu prea stiu ce e simeringu dapai sa ma apuc singur de nebun sa schimb motoru si etc.) >>>> scuze tonu...! |
din 316-325 ix? ... e prima data cand aud o astfel de idee
iti recomand sa renunti la ea:lol: |
de ce? e prea greu sau nu se merita
|
nu vad rostul ..nu se merita.. e greu.. mult de modificat ; si cand spun mult..o spun sincer !
|
Quote:
|
2 Attachment(s)
Quote:
caroseria de la ix e total diferita de la cutia de viteza in fata.. vezi pozele.. ala cu oalele amortizoarelor drepte e ix-ul si cel cu cele inclinate e 325 normal.. parerea mea.. las-o balta cu modificarea asta!! |
Quote:
|
educative poze florin. Nu stiam treaba cu oalele. In cazul asta da, devine mult mai complicata ecuatia..
|
-Oalele sunt o problema dar .....puntea de fata la ix este de aluminiu...la normal de matal , caseta la normal este in fata puntii la ix in spate , basculele sunt diferite , bara stabi si ea este mult diferita....pana si aripa fata este mai lunga la ix......asa ca nu mai vrei ix?
|
sa nu uitam de planetare, diferential fata, cardan fata, tunelul cutiei de viteze mai larg ca sa incapa si caseta de transfer...:))
mai vrei ix? :)) |
multimiri si lui Florica care a clarificat cat de cat...:lol:
|
ATAT VROIAM SA STIU !!!!!
buna treaba cu pozele si cu toate explicatiile tehnice (nu prea ma pricep dar vreau sa invat de la altii care au experienta cu adevarat in domeniu,sunt buni si aia care au invatat de la bunicu cum arata bujia dar mai mult nu stiu ) p.s. ne vedem cand imi iau ursu sau matza |
sau 635csi
|
ceea ce vreau sa intreb este putin off topic ,am intrat pe realoem si pe bimmerforums nimic deplasat pina aici ,dar pe realoem la masina mea e 36 '93 zice k am motor m 40, e in regula ,adik am 122 ponei ;pe lista cu motoare de la bimmerforums zice ca m 40 a fost si pe e 36 , dar dupa 93 pe e 36 a fost pus m43 de 115 cai..........in talonul meu scrie ca am 83 kw , 1 kw =1.364 deci am 113 cai.la versiunea 1,8.mai este alt site unde ma pot lamurii????sau realom da eroare sau bimmerforums e gresit ....deci cum ma pot lamurii???multumesc anticipat.
|
Pt GR 03 JEL: daca 1993 e anul de schimbare al motorului, ai putin ghinion. Ce poti face ca sa stii exact e sa te uiti in talon si sa retii ultimele 7 caractere din serie. Alea le introduci la inceput unde scrie VIN - ex. bu80239 cum era la mine, in general erau in forma asta. Sa-mi zici daca a mers
|
asta stiam , merci "E 31" , AM FACUT ASTA DE MAI MULTE ORI CIND CAUTAM PIESE ,PROBLEMA MEA ESTE: LA M 40 AM 83KW=113CP IN TALON DAR PE BIMMERFORUMS LA M 40 ZICE K AM 122CP.......MA GINDEAM SA AFLU PUTEREA FARA A MA DUCE LA UN "DINO"(M 43 ARE 115 CP SI STIU SIGUR CA NU AM M43)
|
m40ul are 113cp, m43 115. Daca nu ai obs, americanii au mici diferente in exprimarea cailor - ex. 282 in loc de 286, 390 sau 400 in loc de 395... e ceva dubash cu unitatile alea a lor, mai ales bhp:P
122 sigur nu are; iar faza cu dusul la dyno... sincer n-are rost, diferenta poate si va fi mascata de uzura relativa a motorului. Ca sa vezi, la noi am vazut dyno cu un m5 (e34, standard 315cp) iar pe dyno avea vreo 220 parca... deci asteapta-te sa vezi pe un motor de la noi pe la 10-15 ani scaderi de pana la 30% sub cifra de fabrica. Iar aici nu ma refer si la pierderea din transmisie, care si ea creste.. Daca iti dezmembrezi complet motorul, schimbi valve dak e nevoie, segmenti noi, compresie ca in prima zi (poti face un leak down) schimbi piesele uzate din transmisie & dif, schimbi uleiul cu unul hi-perf si poate atunci poti scoate cifrele din fabrica. Din pacate, bmw-urile de pe la noi au fost forjate si neingrijite... si asa ajungi sa vezi un bmw 750 (V12, 300cp) care face suta in 10 secunde (cronometrat!) Foarte mare pacat...:( |
da E 31 sunt de acord cu tine asa ma gindeam si io dar trebuia sa mi confirme cineva sa ma asigur.in privinta motorului am reparat tot si schimbat tot fara tacheti...zic io ca acum e aproape NOU, kit ambreiaj nou...cred ca am pe bune 112 cp
|
| All times are GMT +2. The time now is 17:25. |
- Copyright 2026 4Tuning