Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   YOKOHAMA vs PIRELLI vs MICHELIN (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/3354-yokohama-vs-pirelli-vs-michelin.html)

burnout 19-01-05 09:57

YOKOHAMA vs PIRELLI vs MICHELIN

CINE CREDETI CA FACE LEGEA PE STRADA.

EvLSant0S 19-01-05 10:37

TOYO ! :D

the_mav 19-01-05 10:39

subscriu shi eu la toyo pt strada...

Hondarul 19-01-05 11:47

Trebuie sa mergi foarte mult cu fiecare dintre ele ca sa-ti dai seama. Asa, care suna mai frumos, e o copilarie...

Eu am Yokohama, dar cred ca daca as pune Pirelli tot aia ar fi. Nu cred c-as vedea vreo diferenta.

Fiecare ce are este cel mai bun si gata. :wink: Corect ?

LEXUS 20-01-05 17:13

Yoko, Toyo, khumo, made in japan :lol: :lol: :lol:

SEBASTIAN 20-01-05 22:18

Re:

Quote:

Originally Posted by \"LEXUS\"
Yoko, Toyo, khumo, made in japan :lol: :lol: :lol:

Khomo nu e cumva Koreea?
Legea o fac alte anvelope nu marcile astea.

LEXUS 20-01-05 22:58

chiar sebi..cred ca ai dreptate..
oricum..parerea mea..fiecare producator are un produs de elita
si pana la urma, good year, bridgestone,pirelli, dunlop, michelin, uniroyal , continental, fulda , toyo , khumo , yokohama , BFGoodrich , si altii..
depinde de preferinta fiecaruia si doar un test cu toate in aceleasi conditii ne-ar putea da un castigator

GolfuletzS 21-01-05 07:47

toate`s bune :P

B 68 VLD 21-01-05 07:51

Quote:

toate`s bune Razz
Cica si Debica sunt super bune! :lol:

ffocus 21-01-05 09:02

nu ma pot pronunta decat pentru ce am avut si am putut testa...Michelin Pilot HX sunt cu muuuult mai bune decat Continental Sport Contact...zgomot foarte mic la rulaj, aderenta mai buna si parca este si mai moale cauciucul...+ approx. 200 gr mai usor

Bogdan_16v 21-01-05 11:17

Dintre marcile mai bune, am mers cu Pirelli si Continental, Continental mi s-au parut mult mai bune. Nu am mers cu Michelin, dar am auzit si eu de la cineva care are ca sunt traznet. Asupra lui Toyo sau Yokohama nu ma pot pronunta. Din ce am mai citit, se pare ca Toyo fac legea.

LEXUS 21-01-05 12:20

da..totusi cel mai important este compozitia cauciucului si cat este de moale..aderenta superiora..frane mai bune..cu unele tari ..te duci :lol: .. si cum este si facut
Eu am avut pe masina Pirelli si le incarcam cu pana la 100g de PB..acum am Fulda si n-a cerut decat 15 gr pe-o roata..si 10 pe cealalta...si parca si compozitia e atfel..cauciul mai moale..etc..

SEBASTIAN 24-01-05 22:03

Re:

Quote:

Originally Posted by \"ffocus\"
nu ma pot pronunta decat pentru ce am avut si am putut testa...Michelin Pilot HX sunt cu muuuult mai bune decat Continental Sport Contact...zgomot foarte mic la rulaj, aderenta mai buna si parca este si mai moale cauciucul...+ approx. 200 gr mai usor

Eu sustin contrariul.

SEBASTIAN 24-01-05 22:07

Re:

Quote:

da..totusi cel mai important este compozitia cauciucului si cat este de moale..aderenta superiora..frane mai bune..cu unele tari ..te duci :lol: .. si cum este si facut
Eu am avut pe masina Pirelli si le incarcam cu pana la 100g de PB..acum am Fulda si n-a cerut decat 15 gr pe-o roata..si 10 pe cealalta...si parca si compozitia e atfel..cauciul mai moale..etc..

Si gumele de iarna sunt moi, nu poti defini asa usor cu moale , tare etc...
Faptul ca ai ecilibrat cu mai putin PB nu e ceva deosebit nu reflecta nimic si 100g si 15g e foarte bine adica destul de putin dar la 200g e foarte grav.
Stiti cum se echilibreaza fara Pb o anvelopa?

LEXUS 24-01-05 22:54

rulezi cu ea vreo 200 km???
dar eu vbeam ca aici intervine si cantitatea uniforma sau nu a compozitie care are si ea partea ei ..si la viteza mare zici ca nu conteaz cat Pb pui :roll:

dap bine zis ca si cele de iarna-s moi :oops:
oricum eu am vazut ca acum se tinde spre chestia asta cu profil asimetric si fiecare brand face cate un model special pentru cate un model de masina..si numai pentru respectivu..dar foarte multi am vazut ca prefera vechiul profil in V gen eagle f1 sau toyo., yoko etc..
si cum Michelin a facut pentru M3 CSL un fel de slick pt strada...ar putea fi o noua tendinta ?

SEBASTIAN 24-01-05 23:07

Re:

5 Attachment(s)
Quote:

rulezi cu ea vreo 200 km???
dar eu vbeam ca aici intervine si cantitatea uniforma sau nu a compozitie care are si ea partea ei ..si la viteza mare zici ca nu conteaz cat Pb pui :roll:

dap bine zis ca si cele de iarna-s moi :oops:
oricum eu am vazut ca acum se tinde spre chestia asta cu profil asimetric si fiecare brand face cate un model special pentru cate un model de masina..si numai pentru respectivu..dar foarte multi am vazut ca prefera vechiul profil in V gen eagle f1 sau toyo., yoko etc..
si cum Michelin a facut pentru M3 CSL un fel de slick pt strada...ar putea fi o noua tendinta ?

La 100grame nu e mult sigur ca bine ar fi sa nu pui deloc insa e mai greu, dar tu ai pus 15 altul ia un lot unde pune 80grame...

Echilibrare fara Pb e posibila la jante si anvelope bune fara deformari.
Iportant sa ai directia buna, fara jocuri daca ai tractiune fata , oricum sa nu ai jocuri nici la spate.
Amortizoare bune +geometrie impecabila.
BURN OUT !

LEXUS 24-01-05 23:23

da' am inteles ce zici tu..insa am facut oarecum o paralela intre cele 2 firme..
si pirelli sunt convins ca este un nume notoriu pe langa fulda...acu' nu vreau sa fiu eu mai cu mot sau ceva..dar am vazut acelasi model care-l am eu si pe bmw seria 7 ... :oops:

Ova 25-01-05 00:42

Daca va referiti strict la anvelope de uz larg,marcile de mai sus sunt destul de cunoscute si sunt de calitate foarte buna dar sunt si anvelope cu destinatie precisa: tuning dar sunt mai putin cunoscute cum ar fi:
BfGoodrich Profiler
Marangoni Zeta Linea
Hankook Ventus

Mai sunt firme precum:Federal,Falken,Nokian,Nitto
Nu stiu daca s-a precizat modelul Yokohama AVS Sport

Ova 25-01-05 00:44

Pardon,am uitat de Bridgestone Potenza....cica ar fi cele mai bune(uz larg)

aleks 04-02-05 09:20

La gume de iarna am vorbit cu un inginer auto de la o firm specializata in importul/distribuirea anvelopelor. stiti ce mi-a spus? poate parea ilar, dar mi-a spus asa: sa nu-ti iei anvelope de iarna de la unii care iarna au zapada de 2 cm. ia-ti de la o firma care are traditie in anvelope de iarna ( debica,etc)
din tari ca polonia, rusia ( nu radeti ca au rusii niste anvelope DE IARNA de nu va vine sa credeti ) care au iarna cate 6 luni pe an.

quattro 15-02-05 23:41

Daca au rusii atit de bune cauciucuri, unde sint aici pe piata europeana de gasit, sau in campionatele de curse pe zapada?
Cit despre cele cunoscute, gen Pirelli, Bridgestone, michelin &Co, nu pot spune decit, ca dupa mai multe tipuri de cauciucuri m-am oprit pt iarna la Bridgestone LM22 205x15 pina la 210 km/h, si cele de vara Pirelli Asimetrico 225x16 Y , care imi raspund cerintelor mele si masinii cum doresc eu. Tocmai de aceea fiecare trebuie sa se orienteze la stilul sau, tractiune, putere, si potentialul bugetar iar nu e de uitat, caci stim ca toate costa o gramada de bani.

aleks 16-02-05 11:32

Re:

Quote:

Originally Posted by \"quattro\"
Daca au rusii atit de bune cauciucuri, unde sint aici pe piata europeana de gasit, sau in campionatele de curse pe zapada?

Rusii, ca si restul spatiului estic au o mare problema: au pierdut startul in ce priveste concurenta pe piata de consum. Nu stiu daca ai sa gasesti in general vre-un produs din spatiul ex-sovietic prin vest, poate doar ceva rusoaice ca le cam dau clasa la vestice :) :lol:

quattro 16-02-05 12:39

Re:

Quote:

Originally Posted by \"aleks\"
poate doar ceva rusoaice ca le cam dau clasa la vestice :) :lol:

corect :lol:

cristi_ubs 05-04-05 09:52

eu am pe masina michelin si sunt super multumit de ele!am mai avut si pirelli si am avut ceva probleme cu unu din ele care a facut bobalca!oricum toate's bune

cioli17 06-04-05 00:35

Bridgestone Potentza :paper:

HalbaSus 07-04-05 17:28

Am de vara Michelin Pilot (supeeeeeeeeeeer) dar din pacate nu prea le pot purta ca la gropile de pe-aici :(, mi-am lovit deja din cauza lor o janta... Acum am ceva Semperit allweather, dar sunt multumit de ele... desi mi-e dor de michelin-urile care stau in garaj :roll:
Mai sunt destul de bune si Dunlop sport (vin stock pe audi/vw - sau cel putin pe unele modele)

zetemte 08-04-05 01:10

Toyo T1-R :)

AudiPerformance 09-04-05 11:23

pai hai sa vedem... majoritatea siteurilor pe care am intrat (ma refer la cele de specialitate) spuneau ca pentru performanta un top al cauciucurilor s-ar putea forma asa:
yokohama (advan), avs spors, prada spec
toyo proxes, t1 r,
bfgoodrich g-force sport, g-force t/a kdw 2
bridgestone potenza s-02
falken
nitto
pirelli
hankook
etc

andrei123 20-05-06 23:18

Re: YOKOHAMA vs PIRELLI vs MICHELIN

toyo cele mai tari(subiectiv) ...aveam o umflatura pe el si a rezistat la 180 pe ora ....oricum a fost o mare tampenie facuta de mine

einstein1984 21-05-06 11:40

AudiPerformance, si Michelin? Nu poti da tu concluzii definitive, unele gume sunt mai bune pe unele suparafete, si mai proaste pe altele, sau mai bune pe unele masini si mai proaste pe altele.

fiatgroup 25-05-06 00:25

Eu clasific asa Bridgeston (nu stiu daca am scris corect:) ), Pirelli, Michelin, nu am folosit yokohama dar stiu de o marca care incepe cu K (japoneza sau coreana) care e varza. In rest am folosit debica, sava, good year si sunt sub astea 3. Cel mai convenabil e michelin.

VIPER_GL 27-05-06 03:09

Am mers cu michelin si bridgestone si pot sa zic ca michelin is mai bune deoarece au aderenta mai buna la drum indiferent de vreme...Bridgestone sunt mai bune doar ptr formula 1, si poate moto gp, in rest michelin bate;)

VTECb4st4rd 29-05-06 20:32

Gama ADVAN de la Yokohama.
Si as mai mentziona Falken , mai rare prin EU este adevarat

rmadrid 02-06-06 21:49

MICHELINNNN!!!! cauciucu care Michelin il pune pe Mercedes-Benz SLR McLaren poti sa'l pui pe M3, VW GTI, si pe dacie (cred..)

orlando 02-06-06 23:25

Quote:

Originally Posted by rmadrid
MICHELINNNN!!!! cauciucu care Michelin il pune pe Mercedes-Benz SLR McLaren poti sa'l pui pe M3, VW GTI, si pe dacie (cred..)

:lol:
foarte tare argumentul...ma scuzati de offtopic...:lol:

LO_tec 03-06-06 19:58

stiu ca multi s-ar putea sa-mi sara in cap deoarece nu am 18 ani si s-ar putea sa spuna ca "i don't know s*it about cars". din puntul meu de vedere, la momentul de fata in ro nu prea se pune accentul pe gume deoarece, sa fim seriosi, acestea nu prea conteaza cand majoritatea are masini de sub 200CP,sub aceasta limita nush cat de mult conteaza gumele...parerea mea :-P

The_Mask 03-06-06 20:11

Majoritatea "AU";) si faptul k ai 16 ani nu afecteaza pe nimeni nu trebuie sa te repeti in toate posturile

LO_tec 03-06-06 20:22

vezi tu masca...nu toti "este" intelegatori ca tine, si noi,astia mai mictuii sunt taxati ;-)(raman dator q-o bere) si aqm sa fiu on-topic:in bucuresti cel putin sunt multe masini sub 200CP...cel putin 3/4 sunt sub 200cp(hai sa fim seriosi ca masa o alcatuiesc loganurile,golfurile si astrele,majoritatea cu motoare mai micute(cele pe benzina intre 1.4-2.0Litri,iar cele diesel intre 1.5-2.2)...intr-adevar mai sunt si exceptii dar putine.

HolySoul 05-06-06 06:53

ai dreptate ..

oricum parerea mea e ca michellin pilot primacy is bune am avut si le-am dat ca prostu acu sa-mi iau altele :((
acu am continental W-uri sport contact 2 .. blah nu-mi plac nu au aderenta michellinului ... pe ploaie stau mai bene astea da nu cu mult da pe drum uscat is slabe ... pirelli is praf
continental rullez iarna (winter Contact)
in rest alte anvelope .. n-am mai avut

200SX 12-06-06 09:25

De pirelli p6000 sincer am fost dezamagit, acuma depinde ce cauti, un cauciuc "moale" cu o aderentza foarte buna sau un cauciuc mai tare care sa te tina multi km.

Eu trebuie sa-i multumesc lui Sebastian pentru ca m-a indrumat catre Dunlop SP9000 nici nu se compara cu vechile P6000.

pe de alta parte de obicei comparatia se face intre cauciucul vechi uzat si cel nou care este pus pe masina, cam la asta se rezuma experientza majoritatii cand vine vorba despre compararea de caucioace.

All times are GMT +2. The time now is 09:12.

- Copyright 2026 4Tuning