Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Masina mea Opel (https://forum.4tuning.ro/116-masina-mea-opel.html)
-   -   Masina mea: Opel Kadett GSI in curs de modificare (https://forum.4tuning.ro/116-masina-mea-opel/34225-masina-mea-opel-kadett-gsi-curs-modificare.html)

bobby_gsi2 23-02-07 16:58

Masina mea: Opel Kadett GSI in curs de modificare

4 Attachment(s)
In finalul anului 2006 am cumparat un opel kadett gsi. Masina e mai ciudata deoarece e in 4 usi si eu personal nu stiam ca exista gsi in 4 usi. Masina are motor de 2000 cm3, 8v si 115 cai. Cand am cumparat-o...masina era plina de praf si neingrijita (fostul proprietar o ingrijea doar mecanic ca sa zic asa). Probleme nu am avut cu ea.....avand in vedere ca majoritatea pieselor sunt schimbate, motor facut, suspensie schimbata, placa, disc, rulment de presiune si multe altele care nu le enumar. Dupa dupa saptamani....au venit si jantele....SPEEDLINE pe 15, initial cand am cumparat-o masina avea rotile de iarna....iar cele de vara erau unele din magneziu care personal nu imi placeau. O sa pun si ceva poze cu mentiunea ca masina este in curs de modificare. Pana acum nu i-am pus decat jantele, filtru conic (care va fi inlociut cu un K&N), si i-am prelungit capota peste faruri. Urmeaza si aripile fata ca sa aibe o continuitate. Eu am in cap multe modificari....dar intai sa ii rezolv tinichigeria si vopsitoria apoi, in functie de buget vor veni si altele.

bobby_gsi2 23-02-07 17:05

Re: GSI in curs de modificare

Momentan masina arata cam asa https://forum.4tuning.ro/attachment.p...3&d=1170775975 numai ca i-am pus rotile de iarna (si asa trebuiau vopsite jantele de vara), i-am "aranjat toba pt ca era pusa invers si era bagata sub masina, reparat inchiderea centralizata ,proiectoarele ,luminile de la consola de bord si alte nimicuri.....dar per ansamblu tot ce tine de masina e functional (in afara de alarma-nu se baga nimeni ca nu am cartea) dar o schimb si pe aia . Din pacate poze cu bordul nu am.....ala e atractia masinii ca e lcd. . Astept parerile si sugestiile voastre.

georges14 23-02-07 18:48

Masina arata destul de bine! S-o stapanesti sanatos! Eu as vedea o evacuare ovala pe ea ;) . Te-ai gandit la vreun Body Kit?

bobby_gsi2 23-02-07 20:31

Quote:

Originally Posted by georges14 (Post 767343)
Masina arata destul de bine! S-o stapanesti sanatos! Eu as vedea o evacuare ovala pe ea ;) . Te-ai gandit la vreun Body Kit?

Din pacate masina a fost lovita dreapta fata....dar nu rau,si nu a fost facuta k-lumea....in rest masina e linie toata , era prea frumos sa am parte de masina din `88 "neatinsa". Evacuarea si eu vroiam sa o schimb dar nu prea ma lasa sound-ul ei, daca vreodata o sa o schimb ii pun la fel ca cea de pe masina dar cu doua iesiri. La body kit nu m-am gandit pt ca vreau sa o las cat mai originala....insa nu mai am un ornament de prag pe dreapta si o sa ii pun praguri din fibra. Pe mine ma intereseaza modificarile motorului mai mult si a tinutei de drum.

georges14 24-02-07 07:59

Pai sa imi zici si mie ce vrei sa-i faci motorului, ca avem motoare la fel ;)

bobby_gsi2 24-02-07 20:28

Evacuarea daca o schimb......ii pun tot la fel cum am...numai ca ii pun cu doua iesiri. La exterior prea multe modificari nu o sa ii fac...o las mai jos, ii pun angel eyes si eventual praguri din fibra ca imi lipseste un ornament de prag de pe dreapta si sunt nevoit. Modificarile mari vreau sa le fac la propulsor.....daca imi ajuta Dumnezeu poate schimb sufixu` la motorizare :P...cine stie. bafta

aborigenu 25-02-07 08:13

mie tot nu imi place vopseaua aia cum a prins:D

bobby_gsi2 25-02-07 23:34

Quote:

Originally Posted by georges14 (Post 768089)
Pai sa imi zici si mie ce vrei sa-i faci motorului, ca avem motoare la fel ;)

Sincer m-am gandit la mai multe variante. Cea mai sigura e modificarea mecanica, adica axa schimbata, regulator de presiune, pompa cu debit mai mare si injectoare cu debit marit. M-am interesat si de un cip.....dar nu se stie niciodata......cica e posibil sa cedeze calculatorul deoarece e tehnologie mai veche. O sa verific eu toate informatiile si te tin la curent. Momentan ma bate gandu` sa schimb motorul...sa vedem acum costurile. Sa fiu sincer ....eu sunt multumit si cum trage acum...dar e loc si de mai bine. Deja am un filtru conic pe ea.....dar singura diferenta e la zgomot. Pot sa iti insir o pagina de modificari.....dar si eu am fost sfatuit de oameni cunoscatori ca "nu renteaza". Daca tii neaparat ti le spun si pe alea. bafta

bobby_gsi2 25-02-07 23:35

Aborigenu stai linistit ca nici eu nu sunt multumit....dar din lipsa timpului am lasat-o asa. Stai linistit ca atunci cand ma intorc va arata mult schimbata.

georges14 26-02-07 07:56

Eu as vrea in demaraj sa castig putin, ca e cam grea si am jenti pe 17'' si sunt si alea cam grele.

bobby_gsi2 27-02-07 13:41

Daca vrei demaraj....schimba-i motorul pune-i un 16v sau un c20let si nu o sa mai ai probleme cu greutatea :). Jantele mele sunt pe 15 dar sunt destul de usoare si nu cred ca influenteaza chiar asa mult jantele.....daca ea trage bine...trage si cu jante pe 20 nu? In cel mai scurt timp cumpar bara stabilizatoare dar nu am gasit de opel si ii pun una de ford dar modificata. Nu imi cereti poze ca nu am cum sa pun momentan.

georges14 27-02-07 18:30

Decat sa mai schimb motoru mai bine imi iau direct masina cu totu s i imi iau un turbo

SUPAPA_Jr 27-02-07 19:46

Imi zici si mie ce acceleratie are GSI-ul tau 0-100;0-Vmax? eventual daca nu ai cronometrat zi-mi valorile din carte...ms mult

bobby_gsi2 28-02-07 00:28

Valorile din carte nu le stiu si nici nu m-au interesat. Eu am scos cam 8 sec si ceva. Nu stiu cat e valoarea de carte....dar eu atat am scos. Plus ca mai eram in masina cu cineva destul de "consistent" sa zic asa si nici plecarea nu a fost cea mai stralucita. Acum nu am timp....dar daca vrei intri pe mess si iti dau filmuletul. Cat despre 0-v max....nu stiu ce sa spun ca nu am cronometrat si nu vreau sa vb aiurea. 198 i-am dat cel mai mult iar cel de la care am luat-o a zis ca 218. Sincer ....nu stiu daca ia 218....eu la 198 aveam aproape de 7 mii de ture si nu stiu cat s-ar mai fi dus. Mentionez ca , kilometrajul indica bine...l-am testat cu multe masini ca sa fiu sigur. Id-ul meu e bobby_gti_vr6 daca vrei filmul. Bafta

bobby_gsi2 02-03-07 15:56

Pentru vreo doua zile ma batea gandul sa o vand, gasisem altceva....dar revin la planurile initiale. Inca astept sugestii pentru motor.

Skma 03-03-07 15:50

Si eu am acelasi motor si poate fi dus lejer in vreo 140 de calutzi !:twisted:

bobby_gsi2 03-03-07 16:44

Daca nu il schimb.....o sa te anunt eu cam cat de mult poate fi "impins". Avand in vedere ca e motor de 2000 cm3...eu zic ca i-ar sta bine undeva la 200 de cai, dar tre sa fim si realisti (asta in cazul inm care ii pastrez injectia) ca e posibil si trecerea pe carburatoare.

Skma 03-03-07 16:49

Cu 2 carburatoare poate ! Am gasit pe net o vectra cu vreo 220 de cai insa avea 2 carburatoare duble ! :twisted:

bobby_gsi2 04-03-07 02:40

Varianta carburatoarelor nu prea ma incanta....cu toate ca ar trage bine in turatii mici. Ma bate gandul la un c20let......dar am auzit ca e prea mult pt o caroserie de kadett si nu rezista socurilor decat daca este intarita, plus ca nici cutia actuala nu m-ar ajuta, as rupe-o mult prea repede. Mai ramane varianta c20xe-ului de 150 de cai....dar sa vedem....intai sa calculez monetarul si apoi vad ce si cum. Daca nu , banii vor intra in motorul care il am acum.

bobby_gsi2 06-03-07 02:35

Astazi am cumparat bara stabilizatoare....din pacate nu am gasit originala de opel si am luat de ford.....sper sa se potriveasca cu mici modificari (adica alte gauri unde vine fixata la oale).

bobby_gsi2 09-03-07 21:46

Am mai pus eu niste anunturi.....daca aveti careva lampa de ceata spate (cea din bara) si eventual ornament prag dreapta fata de gsi. Ofer pretul zonei :)

CocoT 28 21-03-07 22:29

Imi plac mult jantele tale si capota!... Apropo imi poti spune si mie unde in Pitesti ai prelungit capota peste faruri?... Succes!...

bobby_gsi2 21-03-07 22:33

Capota poate iti place in poze....in realitate e varza (ma refer strict la vopsea) iar despre jante....nu zic nimic....numai sa nu ma vada careva de la firma constructoare ca imi da cu ele in cap. O sa le admiri mai bine dupa ce le vopsesc. Capota mi-a facut-o Iancu Nita....daca vrei sa iei legatura cu el vb cu aborigenu si te indruma el.

bobby_gsi2 27-03-07 20:59

Am o dilema.....si chiar nu stiu ce sa fac. Vreau sa ii schimb filtrul de aer si ar fi 3 variante. 1) filtru conic simplu 2) kitt de admisie (dar din cate am vazut...kitt-ul are inclus in pret doar un sistem de prindere si inca un furtun). Oare se merita sa dau 40 de euro in plus pentru furtunul ala si pentru sistemele de prindere? si ar mai fi varianta a 3-a cu filtru de aer original din cutie. Mentionez ca orice varianta aleg.....marca ramana aceeasi K&N.

alygator2000 28-03-07 11:39

1 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by bobby_gti2 (Post 820889)
Am o dilema.....si chiar nu stiu ce sa fac. Vreau sa ii schimb filtrul de aer si ar fi 3 variante. 1) filtru conic simplu 2) kitt de admisie (dar din cate am vazut...kitt-ul are inclus in pret doar un sistem de prindere si inca un furtun). Oare se merita sa dau 40 de euro in plus pentru furtunul ala si pentru sistemele de prindere? si ar mai fi varianta a 3-a cu filtru de aer original din cutie. Mentionez ca orice varianta aleg.....marca ramana aceeasi K&N.

eu am ales kit'ul de admsie directa de la raid,si sunt destul de multzumit de el. ;)

bobby_gsi2 28-03-07 14:05

Pai asta e nelamurirea la mine...."furtunul" ala e de fapt furtun....sau e ceva care raceste aerul? Daca are si alt rol in afara de cel sa conduca aerul.....prefer sa dau 40 de euro in plus. Eu zic sa aleg varianta k&n pt ca are filtru rosu, la fel ca masina :)...glumeam....totusi k&n e firma buna zic eu. Tu cat ai dat pe kitt-ul de la raid?

alygator2000 28-03-07 14:28

Quote:

Originally Posted by bobby_gti2 (Post 822029)
Pai asta e nelamurirea la mine...."furtunul" ala e de fapt furtun....sau e ceva care raceste aerul? Daca are si alt rol in afara de cel sa conduca aerul.....prefer sa dau 40 de euro in plus. Eu zic sa aleg varianta k&n pt ca are filtru rosu, la fel ca masina :)...glumeam....totusi k&n e firma buna zic eu. Tu cat ai dat pe kitt-ul de la raid?

pai...raceste cred si ghideaza cat de cat aerul spre filtru,am dat pe el,aproape 400 ron. am asteptat 2 sapt sa imi ajunga din germany ;) dar...se merita,trage...peste 3000rpm zici k are turbina 8) si i'a schimbat si sound'ul motorului in esapament care era deja f.galagios ;)
ala de la k&n era cu 30 eur mai scump decat asta,si nu cred ca se merita diferentza (acum mai depinde si de gusturi :) multa bafta si...tot respectul pt GSi ;)

bobby_gsi2 28-03-07 15:14

Mersi.....oricum...cand ii montez ceva...pun poze....sper sa iau decizia corecta. Si eu as vrea sa trec la 16v cu toate ca trage bine si al meu...sau ma gandesc sa mai strang ceva....si sa iau let-ul, dar sunt multe modificari si batai de cap...dar sunetul de turbo face toti banii.

Xcsgenius 07-04-07 22:11

unu la mana nu este motor gsi de 2 litri de 115 cai ci doar de 1,8 de 115 cai gsi
motorul gsi de 2 l este in 16 valve si are 150 sau 156 cai.2 la mana cu masina aia cand prinzi tu 200 asa cum e eu imi tai P jos.sau 218 cum o zis ala de la care ai cumparat-o.sau in 8 sec si ceva...ii avea ceva ferrari.ma gandeste-te ma inainte sa bagi bani intr-o rabla veche de 20 de ani ca nu ti mai scoti veci si masina tot la fier vechi ajunge oricati bani ai baga....si sa faci nush ce lamborghini din masina aia sunt vise...asa ca lasa-ma pe mine cu 218KM si 8 secunde la o vechitura de aia.(parerea mea)

http://de.wikipedia.org/wiki/Opel_Kadett_E

bobby_gsi2 10-04-07 10:40

Offf.....alt "cunoscator"....dar tre sa te lamuresc si pe tine. Masina este gsi, nu ma crezi...vii si iti arat actele, codul motorului este c20ne...se vede si pe site-ul dat de tine...115 cai. Dupa cum am spus la inceput...nici eu nu stiam de varianta asta.....dar pana la urma am aflat. Arata-mi tu un reper pe masina care nu e de gsi.....si eu iti dau dreptate. Cat despre viteza...eu am zis cu cat am mers eu...si am zis cu cat a mers fostul proprietar. Banii in masina ii bag ca asa vreau eu....nu am zis ca vreau sa ii mai si scot. Cat despre timpul 0-100 km/h as putea sa iti trimit filmul sa vezi....dar nu tre sa ma justific in fata nimanui. Cat despre taiatu` P ar trebui sa te gandesti mai bine...dar ma rog.....mai ai 10 degete si o limba....asa ca nu ar fi pierderea mare. Bafta si eu zic sa te documntezi inainte sa faci anumite afirmatii

naka66vio 10-04-07 11:55

Quote:

Originally Posted by Xcsgenius (Post 840890)
unu la mana nu este motor gsi de 2 litri de 115 cai ci doar de 1,8 de 115 cai gsi
motorul gsi de 2 l este in 16 valve si are 150 sau 156 cai.2 la mana cu masina aia cand prinzi tu 200 asa cum e eu imi tai P jos.sau 218 cum o zis ala de la care ai cumparat-o.sau in 8 sec si ceva...ii avea ceva ferrari.ma gandeste-te ma inainte sa bagi bani intr-o rabla veche de 20 de ani ca nu ti mai scoti veci si masina tot la fier vechi ajunge oricati bani ai baga....si sa faci nush ce lamborghini din masina aia sunt vise...asa ca lasa-ma pe mine cu 218KM si 8 secunde la o vechitura de aia.(parerea mea)

http://de.wikipedia.org/wiki/Opel_Kadett_E

of doamne ce cunoscator esti sunt 3 motoare oe kadett gsi si astra f gsi 1,8. 2.0 8v si 2.0 16 valve si ar mai f c20 let 2.016v turbo.si spre surprinderea ta a un 2.0 8 valve nu prinde 200 te asigur eu ca prinde eu am avut un astra f gsi 2.0 8 v 115 plus chip si trecea de 220 asa ca inainte sa vorbesti mai documenteazate.si treaba ca de ce sa bage banii intro rabla de peste 20 de ani e la fel o prostie care ai ziso de exemplu uitate la uga care are la fel un kadett si da clasa multor masini daca stii despre ce e vorba si ce motor are sup capota
mult succes in continuare cu masina si ai dreptate ca montarea unui motor turbo tiar da multe batai poe cap cel mai smplu ar fi sa optezi pt un sfi de 150 de cai care cred ca ar face furori pe un kadett care este mult mai usor ca un astra

bobby_gsi2 10-04-07 19:17

Mersi naka de sustinere..oricum ai vazut ca nu mi-am batut capul cu el sa ii explic ce si cum, l-am citit ca e "cunoscator". Nu trebuie sa demonstrez nimic nimanui, un baiat m-a intrebat de timpi...si i-am spus ce si cum. Pt argumente am si film...dar nu ma obosesc sa ii demonstrez omului ca nu merita.
Ca sa nu fiu off....am descoperit ca bara stabilizatoare nu se potriveste :( .....o sa incerc sa fac cumva. Am fost si sa dau comanda de arcuri sport...si astept raspunsul, plus kitt-ul de admisie. Diseara e probabil sa ma joc putin cu ea......m-a provocat prima mea iubire....g2 gti 16v :P.

matiu13 11-04-07 05:29

ala care zicea k nu se merita sa bagi bani in rabla e sigur un 'cunascator' si pe deasupra fac pariu ca are passat 1.9tdi....:)))))))) sau logan....

Xcsgenius 11-04-07 11:20

Quote:

Originally Posted by matiu13 (Post 845370)
ala care zicea k nu se merita sa bagi bani in rabla e sigur un 'cunascator' si pe deasupra fac pariu ca are passat 1.9tdi....:)))))))) sau logan....

mama da ce sigur esti pe tine.bai frate am avut si eu gsi de 1,8 si stiu ce inseamna sa bagi bani in ea....tineti-o voi tot asa sus si tare si mai vorbim peste cateva luni

Skma 11-04-07 11:40

Si ce se intampla peste cateva luni?!:rolleyes2 :lol: Eu am vectra cu C20NE si pot sa spun ca face tot bordu ! Asa ca nu mai vorbi prosti atotcunoscatorule !:lol:

bobby_gsi2 11-04-07 21:44

Quote:

Originally Posted by Xcsgenius (Post 845649)
mama da ce sigur esti pe tine.bai frate am avut si eu gsi de 1,8 si stiu ce inseamna sa bagi bani in ea....tineti-o voi tot asa sus si tare si mai vorbim peste cateva luni

Eu m-am referit decat la faza cu 200 km/h, si cu taiatu` pwlii.......asa ca oricand vrei tu, pui niste bani jos....si iti arat ca trece de 200....bineinteles cu testele facute la kilometraj, iar pt 0-100 am si filmuletz.Si oricum nu inteleg de ce esti asa bashicat......nu bag banii tai in masina.....asa ca nu vad de ce atata caz. Am si masina noua si economica....daca aici vroiai sa ajungi.

bobby_gsi2 24-04-07 23:59

Dupa ceva alergatura astazi am reusit sa procur prezoanele pentru rotile de vara, am preferat sa astept mai mult dar sa fie bune. Sper sa nu ma fi pacalit strungaru`. Tot astazi i-am luat si un volan momo din piele....personal imi place....o sa pun si poze cu el dupa ce o sa il montez. Uitasem, datorita faptului ca nu am gasit ornamentul de prag....am facut comanda si de praguri din fibra....am ales ceva mai simplu, fara guri de aerisire sau alte chestii.

stecherro 30-04-07 02:51

frate sa il folosesti inca 100 000km sa le arati la toti popo cum ar fi popogenius k opel is masini de masini si taicamiu a avut kadett de 1,3 pe carburator si treagea uimitor pt motor de 1,3...nu ma mira ceea ce afirmi tu acolo si te cred pe cuvant!gsi sunt masini preparate din fabrica!!si tre sa ai sange in ce ziceai k iti tai k sa o tii!!probabil de aia lai si vandut:P si eu iti pot garanta la randul meu k cu vectra de 1.7td isuzu de 60kw/82cp am prins 220!!!!!pe drum intins si cu vantu din spate:D...si iti pot spune k si 'jafu' meu mere..ce sa mai zic de al tau...astept sa imi primesc inapoi permisu de la politie si fac un film pt demonstratie:D...va doresc numa bine si te sustin la faza cu bagatu banilor intr-un jaf de 20 ani!! numa bine..

bobby_gsi2 30-04-07 22:30

Mersi la fel si tie...sincer nu eram adeptul opel-ului..vroiam golf.....dar nu regret nici o clipa alegerea facuta (poate doar cand m-a facut un gti)...dar nu-i nimic....se face motorul meu mare si o sa fac si gti-uri :). Cat despre faza cu 220 cu motorul de isuzu...ma abtin...nu ma intelege gresit, am si un astra cdti....si nu cred ca ia 200.
Astazi am schimbat ce era de schimbat pe la mecanica si maine ma apuc de dezmembrat ca sa o duc la tinichigiu.

bobby_gsi2 08-05-07 22:20

1 Attachment(s)
Astazi am dus jantele la facut...pun poze cu ele "before"....sper ca "after" sa arate ok ca altfel e pacat. Cunoscatorii "stie". Inca nu am primit telefon de la tinichigiu. :( chiar m-am saturat de look-ul ei ruginit :)

All times are GMT +2. The time now is 20:46.

- Copyright 2026 4Tuning