![]() |
Carburatoare/jigloare/economie/putere/reglare
1 Attachment(s)
Din cate am observat nu s-a discutat mai in amanunt despre urmatoarele:
-carburatoare-cele mai bune modele pe partea de reglare a lor acasa fara a necesita banc. -care sunt cele mai fiabile (care au un raspuns al acceleratiei mai bun cele progresive sau cele cu deschidere simultana_ -care sunt cele mai economice (aici difera in functie de mai multe aspecte) -jiglere-cele mai bune combinatiii intre cele de aer/benzina "ex 135benzina-170 aer" (nu ma pricep foarte bine) -metode de calcul (am gasit cateva voi posta poze/ texdoc) -Economie-metode prin care putem reduce consumul de carburant " ex: marirea temperaturi combustibilului inainte de intrarea lui in carburator prin intermediul unei spirale de cupru in jurul furtunului de la lichidul de racire.." -Reglare a carburatoarelor din experientele fiecarora. Sper ca este de ajutor topicul deschis de mine si astept cu nerapdare parerile/incercarile voastre legate de batrana dacie. Datele furnizate de mine au fost luate dintr-un manule "automobilul de la A la Z editura militara carte aparuta in anul 1985 |
Re: Carburatoare/jigloare/economie/putere/reglare
Daca mai ai si alte documente legate de carburatoare sunt bine venite.
Apropo,cam care ar fi cele mai fiabile din d.p.d.v al raspunsului ? |
Quote:
|
Sincer sunt dezamagit de dezinteresul acordat acestui topic....N-ar putea ajuta pe toti ca fiecare sa spuna/publice ce cunostinte/materiale aveti legat de subiectele de mai sus tinand cont ca sunt destui care au facut modificari de la carburatoare pana la usurarea anumitor interne( pistoane, arbore, culbutori,volanta.
Cum am putea creste cuplul motor al motoarelor dacia. Momentan stiu doar ca prin modificarea galeriei de evacuare ( serpisori 4-2-1 unde se combina 4-1 si 2-3) se poate castiga in jur de 7% cuplu in +, iar o alta metoda ar fi prin comprimarea motorului ( prin intermediul chiuloasei , luan din ea) si apropiindu-sede valoare 10:1 ( peste poate afecat prin aparitia detonatiilor daca se foloseste o benzina de proasta calitata cu cifra octanica de 95). |
Eu la motorul meu am un carburator weber 32Dara progresiv. Am incercat mai multe combinatii de jiglere pana am ajuns la acestea, nu zic ca sunt perfecte dar eu sunt multumit de ele, isi fac treaba bine.
1.Ptr consum redus - tr 1 cu 132 benzina-170 aer si tr 2 cu 135 benzina si 180 aer 2. Ptr mers mai sportiv, sa simt motorul ca trage binisor - tr 1 cu 165 benzina-200 aer si tr 2 cu 165 benzina si 200 aer 3. Ptr liniute, distractie sau alte chestii, consum foarte mare - luate 4 jiglere si gaurite fiecare cu burghiu de 3 - 2 aer + 2 de benzina facute la fel Operatiunea de schimbare dureaza sub 5 minute deci se pot schimba la nevoie inainte de o cursa inainte de plecare la un drum lung. |
Nu te supara ca te intreb,dar de la ce vine tr 1 si tr2 ?
|
Quote:
- un carburator normal de dacie Carfil are doar o camera, e monocorp. |
Care sunt diferentele din carburatoarele sincron si cele progresive ? care este mai bun si de ce ?
|
Quote:
|
Quote:
Apreciez interesul fata de acest topic si iti multumesc in numele meu si al celorlalti.Respect |
Si care ar fi mai bune ? Si de ce ?
|
Quote:
1. undeva intre 5 si 6L cu mers 90-110KM/h 2. aici daca tot ai jiglerele alea consumul se dubleaza daca mergi cu viteza de la 110 km in sus. - consumul asta l-am scos eu, poate sa difere cu 1 litru de la o masina la alta |
Quote:
|
Quote:
|
Prins fasneata te referi mai rapida ?
Ce vreau sa scot din el:Putere.Nu neaparat nu stiu cati cai dar doresc sa fie cat mai rapida. |
Sincron daca nu vrei sa mergi cu ea la consum, sau carburatoare moto impreuna cu o axa mai agresiva.
Urmeaza sa fac eu asta pe motorul de dacie 1.3 , carburatoare motor si axa de ts pentru inceput. |
Eu zic ca e foarte bine pentru inceput.Se pare ca sincron sunt mai "sportive".
|
1 Attachment(s)
Prin fasneata ma refer sa raspuna mai bine la accelerari.Pt putere cred ca cel mai bine mergi pe carburator sincron.
Dupa cateva colindari pe net am mai dat de anumite modificari (din pacate nu am dat si de pozele respective) facute de catre un baiat la o dacie.Sper sa ajute la ceva. Va salut |
Imi poti da un pm cu site-ul ,pentru a putea viziona si pozele?
Foarte interesant. |
12 Attachment(s)
poze....le-am gasit mai tarziu.
|
Multumesc mult pentru document.
|
1 Attachment(s)
Quote:
|
Quote:
|
Legat de evacurare.Daca scoti intermediara ce pui in loc ?
|
Quote:
|
Quote:
|
Teava ar trebui sa aiba cam acelasi diametru ?Daca ai scoate si finala ? Ma refer ca din intermediara te duci cu o teava pana in capat.Se obtine ceva ?
|
Quote:
|
Si ce ar trebui sa fac la admisie ?
Serpi de pe ce masina ? |
15 Attachment(s)
ECO....
1-elica/ tub acela gaurit nush cum se numeste 2-Benzina incalzita inainte de carburator |
5 Attachment(s)
Aveti idee ce rol are aceea supapa?
|
Bai da sa teceti toti sa nu vb nici unu o vorba....Si va mai numiti pasionati dacia :-s. Dc v-ati facut cont pe forum doar sa va laudati capodoperele sau sa invatam cate cv de la fiecare. Sincer imi pare rau ca am deschis topicul. ROG UN MODERATOR SA IL STEARGA PT CA SE PARE CA NU E DE FOLOS NIMANUI.
|
Nu stiu de ce te-ai suparat.Poate ca nu toata lumea are timp sa stea pe 4t.
Din contra.E chiar bun topicul ! |
Quote:
|
Quote:
CER INCA O DATA INCHIDEREA TOPICULUI PENTRU CA NU ESTE DE FOLOS NIMANUI. |
Mult succes in continuare cu modificarile :)
Apropo,ce carb ai pe masina ? |
Quote:
Cateva metode de a raci aerul inainte de a intra in carburator ar fi binevenite. |
Sa te tina cat mai multi km !
Legat de racire a aerului,nu stiu,Inceraca sa cauti un loc mai rece unde sa muti filtru. |
Quote:
|
Quote:
Persoana care l-a montat pe masina s-a gandit sa inlocuiasa diuza calibrata de pe furtunul de recirculare a gazelor de carter cu un "ceva reglabil". Din acel robinet poti saraci amestecul in asa fel incat motorul sa mearga mai rotund in cazul in care amestecul de ralanti este alandala (jicloare decalibrate). ------------------------------------------------------------------------ Ca imbunatatire considerabila a sistemului de dozare a amestecului pot doar sa va recomand un carburator dublucorp progresiv cu soc automat in functie de temperatura lichidului de racire. (mikuni-solex 26/32 sau 28/32 DITA desi la modelul asta vaccum-ul pentru delcou e cam greu de rezolvat) Alta imbunatatire usor de realizat ar fi: bujii cu filet lung si polizat surplusul de filet astfel electrodul va fi pozitionat mai catre mijlocul camerei de ardere si compresia va creste putin prin volumul dezlocuit de bujie in camera. Tot la aprindere fisele cu rezistenta mica (nu, nu Ferite-Urziceni si nici altceva cu deparazitare), rotor fara deparazitare (surpriza Doduco are 4kOhm) si o bobina buna (Denso, "de Oltcit", Ducellier, etc). Marirea compresiei catre 10:1 prin rabotarea chiulasei este o operatiune simpla si de efect. Totusi pentru a nu prezenta probleme in exploatare motorul va trebui sa aiba instalatia de racire dimensionata corect si perfect functionala precum si calitatea benzinei ar trebui sa fie 95 "pe bune".(nimeni nu garanteaza ultima) Sper sa va ajute putin :) |
| All times are GMT +2. The time now is 17:07. |
- Copyright 2026 4Tuning