Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Satu Mare (https://forum.4tuning.ro/195-satu.html)
-   -   Taxa auto (https://forum.4tuning.ro/195-satu/35341-taxa-auto.html)

juana_man 09-03-07 11:40

Taxa auto

Tariceanu: „Nu renuntam la taxa auto”
http://www.prosport.ro/usr/imagini/0-33550-untitled.jpg In conditiile in care Comisia Europeana nu este de acord cu taxa auto, ca si majoritatea po****tiei romane, autoritatile de la Bucuresti se mentin pe pozitii si declara ca nu vor renunta la taxa de prima inmatriculare.
Premierul Calin Popescu Tariceanu i-a informat joi pe europarlamentarii romani ca Executivul de la Bucuresti nu va renunta la taxa de prima inmatriculare, apreciind ca acest principiu de taxare va avea efecte pozitive, informeaza Mediafax. "E o masura buna si nu se va renunta la ea, si asta nu pentru ca am eu treaba cu masinile", a spus Tariceanu in intalnire, potrivit relatarilor unuia dintre europarlamentarii romani.
Taxa de prima inmatriculare a fost introdusa la inceputul acestui an de catre autoritatile de la Bucuresti, care au afirmat ca vor sa limiteze importul de masini poluante, dupa aderarea Romaniei la Uniunea Europeana. Comisia Europeana a criticat insa taxa, considerand ca nivelul ridicat pentru masinile vechi de import reprezinta o discriminare.
Taxa este stabilita in functie de capacitatea cilindrica a masinii, de vechime si de norma de poluare. In cazul masinilor vechi, taxa este mai mare si poate ajunge la peste 8.000 euro pentru autvehiculele cu o capacitate de peste trei litri si clasificate ca non-euro.
"In prezent, discutia cu reprezentantii Comisiei Europene nu este vizavi de nivelul si dreptul Romaniei de a introduce aceasta taxa, ci vizeaza principiile de taxare uniforma. CE doreste ca aceste principii sa fie respectate", a declarat Sebastian Vladescu, ministrul de Finante.
Principala problema invocata de Bruxelles este aceea ca aceasta taxa presupune o discriminare intre masinile deja inmatriculate in tara si autoturismele aduse acum in Romania, in conditiile in care autoturismele la mana a doua, vandute de cetatenii romani, nu sunt in prezent taxate.

sursa: automarket

juana_man 09-03-07 11:49

Re: Taxa auto

"Taxa de prima inmatriculare a fost introdusa la inceputul acestui an de catre autoritatile de la Bucuresti, care au afirmat ca vor sa limiteze importul de masini poluante" .... da si sa mareasca vanzarile la dacia,oare cat au primit astia k sa nu renute la taxa respectiva??ei is bat capu k tara va fi invadat cu autoturisme kre polueaza???cu uzinele kre poluaza orase intregi cum ramane?sau cu tractoarele care corespund normelor euro cat? sau cu gropile de gunoi unde se arunca chimicale sau deseuri anorganice???e o caterink c pute pana le ceruri!parerea mea e k toata treaba asta isi are radacina in franta,deoarece cei d la renault ar avea pierderi esentiale dupa c au investit atat in dacia.

k&aTng 09-03-07 13:09

Quote:

Originally Posted by juana_man (Post 789205)
"Taxa de prima inmatriculare a fost introdusa la inceputul acestui an de catre autoritatile de la Bucuresti, care au afirmat ca vor sa limiteze importul de masini poluante" .... da si sa mareasca vanzarile la dacia,oare cat au primit astia k sa nu renute la taxa respectiva??ei is bat capu k tara va fi invadat cu autoturisme kre polueaza???cu uzinele kre poluaza orase intregi cum ramane?sau cu tractoarele care corespund normelor euro cat? sau cu gropile de gunoi unde se arunca chimicale sau deseuri anorganice???e o caterink c pute pana le ceruri!parerea mea e k toata treaba asta isi are radacina in franta,deoarece cei d la renault ar avea pierderi esentiale dupa c au investit atat in dacia.

are are legaturi cu frantza,sa nu uitam ca Tariceanu importa citroenu,sau nu stiu io bine?8)

juana_man 09-03-07 13:39

Quote:

Originally Posted by k&aTng (Post 789274)
are are legaturi cu frantza,sa nu uitam ca Tariceanu importa citroenu,sau nu stiu io bine?8)

asa e,din pakte

marcelcrisan 09-03-07 14:11

sa nu uitam de autobuze de transport si rabele romanesti care inoreaza afara cand sunt pe drum...mama lor cu taxe cu tot

A2racer(Ovi) 09-03-07 19:48

Normal ca ar avea Citroenu' de pierdut daca s-ar scoate taxa si sa nu imi zica mie ca un peugeot 206 sau un opel astra sau care o fii de prin 97' 98' polueaza mai mult ca o Raba sau un tractor de 20 de ani sau ceva dacii care au iesit de pe banda in 79'-80'. N-am nimic cu acei ce circula cu masini asa vechi, normal ca nu isi permit oamenii sa isi i-a masini noi, nici macar pe rate la ce salarii de kcat sant in Romania. Este bataie de joc ce se intampla. Defapt cred ca pe astia ii doare in cot de poluare dar vor sa bage bani in buzunar pana mai pot, pana la urma UE tot o sa declare legea ilegala si o sa patim ca si Ungaria si Polonia. Nu zic ca Loganu nu e masina buna(o sa vedem in timp cat or tine), dar sa nu impuna lumii sa cumpere Logan ptr ca exista gusturi si gusturi, la multi nu le place dar le i-au ptr ca nu au ce face si decat sa dea vreo 4000 de E sa inmatriculeze un SW de dincolo, mai bine i-a logan si macar e noua. Nu mi se pare corect de loc, obliga omu sa isi i-a masina noua pe credit cu ipoteca pe casa sau cine stie pe ce, ptr ca, cash in Romania ma indoiesc ca sant multi care i-au, in loc sa il lase sa isi i-a o masina de 2000-3000 E de dincolo, bani care cu chiu cu vai, hai ca ii mai aduni, pe cand un logan e 7000-8000E:shock:

toyoman 09-03-07 22:50

in primul rind taxa asta timpita a fost introdusa ca o masura sociala, adica daca s-ar facilita importurile de second-hand atunci nu ar mai cumpara nimeni logan deci muncitorii de la dacia=someri=greve, miscari sindicale=salarii compensatorii URIASE platite de stat
in al doilea rind e interesul importatorilor de marci care ar fi si ei afectati chiar foarte mult si care presupun ca au pus mina de la mina si au cotizat la un coleg de-al lor de breasla, nu spun cum il cheama si ce masini importa, dar va spun ca a intrat cu motocicleta intr-un satmarean de-al nostru si apoi s-a operat in franta...

szambi77 12-03-07 00:19

Hai sa va dau de lucru :) calculati baieti :)) :

http://www.mfinante.ro/taxa_auto.html

raul_rebelul2005 12-03-07 11:19

da-o incolo de treaba,mi-au iesit niste preturi de stau in cap....

szambi77 12-03-07 12:35

Quote:

Originally Posted by raul_rebelul2005 (Post 793508)
da-o incolo de treaba,mi-au iesit niste preturi de stau in cap....

:lol: :lol: De asta am zis ca va dau de lucru... sau mai bine bataie de cap :lol:

juana_man 13-03-07 10:58

nu stiu cum ati auzit voi sau cum e dar e ink o treaba ciudata cu toate astea,la prima inmatriculare nu se plateste TVA-ul dar in momentul in kre iti vinzi masina....tre sal platesti.este asaceva?

anda4 15-03-07 11:24

structurile mafiote din romania fac legile in favoarea lor

cea mai mare structura mafiota din romania care sa consolidat inclusiv la nivel guvernamental si prezidential este cea a importatorilor si producatorilor de autoturisme.legile in domeniu sunt facute de ei,cei desemnati sa le faca numai le pun in aplicare si asta fara nici o dezbatere sau intarziere.nu exista nici o indoiala ca aceasta este o structura si functioneaza dupa reguli mafiote din moment ce nici unu din guvernantii desemnati de noi nu are curajul macar sa discute despre aceste subiecte dar mai sa ia masuri.primele legi care le favoriza afacerile au fost autoturisme pana in 8 ani,apoi cele cu euro 2,3,4 ca in final sa apara cea cu taxa de prima inmatriculare.primele legi au fost elaborate chiar de actualul presedinte pe cand era ministrul transporturilor iar ultima lege de guvernul actual in care priministrul este desemnat de aceasta structura mafiota presdinte de onoare,dumnealui fiind si cel care nici nu vrea sa auda de vreo modificare a acestei taxe dar mai de anularea ei.acesta este modul clasic de functionare al structurilor mafiote prin infiltrarea in cele mai inalte structuri pentu a controla in totalitate zonele de interese.daca romania va trebui sa plateasca pentru astfel de greseli vom plati tot noi contribuabili de rand,presedintele si prim ministru sunt interesati de binele lor nu al nostru ca dovada si scandalurile din ultima vreme cauzate tot de sferele de interese.in incheiere vreu sa spu ca totusi ori ce rau e in spre bine,pe aceste legi are si tara noastra un loc in topul miliardarilor,cine nu si-ar dori sa-i mearaga asa usor in afaceri!

raul_rebelul2005 15-03-07 11:27

hmmm...interesant ce ai zis....

Lucian_benz 15-03-07 11:55

Daca tot s-a introdus aceata taxa de "prima inmatriculare" pentru a limita accesul pe piata romaneasca a autovehiculelor poluante,
am si eu o intrebare CIUDATA!!!!!!
De ce nu se plateste aceasta taxa si la masinile cu o greutate totala mai mare de 3.5 tone????
E SIMPLU,CITROEN NU ARE MASINI MAI MARI DE 3.5TONE.
Nu imi poate explica nimeni ca camion din 1970 polueaza mai putin decat un BMW din 1998.

szambi77 15-03-07 12:27

Re: structurile mafiote din romania fac legile in favoarea lor

Quote:

Originally Posted by anda4 (Post 799232)
cea mai mare structura mafiota din romania care sa consolidat inclusiv la nivel guvernamental si prezidential este cea a importatorilor si producatorilor de autoturisme.legile in domeniu sunt facute de ei,cei desemnati sa le faca numai le pun in aplicare si asta fara nici o dezbatere sau intarziere.nu exista nici o indoiala ca aceasta este o structura si functioneaza dupa reguli mafiote din moment ce nici unu din guvernantii desemnati de noi nu are curajul macar sa discute despre aceste subiecte dar mai sa ia masuri.primele legi care le favoriza afacerile au fost autoturisme pana in 8 ani,apoi cele cu euro 2,3,4 ca in final sa apara cea cu taxa de prima inmatriculare.primele legi au fost elaborate chiar de actualul presedinte pe cand era ministrul transporturilor iar ultima lege de guvernul actual in care priministrul este desemnat de aceasta structura mafiota presdinte de onoare,dumnealui fiind si cel care nici nu vrea sa auda de vreo modificare a acestei taxe dar mai de anularea ei.acesta este modul clasic de functionare al structurilor mafiote prin infiltrarea in cele mai inalte structuri pentu a controla in totalitate zonele de interese.daca romania va trebui sa plateasca pentru astfel de greseli vom plati tot noi contribuabili de rand,presedintele si prim ministru sunt interesati de binele lor nu al nostru ca dovada si scandalurile din ultima vreme cauzate tot de sferele de interese.in incheiere vreu sa spu ca totusi ori ce rau e in spre bine,pe aceste legi are si tara noastra un loc in topul miliardarilor,cine nu si-ar dori sa-i mearaga asa usor in afaceri!

bine zis, anda4, bine zis..... dar vezi tu, noi nu putem face altceva decat sa ne interesam si in cel mai bun caz sa si aflam adevarul, dar intr-un final nu ne ramane decat sa ne conformam :(

szambi77 15-03-07 12:31

in fond si la urma urmei....(sa nu ma inteleaga nimeni gresit).... cine poate sa o faca de ce sa nu o faca, atata timp cat o face pe buzunarul. functia si riscul lui........... cine stie cati dintre noi s-ar comporta la fel daca ar ajunge in postura in care ar putea sa o faca, ca doar stiti cum e : "banul schimba omul..." .... sau nu ....

anda4 15-03-07 12:31

coruptii controleaza coruptia!

nu de geaba comisia ue a spus ca in romania nu numai ca nu sa rezolvat problema coruptiei dar aceasta a scapat de sub control.vreau sa ii contarazic,la noi in tara coruptia este total sub control,controlata si dirijata la cele mai inalte nivele,chiar de cei alesi de noi.
PS>in ultima perioada s-a cam imputit ciolanul,se pare ca nu mai le ajunge la toti,s-au ciocnit sferele de interese(vezi scandalul primminstro-presidential).chir fara nici o rusine se demasca unul pe celalalt,iar noi stam si ne uitam cu gurile cascate,ei au impresia ca noi suntem prosti si nu ne dam seama de gravitatea abuzurilor care le fac si o sa le inghitim gogosile lor justificative cu care vor sa apara in fata noastra ca niste victime,de fapt fiind foarte corecti!?

Lucian_benz 19-03-07 10:24

Cea mai simpla varianta:
Luat-va o masina de afara si o lasati inmatriculata acolo!!
Cred ca asa va face toata lumea,daca astia chiar fac ce au spus.
Au zis ca vor sa introduca taxa si pe masinile deja inmatriculate!!!
ASA CEVA NU E POSIBIL.
Unde mai pomenesti ca noi platim taxa de drum,vigneta, si o mai platim inca o data in combustibil.
Chestia asta se numeste DUBLA IMPOZITARE si e ilegala.....
Daca ne fac autostrada vrea DL BERCEANU sa platim 6euro/100km.
Pe langa ca se face pe banii nostri,mai tre s-o platim inca o data!!

valineamtsm 19-03-07 11:52

Sa isi bage autostrada undeva ca si aia parca vad ca o sa fie limita de viteza pe ea si enspe mii de radare... prefer sa ma duc cu suspensia sport pe drumurile noastre tipic romanesti!
Oricum ar trebui sa facem ceva si sa ne unim si sa plecam naibii la bucuresti sa facem o greva, da nu ca si cozma ala cu minerii, sa cumparam sau sa imprumutam si noi niste catuse sa ne legam de stalpii centrali a masinilor de parlamentari belitzi de pe dracu si sa le facem si lor viata un iad cum ne-o fac ei noua ca nu putem sa ne aducem ce vor muschii nostrii in tara... sa ne facem fratilor dreptate! Io unu as fii in stare! si stiti de ce ? ca sa nu platesc taxa de prima imatriculare la un renault 5 gt turbo! Ash ieshi mai ieftin sa ma duc la bucuresti!Dar trebuie sa fim uniti! Va propun ceva! Sa mergem cat mai repede! Cati veniti cu mine? Toti ? Vreau sa vad! Eu sunt in stare sa ma duc! Veniti si voi?
Daca vreti sa platiti taxe aiurea trajeti-va pe fund si ramaneti acasa... dar daca vreti dreptate e cazul sa ne-o facem!

Criwar 19-03-07 12:06

sincer...nu tare merge chestia asta cu protestu...chiar nu rezolvi nimik...poate nu te-ai uitat la stiri cate greve de mare amploare au fost si au tinut mult care au afectat intreaga tzara...si degeaba...ca nu s-a rezolvat nimic...astia ne sunt conducatorii...si noi i-am ales...cei cu drept de vot...
oricum cu taxa aia tot se va ajunge undeva pt k nu e legal...si trebuie sa fie in conformitate cu normele UE...doar ca sa sperie lumea sa nu mai aduca masini vechi...daca te gandesti putin e o treaba pt k la masini destul de noi platesti mai putin dekt plateai vama...nu is nici aia asa prosti...doar k e normal k poporu sa fie revoltat...pt k nu toti isi permit sa arunce cu miile d euro pt o inmatriculare...in fine...pareri si opinii cate vrei...oricum taxa e o porcarie si trebe sa se ajunga la o intelegere....

Lucian_benz 19-03-07 12:29

Poate nu rezolvam nimic,dar nici asa nu ne putem lasa calcati in picioare.
Dar hai sa vedem innainte ultimatumul dat guvernului.
Poate cade dracului guvernu' si scapam si de BERCEANU si de TARICEANU.
Nu e momentul acum de iesit in strada.
Daca chiar vreti asa o actiune,ar trebui asteptat pana in IUNIE,cand vine conducerea U.E. la Bucuresti.Nu e necesar de mai mult de 10 masini din fiecare judet+traficul din Bucuresti,si s-a paralizat capitala cu toata conducerea U.E. in ea.
Ala ar fi cel mai potrivit moment.

Lucian_benz 19-03-07 12:32

Inca o chestie,
daca chiar vrem sa facem asa ceva,va trebui sa fie bine organizat si foarte civilizat.
Nu ca minerii...
Ca doar noi suntem soferi,nu mineri.
Data cea mai buna ar fi 17 iunie,atunci se perinda astia la Bucuresti.
Autorizatiile ar trebui cerute de acum,sa nu ne trezim cu surprize!!!

Criwar 19-03-07 21:20

eh...stati lejer...k pana se termine macar o bucata de autostrada...vine alt guvern la conducere...si din nou...alte legi...alte idei...poate mai bune...poate mai rele...pana atunci sa facem ce putem...si sa fim sanatosi...k apoi om trai si om vedea

valineamtsm 19-03-07 21:29

Quote:

Originally Posted by Lucian_benz (Post 805936)
Inca o chestie,
daca chiar vrem sa facem asa ceva,va trebui sa fie bine organizat si foarte civilizat.
Nu ca minerii...
Ca doar noi suntem soferi,nu mineri.
Data cea mai buna ar fi 17 iunie,atunci se perinda astia la Bucuresti.
Autorizatiile ar trebui cerute de acum,sa nu ne trezim cu surprize!!!

Nu stiu cine esti dar chiar ca ai o idee excelenta cu 17 iunie!
Aurorizatiile nu prea ma incanta pt ca precis tariceanu baci o sa ne lichideze cu un alai de citroenuri puse in locul nostru in fata casei poporului ca doara e una din minunile lumii!!! cum cine? Tariceanu! Ca de casa poporului stiam ca e o minune cu, care ne putem mandri pt ca a doua cladire in lume la amploarea si arhitectura ei nu exista! Dar sa revenim la oile noastre! Deci 17 Iunie? Cati sunt pentru? Sau cati ar vrea cu adevarat sa ne ducem in bucuresti? Eu unul m-as duce! Tu Lucian ? ai veni? daca bine am inteles, ai veni si tu, daca ar fi totul organizat si ar fi bine sa organizam treaba asta cu cap sa nu ne facem de ras degeaba!

Lucian_benz 20-03-07 09:37

Conform legii,nu au cum sa te refuze,daca nu ti se semneaza se aproba din oficiu in 90 zile de la data inregistrarii cererii.
Dar nu uita o chestie.
Aprobarea trebuie primita de la primaria Bucuresti,care deabia asteapta sa i-o traga lui Tariceanu.
Mai lasa-ma o sapt. ca vreau sa lamuresc niste lucruri.
Daca se face tre sa iasa calumea...
asta conteaza...

Lucian_benz 20-03-07 09:46

Quote:

Originally Posted by szambi77 (Post 799342)
in fond si la urma urmei....(sa nu ma inteleaga nimeni gresit).... cine poate sa o faca de ce sa nu o faca, atata timp cat o face pe buzunarul. functia si riscul lui........... cine stie cati dintre noi s-ar comporta la fel daca ar ajunge in postura in care ar putea sa o faca, ca doar stiti cum e : "banul schimba omul..." .... sau nu ....

Las-o-n colo,sufera o tara intreaga sa se imbogateasca unu????
II mai ajunge si la asta,deabia astept sa cada guvernu' si presedintele!!
Astia toti nu-s normali la cap.
BERCEANU vrea 6-9 Euro/100 km de autostrada???
Da-o dracu....

juana_man 20-03-07 10:59

si kre va fi urmarea acestei taxe???? va zic eu,va fi folosit de turisti si de cei de sus!

Criwar 20-03-07 11:09

adevaru k taxa de autostrada e cam exagerata...dar sigur nu va ramane asa mare...pt k romanu e roman...mai bine o ia pe ocolite dekt sa plateasca vreo 40 de euro k merge de la buc pana la cj...mai bine mergi cu avionu k e mai ieftin :)

danny19_sm 20-03-07 12:19

Deci mai mare porcarie ca si taxa pt prima inmatriculare eu nu am mai auzit......L-am auzit pe nu stiu care ministru care zicea ca "Aceasta taxa a fost stabilita pentru ca sa stopeze poluarea din tara".........Bai nene cum sa stopezi poluarea cand in tara sunt o gramada de Rabe si Dacii si nu stiu cate tractoare si mama dracu'???? Daca erau baietii destepti ziceau clar si raspicat : Nu ai voie sa bagi in tara masina fara euro 3..si atat!! Sa le bage taxa Daciilor fara catalizator sau camioanelor care polueaza nu sa isi bata joc de oameni...Iar taxa de autostrada sa si-o bage undeva ca la drumurile de la noi ........ da de fapt pe ei i doare undeva ca se plimba cu masinile de serviciu..asa ca mari sanse de a rezolva ceva in curand nu prea sunt:(

anda4 20-03-07 13:11

Tupeul firmei dacia-renault !

Unde sunt promisiunile facute de investitorii de la renault ca vor scoate dacia logan la 5000 euro?
Dupa ce guvernul Tericeanu prin legile de descurajare a importurilor de autoturisme rulate a contribuit direct la incurajarea acestui producator ca sa ridice pretul acestui autoturism pana la aproximativ 12000 euro,cei de la renault mai au si tupeul sa ameninte ca vor concedia jumatate din angajati daca guvernul anuleaza sau reduce taxa de prima inmatriculare!
Ne aflam in fata unui santaj la cel mai inalt nivel,emis oficial prin presa si televiziune fara nici o retinere!
Mentionez ca legislatia tarii noastre sanctioneaza foarte drastic astfel de fapte!
De ce nu se sesizeaza cei in drept sa o faca si sa ia masuri?simplu coruptie!
Inca o dovada in plus ca legile la noi in tara sunt elaborate numai pentru oameni de rand,pentru cei bogati si din structurile guvernamentale nu au nici o valoare!
Eu vreau sa ii intreb pe cei din conducerea firmei dacia-renault cum si-au facut ei calculele ca in timp ce ne promiteau loganul la 5000 euro faceau angajeri masive iar cand ne vand loganul la peste 10000 euro le scartaie afacerea si se gandesc la reucerea de personal si nu oricum ci cu 50% exact ca firmele care sunt in pragul falimentului!?

Spark 20-03-07 13:34

din cate stiu eu ... deja suntem in proces cu UE pt aceasta taxa
si daca nu va fi scoasa .. romania va avea de platit o amenda usturatoare. si oare de unde se vor scoate banii pt a plati aceasta amenda? din alte taxe ... si amenzi .. si tot asa ...
deci ... it`s a lose - lose situation :(

anda4 20-03-07 13:34

Un semnal de alarma!

Vreau sa atrag atentia pe aceasta cale partidelor aflate la guvernare ca lipsa de diplomatie fata de electorat si ne promovarea intereselor cetatenilor in elaborarea legilor,fapte de care dau dovada cei doi lideri ai acestora va fi sanctionata drastic in urmatoarele alegeri!
consider ca ar fi pacat ca cele doua partide sa piarda sprijinul si increderea electoratului care au obtinut-o cu eforturi si sacrificii foarte mari din cauza celor doi lideri care promoveaza legi in favoarea si interesul unor anumite grupuri si nu a cetatenilor de rand!
pana la urmatoarele alegeri mai este timp sa se ia masuri!
intrun cuvant legi pre cum taxa de prima inmatriculare o puteti privi ca o taxa de adio pe care o loati de la majoritatea electorilor!

Lucian_benz 20-03-07 14:26

Te rog lasa-ne cu partidele.
Nici PNL nici PD nu sunt mai presus,iar cand s-a introdus taxa PD a votat cot la cot cu PNL pentru introducerea ei.Deci sa ne mai lase astia.
Cea mai faina chestie se referea la scoaterea taxei de "prima inmatriculare" si la introducerea taxei de "ecologizare" si pentru masinile inmatriculate deja.
Deci ala care imi cumpara masina,va plati 2000Euro taxa de "ecologizare".
Asta e nesimtire pe fata.
Astia chiar ne cred prosti????

Lucian_benz 20-03-07 14:38

Stiti care a fost motivatia pentru cei 6-10euro/100km de autostrada a lui BERCEANU???
Cei care au rable sa nu isi permita sa circule pe ea!!
Eu ceva mai idiot n-am auzit.
Adica aia care au rable nu platesc taxa de drum din combustibil sau vigneta?
Normal ca si pe mine ma incurca aia cu rable in trafic,dar asta nu o poate stabili BERCEANU,ca daca e sa ne comparam cu S Klasse-le lui,toate sunt rable.
Aici R.A.R. nu ar mai trebui sa le dea verificarea pe spagi,dar nicidecum chioretele ala sa ne incarce cu tot felul de taxe,impozite..etc...

Sindrom 20-03-07 14:44

pe mine nu ma deranjeaza sa platesc 6- 10 euro cu toate ca mi se pare prea mult pe 100 km da daca tot e autostrada s-o faca autostrada k lumea....P.S.:Moarte tiganilor care fura semnele de pe sosele

anda4 20-03-07 14:44

Cine greseste si cine plateste?

ar trebui facut un referendum legat de aceasta taxa,ca sa stabilim noi cine plateste amenda ce va urma!
momentan este stabilit tot de guvernanti ca sa fie platita din buget adica tot din banii nostrii!
normal ar fi sa o plateasca toata gasca de la importatorii de autoturisme noi,firmele interne producatoare de autoturisme pana la comisia desemnata cu elaborarea acestei legi in frunte cu priministrul!
intrun cuvant de cei care au avut de castigat din aceasta restrictie,nu noi care nici nu am vrut sa auzim de ea!
orisicum asta nu se va intampla intr-o tara unde smecherul oranduieste si fraierul plateste!

Lucian_benz 20-03-07 15:22

Quote:

Originally Posted by Sindrom (Post 808034)
pe mine nu ma deranjeaza sa platesc 6- 10 euro cu toate ca mi se pare prea mult pe 100 km da daca tot e autostrada s-o faca autostrada k lumea....P.S.:Moarte tiganilor care fura semnele de pe sosele

6-10euro/100km nu platest nici macar Germania.
Dar noi ca de obicei suntem mai smecheri.
De ce sa platesc inca o data daca o platesc si in vigneta si in combustibil?

Lucian_benz 20-03-07 15:24

Re: Cine greseste si cine plateste?

Quote:

Originally Posted by anda4 (Post 808036)
ar trebui facut un referendum legat de aceasta taxa,ca sa stabilim noi cine plateste amenda ce va urma!
momentan este stabilit tot de guvernanti ca sa fie platita din buget adica tot din banii nostrii!
normal ar fi sa o plateasca toata gasca de la importatorii de autoturisme noi,firmele interne producatoare de autoturisme pana la comisia desemnata cu elaborarea acestei legi in frunte cu priministrul!
intrun cuvant de cei care au avut de castigat din aceasta restrictie,nu noi care nici nu am vrut sa auzim de ea!
orisicum asta nu se va intampla intr-o tara unde smecherul oranduieste si fraierul plateste!

NORMAL!!!!
TOT NOI VOM PLATI,CINE ALTCINEVA?????

valineamtsm 20-03-07 15:49

Quote:

Originally Posted by Lucian_benz (Post 807570)
Conform legii,nu au cum sa te refuze,daca nu ti se semneaza se aproba din oficiu in 90 zile de la data inregistrarii cererii.
Dar nu uita o chestie.
Aprobarea trebuie primita de la primaria Bucuresti,care deabia asteapta sa i-o traga lui Tariceanu.
Mai lasa-ma o sapt. ca vreau sa lamuresc niste lucruri.
Daca se face tre sa iasa calumea...
asta conteaza...

Sa-ti asculte Dumnezeu vorbele de aur!
Poate imi dai un raspuns tare happy ash fi sa fie si favorabil pt noi impatimitii de motoare indiferent daca au aripi sau nu... o data si o data tot ne luam zborul :D ....la bucuresti desigur :)

Lucian_benz 20-03-07 17:43

Astazi ne-a dat U.E. in judecata pentru taxa de prima inmatrculare...
Si a iesit si BOMBA:comisia de transporturi (dl. BERCEANU)
a sustinut aceasta taxa.....
Oricum trebuie sa ne fie clar ca aceasta taxa se practica in toate tarile din U.E. , dar ea e mult mai mica.
Ex.: Masina din 1995,2000 cmc,Euro 2 aprox. 500Euro
Nu 3000 ca la noi.

All times are GMT +2. The time now is 16:49.

- Copyright 2026 4Tuning