Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Generalitati tuning (https://forum.4tuning.ro/23-generalitati-tuning.html)
-   -   Filtrele de aer! (https://forum.4tuning.ro/23-generalitati-tuning/3215-filtrele-aer.html)

xxdadixx 10-01-05 08:23

Filtrele de aer!

Salut! Daca intrebi pe forumul acesta cum sa cresti puterea la motor toata lume itzi spune despre filtrele de aer sport.
Am si eu cateva intrebari la care poate ma asjutati. Ma gandesc ca multi de pe acest forum si-au montat deja un filtru sport.
1) Cum se monteaza un filtru sport?
2) Unde se pozitioneaza ca sa ia aer rece daca nu vreau sa tai capota?
3) Trebuie ca filtrul de aer sa aiba neaparat strat de bumbac, sau si cele numai cu sita fff marunta sunt bune?
Mersi!

georgeb 10-01-05 09:08

se monteaza de prefetinta cat mai spre grila fata. se recomanda utilizarea unui filtru de marca (pipercross , k&n). nu trebuie sa decupezi nimic.

uite cum e montat la supernova mea .
poza1
poza2

Hondarul 10-01-05 09:09

Nu exista cu sita foarte marunta, toate au material sintetic sau natural.
Orice masina are din fabrica o gura prin care trage aer din exterior, acolo unde duce tzeava de la filtru, de obicei pe sub aripa pe undeva... Sau daca vrei, tragi furtun de hota pana la filtru, cum are X-Ray.

Se monteaza cu un colier de o tzeava de inox speciala pt motorul tau de furtunul ala negru pe care il are orice masina, tzeava sau furtun ce duce la admisie. Mai sunt unele furtune de aer cald care intra tot in filtru sau aceasta teava.

De preferat sa fie cu strat din bumbac, pe care sa-l cureti si sa-l dai cu ulei special, pt o mai buna performanta si curatire a aerului.

xxdadixx 10-01-05 09:47

1 Attachment(s)
http://www.power-tuning.fr/c229540p16498408.1.html Asa e filtrul si are filtrul din sita. Uite si niste poze ca l-am demontat. In fine calitatea aparatului lasa de dorit!
E bun, nu e bun? Eu am la cine sa il dau in utima instanta.
Am vazt cum are X-ray intr-o poza dar nu se prea intelegea mare lucru! El de unde trage aer, dintr-o gaura din spoiler fata? Cu burlanul ala nu intra apa in filtru si mai ales praful? Deh Romania!

georgeb 10-01-05 11:00

1 Attachment(s)
gasisem pe undeva o comparatie pe un dyno .

rezultate:
aham , exact cat cititi voi acolo ! :twisted:

200SX 10-01-05 11:15

din ce am citit eu asa pe forumuri.
aceasta modificare adusa masinii filtru sport eventual o admisie mai larga, nu are scopul de a creste puterea motorului ci are rolul de a nu te limita in momentul in care cresti puterea motorului cu alte modificari

filtrul sport se monteaza intr-un loc in care sa vina in el un \"jet\" de aer din exteriorul compartimentului motor montajul depinde de la masina la masina in principiu trebuie sa elimini cutia s ifiltrul vechi si sa iti creezi propriul traseu, pana la motor sau debimetru

bumbac sau nu, habar nu am ce pot sa-ti zic este sa te uiti pe net la teste comprative de filtrare, a aerului important este cat de bine filtreaza aerul, asta daca te intereseaza acest aspect

X-Ray-Eyes 12-01-05 00:07

De dedesubtul fostului filtru de aer si pana la priza din stanga de pe bara este tras un tub de hota mai gros ( 15 cm diametru ) si pozitionat in forma de L ...
Din inertie , in timpul mersului aerul intra prin respectivul \" burlan \" , ursa pana sub capota si intra exact in gura filtrului ...
Si nu stiu in ce fel de baltoci ar trebui sa intru ca sa ajunga apa pana la filtrul de aer ... probabil pana deasupra farurilor ...
Burlanul respectiv are acele riduri din constructie pe el care nu ii permit apei sa urce inspre filtru ...
Si filtrul sport are un avantaj fata de cel clasic : se poate curata !
Si de aceea este filtru ca sa se \" imputa\" de praf.
sa nu lase praful sa intre prin admisie in motor ( cum am vazut pe unii cu ciorap de dama tras pe admisie ).

xxdadixx 12-01-05 08:52

Ok. Mersi! Eu nu ziceam de baltoace doar de banala ploaie mai puternica. Ma gandeam si eu la \"acordioanele\" alea de pe burlan dar daca tu zici ca nu suge motorul apa de ele atunci e OK.
P.S. Deci pot sa pun filtrul ala din foto chear daca nu are hartie sau altceva, nu trece praful prin gaurelele alea de otel sau de ce or fi ele.

georgeb 12-01-05 08:59

foarte rau nu este daca ajung si ceva picaturi de apa in motor . il mai races un pic :twisted: oricum destul de greu sa se intample asa ceva .

X-Ray-Eyes 12-01-05 09:58

Praful trece dar intr-o proportie extrem de mica ...
Trebuie dat jos si curatzat 1 data la 1 luna cu solutie sau daca al tau este din fire metalice impletite cu apa si sampon lichid sau CIF ...
Dar daca filtrul ala nu e original sau e facut la Futachi Yang Yngii Tuning si rugineste e cam delicata problema ...
Normal ar trebui sa fie din Inox sau Crom firele acelea.
Si astfel nu vei avea de pus problema asta .
Si gandeste-te cata cantitate de apa ar trebui sa fie si cu ce presiune ar trebui sa intre pentru a urca o rampa de 90 grade pana in compartimentul motorului si sa se imprastie pe acolo ca sa intre si in filtrul ala de aer , ca mai apoi filtrata sa ajunga tocmai in admisie ...
Uitandu-te atent , calea e scurta ... dar daca ai sti cat e de anevoioasa nu ti-ai mai pune problema asta ...
Poti sa te interesezi si la cei ce fac CAI nu SRI (Cold Air Induction - Pozitionarea filtrului este chiar intr-o priza aflata pe bara de fata ~~ Short Ram Induction - Filtrul este pus chiar in imediata apropiere a capacului de la admisie )

xxdadixx 12-01-05 10:42

Filtrul e Simota, ma gandesc ca nu o sa rugineasca :oops: si acuma trebuie sa-mi vina si solutia aia de uns. Mersi pt sfaturi!

X-Ray-Eyes 12-01-05 18:41

Re:

Quote:

Originally Posted by \"xxdadixx\"
Filtrul e Simota, ma gandesc ca nu o sa rugineasca :oops: si acuma trebuie sa-mi vina si solutia aia de uns. Mersi pt sfaturi!

Daca e Simota iti zic ca e beton.
Eu am pe masina Simota Karbon Kool si trage belea !
Sunt mai multumit de asta decat de celalalt care l-am avut ...

SEBASTIAN 31-01-05 23:34

Quote:

Code:

[list=][img][/img][url] :P

K&N, K&N, K&N,
[/url][/list]

Xdriver 22-02-05 23:49

salut

Si eu am filtru Simota si e montat sub priza de aer dun capota si bate apa de ploaie direct pe el si nu are nici o problema.Pe langa asta, am si filtru care are carcasa cromata de protectie impotriva caldurii (daca il montezi in apropierea motorului sau radiatorului).

mihnea 23-02-05 08:20

Carcasa aia cromata nu stiu cat il protejeaza impotriva caldurii.Exista niste filtre facute de BMC.Ele se numesc CDA si vin intr-o carcasa de carbon.Carbonul face un transfer termic foarte mic cu mediul, asa ca filtrul nu trage aer cald de langa motor.

georgeb 23-02-05 08:28

sebi , eu am k&n , a costat 150 E , dar la 150E poti sa-ti cumperi un viper de la pipercross :roll:

edit :

http://www.pipercross.net/viper_product.asp

mihnea 23-02-05 09:09

K&N si BMC sunt mai bune ca Pipercross.

georgeb 23-02-05 10:12

motive? linkuri , documentatie ?

eu am dat factorul pret aici ! da-mi si tu un punct sa ma spijin pe el , ca-ti mut eu pe urma pamantul :twisted:

xxdadixx 23-02-05 10:16

Am luat burlanul si colierul. Azi sper sa-l montez o sa pun si niste poze :)

CT-87-ADY 23-02-05 15:09

Eu mi`am montat acum cateva zile un filtru Simota pe Opel Astra G...
Urmeaza poze... :twisted:

ZanDer 23-02-05 15:33

Si eu tot simota am ... mi lam pus direct la carburator fara tzeava si iam facut aerisire pe capota ... mie imi place cum merge ... suna fain, puterea se simte la turatzii mai mari si parca o si cazut consumu

georgeb 23-02-05 18:44

consumul creste din cauza talpilor aplicate pentru sonorizarea super marfa in sarcina :twisted:

ZanDer 23-02-05 21:51

:lol: mpei da ... cateodata ... da daca ii vb de drum lung atunci cika se simte ... io inca nush ca nam apucat sal testez klumea ca dupe ce la luat si lam montat miam bagat masjina la vopsit ... da intra'devar soundu ii misjto :wink:

xxdadixx 23-02-05 22:44

2 Attachment(s)
Gata l-am pus! Ce pot sa zic :D Marfa se simte, si la sound si la talpa, nu e cine stie ce dar se simte! Oricum a fost mult de lucru, am taiat cutia initziala de la filtru si l-am nituit cu silicon pe asta nou. Alta modalitate nu aveam dar a mers, merge si inca bine de tot. :) Am descris putzin procesul prin niste poze sper sa fie de folos cuiva :roll:

mihnea 24-02-05 08:22

Eu sunt de parere ca cele mai bune filtre de aer sunt K&N si BMC.Clientii nostri au fost multumiti de aceste doua marci.Pipercross si Simota sunt firme care au investit mai mult in aspect (cromare etc.) decat in performante.Asta este parerea mea.

SEBASTIAN 24-02-05 09:14

filtre

K&N si JR care sunt mai putin cunoscute insa se pot gasi destul de desa in multe din kiturile preparatorilor.

alexutzu 24-02-05 09:46

am si eu o intrebare...... nu ma prea pricep :oops: .....

?????ESTE BINE CE A FACUT EL ACOLO?????

ZanDer 24-02-05 09:54

xxdadixx da o sa mai potzi d ajos filtru asjei? ca ala tra curatzat si uns!!

xxdadixx 24-02-05 09:59

:lol: Tu ce crezi? Credeai ca l-am nitut :anger: Inca nu l-am uns ca nu am avut timp, se inserase si am zis ca 5 km cat ma invart putzin cu ea nu are nimic.

mihnea 25-02-05 10:11

Un client de-al meu a avut Pipercross si a zis ca este foarte dezamagit de el.Acum si-a comandat K&N.

akimoto 25-02-05 14:07

Re:

Quote:

Originally Posted by \"mihnea\"
K&N si BMC sunt mai bune ca Pipercross.

Quote:

Eu sunt de parere ca cele mai bune filtre de aer sunt K&N si BMC.Clientii nostri au fost multumiti de aceste doua marci.Pipercross si Simota sunt firme care au investit mai mult in aspect (cromare etc.) decat in performante

Quote:

Un client de-al meu a avut Pipercross si a zis ca este foarte dezamagit de el.Acum si-a comandat K&N.

sa intelegem ca tu nu ai de vanzare pipercross si nici nu sfatuiesti pe nimeni la asa ceva ? deci: numai kn si bmc sunt bune...nu-i asa ? :lol:

mihnea 25-02-05 18:59

Fiecare isi cumpara ce filtru vrea pana la urma.Eu am spus de parerile celor care au folosit aceste filtre.Vrei Pipercross, ia-ti Pipercross.

xxdadixx 25-02-05 22:40

:D Lamuritzi-ma si pe mine cu o chestie. In filtrul de aer stock intra un furtun de la motor. Am intzeles ca baga aer cald pacolo sau ce-i cu el. Trebuie bagat in filtrul asta nou, facuta legatura ca eu nu itzeleg. :baby:

MMihai 25-02-05 22:45

Re:

Quote:

Originally Posted by \"xxdadixx\"
:D Lamuritzi-ma si pe mine cu o chestie. In filtrul de aer stock intra un furtun de la motor. Am intzeles ca baga aer cald pacolo sau ce-i cu el. Trebuie bagat in filtrul asta nou, facuta legatura ca eu nu itzeleg. :baby:

mi se pare ca vorbesti de acel furtunas pt gaze.. cand pui filtru conic il lasi asa ca nu afecteaza cu nimic

georgeb 26-02-05 10:12

1 Attachment(s)
sau iei un crankcase breather ;) cum are je .

uite aici
http://www.pipercross.net/images/crankcase.jpg

e vreo 20 E

xxdadixx 26-02-05 10:29

Re:

Quote:

Originally Posted by \"georgeb\"
sau iei un crankcase breather ;) cum are je .

uite aici
http://www.pipercross.net/images/crankcase.jpg

e vreo 20 E

Tradu ca eu sunt de la tzara :lol: Ce face chestia aia si de unde o comand :d

akimoto 26-02-05 13:38

2 Attachment(s)
prin chestia aia anulezi EGR-ul(exhaust gas recirculation)
se desfinteaza furtunul dintre tzava de admisie si capacul culbutori, si se infige acest filtrulica pe tzutzla de pe motor...
astfel, toate gazele care reintrau in motor, se duc in hatmosfera si le inghitim noi

georgeb 26-02-05 14:34

completare. astfel toate gazele CALDE (fierbinti chiar , dar nu e dupa 12 noaptea) care erau arse de motor , se duc in atmosfera . :twisted:

pentru o romania mai curata. campanie initiata de ex guvernul . :twisted:

xxdadixx 26-02-05 18:27

:shock: Ahaaa :D Pai daca nu e neparat ii pun un filtru de tzigara :lol: !

akimoto 26-02-05 18:50

sau un ciorap..

All times are GMT +2. The time now is 13:29.

- Copyright 2026 4Tuning