![]() |
Ce sa-mi iau?
Salutare,doresc sa-mi raspunda cineva cu experienta in acest domeniu care este bine informat, doresc sa achizitionez un 4x4 masina de teren.
Cerintele mele: sa fie cat mai inalta si solida(plina) (gen hummer H2) si luxoasa,eleganta. Vreau o masina impunatoare si care sa ofere siguranta maxima in trafic si sa fie deosebita,sa iasa in evidenta. Eu am gasit ceva sa zicem ok,este vorba de Range Rover Evoque la un pret modest de 30.000 E, in comparatie cu jeep-ul GRAND CHEROKEE de 36.000 E,insa imi e greu sa ma hotarasc deoarece jeep-ul mi-a placut din totdeauna,in afara de aceste doua modele ce 4x4 mai deosebite mai stiti? Tintesc: -consum mic -silentiozitate -eleganta PS: se pot face modificari la hummer h2 sa consume mai putin? Multumesc Anticipat pentru implicare! |
Re: Ce sa-mi iau?
Daca te gandesti sa-ti achizitionezi un suv impunator si in acelasi timp te gandesti cum sa reduci consumul, cred ca cel mai potrivit pt tine ar fii un matiz cu gpl. e impunatoare si costuri mici de intretinere.
Sunt curios, cineva ce-si are in vizor achizitia unui autoturism de peste 30.000e tot ca tine gandeste? |
Eu pot doar sa-ti recomand Evoque fara sa stau pe ganduri.
Consumul se invarte in jurul valorii de 7% si pe langa asta nu sunt multe pe strazi. |
Duster 1.5 dci, fara misto :) bine ca nu vrei si sportivitate de la masina asta...
|
Bai frate....in ce fel gandesc oamenii care "au bani" sau mai bine zis care au mai multi bani decat media populatiei.
E logic ca o masina mare, grea trebuie sa aiba si un motor pe masura care numai silentios si economic nu e chiar si diesel. Sa ai 30.000E cash pt. masina si sa iti pui problema la 5L in plus de carburant.....trist. Ma intreb oare toti astia care gandesc asa, ce fel de anvelope (ca alea sunt scumpe rau) si-or lua? resapate? |
Quote:
|
Suntem in secolul 21 unde un Range Rover Evoque consuma 7% cea 2.2 diesel de 150 cp. Hellow, sunt si alte SUV-uri de 30.000 euro exceptand Hummer si alte asemenea.
Ca o idee un Ford F150 cu motor de 4.6 benzina consuma cu vre-un litru mai putin decat un Passat 2.0 TSI cu DSG. Deci consider ca omul e indreptatit sa caute un SUV cu consum mic. |
@caelios: Mi-ai facut background check? Ce trist pentru tine,sincer imi pari un om foarte trist deoarece am pus o intrebare inocenta,am cerut un ajutor pe acest forum de masini unde ma astept ca cei cu experienta sa imi sara bine dispusi in ajutor cu un sfat,o parere, nu sa trateze subiectul cu batjocura sau ura cum faci tu.
Suntem unici insa tu vrei sa gandesc ca tine sau ca majoritatea in privinta SUV-ului,eu caut, nu ma limitez la un tipar de convingere obijnuit,caut pana imi gasesc satisfactia! Si da,cand esti cocolosit si super rasfatat de parinti traiesti regeste insa acest stil de viata vine si cu repercusiuni. Datorita acestui rasfat m-am ales cu o dependenta "cronica" de PC,luni de zile mancam,ma jucam,dormeam,mancam,ma jucam,dormeam,...etc.Am pierdut anumite abilitati sociale pe care le-am recuperat in timp. In trecut prioritar pentru mine erau jocurile,acum sa-mi traiesc viata si sa ma dezvolt armonios pe toate segmentele ei! Oamenii se mai schimba :) ...daca vor. Nu inteleg te rog sa-mi explici eu n-am nimic cu tine ,tu ce ai cu mine Prietene? Cu ce te-am suparat? Uite eu iti urez sa ai o zi fantastica si sa descoperi Frumusetea si Beatitudinea Vietii! Tuturor va urez acest minunat lucru! @Laptiucu: Iti multumesc pentru raspunsul tau concis si sincer. Intr-adevar sunt putine si mi se pare si mai sport e o combinatie de eleganta si sportivitate si asta o face deosebita. Totusi nu mi sa raspuns in privinta Hummer-ului H2,se poate modifica cumva sau chiar este imposibil deoarece multi se plang de consumul enorm,insa este suficient de elegant si impunator pentru gropile din Bucuresti. Astept in continuare raspunsuri bine intentionate,mercik. |
H2 nu il poti face econom. Nu il ajuta nici aerodinamicitatea (forma), nici greutatea (care e mare orice ai face), nici cilindreea. H2-ul e spartan din constructie. Asa e gandit si nu prea ai cum sa schimbi acest lucru. E adevarat ca e impunator dar consumul si taxele pe el sunt cel mai mare minus la noi in tara.
|
Multumesc de raspuns.
|
Range Rover Evoque este o masina exclusivista, insa daca te gandesti ce sa alegi intre Evoque si Jeep eu cred ca cel mai bine ai alege Range Rover Sport sau Discovery 4. Masini foarte capabile pe offroad si indeajuns de exclusiviste si luxoase. Diferenta nu este decat de maxim 10.000 euro si primesti un cu totul alt motor si performante crescute.
|
Sa-mi zici si mie te rog care din cele 2 enumerate de tine au consum mic. Mersi.
|
Pentru performantele pe care le ofera, consumul este mai mult decat decent. Spun asta in cunostinta de cauza. Am ocazia sa le conduc/studiez zilnic pe toate 3, si pot sa spun ca multa lume este putin dezamagita de consumul la Evoque. Altii insa se mira ca RRS sau Discovery consuma doar pana in 10 l % in oras, ceea ce nu e putin lucru.
|
Eu doresc un SUV de oras,sunt pasionat de design in consecinta imi plac lucrurile frumoase,tintesc eleganta si luxuritatea mai mult decat performantele offroad,vreau ceva nou,extravagant sa acapareze atentia instant ceva cu stil si sexy,din ce-am mai cautat eu, am gasit destule laude in acest sens pentru Evoque,luxul si eleganta atat din interior cat si din exterior nu se compara cu al nici unui alt SUV chiar si George Buhnici a spus asta si a mai spus ca este o masina pentru fete si metrosexuali :lol: datorita atitudinii sexy din trafic. In plus RRS trece lejer de 50.000E nu ca ar fi o problema ca si RRE daca este dotat mediu ajunge tot pe atat iar RRS si D4 mi se par prea patratoase nu au eleganta...cred ca am sa raman la Evoque deoarece e si nou si altceva mai sexy de atat eu nu am gasit.
Iti multumesc de interventie Catalin |
Pentru mine este o placere sa impartasesc cunostintele pe care le-am dobindit in acest domeniu:D
Trimite-mi un mesaj pe privat daca crezi ca pot sa te ajut cu privire la achizitia unui Evoque. Daca as dispune de bani, alegerea mea ar fi un Dynamic Sd4, rosu cu plafon negru si interior Ivory. Arata demential masina, si....DA, atrage privirile:)) Numai bine! |
Eu as zice sa iei in considerare si varianta unei Toyota Land Cruiser, la banii tai te incadrezi la una second hand in stare extrem de buna. E impunatoare, interiorul e extrem de elegant si confortabil, iar motoare de 3.0 litri turbo sunt foarte agile pentru un SUV la un consum decent de cam 10 urban si un 7-7.5 extraurban.
|
Toyota Land Cruiser 3.0 D-4D are 173 CP si cuplu de 410 Nm. Face suta in 12.4 secunde.
Range Rover Evoque 2.2 Sd4 are 190 Cp si cuplu de 420 Nm. Face suta in 8.5 secunde. Care este avantajul atunci sa iei o masina cu un motor mai mare insa mai slab performant? Land Cruiser este pentru cei care fac offroad cu adevarat. Land Cruiser V8 ar fi o varianta care oarecum s-ar incadra in cerinte, insa este mult prea mare parerea mea...... |
Catalin zici ca ai lua evoque-ul rosu cu plafon negru? Scuza-ma dar confunzi RR Evoque cu Mini One/Cooper. Or fi ambele englezesti dar totusi ...
RR Evoque e una din putinele masini la care nu-i sta bine cu plafonul in alta culoare. (Daca vezi/ai vazut una live stii despre ce vorbesc). Un Evoque elegant este Alb Fuji sau putin mai "altfel" Albastru Mauritius (in ordinea asta). |
Probabil ca in poze ti se pare ca arata ca Mini, insa in realitate nu este aceeasi senzatie.
Intradevar cu alb probabil ca ar semana, dar cu plafon negru e super sportiva. Mauritius e o culoare foarte ok, insa la revanzare va scadea mult pretul. La fel ca si verdele Colima Lime. Ozi buna! |
Quote:
In alta ordine de idei, in momentul de fata, pe piata nu exista masina de serie mai capabila pe offroad decat Land Rover. Problema este ca trebuie sa te pricepi foarte bine pe offroad ca sa evaluezi cu adevarat aceste capacitati. Insa daca nu faci parte din aceasta categorie(cum majoritatea dintre noi nu facem), sistemul Terrain Response isi va face datoria si te va scoate din orice sant/zapada/drum de munte/panta. Numai bine! |
Quote:
Iar referitor la fiabilitatea RR sau LR, daca mai sapi un pic pe net, o sa vezi foarte mari probleme de natura electrica sau electronica, sau diferentiale ce cedeaza foarte usor dupa o incursiune in off. Citisem undeva ca LR pe cat de ok e in off, pe atat de firav e in tot ce cuprinda partea electrica. Si asta nu o spun eu, ci sondaje prin service-uri. |
Quote:
Touareg-ul este pe spate pe offroad, am fost in urma cu o luna la un test comparativ, deci stiu ce vorbesc. Are 4X4 si....atat.... Legat din nou de fiabilitatea Land Rover, exista si o parere preconceputa despre masinile englezesti. Sa sti ca de cand au venit indienii de la TATA, au modificat multe lucruri in bine. Uita-te numai ce modificari au adus modelelor si in plus modelul nou Evoque. Stu ca ei doar au pompat bani, insa se pare ca de asta era nevoie pentru implementarea unor noi standarde de calitate. De ce nimeni nu spune ca la BMW x6 plafonul efectiv cade peste sofer(se dezlipeste)? Sau ca la S-Classe "boncane" ceva in bord si cei de la service habar nu au ce sa-i faca? Sau ca la Mitsubishi Lancer(printre cele mai fiabile marci, dupa statistici) se schimba turbina dupa 30.000 km? De motoarele VW ce sa mai zicem? ca au recunoscut-o chiar ei ca au pus niste injectoare de toata jena si poti sa ramai in orice moment pe drum? Am mai spus-o: doar posesorii pot sa se pronunte in privinta fiabilitatii masinilor, si chiar si aici depinde foarte mult de modul in care este folosita masina. Sunt sigur ca exista foarte multi posesori de Passat care nu au nici o problema cu injectoarele, insa noua ne place sa generalizam..... De fiecare data cand am vrut sa-mi iau o masina au existat pareri CONTRA...."nu-ti lua BMW ca consuma mult", "nu Opel ca se strica", "nu Peugeot ca pica ambreiajul si sunt scumpe piesele", etc...... In momentul de fata, nu cred ca se mai poate pune problema de fiabilitate la brand-ri consacrate deja...probleme vor fi intotdeauna, insa cand dai peste 30000 eur pe o masina..... |
1. Omul vrea SUV nu Offroader. Adica masina impunatoare sa faca senzatie pe dorobanti. Doar nu o fi nebun sa-si ia masina de 30.000 euro si sa o bage la offroad prin padure ...
Daca nu ar fi specificat de consumul mic eu ii recomandam din start Lincoln Navigator clar. :P 2. Defenderul e o masina foarte potenta in teren la fel si G klasse dar omul nu cauta masina de teren. 3. Tot pomenesti (Catalin) de Jeep. Ies ocazional in teren cu un Grand Cherokee ZJ motor de 4.2 benzina + gaz de fabrica. - in teren fierbe apa una doua in motor (asa e modelul nu e problema la masina) - nu poti cupla/decupla 4x4 decat oprit pe loc bla bla ... foarte interesant; consumi degeaba combustibil ca trebuie sa mergi in 4x4 si pe 200-300 metri unde ai putea decupla - grila fata daca o lovesti de-un pom/creanga in padure e meseriasa treaba tinand cont ca grila e de fapt si suport de faruri: dai grila jos nu mai poti monta farurile ... cool - in teren consuma (sa fiu indulgent) cat vrea - nu vreau sa intru in detalii gen pret placute frana, etc. 4. Cand dai peste 30.000 euro pe o masina fie ea si cu valente de offroad (vorba vine) nu cred ca te lasa inima sa ii faci un tratament cu zgarieturi de crengi, pietre + noroi lovind capota/plafonul/parbrizul, suspensie impachetata cu noroi si alte asemenea. Concluzie: discutia asta de LR/RR offroad/neoffroad nu isi are rostul in acest topic. Omul vrea o masina de figuri care sa-ntoarca privirea gagicilor si sa dea gata cat mai multe pitzi. Asa ca raman la Evoque. Nu Rosu cu plafon alb/negru ce alb sau albastru mauritius. Legat de cum arata un Evoque alb cum zice Catalin ca ar arata ca un Mini ma abtin de la comentarii. Banuiesc ca nu a studiat unul de acest gen. Chestie de gustibus oricum. Alb e o culoare la moda si o culoare care scoate in evidenta toate "trasaturile" masinii. |
Quote:
Legat de Jeep, sunt convins ca ai dreptate, insa tocmai asta spuneam: am avut ocazia sa vorbesc cu proprietari de Jeep; unii spun ca au bagat 1 miliard in reparatii, altii ca au schimbat doar uleiul:)))) Si, da, ai dreptate nu am avut mai mult de 2 ore pe maini un Evoque rosu cu plafon alb, deci pot considera ca nu l-am putut studia indeajuns. Numai bine! |
Vreau o masina pentru Bucuresti adica vara sa fentez cu usurinta gropile,iarna sa merg lejer prin zapada,sa fie in pas cu moda de aici/eleganta atat in interior cat si exterior iar un SUV mi se pare incadrat in cerintele mele,dar nu vreau ceva comun cum ar fi jeep-ul dar nici sport (Intrebare: cum te poti imbraca sport si sa degajezi eleganta in acelasi timp?). Un Hummer ar fi prea greu si consuma nu gluma desi e elegant si impunator, totusi un RRE se misca mai usor si tinand cont ca e "nou nascut-are un anisor" nu cred ca s-ar pune problema fiabilitatii.Consumul e dublu la Jeep fata de RRE(6L) la 100/km,asta ma dezamageste la JGC.Apropo de culoare,as baga un negru metalizat in combinatie cu geamuri fumurii sa fie "la masculin".
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
"Motorul diesel de 190 CP este suficient de puternic pentru Evoque dar pentru mulţi clienţi acest motor va fi insuficient. Vor dori mai multă putere şi probabil vom vedea un motor diesel mai puternic īn curānd. Motorul de 2.2 litri are suficient cuplu, dar nu oferă reprize fulminante. Este ok pentru un om normal. Cei 190 CP sunt furnizaţi la 3.500 rpm, iar cuplul maxim de 420 Nm se atinge la 2.000 rpm. Viteza maximă este de 195 km/h, iar sprintul de la 0 la 100 km/h este efectuat īn 8.5 secunde"-sursa: http://www.**************/test-drive...sd4-41712.html . si pt Toyota: http://www.toyota.ro/cars/new_cars/l...ser/index.tmex Este adevarat ca cel cu cutie automata face suta in mai putin, adica 11.7. Numai bine |
Pentru ce sa vreau putere? Nu fac liniute,o sa merg elegant in oras atat,nu vreau neaparat viteza.
Infiniti Fx nu-mi place cum arata exterior...imi pare mie ciudat nu stiu de ce, la RRE ador cutia de viteze automata e geniala,aia da eleganta in interior,cutia aia face aproape totul. Land cruiser-ul e mai mare mai impunator ca RRE si pare mai sigur dar consuma mai mult si nu are cutia RRE-ului. @silviu: Nu cred ca mi-ai inteles intrebarea sau eu nu ti-am inteles raspunsul, in caz ca ai crezut ca vreau sa ma imbrac sport si sa degajez eleganta,nu asta vreau,era o intrebare ironica adica nu poti sa degajezi eleganta fiind imbracat sport e imposibil. Deci nu vreau o masina Sport! Poate cu mici tendinte catre,o sportivitate subtila. @catalin: Daca stau mai bine sa ma gandesc,daca nu aparea Evoque-ul,intre Jeep si Land Cruiser l-as alege pe al doilea! Desi e diferenta majora de pret. Deocamdata RRE ocupa primul loc in top-ul meu.O zi placuta tuturor! :D |
Quote:
Pe ZJ nu s-a instalat niciodata 4.2 si nici atat gaz de fabrica. 4.0, 5.2 si 5.9 din ce merita mentionat. Probleme de caldura sunt la 4.0, dar daca neglijezi masina o sa ti se para ca asa e modelul. Valabil pentru orice masina neglijata. Nu poti cupla / decupla 4x4 decat oprit ? Inseamna ca e ceva stricat acolo. TOATE reductoarele de Jeep de generatia respectiva se pot schimba in mers de pe 2 High pe 4 High. Daca nu se poate schimba in mers are probleme. Preturi la consumabile? Problemele cu preturile le au oamenii care nu stiu de unde sa cumpere piese. Diferente de consum cu 4x4 vs 4x2 in teren ? Hai sa fim seriosi... |
Quote:
Sunt si fraieri care cumpara la suprapret din reprezentanta dar e cale lunga de aici si pana la a cumpara piese contrafacute ori de la diversi binevoitori. |
Doar placutele le dau exemplu, pentru ca detin un Cherokee (aceeasi branza cu ZJ-ul pe dedesubt). Un set de EBC YellowStuff e ~400 ron. Nu mi se pare scump...O pereche de discuri Brembo e 400 de lei, cam pe acolo se invarte o pereche de discuri Brembo pentru Golf 4.
Problema e ca e masina americana si multi vorbesc din auzite... avea varu vecinului tovarasului cumnatului o americana obosita, chinuita si reparata cu piese de Aro, deci toate sunt naspa :) |
Da intr-adevar rectific: 4.0 benzina cu gaz din fabrica.
De problemele cu incalzitul in offroad nu am scapat decat dupa ce-am scos radiatorul de clima si am sudat vascocuplajul. Treaba cu cuplajul 4x4 posibil sa fie cum zici. Stiu 2 cu aceeasi problema. Ok, pe mine m-ai bagat in ceata. Zic de Grand Cherokee ZJ si tu-mi zici ca la Golf 4 e acelasi pret la placute. Ce-are una cu alta? La Grand Cherokee ZJ (cel 4.0 benzina) placutele au fost 500 lei. La Mitsubishi Pajero 3.0 V6 24v au fost 330 lei. Aceeasi marca (Ferodo daca are importanta). Sau sa nu spun ca pe Vitara mea 1.6 8v m-au costat 150 (TRW e adevarat). Nu vreau sa dau exemplul cel mai recent si sa te rog sa verifici pret la fuzeta stanga fata (varianta cu ABS, nu stiu daca este varianta fara). Sau, sa zic de diferenta de pret intre un amarat de cap de bara vis-a-vis de cele 3 modele de masini enumerate si mai sus? Poti sa te interesezi sa vezi cum pe 1 cap de bara de GC iei 3 de Pajero (sau Vitara) si-ti mai da si rest. Aceeasi treaba si cu pivotii, etc, etc, etc. Sau imi vine in minte si diferenta de pret intre capataul de planetara ca deh folosim cauciucuri resapate si se duc si alea (GC = aproape 600 lei, Pajero = aproape 400 lei). Poate pentru tine nu e sesizabila diferenta la buget dar personal consider destul de consistenta diferenta asa ca, comparand cu alte masini de teren din ~ acelasi an de fabricatie la Jeep Grand Cherokee ZJ sunt piesele scumpe. Si ca o incheiere: da, diferente 4x4 vs. 4x2 in teren. Si da si mersul la pescuit tot offroad poti zice ca e dar nicidecum nu e la ce aveam eu in minte cand am zis de faptul ca consuma in teren dar fie cum vrei tu. Hai sanatate maxima. |
Comparatia era doar cu o masina considerata mai ok la intretinere.
Shop smart si preturile sunt ok. In momentul de fata nu am chef sa caut preturi, dar ai fi surprins de preturi in momentul in care nu trebuie sa ai piesa a doua zi. ZJ cu 4.0 este identic in partea din fata (punte, directie, suspensie) cu XJ si TJ. Are planetarele pacatoase, da, si poti sa-l sfatuiesti pe om sa isi puna planetare de XJ sau TJ, sunt cu cruci si potrivesc la marele fix. |
Mersi de pontul legat de planetare. Daca e cum zici si potriveste e de un real folos informatia. ;)
|
Si cauta sa fie generatie mai noua, dupa 93-94, este modelul cu cruci mai mari.
|
Ori ce ti-ai cumpara, ia-o de la o reprezentanta de afara !
E stiut ca masinile facute pentru Germania de exemplu au o calitate mai buna a pieselor decat la cele facute pentru Romania ! :D |
asta cu calitatea pentru RO diferita de calitatea pentru alte piete e legenda.
Masinile se produc la fabrica, pe banda, si nu se aprinde un bec mare rosu, suna sirena, si vine maistrul sa spuna "Ba, asta e pt RO, baga-i planetare din alea najpa, alternator cu diode chinezarite de *** si pune-i si piele mai subtire pe volan!" La fel, cele care se produc in varianta standard ajung in parcuri logistice (parcari imense unde sunt depozitate pana la comanda) si de acolo nimeni nu stie cine le va comanda. Poate o comanda reprezentanta din RO, poate o comanda reprezentanta din Belgia. |
si pana la urma ce ai luat?
|
| All times are GMT +2. The time now is 19:07. |
- Copyright 2026 4Tuning