Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Zona tehnica Opel (https://forum.4tuning.ro/326-zona-tehnica-opel.html)
-   -   Discutii despre Opel - generalitati (https://forum.4tuning.ro/326-zona-tehnica-opel/3673-discutii-opel-generalitati.html)

HolySoul 14-02-05 13:47

Discutii despre Opel - generalitati

Aici vor avea loc discutii numai intre posesorii sau fostii posesori de OPEL

Mondeo 14-02-05 14:24

\"discutzii\" cu tine??? referitoare tot la consum? ... ar fi mai bine sa te retragi pt o vreme

Swat-Cat 15-02-05 20:36

:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
gata mahhhh..... sa il lasam in pace :)

HolySoul 16-02-05 00:34

Re:

Quote:

Originally Posted by \"Mondeo\"
\"discutzii\" cu tine??? referitoare tot la consum? ... ar fi mai bine sa te retragi pt o vreme

tu de cand ai opel ?
scria ceva la inceput .. nu stii sa citesti ?
de acum iti ignor posturile ... Bafta.

Ovidiu 16-02-05 09:55

Misto \"Club Opel\"... va certati pentru nimic; si tocmai aici unde trebuia sa fie ceva mai mult (bataie) - intre masini desigur

Cat despre Opel, asa cum zic unii despre Dacie, cred ca este masina romanului: ieftina, buna si economica

HolySoul 16-02-05 17:11

fiecare dupa posibilitati .. totusi unele masini sunt ff. reusite EX: Opel Speedster .
Oricum un Vectra C full option nou te ajunge chiar la 40.000 euro .. deci nici chiar masina saracului nu e ... fiecare marca de masini are variante atat pentru saraci cat si pentru cei cu bani .. asta este parerea mea ...
de exemplu nu putem judeca VW ca are masini pentru saraci ca au golfurile ... au atatea si atatea modele si preturile variaza enorm

Cum am zis fiecare dupa posibilitati .. oricum eu intre un VW si un Opel as ramane la ultima varianta ptr. ca piesele sunt mai ieftine ... si design-ul la unele modele mai reusit ... altceva nu pot spune ..VW oricum e marca de marca ... adevarul e ca germanii intodeauna au facut super-masini ... (ma refer la fiabilitate) deci chiar si OPEL care e varianta saracului e masina pe langa alte marci --- LOGAN :) ca sa nu supar iar pe cineva

X-Ray-Eyes 16-02-05 22:40

Re:

Quote:

Originally Posted by \"HolySoul\"
Oricum un Vectra C full option nou te ajunge chiar la 40.000 euro .. deci nici chiar masina saracului nu e ...

Si la banii astia imi trag un S600 sau un 745IL nu o Vectra C daca am ceva materie cenusie ... si daca are 1 an sau 2 in plus si a fost rulata in Germania e mai adevarata decat Vectra C de 10 ori din orice punct de vedere.
In fine ... si eu sunt posesor de Opel ... nu am spus ca sunt nasoale ... ba din contra ... nu te ustura buzunaru asha de rau cand schimbi o piesa ... si nu schimbi piesele ca la Dacia ...
Dar am vrut sa fac o mica paralela asupra sumei de 40.000 Euro de care vorbeai , si sa iti ofer alternative.

HolySoul 17-02-05 13:21

daca as avea banii aia cu siguranta n-as mai ramane la opel ... imi plac mult prea mult mertzurile :)

Vorbeam asa de cat ajunge un Vectra C full option .. ca am intrat la ei pe site si mi-am configurat una acolo un GTS V6 si am pus tot ce-am gasit pe ea ... si cand am vazut pretu la urma mi-a venit rau nu alta ...

Oricum decat LOGAN sau Cielo consider ca mai bine un Opel SH .Adevaru e ca in pretu asta nu ai multe optiuni

catalin rs4 18-02-05 00:07

am un opel kadett gsi si sunt foarte multumit de el :D opel power!!! 8)

HolySoul 20-02-05 22:53

catalin dai si tu niste detalii despre opelasu tau ?

catalin rs4 21-02-05 03:04

poi masina am luato de aici acuam 3 luni pt romania am lasato la prietena mea..vreau sa zic ca mam dat cu bmw 530 d si pana la 180 eram in fata lui!! am facut praf un audi 100 2,8 174 cp,bmw e 46 320 d manual si automatic bmw e36 320 150 cp na avut nici o sansa!! :lol: si masina este stock!! opel power!! nu ma asteptam sa mearga asa de bine masina poate la toamna imi iau un gsi 16v intradevar au o singura slabiciune caroseria rugina....dar motorul nici sa vrei nu poti sal strici si pot sa zic ca am mers uin ultimul hal cu masina si pe camp....nai vrea sa sti ce am facut cu ea si nu sa stricat nimica....merge ca un ceas elvetian :D

Xdriver 22-02-05 23:16

salut

Si eu sunt fericitul posesor al unui Opel Ascona C si sunt fffffff multumit de el. :D

cioli17 23-02-05 10:14

Re:

Quote:

Originally Posted by \"catalin rs4\"
poi masina am luato de aici acuam 3 luni pt romania am lasato la prietena mea..vreau sa zic ca mam dat cu bmw 530 d si pana la 180 eram in fata lui!! am facut praf un audi 100 2,8 174 cp,bmw e 46 320 d manual si automatic bmw e36 320 150 cp na avut nici o sansa!! :lol: si masina este stock!! opel power!! nu ma asteptam sa mearga asa de bine masina poate la toamna imi iau un gsi 16v intradevar au o singura slabiciune caroseria rugina....dar motorul nici sa vrei nu poti sal strici si pot sa zic ca am mers uin ultimul hal cu masina si pe camp....nai vrea sa sti ce am facut cu ea si nu sa stricat nimica....merge ca un ceas elvetian :D

credeyi-l ca nu minte , mere belea masina , cata la anu imi iau permis , imi dai si mie o tura sa ma dau ce iel ? :)
oricum . Bodea poate are cutie automata sau nu are el nici o treaba cu masiniile , ca altfel nu imi imaginez cu de l-ai facut ... :shock:
oricum , nu cred ca masina aia are numa 115 cai :D :shock: :P

catalin rs4 23-02-05 11:02

bmw fan :lol: poi intreabal pe bodea si pe furdui ca cu ei mam dat timp de 2 saptamani mai mereu :lol: nici mie numi venea sa cred...intradevar sa sti ca cu cutie automata ii fura mult din plecare..da ma iti dau sa mergi cu ea..nici o problema..

HolySoul 27-02-05 22:25

opelurile dupa mine is mai proaste ca interior , caroserie , etc ...
da la motor nu cred ca sunt asha \"slabe\" precum cred altii
OPEL POWER !

catalin rs4 28-02-05 04:13

la caroserie sunt intradevar..cam slabute.. :lol: si gsi meu...avea rugina la aripi si praguri cand lam luat... :twisted:

HolySoul 28-02-05 04:16

la a mea am un punct pe o aripa unde mi-o sarit vopseaua cam 0,5 cm .. tre sa o rezolv repede .. . in rest n-am probleme :)
is mai norocos sa vad cum trec iarna ca dau astia cu sare si nisip pe aci

catalin rs4 28-02-05 04:20

sunt sigur ca prietena mea are grija de masina :D cel putin mai mult decat am avut eu grija de ea. :D

Hazbulatov 06-03-05 13:46

OK OPEL, am si eu un kadett model gsi (motorul este de 1.6l) motorul este f bun la opel si statzi linistitzi in privintza tablei ca fiecare mashina are buba ei, uitatziva la bmw la rotzile din spate spre exemplu asa ca eu sunt mandru de opelashu meu :drunk:

radu_aldea 18-03-05 13:37

casetofon opel corsa c !!!! URGENT!!!!

Doresc sa stiu cum se poate schimba (si ce pot sa pun in locul ramas de sub cd playerul nou) casetofonul original de pe un corsa C.
Astept reply :?:

ALXutz 19-03-05 11:30

Niste pareri ceva despre Opel Tigra? Io am deschis si un topic nou dar nu prea m-au lamurit baietii...

HolySoul 22-03-05 04:29

pai opel tigra ... fainutza ... pretty fast thing .. . da prea mica pentru gustu meu . Prea multa experienta n-am cu tigra ... da sunt multe la mine in oras si vad ca merg n-au probleme.. .:)

HolySoul 22-03-05 04:30

Re:

Quote:

Originally Posted by \"Hazbulatov\"
OK OPEL, am si eu un kadett model gsi (motorul este de 1.6l) motorul este f bun la opel si statzi linistitzi in privintza tablei ca fiecare mashina are buba ei, uitatziva la bmw la rotzile din spate spre exemplu asa ca eu sunt mandru de opelashu meu :drunk:

bine ai venit printre noi ! :)
Ne dai detalii despre masinutza ta ?
Mie unu imi plak si kadett ... o fost una dintre masinile ce mi-am dorit-o mai demult .. :P

D_M_X 22-03-05 09:35

1 Attachment(s)
salut.....pana sa ajung sa conduc o masina echipata cu motor opel nu aveam o parere prea buna despre opel ...tabla(de chestia asta se plange toata lumea) echiparea si calitatea materialelor ...asta e masina mea

D_M_X 22-03-05 09:36

1 Attachment(s)
si acum toata masina....:)

D_M_X 22-03-05 09:37

1 Attachment(s)
botu

D_M_X 22-03-05 09:40

1 Attachment(s)
Si opelul vectra al unui bun prieten ...Vectra 2000 cu suspensie sport .Am ramas impresionat placut de stabilitatea acestei masini ...pur si simplu se lipeste pe shosea.....si desi este din 90 nu se simte anul .....trage f bine si atinge 220 fara prea mari probleme

D_M_X 22-03-05 09:41

1 Attachment(s)
...

D_M_X 22-03-05 09:43

1 Attachment(s)
FRATZII SFI :))

D_M_X 22-03-05 09:44

1 Attachment(s)
220

D_M_X 22-03-05 09:46

1 Attachment(s)
....

DnI 22-03-05 10:11

Re:

Quote:

Originally Posted by \"D_M_X\"
Si opelul vectra al unui bun prieten ...Vectra 2000 cu suspensie sport .Am ramas impresionat placut de stabilitatea acestei masini ...pur si simplu se lipeste pe shosea.....si desi este din 90 nu se simte anul .....trage f bine si atinge 220 fara prea mari probleme

cumva a fost la bucuresti pe 18 martie in piata constitutiei ? daca nu ma insel stateam langa el si nu stiam ca-i fratele meu SFI :lol:

chiar ma uitam la masina , era joasa, arata bine, desii erau pasageri in spate ma asteptam sa se ridice masina cand au coborat ... dar din pacate nu s-a ridicat decat 1-2mm cred. atunci m-a pus pe ganduri... :wink:

VectraDTI 22-03-05 10:37

Legat de tabla, intr-adevar a fost o problema, care s-a rezolvat insa incepand cu 1999, cand procesul de tratare chimica a fost remediat.
Dar de la masina saracului pana la Opel e distanta luuuunga.
1. Opelurile au ca si optiuni standard multe lucruri la care VW-urile sau BMW-urile nici nu viseaza (ABS,4 airbag, Geamuri+Oglinzi electrice,etc. - STANDARD).
2. 1.9 cDTI ar trebui sa spuna multe lucruri la multi TDI-isti, cu cate I-uri rosii vor ei.
3. 2.5 V6, 3.2 V6 si 3.6 V6 sunt motoare la care viseaza multe VW-uri si BMW-uri; Haideti sa vedem care este cel mai tare motor benzina ded Pajero si care este cel de Frontera.
4. Testele AutoBild, ADAC si AutoM.und S. intre Astra H si Golf V au facut diferentiarea clara a celor doua (o sa vin si cu linkuri) si detronarea pozitiei VW de catre Opel.
5. Sa ne uitam un pic la performantele Asta si Vectra OPC comparate cu pretul si performantele Golf GTI si Passat.
(am facut mai mult comparat Astra/Golf si Vectra/Passat pentru ca sunt ceele mai exemplificative).
6. Speedster-ul acopera un segment pe care VW & Audi & Skoda nu il au.
7. Opel facea SUV-uri si Offroad-uri (Frontera & Monterey) cand VW, Audi si altele nici nu stiau ce sunt astea.
8. Manta, Monza si pe urma Calibra erau masini pe care putini si le puteau permite la vremea lor (Calira 4x4 Turbo ajungea la un pret de 45k $) si in plus nu aveau concurenta pe segmentul lor decat de la Porsche (928/944/968/chiar 911 daca sunt un pic tupeist)
...daca v-am provocat mai pot continua cu exemple.

Bogdan OCC 22-03-05 11:55

Fericitul posesor al unui Opel Manta B, probabil unul din cele mai reusite masine care poarta marca Opel pe ea...Opel Power!!! :twisted:

DnI 22-03-05 17:16

D_M_X , am si eu nevoie de ceva informatii de la tine, te rog...

nu de alta dar am un vecin cu espero si il cam bate gandu`

in afara de motor si cutie ai mai schimbat ceva major ?
baga ceva detalii te rog... ca tot suntem la CLUB OPEL :wink:

D_M_X 23-03-05 08:53

DNI vectra aia da a fost pe 18...era singura neagra si cu nr de cta.Vecinului tau ai trebuie....motor,calculator si cabalaraie,cutie F16 (este de gsi)sau F20 (calibra eu deasta am si cu asta fac diferenta) , pompa de benzina sa fie de calibra rezervorulmergecel de vectra.Daca nu schimba pompa de benzina mai mult de 180 nu o sa mearga si o sa aiba si probleme pe acceleratie.Dupa aceea trebuiesc schimbate franele...puse de calibra si puntea spate inlocuitacu una decalibra(intra perfect) sau daca nu in locul tamburilor motate discuri de frana de la calibra.Schimbate telescoapele...cele de astra merg perfect(eu am avut si de bmw pe spate) puse unele semi sport sau sport depinde cum vrea el. Motorul de sfi intra perfect doar lacablaje si legaturi trebuie sa aiba grija cum le fac cei care al monteaza
Si in cele din urma si cel mai important lucru TREBUIE SA INTAREASCA LONJEROANELE caci altfel o sa-i cedeze ...mai devreme sau mai tarziu

D_M_X 23-03-05 08:57

Masina aia (opel vectra)trage exceptional de bine diferenta cu el am facut-o pe a3a cand am inceput sa plec de langa el Eu vreau s-o vand pe a mea si s-o iau pe vectra:)

Hazbulatov 23-03-05 11:10

Re:

Quote:

Originally Posted by \"HolySoul\"
Quote:

Originally Posted by \"Hazbulatov\"

bine ai venit printre noi ! :)
Ne dai detalii despre masinutza ta ?
Mie unu imi plak si kadett ... o fost una dintre masinile ce mi-am dorit-o mai demult .. :P

uite aici poze ale mashini https://www.4tuning.ro/forum/viewtopic.php?t=4281 asa arata dar trebuie vopsita, pt ca ex-ul proprietr a vopsit-o iarna :evil:
Motor 1.6L, 75 cp :oops: kitt exterior Mattig, rotile: fatza 195/50/R15, spate 205/50/R15, cam atat, v-a tzin la curesnt cu modificarile sau reparatziile care le fac pe parcurs :lol:

VPR`u 23-03-05 17:08

bai DMX, s-a simtit diferenta la a 3a cand ai inceput sa pleci incet de langa mine dar specifica si faptul ca discul meu de ambreaj este impachetat! :lol: :lol: 8)

D_M_X 24-03-05 07:18

Atunci specifica ca si u ai plecat inaintea mea si eu am avut de recuperat juma de masina ....

All times are GMT +2. The time now is 12:09.

- Copyright 2026 4Tuning