Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Cum facem rost de mai multi cai putere ? (https://forum.4tuning.ro/19-facem-rost-cai-putere.html)
-   -   cum pot obtine mai multi cai pe un motor de 2.5 TDI?? (https://forum.4tuning.ro/19-facem-rost-cai-putere/32669-pot-obtine-cai-motor-2-5-tdi.html)

razvan1515 06-02-07 15:14

cum pot obtine mai multi cai pe un motor de 2.5 TDI??

mashina este un fiat croma 2.5 tdi din 1989..dar nu vreau sa schimb turbina k e cam costisitor..

razvan1515 09-02-07 16:10

Re: cum pot obtine mai multi cai pe un motor de 2.5 TDI??

mah..da chiar nimeni..????...orice idee e buna...un filtru..ajuta..dk da..ce model...?...cip tuning se poate face pe un aja masina?..

Nautilus 09-02-07 19:30

Fara o turbina mai mare ma indoiesc ca ai sanse, cauta una la mana a doua

~Nautilus

razvan1515 09-02-07 19:34

dar daca ashi pune o turbina mai mare...ce model miai recomanda...si ce alte modificari ar fi necesare..?

Eagleee 09-02-07 21:55

Turbina mai mare nu tre neaparat, un intercooler mare de iveco, sau ce gasesti ieftin, umblat la injectie un pic (duze mai mari) chip, mai putie tobe (cu asta trebue sa creasca si presiunea ce da turboul, evident reglat), putin umbli la west gate, fara filtru si gata. Ar trebuia sa ai inca 60-100cai...
Eventual schimbi cu patentul inclinatea lamelor de la turbo...:D nu recomand celor care nu au experienta, este foarte dificil si delicat oreratiunea, dar se poate (am vazut turbo de TDI 90 cai (orig) facut asa si scotea 1.6 bar...tinea 20.000km...ma rog, dar se poate, mentin ca in starea ei poate 0.8, mai putine tobe si umblat la west gat 1.2)

Dar daca umbli la presiunea turbinei neaparat radiator cat de poate mare de ulei, altfel tine 10-20 minute...

razvan1515 09-02-07 22:13

mersi man...nuj o s umblu pe la nijte firme d tuning..sa vad cat mar ajunge toata treaba asta...si dk is capabili s faca treaba buna...:)

alexjackal 10-02-07 00:15

ffff riscant ce recomanzi tu "eaglee" asa ceva nu face un amator si totusi cred ca boost-ul de putere este cam optimist

einstein1984 11-02-07 08:46

Ce pompa de injectie are? Ca daca merge sa maresti doza de motorina, o sa dai fum negru in draci, creste EGT si omori turbina, dar o sa fuga!

alexjackal 11-02-07 19:55

relativ..... cresterea cantitati de motorina nu inseamna neaparat mai multa putere, ..... facut pe o masina modesta (nesportiva) s-ar putea sa o cam nenorocesti ......depinde f mult de la un motor la altul :D....dar bine asta e parerea mea

ECU-ul tre' sa compenseze si cu un dozaj diferit de aer daca nu poate sa creasca doar consumul :)) se modifica valoarea lambda si nu shti daca spre performante sau consum degeaba

Eagleee 11-02-07 20:24

Cseea mai usoara idee ce trebue urmat: CU aer mai mult se poate arde mai multe motorina...asta inseamna mai multa putere.

Despre modificarile la turbina...e bine sa stit ca se poate, dar mai bine lasati.

Tuningul cel mai usor se face cu un injector mecanic, dai cu surubelnita si gata...dar in acest caz nu te intereseaza consumul...

Un 1.9TDI impins la ~200cai consuma intre 8-15 litrii. Se fac in ungaria dar majoritatea electronici este scos pur si simplu, e mai usor sa faci asa...mai mult macanica conteaza...

razvan1515 12-02-07 14:08

poi mai ajtept raspunsuri in continuare ....k nu mo lamurit nici unu prea bine..:))...ceva concret vreau....

beck 14-02-07 09:38

iar incep oamenii cu chipcirip.. tu ai injectie mecanica nu ai ce cip sa ii pui. trebuie sa ai un surub pe pompa de injectie care regleaza debitul de motorina.

motorul tau din fabrica tragea foarte bine (pt vremea lui)
inainte de a face modificari asigura-te ca totul merge ok.

Eagleee 14-02-07 14:52

Corect, asta nu are chip. In acest caz este mai usoare traba.
De care model ai tu? 115cai, 101cai sau 105cai ca toate erau puse in crom ain '89
A, si inca ceva, aru o comterie foarte mare pentru un turbo disel 21:1 (la TDI e 19.5:1) asta indeamna ca are un turbo foarte mic, presiune mai mica decat 0.3-0.4bar...

razvan1515 15-02-07 07:32

poi e cu 74 Kw..adika cam 101 cp...shi u eaglee zici k are turbo mic...poi daca ii maresc debitul de motorina umbland la poma d injectzie...nu ar trebui introdus si mai mult aer...pe ea am pus si un filtru sport...nu stiu cat ajuta...

Eagleee 15-02-07 12:50

Pai, prima ar fi sa masor presiunea turbinei (eu dupa compresie banuiesc ca e mica) sa sti exact cat scoate, parerea mea ca nu peste 0.5bar
Eu asi pune un turbo de TDI (90 sau preferabil una de 130cai, ideal ar fi de la un LT 45) Un intercooler mare (ce gasesti la dezmembrare)
Jiglere mai mari sau macar noi.
Umblat la injector.
La evacuare sa scoti toba intermediara, dar nu mai mult ca omori turbina
Cu asta ai cam terminat problema...

razvan1515 16-02-07 20:17

ahamz...multzu mult..si de acuma o sa umblu sa vad ce pot face,,,ce gasesc prin apropiere...suceava...sau prin iasi kred k am mai multe shanse...:D

Flamer 14-03-07 21:42

Stii ceva, eu cred ca poti sa-i pui chip dar treb sa-i schimbi tot sistemul mecanic cu unul electric ceea ce cred ca este greu si nu stiu daca se face in romania si cred ca si costa dar sunt sigur ca vei avea un consum mai bun si niste cai in plus iar ca chip un Power Buster care este special ptr diesel si iti mareste puterea si cuplul cu 30 la suta iar ptr sunet si inca cativa cai in plus tot sistemul de evacuare direct flow de la Borla.

Eagleee 14-03-07 22:05

Quote:

Originally Posted by Flamer (Post 798424)
Stii ceva, eu cred ca poti sa-i pui chip dar treb sa-i schimbi tot sistemul mecanic cu unul electric ceea ce cred ca este greu si nu stiu daca se face in romania si cred ca si costa dar sunt sigur ca vei avea un consum mai bun si niste cai in plus iar ca chip un Power Buster care este special ptr diesel si iti mareste puterea si cuplul cu 30 la suta iar ptr sunet si inca cativa cai in plus tot sistemul de evacuare direct flow de la Borla.

Crezi ca ce se poate face cu un chip nu se poate face cu o "surubelnita" ???
Am vazut multe TDI transformat si peste 200cai cu 0 electronica (nu am innebunet, si sunt in cunostinta de cauza, orig TDi are electronica, astia au scoso fiindca asa era mai usor tuningul,)
Un lucru sa nu uiti, electronica nu face cai, numai aerul+benzina/motoruna+compresia face cai!!!

Flamer 14-03-07 22:08

Vad ca esti oldschool dar electronica schimba mix-ul de aer/benzina si alte date care imbunatatesc consumul si puterea cum ar fii hartile motoarelor sau dacu nu sunt ca in acest caz atunci le face.

Eagleee 15-03-07 02:46

asa sasa sunt old school, pe al meu va fi pus elecronica cat china, ier pe TDI-ul meu e deja facut chipul ca cateva smecherii...:P
Pe masina asta nu merita sa chelturi tatata ca nu e ceva iesit din comun, si totusi, este diesel...ceea mai usoara variante este ce am mai scris aci ulterior.
Daca face va avea placerea de cuplu mare!!!

Flamer 16-03-07 19:42

Deci esti old school si iti plac diesel-urile in locul masinilor pe benzina.Tataie iati o masina americana cu-n V8 pe benzina ca mine si dupa aceea mai vorbim pana atunci............................................ no comment, fara suparare.

Eagleee 17-03-07 01:43

2 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by Flamer (Post 801858)
Deci esti old school si iti plac diesel-urile in locul masinilor pe benzina.Tataie iati o masina americana cu-n V8 pe benzina ca mine si dupa aceea mai vorbim pana atunci............................................ no comment, fara suparare.

Mai informeazate si tu...am un TDI, acuma construesc o dacie 1100 cu peste 200cai (benzina) si poze de la garaj (proasta calitate...dar azi am facut-o cu telefonul...:( )...sper sa iti placa.
Sa ma scuzati de Off topic.

Flamer 17-03-07 20:24

Fie ca-i HDi = Hight Pressure Diesel direct Injection sau TDi = Turbo Diesel direct Injection tot diesel este, plimbate cu-n V8 si apoi vorbim si proiectul ca lumea, c-am indraznet dar s-ar putea sa mearga desi te sfatuiesc sa incerci cu alta masina ptr 200 cp si fai un thread sau daca ai deja spunemil si mie.

Eagleee 17-03-07 20:31

Quote:

Originally Posted by Flamer (Post 803422)
Fie ca-i HDi = Hight Pressure Diesel direct Injection sau TDi = Turbo Diesel direct Injection tot diesel este, plimbate cu-n V8 si apoi vorbim si proiectul ca lumea, c-am indraznet dar s-ar putea sa mearga desi te sfatuiesc sa incerci cu alta masina ptr 200 cp si fai un thread sau daca ai deja spunemil si mie.

Toate dieselurile sunt cu injectie directe si presiune mare...
Alta masina este cu 200cai, 1100 nu!!!
Am plimbat si cu V8 (cred ca se vede...) Buick-ul va costa peste 100.000euro cand e gata (restaurat).
Thread numia cand masina e gata, pana atunci max un Blog va fi facut.

zGb 23-03-07 02:42

eagle nu te supara dar esti total afon...eu in locu tau mi-as da delete :(

Eagleee 23-03-07 10:41

Quote:

Originally Posted by zGb (Post 813130)
eagle nu te supara dar esti total afon...eu in locu tau mi-as da delete :(

Ce probleme ai cu mine?
Ocupate si tu cu treaba ta...
Daca vrei ceva dai pm

Flamer 25-03-07 19:31

Quote:

Originally Posted by Eagleee (Post 803438)

Am plimbat si cu V8 (cred ca se vede...) Buick-ul va costa peste 100.000euro cand e gata (restaurat).
Thread numia cand masina e gata, pana atunci max un Blog va fi facut.

Pai daca restaurezi Buick-ul pe care nu-l vad atunci cum te-ai plimbat cu-n V8 ca lumea?Caci daca te-ai plimbat inainte de al restaura atunci n-ai cum sa stii cum este un V8

Avionu 25-03-07 23:22

Mai fratilor...cred ca nici unu dintre voi nu l-a lamurit pe Razvan.Din moment ce omul nu vrea sa schimbe turbina inseamna ca nu are cine stie ce fonduri...chip tuning nu se poate...intercooler degeaba..filtru de aer degeaba la tdi, evacuarea e degeaba daca nu umblii si la uppipe si downpipe, omul nu prea are variante...degeaba umbla la pompa de motorina daca nu are si aer...o sa consume mai mult, o sa scoata f mult fum iar performanele nu vor creste cine stie ce.Ai putea izola cu panza de asbest evacuarea pana in turbina dar iar nu ajuta mare lucru.Nu prea vad cine stie ce variante.PAREREA MEA.

Eagleee 26-03-07 01:10

In momentul in care nu ai bani situatie se schimba (in general din rea in si mai si varza) fara bani din pacate nu se poate face tuning ca lumea.
Iar cel mai costisitor e tuningul la motor.
Eu am scris ce se poate face...de aici in colo e treaba lui Razvan daca realizeaza ceva din astea!!! Dar sa tine in minte ca prima e sa baga mai mult aer in motor, dupa aia si motorina (nu invers)

Nautilus 26-03-07 16:11

Quote:

Originally Posted by Avionu (Post 817673)
Ai putea izola cu panza de asbest evacuarea pana in turbina dar iar nu ajuta mare lucru.

Izolarea ajuta la mentinerea temperaturii ridicate a gazelor -> presiune mai mare -> viteza de evacuare mult mai mare, dar asta te ajuta la un motor turat, fie el aspirat sau turbo pe benzina, insa nu la un turbo Diesel :(

~Nautilus

B11EAU 26-03-07 19:01

Quote:

Originally Posted by Nautilus (Post 818685)
Izolarea ajuta la mentinerea temperaturii ridicate a gazelor -> presiune mai mare -> viteza de evacuare mult mai mare, dar asta te ajuta la un motor turat, fie el aspirat sau turbo pe benzina, insa nu la un turbo Diesel :(

~Nautilus

Izolarea, facuta la evacuarea motoarelor turbo Diesel, ajuta la protejarea turbinei. Nu se permit variatii de temperatura in jurul turbinei!

Avionu 26-03-07 19:35

Lool....nu are nici o treaba izolarea cu protejarea turbinei..indiferent de motor
Dimpotriva...afecteaza galeria de evacuare si turbina....singurul rol benefic e ca impiedica racirea gazelor mentinand volumul acestora cat mai mare deci mentine presiunea in turbina cat mai mare.Un alt rol il are in scaderea temperaturii in compartimentul motor.Se foloseste in mod special la masinile pe benzina..la diesel nu prea se merita

Eagleee 26-03-07 20:30

Quote:

Originally Posted by Avionu (Post 818986)
Lool....nu are nici o treaba izolarea cu protejarea turbinei..indiferent de motor
Dimpotriva...afecteaza galeria de evacuare si turbina....singurul rol benefic e ca impiedica racirea gazelor mentinand volumul acestora cat mai mare deci mentine presiunea in turbina cat mai mare.Un alt rol il are in scaderea temperaturii in compartimentul motor.Se foloseste in mod special la masinile pe benzina..la diesel nu prea se merita

Putine ori conteaza izolarea, in general turboul e foarte aproape de choilasa la diesel, mia mult de atata gazele de avacuare la diesel sunt mult mai scaziute, cu 2-300 grade mia putin decat la benzina, la turatie, si load maxim.
Izolarea de multe ori afecteaza chiulasa...nui lasa se raceasaca prin galerie (insemana cam 1-2 grade cel putin la temperatue apei (poate cauza detonatii si/sau arderea al supapelor)
Se foloseaza izolarea cand carburatorul este peste evacuare (ex dacia 1100-1300, lada, si limte altele care nu au chiulasa cross flow) fiindca dace fortezi mult motorul poate ca benzina in carburator incepe sa fierbe...nu e bine.
Inca ceva, izolarea se simta dupa 1-2 minute de forja...ceeace nu prea faci...omori motorul, in general motoare turbo sun concepute pentru o farja de max 1 min (asta nu inseamna ca nu ai voie sa circuli la turatie mare, aia nu inseamna neaparat forja), in general intercoolerale pierd presiune fin fabrica, nu mult dar se simte daca o schimbi cu una ca lumea, sau eventual mai mare.

PS. Avion, daca zici ca nu prea merie, de ce ziceai sa puna...:rolleyes2

Avionu 26-03-07 22:20

Daca citeai cu mai multa atentie vedeai ca am precizat ca ar putea dar nu prea merita...omul a intrebat ce poate face la un buget redus....daca merita el decide.

razvan1515 30-03-07 16:14

pana la urma ma las pagubas cu tuningu la motor p masina asta....prea multe chestii care sa ajute semnificativ nu se pot face....am pus un filtru sport...si km atat..mai bine bag ceva bani in sunet...:)...mersi oricum pt sfaturile date...o sa ma multumesc cu cei ~100 d cai :rolleyes2

im570rm 13-04-07 19:07

o turbina mai mare te-ar ajuta cu siguranta sau chiar 2 daca iti permiti:))

einstein1984 16-04-07 10:04

O fi buna izolatia pe evacuare la un turbodiesel, dar numai in combinatie cu un pirometru, ca altfel te trezesti ca ai turbina facuta muci de la EGT prea mare si te intrebi de unde scoti banii sa o repari/inlocuiesti!

razvan1515 16-04-07 14:39

aha,,,,si cam pe la ce pret ajunge toata treaba cu schimbarea unei turbine mai mari(turbina+manopera+mici modificari)...cu restu d modificari care trebuie facute...

bogdan_wrc 18-04-07 10:36

2000 de euro. ca sa iasa bine. in care bagi si alt intercooler, alte injectoare, alta evacuare, alt filtru de aer. mai cauti suspenie si frane bune si gata jucaria ta :D

All times are GMT +2. The time now is 12:31.

- Copyright 2026 4Tuning